Új hozzászólás Aktív témák
-
fischi
tag
Most láttam az akciós újságot, Santa Rosát írnak, az meg nem igazán gma950.
De ha intel chipkészlet, akkor meg miért traveller, szerintem via lesz az, csak össze-vissza írkálnakNa mindegy, nézd meg, hogy a rendes tipusjelzése az alján 660 micsoda, gondolom M660SR lesz, ami meg via chipsetes cucc.
-
fischi
tag
válasz
#32577792 #1801 üzenetére
A töltési idő 3-3,5 óra, az utolsó 7-8 százalék már csepptöltéssel mehet, 90%ig sokkal hamarabb feltölt. Nekem integrált videókaris, 2.5 órát bír ki lazán, de ez normális, 4000mAh az aksi.
Nekem az egy bajom a méret, most 14-est vennék, túl sokat cipelem, nem kell ekkora
Amúgy meg linuxal is használom, és minden megy out of the box. Nálam pl a phenix biossal sokkal halkabb lenne a gép, de nem merem feltenni, mert a linux meg a phoenix nem jó barátokAMúgy 1 éves, jól bírja, pedig sokat van nyüstölve, a házzal nincs nagy baj, de ugyanebbe a házba azért egy rendes videókari nem való szerintem se.
Fusit, Acert inkább ne vegyél, ebben az árkategóriában tényleg nem rossz az alba, de ez a traveller széria sajna nem jött be úgy tűnik. Az a baj, hogy a madaras tesco kínálatából semmit se választanék.. Egy előnye van azért, hogy ott vetted, ők pénzt adnak vissza, nem cserélnek, így máshol is vehetsz gépet (tudom, én csak hibás terméket akartam kicseréltetni, a kezembe adták a pénzt, hogy menjek be, vegyem meg újra ha akarom).
Albából vagy speedyt, vagy businesst érdemes venni sztem -
fischi
tag
válasz
#32577792 #1799 üzenetére
A szervízek szerint valahogy mindig minden rendben van... Az akkutöltés nálam max 3,5 óra, semmiképp sem 24, az kicsit durva lenne.
Próbáld meg visszacseréltetni mindenképp, végülis 3 napon belül vagy. Sokkal drágább lenne egy business v4? Az egész jól muzsikál, csendben van, és még 1 gombbal a nagyobb videókari is iktatható ideiglenesen, cserébe drágább.. -
fischi
tag
válasz
#32577792 #1796 üzenetére
Örüljetek, nekem 42 fok fölött kapcsol be, hogy levigye 37 alá, ami nagyon ritkán sikerül... (igaz nekem speedy-m van,de a ház ugyanaz, a szellőzés picsa, és nektek ebbe még bedobtak egy rendes videókarit is)
Hűtőpaddal lehet elérni, hogy néha csendben legyenApropos: milyen bios van ezekben a gépekben? Insyde efi, mint nekem, vagy sima phoenix bios?
-
fischi
tag
válasz
miklos1987 #1765 üzenetére
Porszívó? Óvatosan porszívózd meg a kicsikét, elég jól össze tudja belül szedni a port, ami miatt meg rendesen melegszik.
-
fischi
tag
Gondolom TSST író, iszonyú válogatós... Főleg a 632d az mindenre jó, csak dvd írásra, és olvasásra nem. Nekem is problémázott, kicseréltettem (Fehérváron vittem be, meg se nézték, hogy tényleg rossz-e, fél órát vártam a cserére, a kulcs, hogy mondtam a lányoknak akik felvették a munkát, hogy nagyon sűrgős
, akkor is tsst-t kaptam, de újabb tipust, azzal már nincs annyi gondom.
-
fischi
tag
válasz
Xantomas #1683 üzenetére
Nem hiszem, hogy megtehetik. Max annyit (ha szó szerint értelmezik a szöveget ami a garpapíron van), hogy amelyik nap megcsinálták addig hosszabbodik meg, utána végülis már kész volt, csak te nem mentél érte. De gondolom az nem sok idő. Nem értem mitől fizetős a javítás, át akarnak verni szerintem, hívd fel az albát, és kérdezd meg mi az álláspontjuk.
-
fischi
tag
Ennyiért ekkora aksi jár
Albacompból van az a design ami a travelleré (ez a clevo doboza, meg van a mitac-é (pl. speedy V3), színt nem igazán választhatsz.
A dell szervízről én se tudok sokat, mintha a forgalmazón múlna. De annyi rosszat nem olvastam rólaAmit néztél szerintem elég jó kis gép ebben az árkategóriában.
Xantomas, idézet a jótállási jegyről: "A termék kijavítása esetén a jótállás illetve a szavatosság időtartama meghosszabbodik a hiba közlésének napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a vásárló a terméket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta." Vidd vissza szépen a szervízbe
-
fischi
tag
Kisebb fogyasztás, de cserébe kisebb aku
Jelen esetben
Viszont az akkora méret már nagyon jól hordozható, kicsi, könnyű.
Ha sokat rajzolsz vele, és nem cipeled annyit akkor 15.4, ha cipeled is, akkor 14.1-eset nézzél. Nekem speedy 15.4 van, ugyanaz a ház, mint a travelleré, csak a chipset más, gondom egyelőre nincs vele. Aksiról nekem úgy 2.5 órát megy el.
MSI-ről lebeszélnének, a garanciális ügyintézés nehézsége miatt. Dell-eket még nézzed meg, azok nem olyan rosszak, és alapból 3 év garanciával (albánál a +1 év 9ezer forint). -
fischi
tag
Most látom, hogy 6900Ft-ért (nettó) lehet alba-packot venni (garkiterjesztés 3 évre). Azt írják, hogy a gép 1 éves koráig. Akkor értsem úgy, hogy az én fél éves gépemre is vehetek?
Mert ugye akkor még nem volt alba-pack, a garkiterjesztés meg 9% lett volna, így nem vettem, de ennyiért a hülyének is megéri, Sőt kicsit drágábban ugye helyszini gar jár. Ha tudja valaki a választ szóljonHa nem akkor majd felhívom őket valamikor.
fischi -
-
fischi
tag
Nálam a c2d 37fok körül működik, folyamatos terhelés alatt sem megy 55 fok fölé, de amint visszatérek a netezéshez/zenehallgatáshoz/szövegszerkesztéshez pillanatok alatt visszahül 40 fok alá, cserébe kicsit sokat megy a venti, de a brutális melegedés biztosan nem jellemző rá.
-
fischi
tag
válasz
kojenci #1483 üzenetére
-Ezeket nem annyira ismerem, de el kell, hogy fussanak rajta. Én is sokat cipelem, éppen ezért lehet jobban jártam volna ha 14'-es verziót választom. Bár cadhez a sok sidebár és egyebek miatt nem árt a nagy kijelző. Amúgy egész biztos nehezebb 2 kilónál,ha jól emlékszem 2.6. De ebben a méretben ez is könnyűnek számít.
-Kisebb vinyóval adták még akkor, meg win nélkül vettem, ennyiMost pl linux is van rajta, mindent felismert gond nélkül, ami nagyon pozitív
-Játszani nem nagyon szoktam, van pár régebbi játékom azok elfutnak, újabbakkal nem is próbálkoztam, gma950 videókari nem arra való..
-Szerintem jól össze van rakva, az olcsó fusiknál és acereknél mindenképp jobban. És nem is recseg-ropog. Kérdés a festés mennyire fog kopni, nálam egyelőre még bírja
-A hangossága eleinte zavart, most már nem, én is megszoktam.
-Egyebek: kijelzője szép (ha szereted a fényeset, van aki utálja), a webcam elég jó minőségű (bár alig használom),a kártyaolvasó hasznos, meg számomra a soros port ami még jól jön néha, nem sok gépen van mostanában (pláne ebben az árkategóriában)
Nem tudom mi érdekel még, akár keress meg privátban kérdésekkel, szívesen válaszolok. -
fischi
tag
válasz
kojenci #1481 üzenetére
Nekem majdnem pont ilyen van, és szeretem
Elég jól tűri a hurcipálást, eddig nem volt vele semmi bajom (~fél éves), és elég sokat használom.
Szóval mi érdekel? Kérdezz nyugodtan
Egyetlen negatívum, hogy kicsit hangos, mivel elég sokat megy a venti. Aksiról normál használattal úgy 2.5 órát működik.
Arhicadhez kell? Nem igazán tudom, annak inkább erős proci kell, ami itt megvan, ha nem felhőkarcolót akarsz tervezni szerintem elviszi. -
fischi
tag
válasz
D4rkm4n #1432 üzenetére
Ez szerepel az alba honlapján: [link] , gondolom laptopra is érvényes. Azaz 5 ilyen hibád lehet, hacsak nem csoportban helyezkednek el
Más: végre új noti jelent meg a kínálatban black fable néven, ami benne van nem tűnik rossznak, bár a kép a mitac és az alba oldalán nem is hasonlít egymásra, így nem tudom hogyan nézhet ki -
fischi
tag
Hát figyelj, ha nem játszani akarsz akkor elég a VIA új vistás integrált vga-ja (de a játékok semelyik integrálttal nem mennek, ne hidd, hogy a GMA950 pl sokkal jobb lenne, az is harmatgyenge). Az aksi nálam 2-2.5 órát megy el, egy filmet minden további nélkül végignézhetsz vele pl. (ez speedy 15.4, lényegében ugyanaz, mint a V6, csak intel chipset).
Én elég sokat hurolom magammal, egyelőre jól bírja, megszerettemAz egyetlen gondom az, hogy sokat megy a venti, de ezt is megszoktam. Nyugodtan válassz alba notit, nem hiszem, hogy megbánnád.
-
fischi
tag
A külalakot kicsit megváltoztatták, de amúgy nagyon hasonlít a speedyre. A lapkakészletet végülis vistához tervezték, elvileg elég energiatakarékos is, nem szídták sokan. Játszani nem fogsz vele, de elvileg az aerót viszi (ha ez szempont).
Kicsit jobb honlapot itt találsz: [link] Talán ők a legnagyobb clevo forgalmazók. A többi travellernek megfelelő clevót nem is árulták, ezen kívül ebben a méretben csak a speedynek megfelelő van náluk (6630). -
fischi
tag
válasz
Xantomas #1178 üzenetére
Én a márkaboltban vásárolva samsung vinyót, meg sajna tsst írót kaptam. Amúgy az előlapja az írónak ehet korlátozó tényező, nem? Nagyon nem szabványosan néz ki a speedy-é pl.
Ha az írásminőség, és terméktámogatás számít akkor nec (már optiarc) vagy pio írót érdemes venni. Tsst kerülendő, 0 support (új firmware stb), ugyanez vonatkozik a philips vagy pqi írókra is. -
fischi
tag
válasz
D4rkm4n #1165 üzenetére
Hát annyira nem meleg, 40-45 foknál nem megy feljebb a hőmérséklet, de cserébe mindig megy a venti...
Amúgy ha nem csinálok semmit, akkor is egy csomószor felmegy a prociterhelés 40-60%-ra (6-os szorzó mellett, de néha a szorzót is feljebbviszi emiatt), ez mitől lehet, vagy mindenkinek van? (ált a system jelenik meg pár másodpercenként, és ő produkál ekkora terhelést, lehet normális dolog, de nem vagyok benne biztos, asztali gépen is előjön ugyanúgy, csak ott 0% terhelést ír) Win újratelepítés segít, vagy felesleges?
köszi
fischi -
fischi
tag
Köszi, kipróbálom. (már fennt is van, legkisebb szorzó, legkisebb megengedett fesz, de a venti megy...)
Nekem amúgy gyanús még, hogy a ház oldalán nincsen ''szellőzőnyílás'', csak hátul egy kicsi (proci alatt sincs szellőző). A hozzáadott cd-n a használati utasításban pedig van oldalt is, valamint találtam egy 660n reviewt, ott is le van fényképezve oldalról ( [link] ) na nekem ez hiányzik...LÉtezik, hogy elfelejtették beépíteni? Bár a ház olalán nem látom, hogy elő lenne készítve. (bár nekem van kártyaolvasó, aminek az előkészítése meg ezen a képen nem látszik)
-
fischi
tag
Sziasztok!
Végülis 15.4-es speedyt vettem Core2-es procival (core2-vel nincs is speedy 14). Meg is vagyok vele elégedve, a minősége jónak tűnik
Egyetlen dolog ami zavar, hogy sokat megy a ventillátor, 43 fok felett bekapcsol, és 36-nál kapcsolna le, ha visszahülne (de ez sajna nem gyakori, ált 40 fok körül marad a hőmérséklete..) Így viszonylag hangos a kicsike, más notiknál ezt nem tapasztaltam. Ez normális, vagy mit lehet tenni ellene? A proci nincs is nyúzva, alap 6-os szorzó mellett is ezt játsza... Valakinek valami ötlet?
üdv
fischi -
fischi
tag
válasz
Xantomas #1049 üzenetére
Köszi szépen a válszokat. Core 2-es a shop honlapján nincs is kinnt, de ő jobb választás lenne. A 14-est megnézem majd, mennyire folyna ki tőle a szemem, de az, hogy majdnem fél kilóval könyebb az erős érv mellette.
Amúgy a ház anyagával, a monitorral, meg az összeszereléssel meg vagytok elégedve? Jól bírná-e, ha sokat hurcolnám.
mégegyszer kössz
fischi -
fischi
tag
Sziasztok!
Olvasgatva a hozzászólásokat, úgy tűnik egy albacomp laptoppal jobban járnék, mint egy fujitsu siemenssel, vagy acerrel (ebben az árkategóriában gondolkozva).
Ellenben a honlapjukat megnézve kicsit összezavarodtam, sok tipus van kb ugyanolyan tudással. Számításigényes dolgokat végeznék vele, ezért a kétmagos proci kellene, videókártyából simán elég az integrált. így maradt a speedy 15.4, infinity v2, traveller v4 (esetleg business v3, de nekem nem kell x1600 vidkari, meg ez kicsit drágább is).
Melyiket ajánlanátok? Illetve kérdezném még, hogy mennyire van ezekhez a gépekhez terméktámogatás, illetve van-e lehetőség (érdemes-e, illetve mennyiért) gar. kiterjesztésre.
köszönettel
fischi
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Vostro 15 laptop
- Asus Rog Flow Z13 Dobozos ÚJ GZ301VU I9-13900H 16GB ram 512 ssd RTX 4050 2560X1600
- Gamer laptop eladó teljesen új bekapcsolva se volt 2025.04.29 lett vásárolva
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest