Új hozzászólás Aktív témák
-
earny
tag
A power7-n is alul vannak.
Ölben nyugodtam lehet haszbálni szerintem. Kap annyi levegőt, hogy ne hevüljön túl. Nincs különbség a ventilátor működése között, ha ölben, vagy ha asztalon használom.
Az ágyban történö használatot szerintem felejtsd el. Ott nemcsak az alsó de akár az oldalsó nyílások is eltmődhetnek. Így biztos a túlmelegedés. -
earny
tag
Hááááát asszem megtaláltam a gép gyenge pontyát. Ez pedig a ''hang''''kártya''.
A saját hangszóit szépen meghajta, még akár fater szokol rádióját is megveri...Hifi fejhallgatóval azonban már más a helyzet. elég erős alapzajt hallani benne (sssssssssssssssssssssssssssssssss), valamint a merevlemez müködését is nyomon követhetjük. (cic ciriririciciricic ciciciiriiriciriciriiciiricic).
A kártyaolvasóval még nem sikerült SD kártyát olvasni...(Biztos én vagyok a balfék
)
-
zsimboj
csendes tag
Na voltam a Lurdyban.
Minden megoldható, természetesen a sulinetes gépben csak utólag lehet változtatni.
33-ért rakják bele a 80-as vinyót (marad plusszban egy 40-es)
15-ért raknak bele +512Mb ramot (1x512 az alap kiépítés)
10-ért wlan kártyát.
Egyébként lehet, hogy le kellene mennem fehérvárra, mert a lurdysok -hogy is mondjam- nincsenek a helyzet magaslatán. Múlt heti árlistával kezdtek (azon 290 volt a gép), egy gépet tudtak mutatni ami ''majdnem ugyanúgy néz ki'', csak hát az 15,2''-os volt. Kértem, hogy kapcsoljuk be (bár nyilván nem ugyanazt a teljesítményt nyújtja a két panel, nem véletlen váltottak 15,4''-re.), de bootolás közben lemerült. A töltőt kb. negyed óráig vadászták. Nem vártam meg, már megvolt a mozijegy.
Egyébként engem nagyon megyőzött a gép háza is, minősége is, szerintem egy Acernek sem különb.
Csak két dolog zavar. Az egyik a már említett elmosódás?, a másik meg, hogy ennek a gépnek alul vannak a ventillátorai, nektek nem okozott problémát a gyakorlati használatban? Gondolok itt pl ölben, ágyban használatra. -
_cirmos_
őstag
válasz
newclass #394 üzenetére
szerintem macerásabb egy külső vinyó, kivéve ha 2.5''-ös akkor meg már ugyan ott vagy. sztem meg lehet oldani ezt úgy hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon: megvenni sulinetben 40gb-os vinyóval, majd mielőtt még elhozná, beadni bővítésre a szervízbe, mert így még nullkilóméteres a 40-es vinyó, sztem eredeti, vagy ahhoz nagyon közeli áron beveszik.
-
zsimboj
csendes tag
válasz
newclass #390 üzenetére
Hát remélem igazad lesz.
Most megyek a Lurdy házba megnézem, meg megtudom a ram, hdd kérdésekre a választ. A wlan szerintem simán belemegy utólag is, talán még wlan/bt kártya is van jó áron
A hdd csere esetén meg köszködhetek a 40-es eladásával (már ha vkinek szüksége van ilyenre mostanában).
Vki írta itt, hogy kicsit elmosódik a tft panel képe, gyors képváltásoknál (talán pont internetes oldalak görgetésével kapcsolatban írta) Ez mennyire szembetűnő, vagy mennyire általános a többi gépeknél? Egy hp, toshiba produkál hasonlót? -
newclass
tag
Ha később bővíteni akarod a memóriát akkor 1*512 (mert csak 2 slot van benne).
Wlan kb bruttó 8500-9000 Ft lehet
+40 GB vinyó kb bruttó 13.500 mintha ennyit láttam volna valamikor az Alba honlapján!
Sulinet nem tudom pontosan hogyn működik, de szerintem alapban van egy konfiguráció, melybe nem nagyon lehet belenyulni. Viszont a 1*512 a 2*256 helyett szerintem megoldható. A többi bővítést nem sulinet alatt ''utólag'' megoldhatod. (ahol rendeled ott tuti le tudod beszélni)
Egyébként csak ajánlani tudom a gépet!!! -
zsimboj
csendes tag
Végigolvastam a fórumot, nagyon idegenkedtem az albától, de amiket mondtatok meggyőzőek.
Én a business szériából néztem magamnak gépet, 265ezer, Sulinettel. Szerintem ez a legjobb ár/érték arány a piacon.
Centrino 1,7GHz
512Mb
40Gb
DVD-RW DL
Azt még nem tudom, hogy 1x512 vagy 2x256, nem lenne mindegy. Sulinetes gépben vajon kicserélik 1x512-re?
Szerintetek 80Gb vinyóval meg wlannal mennyivel kerülne többe? -
earny
tag
Need For Speed Most Wanted full grafikán tökéletesen szaggatás nélkül fut. Igaz csak 640*480-ban, de egy hordozható masinától szerintem ez is nagy teljesítmény.
A ventilátorok zaját pedig még alacsony hangerőn is elnyomja a játék hangja. Jómagam csak akkor vemmet észre, hogy mennek egyáltalán, amikor direkt arra figyeltem, hogy mennyire hengosak, úgyhogy a gép zajosságáról elterjedt rémhíreket szeretném teljes mértékben megcáfolni. -
kiru
csendes tag
370s
Az előttem szólóhoz kapcsolódva: a tápvezeték nekem is nagyon könyen kicsúszott, annyira, hogy már majd' szervízért kiálltottam. Aztán rájöttem, hogy NAGYON erősen kell benyomni a dugót és így már valóban jól reteszel, sokkal nehezebb kihúzni.
A kijelző látószöge sokkal nagyobb mint az átlagos, általam látott tft-ké. Nyilván nem ez a leg-leg, de bőven jó.
A hűtésröl: azt vettem észre, hogyha az ölembe van a gép vagy az ágyon(puha, süppedős felület), akkor el van takarva az alsó szívórésze a ventillátornak. Ekkor oldalról szívja a levegőt, ami sokkal kissebb keresztmetszetü nyílás, ilyenkor magasabb a fordulata is. Ha megemel a gépet és szabaddá válik az alsó nyílás, 5-10 másodperc alatt lecsökken a venti ford.
Mielőtt notit választottam, hosszasan rágódtam a ''melyiket?'' kérdésen, de ha megnézzük, hogy egy más gyártmányu géphez mennyibe kerül a plusz 1 év garancia(merthogy az albák alapból 2) és ezt az árat hozzáadjuk a gép árához, utána lehet a mit mennyiért kérdést tovább boncolgatni. -
earny
tag
válasz
newclass #385 üzenetére
A boltban nyomtak rá egy winfost és egy 3d markot. 2112pontyot kapot a masina.
Sokan írtátok a totyikban, hogy baromira melegszik éshangos. Ez így van tényleg nagyon fel tud melegedni, és olyankor a ventilátorok elég hangosan keverik a levegőt. De könyörgöm!! Ez a gép kb 2x akkora mint az asztali gépem billentyűzete és annál a gépnél nagyobb teljesítményt képvisel! Ekkora teljesítményü processzor és videokártya mellett (na meg még tt a merevlemez) nem csoda, hogy ennyi hő keletkezik. Tulajdonképpen egy asztali gépben is ennyi hő termelődik, csak abban a, notebookhoz képest, baromi nagy házban eloszlik, meg észre sem veszi az ember, mert nem a gépházat fogdossa, hanem a billentyűzetet, ami ugye a notiknál egy és ugyanaz. Úgyhogy szerintem ez a melegedés egy ekkora gépnél elviselhető.
Összességében nagyon jó masina. A kijelzőjével nem vagyok megelégedve, de 10 évi crtzés után nem csoda, ha megköpködök egy tft-t. Nem vagyok hozzászokva a látószög ilytén mértékü változásához. Majd idővel biztosan megszokom. (A legjoban az tetszik benne, hogy kb 3 mm-rel kisebb csak a 17 colos monitoromnál.)
Így vagyok a tácspeddel is....
A táp csatlakozója eléggé el van nagyolva... baromi könnyen ki tud csusszanni az aljzatból szerintem.
Egyelőre ennyit..... Felér a winfos, úgyhogy megyek frivereket telepítgeni. -
newclass
tag
válasz
the.csabika #374 üzenetére
Az Inteléről jókat hallani!
-
kiru
csendes tag
CSÓKOLOM!
Nos én is beléptem az Albacomos csapatba. Már több mint két hete vagyok egy 370s tulaja. Nekem nagyon megfelel, jórészt netezésre használom. Az alap géphez kértem még 256 memóriát, egy dvd írót, meg wlan-t.A Mekka Digitálnál vettem, és mindenkinek csak ajánlani tudom őket. Az árakat mindenki láthatja, de a korrektségük is kifogástalan.
Ha valakit érdekel a konkrét típus tapasztalata jelezzen, válaszolok.Amúgy minden működik a gépen ahogy kell,nincs pixel-hiba, nem melegszik nagyon, a venti folyamatosan, akár két másodpercenként is változtatja a fordulatát, de nem zajos. Azthiszem fogom tudni szeretni ezt a gépet! -
earny
tag
YESSS! Megjött végre a gépem!
Igaz az öröm nem felhőtlen, mert elcseszték a rendelést és 1.86-os proci helyett 1.73-as van benne és 80 helyett, csak 40 gigás merevlemez.Az 1024 mega ram meg benne van, amit még pluszban rendeltem... Nem értem hogyan tolhatták el. Mind1! Elég lesz a 40 giga is... majd beosztom
-
_cirmos_
őstag
a műszaki beütés adott, de a garival kapcsolatban bizonytalan vagyok. papírom nincs róla, de nemtom a van-e gyártói garancia simán sorozatszám alapján. ha jól tudom mostanában két év garit ad az alba, ha erre is ennyi van akkor nem piszkálom, mert kb egy éves lehet.
ha megtudtam a garit akkor meglátom mi lesz a ventikkel, márkaszervízben gondolom aranyáron cserélnék, vagy lehet ezt garanciális problémának beállítani?
kicsit visszaolvasva megtaláltam az RMClock nevű progit, ma kipróbálom mit lehet állítgani. egyedül a combo drive állapota zavar, az egy dolog hogy a filléres princo dvd-ket nem olvassa, de egy csomó cd-t is kiköp. btw rájöttem egy trükkre: ha nem szereti a lemezt akkor 90 fokkal meg kell dönteni (a bal oldalára állítani), esetleg _lassan_ forgatni a levegőben. néhány cd-nél bejött, átmásolta azt amit alaphelyzetben visszadobott olvasási hibával
.
megnéztem az akksit is, 6600 (!) mAh, ez ha jól tudom elég brutális érték. ehhez képest a 2.5 óra elég soványka, ma kiderül hogy sikerül-e a procit kicsit fogyókúrára fogni. jut eszembe, szerintetek 2*256mb ram mennyivel fogyaszt többet mint 1*512mb? -
earny
tag
válasz
_cirmos_ #377 üzenetére
Nyugi.... elég lassú ez a topic.
Por: megéri venni egy porpisztolyt és kifúvatni a port a cuccból, de ha a ventilátorok csapágyasak azon nem lehet segíteni. Legjobb ha kicseréled. Végülis meg is lehet olajozni, de az csak időleges megoldás... 2-3 hét múlva megint zörögni fognak.
Ha már nem garis a masina és van egy kis műszaki beütésed nyugodtan szedd szét. -
_cirmos_
őstag
üdv mindenkinek, most láttam a totyikot! kb másfél hete én is egy albát hajtok, és meg kell mondjam kellemesen csalódtam. a gép típusát sajnos nem tudom (használtan vettem), de ugyan olyan mint az 1. hsz-ben írt gép (2000+ XP-M, 15'' TFT, 40GB HDD, és bővítve 2*256MB RAM).
lenne egy-két kérdésem:
a ventik nálam elég hangosak, sztem csapágyasak kicsit meg porosak is már. ez egyéni vagy másnál is ez a helyzet? szét tudom szedni különösebb kockázat nélkül hogy kitisztítsam/cseréljem a ventiket vagy inkább menjek vele szervízbe?
létezik albacomphoz vmi hardware control progi? szeretném lejjebb vennni a proc feszültségét - a legtöb cpu kevesebbel is beéri mint a gyári érték, szeretnék spórolni az akksival.
ja és még egy dolog: ha valakinek van driver/util cd-je az adott típushoz azt szépen kérem ossza meg velem, úgy érzem megérett az xp egy reinstallra, de a gyári driverek nélkül nem akarok belekezdeni. a touchpad alatti görgőféleségbe sem tudok életet lehelni, gondolom ahhoz is driver kéne.
előre is köszönöm a segítséget! -
Tommmmka
senior tag
válasz
the.csabika #374 üzenetére
intel megoldása jobbnak bizonyult
-
the.csabika
csendes tag
Üdv!!!
Ki melyik integráld VGA-t ajánlja egy 1,4es M Celeronhoz...
Az egyik SiS chipsetes, M661MX
vagy pedig az intel chipsetes, NorthBridge integrált 64MB bővíthető.
tudom, hogy integráltak, és hogy ez annyira nem is számít, de azért szeretném megtudni, hogy melyik lenne a jobb!!!
Segítségeteket előre is nagyon megköszönöm!!!
[Szerkesztve] -
earny
tag
Hali!
Pénteken megrendeltem egy power7-st! már aolig várom, hogy megjöjjön! (valamikor csütörtök felé)
Az eddigieket végigolvastam és tapasztalaitokból arra következtetek, hogy nagyon frankó masinát sikerüt kiválasztanom. 1.86-os procival, 1024 rammal és 80-as merevlemezzel fog érkezni... (csak itt lenne már) Így összesen 310-et kértek érte. Havernak Clevo M400-asa van ő 450k-ért vette a vasat, úgyhogy szerintem 310ért megéri az alba...
-
vagob
csendes tag
Végre sikerült tesztelnem a business-t egy kicsit.
A videókártya igen jól bírta a tervező programot.
Ventillátorok hangját alig lehet hallani.
Nekem is kicsit zavaró az í helye, még rendszeresen elütöm.
Az akksi kb. 2,5 órát tud feltöltés után, ez alapban elég volt egy DVD megnézésre.
Kicsit talán melegszik a gép,pedig ha kell megy minden ventillátor benne.
Összeségében elégedet vagyok a géppel, főleg mert gyorsabb, mint az asztali gépem volt.
Van még valakinek egyéb használati infója? -
Billu
aktív tag
Sziasztok!
Az Office Depot-ban hirdetnek egy gépet:
Albacomp Activa Ecomobil 8089P
-15.1'' tft
-cel 1.4
-40gb
-256mb
-dvd dl
Bruttó: 174875
Valaki ismeri ezt a modelt? Tapasztalat? -
justaboy
tag
hm.. találtam egy ilyen gépet.. minden paraméter stimmel, kivétel a videokari.
tehát.. véleménytkérek
ati radeon 9700 vs nvidia 6600?!?! -
newclass
tag
válasz
justaboy #360 üzenetére
Szia!
Szerintem olvass kicsit vissza (nem olyan nagy ez a fórum), már többen leírtuk a véleményünket a gépről! (talán ez a legnépszerűbb modell)
A video nem osztott memóriás, a gép nagyon jó (kopp-kopp). Melegedni melegszik, de azért nem olyan mértékben, hogy főzhessél rajta. (nem is a meleg az igazán megfelelő szó, nevezzük inkább erősen langyosnak.) Minden noti melegszik valamelyest, amelyikben erős 3D-s kártya van. Hűtése jó. Alapban a venti nem hangos. Játékoknál beindul, de nem zavaró. (én például sokszor észre sem veszem). Aksi nem bírja sokkáig (nekem internetezéssel (WIFI-vel,letöltésekkel) kb 2 órát bírhatja).
[Szerkesztve] -
justaboy
tag
hi!
Albacomp által gyártott gép:
ACP-MN1-BUS5-005-LIN Pentium M 1.86(Sonoma), 15.4'' WXGA, 128MB nVIDIA GeFORCE6600, 512MB, Toshiba 80GB, Dual DVD-RW, cardreader, WLAN
ua.: [link]
Vélemény róla? Nekem egy ilyen gép kell (kb ezekkel a parákkal)
Albacomp jó lesz, vagy más márkát (gyártót) válasszak?
tapasztalatok esetleg a géppel kapcsolatban? melegedés? akksi mennyit bír vajon? Videokari nem osztott memós ugye?
előre is köszi a hozzászólásokat!
[Szerkesztve] -
-
vagob
csendes tag
Végre sikerült felraknom az Xp-t.
A telepítés során is a legzajosabb alkatrész a DVD volt.
Szerintem alig van hangja a vasnak.
A nagykereskedő eltolta ugyan a rendelést, viszont van a gépben alapból is Wifi.
Kiváncsi leszek, hogy mit szól majd a rendszer a rendes teszthez.
Eddig amit néztem az tök tuti volt, bár az inkább csak az alap progik felrakására szoritkozott.
Remélem mielőbb meglesz az ADSL-em, és végre rendesen tudomhasználni.
Jó hétvégét mindenkinek! -
tundra
tag
válasz
Tommmmka #349 üzenetére
Feltettem az AOE II-at, de szerintem egy béta verzióm van. Nem lehet rá feltenni az időközben kiadott updatet, és szinte minden grafikai beállításnál(még alapon is meg meg akad) szaggat. A shaderekből azért kaptam egy kis bemutatót, amíg beszerzek egy normális verziót.
A fény/árnyék hatások nagyon durvák, és a vízfelület modellezése is szoftver renderinget(pl. MAX) idéz. Érezhetően nő a színdinamika. -
manocska
csendes tag
Én is nagyon sokat gondolkodtam, hogy milyen gépet vegyek. Aztán az egyik ismerősöm ajánlotta a HP RENEW termékeket... Nekem nagyon bevállt!!! Ha gondolod, megadhatom az elérhetőséget, honnan szerezhető be, nagyon rendesek a bolban, segítőkészek, mindent elmagyaráznak..
Üdv: manó -
DeimoS
csendes tag
lemez bedug, gép ujraindit, amikor irja, hogy nyomi le egy bill a cdrol valo inditashoz akkor nyomi le egy bill, utana ertelemszeruen. gyalu le a linyusz particioit, utana letrehozni 2 ujat, az elsot ntfs-sre formazni (lassuval), utana dolgozik egy darabig, aztan kerdez okossagokat azokat szinten ertelemszeruen, utana meg mar csak regelni kell, aztan fel is telepult. ez a vilag legegyszerubb dolga
-
vagob
csendes tag
Végre megjött a business amit rendeltem, bár tele van a hócipőm a nagykerrel.
Telepített Xp-vel rendeltem, erre linixos jött.Nehezen sikerült kiküzdenem egy XP prof-ot hozzá.
Most már csak újra kell telepítenem az egészet.
De hogyan tegyem?
Van valakinek ötlete. Elég csak az Xp-t neki engedni és kész?
Segítsetek egy kicsit!!!!!!!!!!!!!! -
Tommmmka
senior tag
te business-t vettél? (1,73ghz,512ddr2,6600128mb)
mert ha igen akkor kérdezném h. nem lép ki a játékból egy idő utána ,és egy nagy kérés újabb gameket mint quake4 vagy iélyesmi kipróbálnál rajta mert én vacillálok ez és egy fuji között és érdekelne h. melyiket válasszam! Előre is köszi! -
tundra
tag
A múlt héten megjött a gépem.
Ahogy vártam találtam is rajta egy szubpixelhibát.Másnap rohantam is vele a boltba, hogy akkor cseréljék ki.
Hiába mutogattam, az eladó nem látta(amit meg is értek, mert én is csak keresgélés után fedezem fel, és még akkor is alig látható), és azt mondta, hogy szerinte ezzel a hibával nem cserélné a forgalmazó. Ő viszont felajánlotta, hogy visszaadja a pénzt, ha nem tudok kibékülni a problémával. Végiggondoltam, és arra jutottam, hogy megtartom a gépet, mert ettől az apróságtól eltekintve csak jókat tudok róla mondani.
A gépet a netes ár alatt 280-ért vettem, úgy hogy benne van a WIFI vezérlő is(na meg a Centrino matrica). A leginkább a zajtól tartottam, de kellemesen csalódtam a gépben, mert igazán csendes szerkezet. Az összeszerelés minősége szerintem nagyon korrekt. Nem recseg ropog a kezeim között, persze leginkább két kézzel kell megfogni a súlya miatt. A képernyője szerintem simán összemérhető egy Tn-es asztali monitorral. Viszonylag széles a látószöge, és nagyon jó a kép minősége. Egy kis utánhúzás látható a kontrasztosabb részeken, de engem nem zavar. Fejhallgatón hallgatva a hangvezérlője egy kis korrekció után(az eq-n egy kis magas emelés jól jön neki) meglepő minőségre képes. Azért nem éri el az Audigi Zs-em minőségét, de integrált hanghoz képest szerintem nagyon jó. Feltettem a Richard Burns Rallyet, hogy megnézzem hogy muzsikál a 6600, és erről is csak pozitív élményeim vannak. XGAn Full grafikával pörög ahogy kell. Más játékkal egyelőre nem próbáltam, de én nem vagyok egy nagy játékos.
Amúgy azért nem írtam, eddig mert már a notit használom, és még nincs rajta net. Kellene venni egy WLAN-os router, de nem tudom hogy milyet vegyek a Chellohoz. Lehetőleg minnél olcsóbb kéne, mert a pénzből nagyon kifogytam.
A géppel kapcsolatban lehet kérdezni, szivesen válaszolok. -
DeimoS
csendes tag
válasz
newclass #346 üzenetére
akkor végülis ha nem veszel semmit ugy jössz ki a legjobban, mert az legalább ingyen van
Albát akartam eredetileg, teccett is, de az asus mellett picit gagyinak tűnik. egyébként az ''Albacomp Activa-Eco Mobil Sulinet 131 hordozható számítógép(BNS13101-LIN)'' 285 bruttóért valóban nem rossz vétel ha még a 60k is lejön belőle. Kérdés, hogy ennyi +/-pénzért és néhány évre vett gépnél mennyi kompromisszumot érdemes kötni... -
newclass
tag
válasz
DiXoN008 #340 üzenetére
Egy cég árpolitikája sok tényezőtöl függhet. Lehet, hogy bővítették a felszereltséget (pl.: Wifi alapból beteszik). Lehet árfolyamváltozás és sok egyéb dolog ami miatt változik egy termék ára. Persze az is lehet, hogy jön a karácsony...
Mikor én vettem akkor is emeltek rajta vagy 3e Ft-t.
Szerintem nyugodtan kérdez rá, hogy miért emelték az árát. Ha valami nyomós oka volt, amiért a vásárló is többet kap biztosan elmondják/reklámozzák neked. -
DiXoN008
tag
Nem lesz ez így jó, még a végén nem veszek Albacomp notit. Pedig ez a Business tökéletes lenne. Szómorúan vettem észre hogy megemelték a Webshop-ban a Business árát 297.500 Ft-ra (238e nettóra) igaz hogy eddig elég olcsó volt, de vajon miért emelték meg az árát?
Talán azért mert viszik mint a cukrot? Ez nekem gáz, mert karácsony előtt szeretném megvenni, de lehet erre az árra az anyagi forrásomat(fateromat
) nem tudom rábeszélni. Szerintetek karácsony elött visszaveszik az árat megint az ''alapra'', hogy akciósnak hirdessék a terméket?
Remélem igen, mert ha nem lehet nem lesz ilyen frankó notim
-
tundra
tag
-
MUŁĐER
addikt
helló
meghalt a notebook töltőmez van sajna...viszont a pécsi albacomp szervizzel maximálisan elégedett vagyok, nagyon korrektek voltak, mondták hogy kb két nap és megjön az új táp. Meg meglepően olcsón bővítik a memóriát, 14e FT 512MB DDR2-533 Mhz-es Kingston (!) notebook memó, 1 Gb meg 25e
rendeltem is egy 1 Gb-osat
-
tundra
tag
-
tundra
tag
válasz
the.csabika #326 üzenetére
A celeronos gép gondolom a 370s típus. Én ezt ismerem közelebbről. Korábban elég részletesen kifejtettem róla a véleményem. Csak vissza kell olvasnod.
-
newclass
tag
válasz
the.csabika #330 üzenetére
Szerintem olvass bele a milyen notebookot vegyek topicba! Ott többször felmerült már az AMD vs Intel kérdés! Illetve fogalmazd meg, hogy mire kell a gép, mert lehet, hogy az egyik felhasználásra az egyik jobb, míg a másikra a másik.
-
the.csabika
csendes tag
Köszi a segítséget.
Még a vásárlásig további segítséget kérek!!!
Notebook vásárlását tervezem a napokban, viszont nincs hasonlítási alapom a döntésemhez.
Két albacomp Notit néztem ki;
- Kijelző 15.2'' WSXGA TFT kijelző (1280x854 felbontás)
- Optikai meghajtó DVD-ROM/CD-RW combo drive + DVD player és CD-RW szoftver
- Operációs rendszer Linux
- Chipset SiS M661MX + SIS 963L
- Billentyűzet Magyar
- Hangrendszer AC'97 hangkártya, 2db belső hangszóró, 1db belső mikrofon
- Hangkártya portok 1x fejhallgató csatlakozó, 1x mikrofon csatlakozó, 1x S/PDIF kimenet
- IO portok 2x USB 2.0
- PCMCIA 1xPCMCIA II Slot
- Kommunikáció 1xRJ11 56k modem, 1xRJ45 10/100 Ethernet csatoló
- Tartozékok Smart Li-Ion akkumulátor
- Méret 312 x 263 x 27.5 mm
- Tömeg 2.5 kg
.............................................................:::VAGY:::.......................................................
- Processzortípus AMD Mobile Sempron 2600+ CPU
- Memória 256MB DDR
- Merevlemez 40 GB HDD, 5400rpm, 8MB cache
- Kijelző 15'' XGA kijelző (1024x768 felbontás)
- Optikai meghajtó DVD-ROM/CD-RW combo drive
- Chipset VIA K8N800 chipset
- Billentyűzet Magyar
- Hangkártya portok 1x mikrofon jack, 1x audio out
- IO portok 6xUSB 2.0, 1x S-Video TV-out
- PCMCIA 1xPCMCIA II
- Tartozékok Li-Ion akkumulátor
- Méret 335 x 280 x 30/42 (mm)
- Tömeg 3.5 kg
Előre is köszi a segítségeteket!!! -
newclass
tag
válasz
the.csabika #326 üzenetére
Nekem a Celeronos gép szimpatikusabb! Egyébként notebookok terén rendszerint Intel párti megnyilvánulásokkal találkoztam!
-
newclass
tag
Sajnos nem nagyon van rá időm...
Egyébként tegnap 1 óra 50 percet bírt az aksi. (internet (wifi), szövegszerkesztés, programok letöltése, telepítése).
Most csak netezek. 23 perce kapcsoltam be a gépet. Még 2 óra 02 percre elég 81%-os töltöttség mellett. De ennek az értéknek nem szabad hinni, mert most meg 1 óra 35 percre esett le ez az érték 79%-os töltöttség mellett.
A proci és a HDD is 34-35 fokos. (és nem nagyon akar följebb menni).(még jó)
-
the.csabika
csendes tag
Üdv Mindenkinek!!!
Notebook vásárlását tervezem a napokban, viszont nincs hasonlítási alapom a döntésemhez.
Két albacomp Notit néztem ki;
- Kijelző 15.2'' WSXGA TFT kijelző (1280x854 felbontás)
- Optikai meghajtó DVD-ROM/CD-RW combo drive + DVD player és CD-RW szoftver
- Operációs rendszer Linux
- Chipset SiS M661MX + SIS 963L
- Billentyűzet Magyar
- Hangkártya portok 1x fejhallgató csatlakozó, 1x mikrofon csatlakozó, 1x S/PDIF kimenet
- IO portok 2x USB 2.0
- PCMCIA 1xPCMCIA II Slot
- Tartozékok Smart Li-Ion akkumulátor
- Méret 312 x 263 x 27.5 mm
- Tömeg 2.5 kg
.............................................................:::VAGY:::.......................................................
- Processzortípus AMD Mobile Sempron 2600+ CPU
- Memória 256MB DDR
- Merevlemez 40 GB HDD, 5400rpm, 8MB cache
- Kijelző 15'' XGA kijelző (1024x768 felbontás)
- Optikai meghajtó DVD-ROM/CD-RW combo drive
- Chipset VIA K8N800 chipset
- Billentyűzet Magyar
- Hangkártya portok 1x mikrofon jack, 1x audio out
- IO portok 6xUSB 2.0, 1x S-Video TV-out
- PCMCIA 1xPCMCIA II
- Tartozékok Li-Ion akkumulátor
- Méret 335 x 280 x 30/42 (mm)
- Tömeg 3.5 kg
Előre is köszi a segítségeteket!!!
Ja, és ha valakinek GONDJAI LENNÉNEK A... NŐKKEL: [link] -
newclass
tag
Szerintetek érdemes a 3-ik évre kiterjeszteni a garit?
-
hery_boy
tag
válasz
hery_boy #321 üzenetére
És hogy miért a használt vincsi?
nagyon egyszerű!
AlbacompPower7 köztudottan a Clevo M400A(a mostani M40AE), ha átnézel ([link]) clevom400a hozzászólások töbsége a melegedésről szól, töbnyire 3Dalatt. ugyanis a videokarit és a vincsit ugyan az a vente hűtti, ami nagyon gáz mert 3D game közben a videokari fűtti a vincsit, na ha még az is sok hőt termel az biztos hogy előbb-utóbb adatvesztéshez vezet!
De ha lassú vincsit választasz, akkor hőt és energíát is megtakarítasz, kára hogy néha lassabban töltődik be náhány dolog!
Mivel az albánál nem volt raktáron 4200fordulatú vincsi, igy én küldtem be egy toshiba vincsit aminek időzítési paraméterei azonosak a toshiba5600fordulatu vincsiével, a külömbség a fordulaton kívűl a cache-be van 8 helyet csak 2!
TOSHIBA MK8025GAS a tipusa ha valakit érdekel, tökéletesen bevált!
[Szerkesztve] -
hery_boy
tag
válasz
DiXoN008 #317 üzenetére
Na azért van egy aprócska csalás benne a 80gb vincsit én küldtem be használtan, ami ujjonan kb20.000ft!
viszont még igy sem rosz!
Igazándibol a Best-barátomnak köszönhetem, aki kiszurkolt nekem egy szupi gépet.PL: volt nekik raktáron egy 2.1GHz-s proci ami már hónapok óta ott volt és senkinek nem kellett annyira drága volt, én viszont 2GHz-s tudtam volna csak megfizetni amit már régen hiába vártak nem kaptak, igy végül is odaadták a 2.1GHz-s procit a 2GHz-s árában, igy nem kellet attol félniük, hogy a nyakukon marad, én meg eső táncot lejtetem örömömbe!
bocsi a cukkolásért, de nem tudtam kihagyni!
[Szerkesztve] -
tundra
tag
Pénteken amúgy rendeltem egy Businesst, úgy hogy akinek ilyen gépe van az megnézhetné, hogy egyáltalán működik e rajta a progi.
Mintha valahol olvastam volna, hogy néhány Clevo notin nem hajlandó futni. -
tundra
tag
254990 Ft BRUTTÓ igen jó ár! Talán túl jó is.
De csak az írígység beszél belőlem.
Próbálta már valaki a Centrino Hardware Control nevű notebook beállító progit? Egyéb helyeken sokat foglalkoznak vele, mert állítólag hatékonyan lehet vele csökkenteni a fogyasztást, és a zajt is.
Szabályozni lehet vele a CPU órajelét, a feszültségét, a hűtőventillátor ki-be kapcsolását(hőfok szerint), és a HDD-t is lehet szabályozni.
Csak Pentium M(Speed Step) processzorokkal működik együtt!
Centrino Hardware Control[link] -
Selmer
csendes tag
Hi!!
Nekem ennyit mondtak még a megrendelési lapra és az előszerződésben is ennyi van rögzítve (254990 BRUTTÓBA)!!!!!!
Ha nem ennyi lesz akkor az nem az én problémám lesz mert előszerződés kötelezi őket h annyiért odadják de remélem ennyi lesz egyébbként is!!!
HA tudok pontos infót akkor írok még.
Remélem nekem lesz igazam és jól infőtmáltak de mindegy a szerződés az szerződés tehát annyit fogok fizetni amennyit rögzítettünk benne. -
DiXoN008
tag
válasz
hery_boy #314 üzenetére
Hmm most akkor megkeveredtem én is. A legolcsóbb Power 7-es az alba webshopjában bruttó 316.900 Ft. Hery_boy amit te írsz Power 7-est az ennél meg még bőven drágább most is meg gondolom 1 hónapja is. Hogy sikerült ezt így kihoznod 332000 kp-ért? Mert én is voltam fehérváron az albánál,igaz én Business-t kérdeztem de ott is 280.000 mondtak rá úgy mint a webshop-ban. Szóval nem értem te hogy tudtad olyan ''olcsón'' megkaparintani a Power 7-esedet.
-
hery_boy
tag
én egy hónappal ezelőt vettem fehérváron az alba-nál külön kérésre specko összeálítás, power7 2.1GHz 1024ram 80Gb Bluetooth és Wireles lan opcióval 332.000Kpt csengettem, ha csak a processzor közti árrést nézem ami kb 50.000ft, ráadásul dupla ram, nagyobb vincsi,plusz opciók, akkor szerintem téged nagyon lehúztak!
[Szerkesztve] -
DiXoN008
tag
Hali Selmer!
nem tudom elírtad-e vagy sem, de ha nem akkor mikor viszik a gépet akkor megfogsz lepődni, mert az a power 7-es bruttó ára 316.900 Ft
És a többiektől én szívesen várnám a Business tapasztalatokat még aksi terén meg ami eddig kimarad, mert én is szerintem maradok ennél, csak nekem sajna a megrendelés karácsony környékén lesz, sajna csak akkor lesz lóvém rá, pedig már szívesen nyúznám a kicsikét én is. Mondjuk már nincs is olyan messze az a karácsony, mert már a Tesco-kban kint vannak a szaloncukrok -
newclass
tag
Hasonló a businesshez a háza, de mégsem ugyanaz a kettő.
Internetezésre, word, excel használatára szerintem mindenképpen megfelelő. Itt a fórumon felmerült, hogy hangos. (Érdemes visszaolvasni egy kicsit.)
A ''hangos'' persze egy szubjektív kategória, esetleg érdemes lehet megnézned élőben ha van rá lehetőséged és kipróbálni! -
csibor
addikt
Erről mi a vélemény irodába lenne[link]+256mb ram+wlan=210070Ft
-
vagob
csendes tag
[link]
ezen a linken van a lényeg.
Én nagykerből veszem egy ismerősön keresztűl úgy kicsit olcsóbb. Kb. 1-2 hét amíg megjön.
Nekem azért volt ez szimpi mert van soros port rajta és én azt is használnám tűzjelző és risztó programozásra. Így elfogadható volt az ára is.
Néztem még egyebeket, de ott vagy a teljesítmény volt kicsi, vagy az ár nagyon magas.
Bővebb véleményem majd, ha megérkezik és teszteltem akkor lesz. -
Selmer
csendes tag
Hi all!!
Tegnap rendeltem meg a power 7m 255000 bruttó 1.73 sonoma 512 ram x700 , 60 gigás merevlemez dvd író szerintem jó ár volt érte a businessen gondolkoztam még de inkább ennél maradtam erüsebb proci meg vidikari igaz nem 16_9 kijelző de nem baj a telkesítmény a lényeg nálam ja ha valakit érdekell győrbe vettem a bluefishnél!! -
newclass
tag
Én tegnapelőtt kaptam kézhet a businessem! (XP Home, 1024 GB Ram, Wifi)
Alapvetően meg vagyok vele elégedve! Ez az első notebookom! Vagy IBM-et vettem volna (minőség) vagy Albacompot (teljesítmény; ár/érték arány; hazai összeszerelőipar támogatása; szervízhálózat)
Nekem egyáltalán nem tűnik zajosnak! (mert sokan erre kiváncsiak) Erőforrásigényes alkalmazásoknál (pl.: játék) ugyan beindul ezerrel a venti, de szerintem egyáltalán nem vészes (vagy az asztali gépem volt nagyon hangos)
Melegedni ilyenkor melegszik, dehát ez gondolom természetes.
Ami nem szimpatikus:
- billentyűzet mintha kicsit hullámozna (nem vészes, de nekem szokatlan)
- néhány billentyű -nekem- nagyon kicsi (í, á, é) (megszokható)
- fura az ''í'' betű a space mellett (megszokás kérdése)
- Internetezéskor zavaró egy picit, hogy szellemképes, mikor gördítem a szöveget. (előtte CRT monitorom volt ez az első TFT) (játéknál (Driv3r) nem tapasztaltam. De ez sem vészes. Gondolom más monitoroknál is hasonló a helyzet.
Szóval apróságok. Ajánlom mindenkinek... -
vagob
csendes tag
Alszik mindenki? napok óta semmi új vélemény.
Végre megrendeltem a notit Business.
Csak azért írtam, mert régen láttam itt változást. -
Tommmmka
senior tag
két kérdésem lenne hozzátok!
1: Hol találok albacomp noti árlistát?D
2: melyik VGA erősebb játékre ill. melyik húzhatóbb, az mobility x700 vagy a 6600go!
nekem fontos lenne a játékteljesítménye a gépnek olyan 300k-t áldoznék a dologra!
Új hozzászólás Aktív témák
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Háztartási gépek
- SSD kibeszélő
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Kedvező ár! HP Probook 455 G2 laptop (15,6/AMD/8GB/500HDD)
- Kedvező ár! Acer Aspire 7750G laptop (17,3HD+/I3-G2/8GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- Kedvező ár! Acer Aspire 5742 laptop (15,6/i3/3GB/500HDD/Magyar/AkkuX)
- DELL Vostro 15 laptop
- Asus Rog Flow Z13 Dobozos ÚJ GZ301VU I9-13900H 16GB ram 512 ssd RTX 4050 2560X1600
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest