Új hozzászólás Aktív témák
-
Danika256
aktív tag
válasz
petikeke #3760 üzenetére
Hali,
Én már egy ideje az Omni-t használom a Fire-ön. (Omni4.4) Én meg vagyok elégedve vele, ajánlani tudom mindenkinek. Minden megy, ami CM11-ben nem ment, elég gyors és stabil. Vannak még hibák, de jól fejlődik. Egyelőre még a multi window-os kiegészítést nem sikerült feltennem, mert bootloopos lesz azzal mindig..
-
-
-
-
-
válasz
petikeke #3486 üzenetére
Aki stock 4.0.4-en van, az tegye fel a feiyu hsf (4.1) romot aztán a feiyu 0506 romot.
Ezt írtam le annó és ma is... Ez olyan brick-et csinál (t, legalábbis nekem), hogy bámulni is szép volt! Szerintem a 4.0 és a 4.1 után a 4.2 valamiben igencsak "más" lehet. Persze próbálkozni azt lehet. (Nekem 3 unbrick-ig volt cérnám. Különböző variációkban próbálgattam, de egyik sem jött be.)
-
válasz
petikeke #3461 üzenetére
Közben a kolléga már bejelentkezett privátban nálam, de azt had írjam le, hogy ha valakinek 4.0.4-gyel jön a Fire-je, az nehogy nekiálljon a CM10-eket felrakni azonnal, sőt mi több, még a CM-hez kötelezőnek írt 4.2.2-es feiyu-t se, mert brick lesz!!! Szép sorban: stock 4.2.1 -> TWRP -> feiyu 4.2.2 -> CM10.X
Most már csak arra nem emlékszem, hogy az EXT4-es TWRP már a 4.2.2-höz kellett-e, vagy csak a CM-hez és a 4.2.2-höz meg az az UBIFS TWRP kellett? A fene.
-
válasz
petikeke #3457 üzenetére
Van különbség minőségben a panelek között? Illetve azért gyári 4.2 is elérhető mindre, ugye?
CT mindet támogatja? Mi az a CT? :-D (a CM rendben, imádon a CM ROMokat).
Azt nem tudom még, hogy kitől vegyem. Az olcsóbbtól, vagy a drágábbtól, akinek sokkal több értékelése van...
-
Danika256
aktív tag
válasz
petikeke #3375 üzenetére
Szia,
Hát igen, nem minden esetben érdemes arra támaszkodni, de az az RK3188 amúgy tényleg ott van a szeren, néztem youtube-os videókat és nem csak az antutuban. Az ár - érték aránya is nagyon jó. Jó lenne, ha már az Ainol is vakítana valami új és használható tabletet, de úgy látom mostanában igen letették a lécet.. Én úgy tudom, hogy a gyári ROM-okban is a csalás főként az új gagyi quados chipsetekre vonatkozik, mert ha nem csalnának, akkor kiderülne hogy sz*rt sem érnek, pont azok főleg amiket mostanában ainolék nagyon tolnak...
-
Danika256
aktív tag
válasz
petikeke #3287 üzenetére
Megesz a fene, hogy nem próbálhatom ki a 4.3-at, pedig hetek óta várok rá.Tűvé tettem a netet, de sehol semmi.A mediafire-s linkek megvannak, de sokra nem megyek velük a jelszó hiányában.Esetleg ha valaki el tudná küldeni, akár egy jelképes összegért, vagy akármiért, legyen szíves írjon privátban. Most már minden megoldás érdekel!
-
Danika256
aktív tag
válasz
petikeke #3284 üzenetére
Hát ez marha jó.. De ha küldenék támogatást, hogyhogy nem küldené el már a linket?? Akkor meg mit akar??
Nem tudom milyen hozzáállás ez. Attól még, hogy több mint 1000 órát dolgozott rajta nem kéne ezt csinálni, illetve ha így áll hozzá akkor mi értelme az egésznek. Akkor meg miért nem árulja fix áron mit tudom én csomagokban support idő nagysága szerint. Előbb utóbb meg úgy is felkerül elérhető formában a netre..
Úgyhogy nem is érdekel.. -
törölt tag
válasz
petikeke #3267 üzenetére
Hello !
Ezt az állapotot még nem én idéztem elő .Én csak szeretném helyrepofozni
Én tökéletesen elégedett volnék egy gyári állapottalmás... Természetesen tisztában vagyok azzal hogy ez több mint szösszenet
Csak utalni szerettem volna (#3256) dime27
eme hozzászólás utolsó soraira------Semmi sértő és hátsó szándék NINCSKÖSZÖNÖM a segítséged ,próbálom használni
További Szép Napot -
Simba86
senior tag
válasz
petikeke #3240 üzenetére
Köszi a választ!
betekintési szög akkor rendben van ugye? mert most TN-kijelzős táblát használok még, szóval tudom értékelni az IPS-t
wifi problémánál arra gondoltam, amikor egyáltalán nem lehet bekapcsolni, touch-nál meg arra, amikor vki azt írta, hogy asszem vmilyen folyamat közben nem szabad hozzányúlni, különben meghal az érintője... vagy totálisan félreértettem vmit?
-
-
-
IV. Béla
tag
válasz
petikeke #3190 üzenetére
feltettem a 0128-as gyári ROMot, mert a 0308-ashoz még nincsen TWRP.
0128-as gyári ROM tökéletesen működött.erről az oldalról követtem az instrukciókat:
http://www.slatedroid.com/topic/41510-rom-cyanogenmod-101-for-elf-ii-aurora-ii-crystal-fire-2013-07-12-update/1., letöltöttem a TWRP-v2.4.1.0-hero_0127-switched.zip fájlt és kicsomagoltam az külső sd-kártya gyökerébe.
2., külső sd kártyáról beléptem a TWRP recovery-be és installáltam a factory reset.zip-et.
majd egymás után telepítettem az alábbi zipeket:
- cm-10.1-20130712-unofficial-elf2.zip
- gapps-jb-20130301-amlogic.zip
- hero-cm10.1-compatibility-1.2.7.zip (ez való a 0128-as ROMhoz)
- cm-10.1-20130712-multiuser-fixed.zipújraindítás után:
- kijött a zöld robot ainol és kínai szöveggel,
- majd a novo 10 szöveg
- és a végén a cm logó, de ez boot loopba került.reset után power és vol- gombokkal a gyári recovery jött elő, ott nyomtam egy factory resetet, de az sem segített, ugyanúgy boot loopban van a cm logó.
nektek hányas gyári romra és milyen verziószámú cm10.1 ment fel?
-
Danika256
aktív tag
válasz
petikeke #2970 üzenetére
Nekem is ez van fent, de nem néztem , hogy a fájlrendszer ext 4-es lenne.Bár mondjuk a boot idő az nagyon jó.
Amúgy neked gyorsabb lett alapjában véve a gép az átlag teljesítményt nézve? Mert nekem ha a tesztprogramokat nézem, akkor elég nagy a szórás, van amiben ua. mint a 4.1.2 , van amiben gyengébb. Játékokat is néztem ott is ez látszik. -
stmiklosi
tag
válasz
petikeke #2684 üzenetére
Szevasz!
Én azért nem lennék ennyire bátor USB-s töltés nagy árammal témakörben. Az USB csatlakozón nem csak befelé, hanem kifelé is jön áram. Ugyaninnen egy belső elektronika megemelve az akku 3,7V-os feszültségét
a rádugott eszközök számára 5V feszültséget biztosít. Innen megy nekem a Bluetoothos stickem például.
Nem biztos, hogy az USB-s részhez ugyanolyan töltő/vezérlő áramkör tartozik mint a normál töltő dugóhoz, ami ugye 2A is lehet. Mert tölteni ugyan USB-n keresztül is lehet, de mire is kell ott számítani? A szabványnak tekinthető maximum 0,5A-re. Miért is kéne akkor ide is nagyobb áramot fogadó áramkört tenni, amikor a "készlethez" jár a 2A-es hálózati töltője?
Lehet hogy nem "sértődik" meg, ha nagyobb áramot tudó USB-s töltőt használsz, de én nem kockáztatnék.
Kellett már más eszköznél ilyen USB-s töltőáramkört javítanom, gyakorlatilag az alkatrészek sokfélesége és a nehéz beszerezhetőség miatt más kütyü áramköre (nem kevés kockázattal, de nem volt más lehetőség) került beépítésre. De csak ezzel a kockázattal lehetett az egyébként halott eszközt feléleszteni, nem volt vesztenivaló.
Én ezt gondolom erről.
Üdv: StMiklos -
Danika256
aktív tag
válasz
petikeke #2644 üzenetére
Sziasztok
Nálam is ugyanez a helyzet a Firevel Feiyu 4.1.2-es ROM-al (01.31-es ver) de ha jól emlékszem a CM10.1el is megvolt a hiba. Valami olyan gond lehet, hogy amikor aktiválódik a hang vezérlő rész, kap egy löketet a hangszóró valami miatt és ezért pukkan egyet.. A megoldást én sem tudom, bár engem annyira nem zavar amíg nem okoz komolyabb gondot. De ha valakinek sikerült megoldania írja meg.
Más:
Sikerült olcsón beszereznem egy 32GB-sd kártyát a géphez, a nagyobb fájlokat, pl nagyobb játékok azon szeretném tárolni. De eddig nem sikerült összehoznom, hogy a fájlokat megtalálják a külső SD-n.Pedig csak simán áthelyeztem őket, tehát az elérési útvonal ugyanaz lenne, ha az appok keresnének a külső SD-n is. Van erre valamilyen megoldás?
Köszi! -
mimey
tag
válasz
petikeke #2472 üzenetére
Köszönöm a választ.
A build.prop-ot és a hozzátartozó 2 db xml fájlt felülírtam a slatedroid-ról letöltött zip-ből, újraindítottam, és a boot logónál (nem a zöld droid, és nem is az "AINOL NOVO 10 HERO 10.1, hanem utána) megáll, nem lép tovább. Azóta CM 10.1-et flash-eltem rá, itt pedig a "CyanogenMod" felirat körül forgó kör logón nem jut túl.
Találkozott már valaki ilyennel? -
Trevize1987
aktív tag
-
H02Peti
csendes tag
-
kisda
aktív tag
válasz
petikeke #2265 üzenetére
Igen, gyorsabb a CM 10.1, de csak a menüben. Játékban, böngészésben, Zenelejátszásban viszont megmutatkozik erőteljesen a Feiyu ROM ! Lehet csak az én gépemmel van így, de sokkaljobb a Feiyu JB romja... Antutu 9700 pontot tud, míg a CM-el 8500-8550-től többet nemlehetett kihozni... és ezt a laza 1200 pont különbséget nagyon észrelehetett venni. Arról nemis beszélve, hogy a CM rom alatt fele akkora volt az akkuidő, mint Feiyu JB-vel...
-
kisda
aktív tag
válasz
petikeke #2208 üzenetére
Annó töröltem énis a Fire-nél, azóta sem volt rá panasz! : )
Ez a megoldás működik MTK6477 SoC-os telefonnál is? Ha olyan appot teszek fel ami nemtetszik neki, nem akarja látni a külső sd-t... Mivel telefonnál a belerakott 16 gigás kártyát választottam a tárhely beállításoknál az elsődlegesnek.
-
-
-
Yipp
tag
válasz
petikeke #2080 üzenetére
Ezt aláírom. A spark az egyik legszebb. De a retina kijelző miatt van egy kis lag a rendszerben és a 10.000mAh-s akku is kevésnek bizonyul ehhez a kijelzőhöz (5-7 óra). Nem a géppel, hanem inkább a kijelzővel van a bibi. Vétel előtt mindenkinek el kéne erősen gondolkodni, hogy tényleg szükség van-e a retinás kijelzőre, mert lassabb grafikus teljesítménnyel és jóval kisebb akkuidővel fog fizetni. Mivel az akku döntő részét a kijelző viszi el. Az Onda 972-vel dettó ua. a helyzet, pedig nem rossz gép egyik se.
A spark 9.7"-ese meg ugye 4:3 arányú, ami nem biztos hogy a legjobb... -
Warter
addikt
válasz
petikeke #2004 üzenetére
Alapból rootolva van, szóval azzal nincs gond. Szerintem custom rom még jó ideig nem lesz hozzá. Megnézem ezt a solid explorert, köszi az ötletet.
Trevize1987: tegnap jött meg, még sokat nem játszottam vele, de röviden:
- szép kijelző
- gyors maga a működés
- elég jónak tűnik az aksija is 1 óra alatt esett 10%-ot
- idegesítők kicsit a kinai appok, de azokat majd lekapom
- demo filmeket néztem rajta, akadás nélkül szépen futott
- hangja is rendbe volt, elég erőteljes a hangszoró benne
- műanyag hátlap
- volt rajta nekem alapból fólia
- wifi erőséggel szintén nincs gond, erősebb volt a jel, mint a netbookomba
- maga a felépítés elég masszív, a gombokkal sincs gond, bár sokat még nem kellett nyomkodnom
- érintőképernyő néha nem vette be elsőre a nyomást, bár néha össze-vissza nyomkodtam. de majd még tesztelgetem
- néhány játékot próbáltam, semmi egetrengetőt, azok szépen futottak -
m3ss
veterán
válasz
petikeke #1974 üzenetére
igen, kezd bonyolodni a helyzet...valojaban sem idom sem energiam nincs az osszes cpu/gpu kombon vegigmenni. nem jatekra lenne a gep, bar lehet parom neha jatszana is rajta...foleg web, kepek, ilyesmi.
milyen 10 colosat erdemes akkor 50-60 korul venni?
17x usd korul van hero 10 dualcore, 21x usd korul hero 10 quad, es 24x korul van firewire II. rom akkor egyaltalan nem lesz firewireII, hero 10 quad-hoz csak gyari
esetleg mas 10 colos alternativa? -
Trevize1987
aktív tag
válasz
petikeke #1974 üzenetére
Pont ezt a fórumot olvastam én is, de egyiknek sem volt a kezében ekkor még Venus vagy akármilyen ACT7029-es SoC-os példány. Mindenki találgatott. És én nem csodát várok, beletörődtem már, hogy a GC1000 elavult, de annyira azért nem rossz ha állítólag 4 magos és felhúzták kicsit. Mindenhol úgy írják GC1000+. Talán ez ezt jelenti.
Összeségében nem várok semmi egetrengetőt, engem nem téveszt meg az, hogy valami 4 magos egy 2 magossal szemben, nekem a Venusnak az alakja tetszik. Lehet befürdök vele, lehet nem. Rizikó mint minden más új szériás Ainol tablet. Ezek kínaiak. Nem svédek vagy németek. De remélem, hogy arra amire nekem kell (hdmi-tv, film, net, gta vc) arra ez jó lesz még.
És ez nem dzsihád, senki nem beszélt indulatból, sztem jobb is ha megbeszéljük itt, mit érdemes venni és mit nem. Mondom, 2 hét és többet tudok mondani, fogok róla részletes tesztet is írni ha lesz időm. Addig meg várom a videókat youtube-on, teszteket a blogokon. Ennyit tehetünk
Hacsak valaki nem akar előttem hozzájutni egy 7029 SoC-al rendelkező egyedhez
U.I.: Szerintem amúgy egy négymagos GC1000 lenyomja a Mali-400 MP2-t, viszont nem lesz pariban az MP4-el. De erről is lesz majd bővebb infó. Jelenleg full ismeretlen minden
-
m3ss
veterán
válasz
petikeke #1969 üzenetére
gyengebb cpu? a hero 1 dualcore procijahoz kepest gyenge? mert nekem videoban gyorsabbnak tunik, de nem neztem utana hogy milyen architektura...de videos tesztekben ranezesre latni hogy mennyivel gyorsabb a dualcore-os hero1-nel a quad core-os hero pl...
alig tiz e ft-tal dragabb a hero1 dualcore-nal a firewire2, retina display, 2 gb ram, sorolhatnam...
biztos mindenkinek ez a velemenye -
Trevize1987
aktív tag
válasz
petikeke #1969 üzenetére
Nemsokára (2 hét) lesz egy Venusom, akkor majd beszámolok erről. Az biztos, hogy előzetesbe lehúzta mindenki a SoC-ot, de akihez meg eljutott egy ilyen darab annak nem volt vele sok problémája. Egyik tesztelő szerint akivel beszéltem a Modern Combat 4 ment rajta normálisan. Hozzáteszem, hogy nekem HD filmnézésre kell a Venus HDMI-n keresztül, netezésre és nagyon kevés játékra. Szóval ha nem túl erős, nekem akkor is jó lesz (amúgy meg az RK3066-os SoC is erősebb mint az eddigi ainolokban lévő AM, mégse panaszkodott senki). Elméletben egy négymagos, húzott GC1000 van benne, majd ha ideér, írok egy tesztet és akkor lehet feltenni minden kérdést. Reménykedem benne, hogy annyira azért nem rossz mint ahogy látatlanba beállítják.
-
Armi5
tag
-
Trevize1987
aktív tag
válasz
petikeke #1927 üzenetére
A spemall-on a Venus-ba ATM7025-öt írnak 1,5 Ghz-n amikor az ATM7025 a lite verzióban van és 1,0 Ghz-n fut. Na most az 1,5 Ghz az jó, de akkor a 7025 nem stimmel. Mert az már ATM7029. Na most ezek a kínaiak azért nagymértékben retardáltak. És amikor választ kérsz tőlük akkor sem arra válaszolnak és persze megkésve. Biztos, hogy a spemall-al járok jobban mint az előző kettővel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest