Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stmiklosi

tag

válasz petikeke #2684 üzenetére

Szevasz!

Én azért nem lennék ennyire bátor USB-s töltés nagy árammal témakörben. Az USB csatlakozón nem csak befelé, hanem kifelé is jön áram. Ugyaninnen egy belső elektronika megemelve az akku 3,7V-os feszültségét
    a rádugott eszközök számára 5V feszültséget biztosít. Innen megy nekem a Bluetoothos stickem például.
    Nem biztos, hogy az USB-s részhez ugyanolyan töltő/vezérlő áramkör tartozik mint a normál töltő dugóhoz, ami ugye 2A is lehet. Mert tölteni ugyan USB-n keresztül is lehet, de mire is kell ott számítani? A szabványnak tekinthető maximum 0,5A-re. Miért is kéne akkor ide is nagyobb áramot fogadó áramkört tenni, amikor a "készlethez" jár a 2A-es hálózati töltője?
    Lehet hogy nem "sértődik" meg, ha nagyobb áramot tudó USB-s töltőt használsz, de én nem kockáztatnék.
    Kellett már más eszköznél ilyen USB-s töltőáramkört javítanom, gyakorlatilag az alkatrészek sokfélesége és a nehéz beszerezhetőség miatt más kütyü áramköre (nem kevés kockázattal, de nem volt más lehetőség) került beépítésre. De csak ezzel a kockázattal lehetett az egyébként halott eszközt feléleszteni, nem volt vesztenivaló.
    Én ezt gondolom erről.
    Üdv: StMiklos

Új hozzászólás Aktív témák