- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Computex 2025: egyelőre nem szemez a Windows-zal a MediaTek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
stmiklosi
tag
válasz
petikeke #2684 üzenetére
Szevasz!
Én azért nem lennék ennyire bátor USB-s töltés nagy árammal témakörben. Az USB csatlakozón nem csak befelé, hanem kifelé is jön áram. Ugyaninnen egy belső elektronika megemelve az akku 3,7V-os feszültségét
a rádugott eszközök számára 5V feszültséget biztosít. Innen megy nekem a Bluetoothos stickem például.
Nem biztos, hogy az USB-s részhez ugyanolyan töltő/vezérlő áramkör tartozik mint a normál töltő dugóhoz, ami ugye 2A is lehet. Mert tölteni ugyan USB-n keresztül is lehet, de mire is kell ott számítani? A szabványnak tekinthető maximum 0,5A-re. Miért is kéne akkor ide is nagyobb áramot fogadó áramkört tenni, amikor a "készlethez" jár a 2A-es hálózati töltője?
Lehet hogy nem "sértődik" meg, ha nagyobb áramot tudó USB-s töltőt használsz, de én nem kockáztatnék.
Kellett már más eszköznél ilyen USB-s töltőáramkört javítanom, gyakorlatilag az alkatrészek sokfélesége és a nehéz beszerezhetőség miatt más kütyü áramköre (nem kevés kockázattal, de nem volt más lehetőség) került beépítésre. De csak ezzel a kockázattal lehetett az egyébként halott eszközt feléleszteni, nem volt vesztenivaló.
Én ezt gondolom erről.
Üdv: StMiklos
Új hozzászólás Aktív témák
- CMF Watch Pro 2 - ebből a poénból többet is ki lehetett volna hozni
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen TV-t vegyek?
- Star Wars rajongók
- NBA és kosárlabda topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest