- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Igaz, hogy 5éves az utolsó hsz.-de azért megpróbálom.
Segítséget szeretnék kérni, egy Ainol Novo 10Captain-el kapcsolatban.
A tablet nem indul el, de a recovery(gyári) bejön, viszont hiába nyomtam resetet továbbra sem indul.
Sajnos Pc nem látja, így SD kártyáról kellene rom-ot cserélni rajta.
Van hozzá kb 10rom-om amit a netről vadásztam, de SD-re másolva egyiket sem látja.
Hogan lehetne megoldani, hogy Sd kariról újra tudjam húzni a rendszert? -
crue
őstag
válasz
TIstvan4 #3834 üzenetére
Elárulok valamit: beírsz a keresőbe BÁRMILYEN androidos eszközt meg azt hogy lollipop, ki fog adni rá egy rakás találatot, hogy itt van tessék, töltsd le most, nagyon fasza lollipop az eszközödre stb. Ezek persze kamuk és általában trójai falovak vagy rosszabbak. Ha nem xda-s vagy tabletek esetében slatedroidos a link, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem csak kamu, hanem kártékony is.
-
-
-
TIstvan4
tag
Szép napot Ainol tulajok!
LOLLIPOP android 5
Valaki próbálta már?
A napokban fedeztem fel,hogy van aurora 2 re.
Kiváncsi lennék hogy érdemes e váltani. -
senki11
aktív tag
Üdv! Ainol novo venus-ra keresek elfogadható rom-ot. Jelenleg sharkdroid fut rajta, de ezzel is olyan lassú, hogy már kedvem sincs elővenni. Tudnátok ajánlani valamit? Így eléggé használhatatlan. Hosszú másodpercekig agyal minden butaságon. A régi htc desire-m 100x fürgébb.
-
zerneel
újonc
sziasztok,
egy ainol novo 10 hero elégedett tulajdonosa voltam eddig. egy pár napja elkezdte azt csinálni, hogy nem hajlandó lementeni semmit a netről, hibaüzenetnek azt írja, hogy sd kártya szükséges. most raktam bele, viszont nem ismeri fel, sőt a saját belső memóriáját sem látja. csináltam gyári visszaállítást, nem segített.
találkozott már valaki hasonlóval?
köszi a segítséget előre is!
L -
lacuska74
tag
Sziasztok!
Van egy Aurora II tablettem, harmadik tablett a családban és odaadnám a gyerekeknek, de nagyon régi Android van rajta.
Tudom én ezt frissíteni valahogy?
Valamiért nem játsza le a Youtubos videókat, elindul de csak pörög, aztután meg kiírja hogy nem sikerült lejátszani.Én ezt a régi androidnak tudtam be, ezért szeretném frissíteni.
Android 4.0.3 van rajta, még valaha Kínábol érkezett :-) -
válasz
csanadu2 #3823 üzenetére
Huh, elég rég volt, de annó amikor nekem volt ilyen nyűgöm, akkor csináltam egy kis leírást... Íme:
Csomagold ki az USB-Burning-Tool 1.6.2.0128-ot
A tabletet csatlakoztasd, majd a Power+Volume+
Az eszközkezelőben Unknown device M3
A drivert- a DRIVER mappából telepítsd fel
World Cup Series device lesz
Indítsd el a programot
A Update Configuration
pipa Erase Nand
Start
Miután kikapcsolt pipa le az Erase elől, visszakapcsol
Folytatja a rom besütését
Leválasztja visszarakja a tabletet
Eltököl egy darabig majd a végén Succed
OKEz az alap droid a QM-es panel-es tablethez van, így ha TM-es panel van a készülékedben, akkor elég ratyi lesz a kép!
Ezek után lesz egy nagyon sötét képű, de működő 4.2-es droid, amire már lehet rakni, amit kell. (A hivatkozott cuccokat felrakjam valahová?)
-
csanadu2
csendes tag
Ainol novo 7 fire
Sikerült újra a lehetetlen.
Rossz fw=se kép se hang.
Indításkor megvan a reccenés.
A PC természetesen nem akarta beismerni.
Igy szétszed 5-6 láb össze érint.a csoda megtörtént.
Látja a Windows 7.
Elakadtam segítsetek. -
válasz
Hegeduselekt #3821 üzenetére
Szerintem lehet...
-
Hegeduselekt
csendes tag
Hello!
Ainol Novo 10 Hero-t usb-n keresztül lehet tölteni?
-
Hegeduselekt
csendes tag
Hello!
Olyan kérdesem lenne,hogy elromlott a töltő csatlakozója sehogyan se akar érintkezni és igy nem is tölt.
Erre én merészeltem szétszedni és az adaptert elvágtam és a két vezetékkel próbáltam a töltő csatlakozó pontjaira ráérintettem a + - szálat,de utánna egyből kikapcsolt.
Valószínűleg rossz ponton töltöttem.
Mi lehet a megoldás?
Most már be se kapcsol.
Lehet hogy tönkre vágtam a gépet? -
stmiklosi
tag
válasz
#35438080 #3816 üzenetére
Szevasz!
Egyetértek, de a körmöt nem akartam elővezetni.
Az enyém is alkalmas a műveletre, kisebb készülékeknél csak azt használom.
Azért jut eszembe egy tanács: 3 oldalon elég nyitni (erre azért nem árt az ottmaradó bankkártya darab), de ez a 3 oldal NE a csatlakozók rövid oldala legyen, ott nem is biztos, hogy ki lehetne emelni sérülés veszélye nélkül.
Ja! Még egy: ne hagyjál benne SD (netán SIM) kártyát. Én egyszer ottfelejtettem, bűvészkedtem is a helyreállítással.
Ha már megindult kifelé, A CSATLAKOZÓS OLDALON SE LESZ SEMMI ÚTBA.Üdv: StMiklos
-
3jtamas51
csendes tag
válasz
#35438080 #3816 üzenetére
Szia !
Maradva még a fenti témánál. A hüvelykujjon megnövesztett köröm mellé nem árt egy kis bátorság is.
Ez fejleszthető is.Nem vakmerőségre gondolok, hogy "lesz, ami lesz" alapon nekirontunk valaminek.
Előttem sikeresen szétszedte egy illető a kütyüt - annak dacára, hogy nem volt szakember.
Ekkor már látszott, hogy ez "bűntetlenül" megtehető. Sőt még meg is ismételhető.
Ebbe az irányba mutattak azok a megosztott tapasztalatok is, amelyeket ezen a fórumon tettek közzé. Ezúton is köszönet érte - mindenkinek, aki vette a fáradságot, és megosztotta velünk tapasztalatait.Egy kis nosztalgia. A kilencvesnes évek elején (ez még nagyrészt a DOS-os világ volt), kórházi informatikusként, volt alkalmam a külső szerviz cégek munkájába bepillantani, amikor is jöttek
szerződéses karbantartást végezni - főleg nyomtatókon.Ekkor többen ellestük a szétszedés-összerakás fondorlatos technikáit, amit ők cégszerűen, szervezett tanfolyamokon sajátítottak el - az egyes, nagy nevű márka szervizek (pl.HP,Epson,OKI, stb.) által tartott, fizetős tanfolyamokon. Ezt a tényt a szervizek falán gyülekező, bekeretezett plecsniken is hirdették magukról.
Így aztán - szükség esetén - magunk is merészebben szétszedtünk egy-egy kütyüt, ha nem értek rá belső ügyfeleink kivárni a szervizet.Üdv:
J.T. -
stmiklosi
tag
válasz
iMaverick #3800 üzenetére
Szevasztok!
Nem biztatok senkit, de az Aurora2-met többször és Firét is 2*szer szétszedtem, nyom nélkül összeraktam, semmi nem törött.
A Firenek a kamerája volt rossz, csinált az képet, de kék vagy zöld volt és nem fókuszált.
Hát nem fogok vele fényképezni, az 5000-es aksi viszont király, a sebességéről nem is szólva.
Egy szétvagdosott bankkártyával kell "operálni", picit vékonyítva is van a használt éle, kell hozzá vagy 4.
Üdv: StMiklos -
-
3jtamas51
csendes tag
válasz
iMaverick #3810 üzenetére
Nos. Kérlek szépen!
Örömmel jelenthetem:
a Skype-olás kiválóan sikerült. Tehát a "torkon szúrt" mikrofonnak meg sem kottyan ez a - kissé rendhagyó - HW Reset!Egyébként, ha visszagondolok az inkriminált műveletre, lehetett valami olyasféle hangot hallani, amit csak a mikrokapcsolók szoktak hallatni. Még szóvá is tettük ezt akkor magunk között.
Ezek szerint a "ferde szeműek" valóban így álmodták meg ezt a mutatványt.
Üdv:
J. T. -
-
3jtamas51
csendes tag
válasz
iMaverick #3806 üzenetére
Az elég gáz lenne, ha "kinyírná" a mikrofont.
Komolyan mondom: azóta is kétségek gyötörnek.
Megnéztem a gépet a gyártó portálján:
Rákerestem máhol, máshogyan is:
http://www.askmefast.com/How_do_i_reset_an_Ainol_Hero_10_tablet-qna5267330.html
Csak rá fogok kérdezni, hogy túlélte-e a mikrofon?
-
3jtamas51
csendes tag
Ha a mikrofon "halálos sebet" kapott volna, akkor riadót fújok majd. Ezt most még nem tudom, de majd kiderül a vallatásnál.
Egyebekben pedig mindnyájatoknak szívből kívánom, hogy érjétek meg a nyugdíjas kort. Nem olyan rossz az - legalább is így az első 3 év után. Kicsit lassabb ugyan az élet, már nem olyan pörgős, de mégis csak élet.
(Persze - sajnos - az "akadálypálya-építő mesterek" serényen dolgoznak a korhatár emelésén, de annál nagyobb kunszt megérni.) -
-
-
3jtamas51
csendes tag
válasz
Danika256 #3801 üzenetére
Mindkettőtöknek köszönöm a reflexiót - iMaverick-et is beleértve. Most már bátrabban fogok hozzányúlni az ilyen kütyükhöz.
Én régebben szocializálódtam az elektronikán - úgy a 70-es évek elejétől kezdve. (Ma már nyugdíjas vagyok.) Akkoriban még nem voltak ilyen miniatűr szerkezetek. ... Meg még hosszú évekig nem.
Sőt! Inkább szekrényméretűek. Sokkal kényelmesebb volt hozzáférni, és méricskélni rajtuk.
Az asztali gépek meg még némely notebook (főleg a régebbiek) - még csak hagyján! Ezeket a tabletes dolgokat - eddig legalább is - meg sem mertem volna ugatni.Üdv:
J.T. -
-
3jtamas51
csendes tag
válasz
Szia!
Magam is attól féltem, hogy az akksit nem tervezték cserélhetőre. Ez be is jött. De szerencsére nem volt rá szükség, viszont addig is el kellett jutni.
Én szétszedni nem mertem, mert nem tudtam, hogy hogyan kell. Ráadásul még csak nem is az enyém.
A keresztfiam meg (saját felelősségére) merte szétszedni (hiszen az övé), ám ő - egyedül - nem tudott mit kezdeni vele, mert nem kenyere az elktronika. Ketten már kitettünk egy embert.
Bátorítólag hatott rám "stmiklosi"-nak a #2501 pontban publikált közleménye is. Ám ott csak egyetlen akksi van a kütyüben, tehát indokolt, hogy 3,7V - 4,05V mérhető rajta.Itt viszont 2 db akku van. Először azt gondoltam, hogy párhuzamosan kötötték őket, de kissé meglepődtem:
Rámértem az róluk lejövő csatira. Nagy megelepetésemre 8,005 V-ot mutatott a multiméter.
Ebből az látszott, hogy egyrészt nem az akksi a bűnös, másrészt pedig az is jobban érthető, hogy miért is nem töltődik az 5V-os USB portról a két darab, egyenként csaknem 4V-os, sorba kötött áramforrás.Hát akkor most mi legyen?
Hál'Istennek volt megoldás! Egy HW Reset szolgáltatta a kulcsot.
Be kell vallanom: a legvadabb álmomban sem hittem volna, hogy így is lehet resetelni. Tudni illik úgy, hogy a mikrofont kell "torkon szúrni" egy gombostűvel - néhány másodpercre. Ezt sem tudtam magamtól.
Üdv:
J.T. -
Danika256
aktív tag
válasz
A Hero 1 nagyjából ugyanaz mint a Fire, csak nagyobb. Aksi nem kivehető, de ettől persze még cserélhető, csak szét kell szedni. A neten biztosan lehet találni hozzá aksit, okosan vigyázva szét kell szedni, és két vezetéket kell megforrasztani és már benne is van az új aksi.Egy csomó cellux szerű ragasztó tartja a helyén, azt le kell szedni, aztán a beültetés végeztével pótolni. Nem nagy ügy, én érintőt cseréltem, de az aksi sem nehezebb, sőt! csak találni kell újat!
-
válasz
3jtamas51 #3798 üzenetére
Az akksi cserélhető ebben?
A 7"-os Ainol Fire-ömből kiindulva nem lehet cserélni akksit. Legalábbis nagyon ügyesnek kell lenni, hogy a "szétszedés" után össze is lehessen rakni. (A gyártók általában olyan "klipsz" megoldást használnak, amit egyszer szétszedsz, és törik is...)
-
3jtamas51
csendes tag
Kiegészítés.
Sajnos a #3791 ill. #3792 pontokban vázolt megoldások sem segítettek. Csakugyan mélyebbre kell ásni.
-
3jtamas51
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségkérés.
Adott egy Ainol Novo 10 Hero 10" tablet.
(Nem az enyém, csak úgy idehozta a keresztfiam: nézzem már meg. Használtan lett véve, nem tudni pontosan mennyit ment; látszólag nincs lelakva.)A gépet nem lehet bekapcsolni.
(Állítólag eddig jól működött. Néha volt egy kis kontakthiba, ami mostanra állandósulni látszik.)A töltő jó: az üresjárási feszültség megvan (12V), autós próbalámpával nézve - kiválóan terhelhető.
Az akksi cserélhető ebben? Én gyanítom, hogy nem. Ez sehol nem derül ki a szűkszavú speckókból. Ránézésre: a gépet szétszedni nem látszik túl ígéretesnek.
Bontott már szét valaki ilyet úgy, hogy utána össze is rakta, és működött is?Előre is köszi!
Üdvözlettel:
J.T. -
qwe155
csendes tag
Adáig már eljutottam ennek az oldalnak a segítségével (http://www.slatedroid.com/topic/41478-how-to-unbrick-your-amlogic-aml8726-mx-series-tablet-v20/) hogy ugye a táblagép mély téglában volt, nem reagált semmire. de összeintettem a csipen az 5-6 os lábat, így felismeri most a gép.
-
qwe155
csendes tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy Ainol Nova 7 Tornádó tablettám, és rossz romot raktam rá. Hogyan tudom elindítani? -
rebuilt
tag
Hello!
Van itt olyan akinek Ainol Ax9 es tablet je van?
-
-
Danika256
aktív tag
válasz
HTCX715 #3790 üzenetére
Nem tudom, van e értelme. A Hero HW-ben ugyanaz mint a Fire csak más a kijelző mérete, USB-n is lehet tölteni simán. Miután nekem a öltő kinyírta az érintőt és cserélnem kellett, nem használtam a gyári töltőt egyszer sem. Csak USB-n, azzal is hamar fel lehet tölteni egy jó töltővel..
-
HTCX715
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szügségem! Van egy ainol novo 10 hero(a 2 magos) tabletem. A töltőcsatlakozója "kitört" ezért nem vesz fel töltést. Az eset úgy történt, hogy a gyári töltőnek eltört a csatlakozója ezért egy régi asszem philips töltőkábel csatlakozójával lett helyettesítve. Ezzel vett fel töltést, de mivel véknyabb volt a töltő része ezért kitörte a csatlakozóban találhzató tűt. Ez pár hónapja történt, de mivel egyre égetőbb a hiánya úgydöntöttem megcsináltatom. Van esetleg hozzá valakinek alkatrésze? Vagy egy weboldal ahonnal lehet rendeln?(tudom ebay, de a fizetés miatt eu-n belüli kéne) Egyenlőre ennyi.Előre is köszönöm!HTCX715
-
MattM
tag
-
MattM
tag
Megpróbáltam felrakni főzött romot, recovery ok, flash-elés előtt azt írták wpie-oljam a rendszert, eddig ok, flasheltem a romot és most nem kapcsol be az eszköz, mert megáll az android logónál. Valaki segítsen!
-
-
whatnot
őstag
A Novo 10 Hero-ba most milyen kártya is megy?
A házra microSD van írva, a gyártó honlapja szerint TF. -
shaft72
tag
Kollégák!
Elérhetővé tudna valaki tenni egy a31_ainol_novo906fc_3.2_1.1_v1.rar-t Novo9 Spark-hoz? SEHOL nem találok egyszerűen, mindenhol broken link, timeout... HELP!
-
Misi1980
senior tag
Sziasztok!Valahol lehet Ainol Novo 10 Hero tablethez alkatrészeket venni?Azt az oldalsó panelt kellene cserélnem amire a töltőt is csatlakoztatni lehet.
-
Jól értem, hogy a Troy gyerek leállt a CM11-es portolgatásával? Ez nagy kár... (Gondolom egyszerűen nem látja már értelmét egy ilyen kb. 2 éves technika támogatásával az időt húzni.)
Christian Troy Posted 07 June 2014 - 01:08 AM
There will be no more updates (for both 8726mx and a31)(Később egy hsz-ra reagál egy másik gyermek
You're correct, the 8726 is in the Fire, Hero, Crystal and many more. Basically he's saying every tablet that used to be supported in the thread will no longer be updated.
-
mimey
tag
válasz
WeThePeople9 #3776 üzenetére
Tavaly szeptemberben, iskolakezdéskor kezdődött, először a Minideal-es sárga ragasztószalagos csomagokat fogták meg, majd rámentek a többire is.
-
mimey
tag
válasz
WeThePeople9 #3774 üzenetére
Szia!
Sajnos esélytelen, ebbe bele kell nyugodni!
Aki pl. javításra küld vissza tabletet, még annak is bizonyítania kell, hogy itthoni beszerzésű, vagy itthonról lett kiküldve, mert még így is lehet "jaffa" terhe a tabletnek az oda-vissza postázásból adódóan. -
WeThePeople9
csendes tag
Kb fél éve rendeltem egy Ainol novo 9-et China post-al és nem rakták rá az áfát-t szóval teljesen ingyen behozták!
Valakitől halottam, hogy elvileg ma már ez lehetetlen szóval, hogyha Hongkong vagy China post-al is rendelem akkor is 100% hogy ráteszik az áfát még akkor is ha csökkentett érték van rajta vagy ajándékként van küldve!Ez igaz???
Mert most akarok rendelni megint egy tabletet és áfá-t biztos nem akarok fizetni ez lehetséges??
-
Danika256
aktív tag
válasz
iMaverick #3772 üzenetére
Figyi, nálam a videólejátszással nem igazán voltak problémák CM11 alatt sem.. MX player és a többi is jól megy Omni alatt, mkv- filmeket szoktam rajta nézni. Volt olyan hogy elkezdett akadozni a hang, de egy újraindítás megoldotta azt is. Ami látványos hiba maradt, az az álló és fekvő helyzet közötti váltó animációnál fellépő képhiba, ez megvan, talán kicsit már ez is jobb, de megszűnni ez már sosem fog, mivel nincs új driver és valszeg nem is lesz..
-
válasz
Danika256 #3771 üzenetére
Minden megy, ami CM11-ben nem ment,
A videólejátszás is megy más programmal is, mint a beépített lejátszóval? (Illetve pontosítok: "hibátlanul" megy-e? Mert ugye megnyitni megnyitotta a videókat pl. a MoboPlayer? CM11 alatt nem igazán szuperált a dolog, vissza is álltam CM10.2-re.)
-
Danika256
aktív tag
válasz
petikeke #3760 üzenetére
Hali,
Én már egy ideje az Omni-t használom a Fire-ön. (Omni4.4) Én meg vagyok elégedve vele, ajánlani tudom mindenkinek. Minden megy, ami CM11-ben nem ment, elég gyors és stabil. Vannak még hibák, de jól fejlődik. Egyelőre még a multi window-os kiegészítést nem sikerült feltennem, mert bootloopos lesz azzal mindig..
-
stmiklosi
tag
válasz
WeThePeople9 #3769 üzenetére
Szevasz!
Hogy jelzi a töltést vagy sem, az nem annyira érdekes, mint az, hogy tölt-e?
Ha bedugod töltésre, akkor hátul egy bizonyos helyen melegednie kell, mert ott a töltő elektronika.
Ha melegszik, akkor tölt, kivéve, ha teljesen fel van töltődve, még ha nem is látod.
Amúgy: mit csinál ha megnyomod a Volume- és a Power gombot (ebben a sorrendben) legalább 30-40 másodpercig? Ennyi idő alatt be kéne jönnie valamiféle Recoverynek. De nézd meg melyik az a Recovry, mert többféle van. (Lehet a <3E> -es, az a gyári, elég kevés tudással)
Ha bejön, az jónak mondható, mert csinál valami értelmeset.
Itt első körben válaszd a Rebootot. Utána keresgélni kell valami okosságot, mert lesz értelme, bár a Captain mintha igen ritka lenne...
stmiklosi
tag
válasz
WeThePeople9 #3766 üzenetére
Szevasz!
Keresni kell, itt például van igéretes "ige"..
http://www.slatedroid.com/topic/96425-ainol-novo-10-eternal-captain/?hl=ainol+novo#entry1186513
MarcGab
csendes tag
Szép napokat!
Tud valaki egyszerü megoldást cpu freki állításra? Ne kelljen mindig built átirogatni. -
WeThePeople9
csendes tag
Hello!
Tudnátok segíteni abban, hogy van egy Ainol novo 10 captainom és valamit frissítésnél elrontottam és most nem indul!
Azt szeretném kérni, hogy valaki letudná nekem írni pontosan, hogy hogy kell gépről a firewire-t rá rakni/frissíteni??
Meg linkelni is a programot amit a gépre kell rakni amiről frissíthetem? Meg a frissítést is!..Előre is köszönöm: BB
-
MarcGab
csendes tag
Szép Napot Ajnol társak!
Valaki tud olyan megoldást,hogy kép kikapcsolás után is fussanak az alkalmazás(ok)?
Sajnos nekem nem sikerült idáig megoldani ezt.Internet rádiót szerettem volna hallgatni,de bizonytalan idő után elnémul. -
Just_Reboot
addikt
Ainol Novo 7 Paladinra tud valaki jó romot mert ami most van rajta az egy rakás sz@r. Legjobban CM9 nek örülnék de olyat nem találtam előre is köszi.
-
Ulof
csendes tag
válasz
gyoritomii #3762 üzenetére
Köszi
-
Ulof
csendes tag
Sikerült eltörnöm az Ainol Hero I táblagépem kijelzőjét.
Érdemes megjavítattni v. kuka?
Tudtok v.kit aki foglalkozik ilyen javítással?Előre is köszönöm...
-
-
MarcGab
csendes tag
Szépnapot!
CM 10.1
Ezt tesztelem erőteljesen
Nagyon jónak találom.
Petike!
Ha olvasod még a fórumot!Neked köszönöm az ötletet! -
MarcGab
csendes tag
válasz
Sir Riccio #3755 üzenetére
A gameloft játékokat ha rá lehetne tölteni? És müködnének.
A KITKAT logót elő tudtam varázsolni )És persze tudtam játszani a kis kockákkal. -
-
-
MarcGab
csendes tag
Szép délutánt!
Valaki próbálkozott már cm11 rommal?Én már tesztelgetem. -
Sir Riccio
addikt
válasz
Sir Riccio #3748 üzenetére
Most meg elindult, kb. tíz perccel később.
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok!
Ainol Novo 9 Sparkom van, (CT féle CM10 ROM-al), tökéletesen működött még a hét elején, aztán lemerült, ezért kedden feltettem töltőre és két-három napig rajta volt (rohanós időszak, nem is igazán foglalkoztam vele), majd levettem a töltőről és nem kapcsoltam be (úgy voltam vele, hogy majd amikor szükség lesz rá). Ma szükség lett volna rá, de amikor be akartam kapcsolni, felkiáltójeles akkumulátor fogadott. - Sebaj, lemerült - gondoltam, ám amikor fel akartam tenni töltőre, a szokásos töltésjelző helyett csak egy piros akkumulátor ikon jött. Ilyenkor mi van? -
gyoritomii
csendes tag
Sziasztok! Nem igazán vagyok jártas benne, ezért kérdezek: Adott egy Ainol novo 10 Hero 20130308v1 firmware tablet. Szeretném frissíteni a ROM-ot , ezt találtam hozzá : http://www.slatedroid.com/topic/66178-rom-cranked-hero-v11-out-now/ . Telepítette ezt már valaki, mik a tapasztalatok, érdemes hozzáfogni? Nem szeretnék téglát csinálni belőle
-
Sanya
nagyúr
válasz
kovacsbeni #3742 üzenetére
tedd fel a gyári 4.2-t, és megjavul. Azt, amit pc-ről kell felrakni.
-
válasz
kovacsbeni #3744 üzenetére
Sok sikert!
-
válasz
kovacsbeni #3742 üzenetére
Angollal hogy állsz?
-
kovacsbeni
tag
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne hogy Egy Ainol Novo 7 fire-re próbáltam valami romot tenni, már nem is tudok rá visszaemlékezni milyet, de nem első próbálkozás volt már, máskor sikerült, most viszont nem.
Azóta semmit se csinál a gép, feketén világít a képernyő, ( de legalább világít még...) és ennyi. Próbálkoztam az unbrick tool-al de nem sikerült sok sok próbálkozás után sem semmit elérni vele. Esetleg van valakinek egy jó leírása az unbrick toolhoz? Vagy ebben az esetben ez hard brick és kuka a gép? Vagy próbálkozzak tovább? -
mimey
tag
Sziasztok!
Novo 10 Hero I-hez tudnátok backup képes CWM-et linkelni (Craked Hero v1.1)?
Szeretnék egy teljes backup-ot készíteni.Előre is köszönöm!
mimey -
törölt tag
válasz
Triton71 #3736 üzenetére
Hello!
Én a Crystalra a ----Cm-10.1-20130917-UNOFFICIAL-Elf2 ---- Romhoz a
------TWRP_v2.3.3.0_crystal-3rd-batch --------- fájlokat használtam
Az elindul Recovery menüben volt választási lehetőségem hogy Külső vagy Belső SD kártyáról akarom
telepiteni a RomotViszont nem tudtam csak 2 GB os mem kártyát használni----Kissebbet NEM kezelt nagyobb nem volt---
-
törölt tag
válasz
Triton71 #3734 üzenetére
Hello!
Nállam- ( Ainol Novo7 Crystal ) ez úgy zajlott le hogy
Fat 32 re formázott 2GB os microSD kártyára kicsomagoltam a megfelelő TWRP t
Mellé másoltam a telepíteni kivánt CM romot.( Crystal esetében ez 3db Zip Fájl ) Kikapcsolt tabletbe beraktam a mem kártyát és
Power+hangerő le gomb együttes nyomásával elindítottam a Recovery menüt
Abból már tudtam telepíteni a ROM ot----A VIPekről NE feledkezz el -
Triton71
csendes tag
Sziasztok!! Egy kis segitséget kérnék szépen!! Van elf 2 amin feiyu 4.1.1 rendszer van. Szeretném cyanogen-t de twrp-t nem tudom felépiteni.azt irja ki hogy a telepités sikertelen..
-
rvgy75
aktív tag
válasz
Sir Riccio #3731 üzenetére
Egyedül a kijelző ami jó benne az nagyon szép .Bár erős fényben kevés a fényereje, és vszinü ez akijelző ami miatt a kevés neki cpu
. Nekem nagyon lassu .Probáltam már sokféle rommal de nem akar felpörögni. A hang is nagyon gagyi és halk.Nem néztem rendesen körül mikor megvettem. Annyiért itt is lehet venni és garanciával.
-
lewenter
csendes tag
válasz
devpernull #3727 üzenetére
Nnahh! SIKER!
SZóval TM képernyő(pegasus)
A Feiyu ha nem indul elsőre akkor újra kell flashelni és menni fog!Szóval köszönöm a segítséget
Most van újra egy boldog tabletem :-) -
Padisah
tag
Sziasztok!
Itt is feltenném kérdésem mert a Nagy tablet topicban nem kaptam választ.
Ismerőssel tudnék hozatni Kínából tabletet. Soha nem volt még sem tabletem, sem okostelefonom, nem ismerem a kínaitabletmárkákat sem.
Androidos gép lenne.képernyőméret 10" körüli
új legyen
3G nem kell
HDMI kimenet nem kell
hátlapi kamera tudása lényegtelen, elülső kamera tudjon legalább 1,3 MP felbontást
burkolata sötét színű legyen
elsősorban netezésre, youtube videók nézésére, skypra, facebookra kellene
kijelzője IPS-es legyen, felbontástól függően 2-4 mag, 1-2 giga memória, legalább 8 giga háttértár ami bővíthető
normálisan működő WiFi legyen benne
nem csúcskategóriás tabletre gondolok, hanem középkategóriára árbanMit tudnátok ajánlani?
Válaszaitok előre is köszönöm!
-
lewenter
csendes tag
válasz
devpernull #3723 üzenetére
Kipróbáltam, de a telepítésnél tovább nem jutottam vele. :-) (feiyu Általad ajánlott linkről)
betölt utána az AINOL felirat és onnan nem megy tovább.
Mit csinálhatok másképpen?(cachek mindig törölve)
Melyik rendszerre kell telepíteni? (van-e ilyen kívánalom?)Köszi
-
lewenter
csendes tag
válasz
devpernull #3723 üzenetére
A gyári AINOL oldalról töltöttem le a frissítést, és után alett vacakabb a kijelző.
Kicsit javult már a helyzet, de még nem a régi színek és a fénye.
megnézem AZ általad ajánlott feiyu-t.
A recovery csak a hangergombot nem kellett nyomva tartani hanem nyomogatni
MOst pakolgatom a különböző romokat, hoyg hátha visszaáll a kijelző :-)Köszi a segítséget!
Mi az az NP kijelző? :-) ez az egyik első FLAME, ami a külföldre gyártott fire volt.
-
lewenter
csendes tag
válasz
devpernull #3719 üzenetére
Akkor keresnem kell tovább valami gyári ROM ot, akár a frissítés előttinek is örülnék már.
(hát így még nem jártam mióta csinalgatom ezeket :-) ) -
lewenter
csendes tag
NOs! :-) Recovery elérve, gyári ROM visszaállítva de a fényerő még mindig nem állt vissza. Ennek mi lehet az oka? Kb a fele az eredetinek. Így elég halovány az amúgy gyönyörű IPS kijelző :-(
-
lewenter
csendes tag
Köszönöm az ötleteket mindkettőtöknek!
@devpernull @mong08
Sajnos az a gond, hogy telepíteni sem enged semmit mivel úgy érzékeli, hogy teljesen tele van.
Már egy ideje ROM-olgatok telefonokat, de ilyennel még SZERENCSÉRE soahasem találkoztam, mindig volt egy menekvő út. Most tehetetlen vagyok vele.A fényerő csökkentést sem tudom magyarázni semmivel a gyári ROM frissítés óta.
Most teszek egy kísérletet a mobileuncle mtk tool-lal, de nem tudok telepíteni semmit a gépre az a gond, mert nincs hely azt jelzi, holott csak egy alap android van rajta +Gapps, de aztán itt vége is
No egy próbát megér. mindjárt visszajelzek.
-
devpernull
tag
válasz
lewenter #3712 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, legutóbb ctu-nak voltak kalandjai az usb-s burning tool-lal. Én mindenkit lebeszélnék a Fire esetében az usb-s flash-ről, könnyen hard brick lesz a vége, akkor meg jön az ic lábon zongorázás, meg a kínai mérnökök kétes erkölcsű felmenőinek sűrű emlegetése
Én a helyedben egy max 2 gigás, fat-re formázott sd-vel próbálkoznék, többféle rom-hoz tarzozó recovery-vel. Vagy a már többször tárgyalt spéci formázású unbrick sd-vel. -
mong08
tag
válasz
devpernull #3714 üzenetére
Bocs!
Nekem AX1 Numy van és az négy magos MTK.. nem néztem meg,hogy ez nem MTK.. -
mong08
tag
válasz
lewenter #3712 üzenetére
Szia !
Mobileuncle MTK Tools
ezt szedd le a marketből.. remélem menni fog..
ebben van olyan, hogy recovery update, azzal tudsz recovery-t varázsolni rá.(letöltesz egy jó recovery-t kártyára teszed ezzel a progival betallózod, és update..)
az ha megvan akkor megint tied a gép..
de ha a Kínai kétmagos topikban megkeresed Cappa72-t akkor ő lehet többet tud segíteni. Igaz ő telefon guru és nem tablet, de gondolom a recovery és a firmware itt nagyon hasonlóan megy, elvégre ez is kínai négymagos.. -
lewenter
csendes tag
válasz
devpernull #3711 üzenetére
Sajnos ez nem megoldás (a wipe-olásokat meg csináltam)ezzel még sikerült visszahoznom idáig, de most a power és hangerő gombra nem hozz be a recovery felületet, hanem ugyanúgy bebootol. :-(
Ide valami olyan kellene mint az Odin amivel PC ről tudnám telepíteni az új ROM ot. néztem, hogy van egy ilyen szoftver itt régebben megemlítve, de nem találom, hogy milyen driver rel ismerné fel a tabletet és hogy kellene használni. Hétévégn utazunk és jó lenne ha addig összetudnám rakni, vagy vki némi támogatásért tudna segíteni.köszi
-
devpernull
tag
válasz
lewenter #3710 üzenetére
Valószínűleg elfelejtetted formázni a belső memóriáját a tabletnek a telepítés előtt-után. Ments le róla mindent. Tedd rá egy sd-kártyára a telepített rom-hoz tartozó uImage_recovery fájlt. Más ne legyen rajta. Ekkor power+vol- gombokkal el kell indulnia a recovery-nek. A vol- gombot nyomogatva válaszd ki wipe media partition sort, majd power gomb. Reboot.
-
lewenter
csendes tag
Sziasztok!
Kezdem az elején volt egy jól működő AINOL NOVO7 Flame tabletem.
Szerettem volna megfrissíteni és lepucolni egy kicsit. Feltettem rá a gyári frissítést és ekkor a fényerő teljesen lecsökkent az update után (09/27-es update volt gyári). nem is lehetett felhúzni sem jobban.Mondom, ha már belekezdtem akkor nézzünk meg mást és kiakartam próbálni egy Cyanogen modot, háthe ez majd helyrehozza a fényerő kérdést is, meg az már 10.1 es.
Sajnos evvel csak a boot képernyő tekert és semmi nem történt jó sok idő után sem.Ekkor feltettem egy feiyu ROMot. (4.2.2)
Evvel el is indult szépen a kezdeti kínai nyelvről átállítottam magyarra és meg is indult, belogoltam a Google be is megjelent a PLay is de nem tudtam semmit telepíteni, mert teljesen telinek érzi a tárhelyet.
Ebből kifolyólag, hogy nem tud rá írni minden egyes újraindítás után be kell lépni és végig kell csinálni a belépési procedúrát.Próbáltam volna menteni a menthetőt de sajnos most nem lehet recovery módba belépni vele, hanem simán elindul.( gondolom elpusztult rajta recovery mod)
Itt elakadtam és tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek. Kérem, hogy valmelyikőtök szánjon meg valami ötlettel.
Nekem megér náhány sört a segítsége, ha sikerül helyre tenni akár már az eredeti jól működő gyári ROM-mal is!Köszönöm, várom az ötlezteket
-
mong08
tag
válasz
mike1334 #3701 üzenetére
Szia !
Van egy ilyen táblám. Sajnos nem mentes a gyermek betegségektől. Kb. egy hét után kitört az USB portja, és ezt már mástól is olvastam külföldi fórumon. Nagy keservesen vissza forrasztottam, de azóta csak tölteni lehet, adatkapcsolatra nem alkalmas. Wifi-n mindent meg lehet vele oldani, mókolni meg amúgy sem volt szándékomban.
Akksi ? Készenlétben egy hétig is bírja. játékkal 3-4 óra alatt le lehet meríteni. Netezni jó.
GPS ?
Nem a legpontosabb , és kicsit lassú, de el lehet vele közlekedni.
Teló ?
Kicsit dobozhangja van, de a túlsó fél tisztán hall engem.
Leginkább kártya nélkül megy vagyis táblaként, de egyenértékű két SIM foglalata van.
Kamera ?
Hát .. ki akar egy 7 coll-os telefonnal még profi képeket is csinálni? Napos időben kint egész elfogadható...
Kijelző ?
Az tuti,hogy nem IPS..
Függőlegesen tartva jobbra-balra fordítva hamar átmegy inverzbe kb 45-45 fok..
Vízszintesen tartva pedig szinte 90 -90 fokig jó..
Magyarul függőleges betekintési szög kb. 90 fok
vízszintes szinte 180 fok..
Hátlap alumínium
Wifi jó.
Sebessége korrekt.
Market megy rajta.
Pár tyúkláb volt rajta, de engedte leszedni.
Root van, recovery csak gyári.. OTG.. nos az említett probléma miatt nem kipróbálható( és mellesleg a tartozék OTG kábel sem volt a csomagban..)
Hang.. Ha lányom játszik lehetne halkabb.. ha én nézek filmet akkor meg hangosabb, szóval ez viszonylagos...
Már piacon van a NUMY AX3 , (az enyém MTK8389, az új MTK8382 procis) olcsóbb és talán már kevesebb problémával küzd.
Remélem tudtam segíteni. -
mong08
tag
Bankkártyával is tudsz fizetni. (persze először be kell regisztrálj az oldalra. )
Az oldalnak van saját biztonsági rendszere. Az eladó csak akkor kapja meg a pénzt,ha te visszaigazoltad,hogy megkaptad. Illetve ha letelik az idő, de nem jelezted,hogy baj van a termékkel.
Én már több kijelzőt rendeltem innen és mindig gond nélkül megérkezett. -
l.vigh
újonc
Fú nem is tudom, hogy hogyan köszönjem meg, Isten vagy!!!
Észre se vettem, hogy ott is van tipusjel. Csak az első fél sort írtam be, és máris dobta ki a találatokat a google.. Ittvan
Már csak a fizetést kell valahogyan megoldanom, mert Aliexpress-en nem lehet Paypal-al fizetni, nekem meg csak az van..:S Köszönöm szépen a segítséged, nélküled nem tudtam volna semmit csinálni vele! -
l.vigh
újonc
Sziasztok!
Sikerült betörnöm a Crystal Quad Core-om képernyőjét. Az érintőképernyő megúszta, de a LCD berepedt, és nincs kép.. Szét kutakodtam már magam google-n, de nem találok hozzávaló LCD-t..
Na most például itt van ez: http://www.ownta.com/index.php?dispatch=products.view&product_id=97251¤cy=eur
Ez elvileg az enyémhez való, de mégse olyan a szalagkábel rajta, mint az enyémen. Valakinek esetleg nincsen halott Crystal Quad Core-ja?! Vagy valaki nem tudja, hogy honnan tudnék hozzá rendelni képernyőt?
Ez a száma az enyémnek: MQ07013D 1303073843
Valaki segítsen kérem -
mike1334
veterán
Sziasztok Ainol Numy AX1 7"-ről van vmi infótok? Üzemidő, kijelző minősége, összeszereltség minősége és általános felhasználói élmény szempontjából. Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ipad Mini 5 wifi
- ELADÓ - Amazon Kindle 2024 16GB Black (ÚJ, SZÁMLÁVAL)
- Apple iPad 2025 128GB Cellular 5G 2027.04.20. Apple jótállás
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
- Huawei MatePad Pro 12.2" (2024) 12GB / 512GB Premium Gold / 3 év Alza garanciával / Makulátlan
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest