- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Játékosoknak szánt, vezeték nélküli headset jött a PowerColor logójával
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- Micro Four Thirds
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DUNE médialejátszók topicja
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
salapp
addikt
No, közben meglett a megoldás:
A beállítások úgy jók voltak, ahogyan a kolléga is javasolta (köszi).
A pendrive-ra a rufus-szal írtam ki a bootolható windowst, más usb-loader progival nem lett jó.
Onnan már minden sima volt.Amúgy nekem ez a B115, pentium quad-core n3540, 4Gb kis lapi egy áldás. Munkára vettem, bazi gyors és nem kell egy batárt vonszolgatnom. Ha meg bármelyik irodánkban hosszabb időt töltök, rádughatok egy nagy monitort is és úgy már igen sokoldalúan használható.
Van emellett még két lapim, de már most úgy tetszik, hogy lehet, állandóra befogom.[ Szerkesztve ]
Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
csixy
addikt
válasz salapp #29492 üzenetére
Van.
Egy körömnyi szürke 16 gigást a HP 250-esen simán tudtam bootolni , ugyanez az Acer E1-531-est nem hagyja bootolni , egyszerűen megfagy tőle a boot például.Fat32-re van formázva? NTFS pendrájv nem működik UEFI-ben!
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
csixy
addikt
válasz salapp #29488 üzenetére
A secure boot kikapcsolása után a supervisor passwordot törölni kell blankra !
While the B115 does support "legacy" mode in the BIOS, I have found this mode to be quite unstable. Therefore, we will want to install in UEFI mode. To prepare the system for install, follow these steps:[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
-
csixy
addikt
válasz salapp #29484 üzenetére
Inside BIOS van rajta?
A második lapon az F12 bootmenüt engedélyezd és ugyanott kapcsold ki a gyors bootolást ha tudod..
Mind a legacy, mind az UEFI beállítás esetén külön külön kell állítani a bootsorrendet.[ Szerkesztve ]
-
salapp
addikt
Na eddig jó, de most meg f12-re se tudok csak hdd-t választani boothoz. Faxa. Még idétlenkedek vele, aztán nem tom, mi lesz.
-
salapp
addikt
sziasztok!
adva van egy új b115-ös laptop. hulladék linpus linux trutyi rajta.
hogy a bánatban tudok rá felrakni usb-ről windowst?
boot sorrend: beállítottam, hogy usb hdd-ről induljon
nem érdekli, mindig a szutykos linux indul
UEFI módban nyomnám, windows 8 professional.Köszi, ha valaki megmondja, hogy a rákba lehet lepusztítani róla ezt a hulladékot.
Az a baj, hogy tisztaszoftver.hu-tól van eredeti win8profhun-om, de az csak akármilyen meglevő oprendszer megléte esetén mászik fel (telefonon egy hölgy ezt mondta...), szóval akár legacy módban is felnyomnék mondjuk egy átmeneti win7-et (de azt sem akarta).
Kezdem unni már nagyon.cd meghajtó ugye nincs, csak három usb csati
[ Szerkesztve ]
-
Tibi1218
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Aspire 5349 ami pénteken kapott egy Új windows 8 x64 rendszer most először. Az aljat lepattintottam ventilátor kitakaritva, és kapott egy új artic mx-2 pasztát. Driverek felmentek, update frissítések is. Hűvösebb és halkabb lett minden gain. Szombaton használat, vasárnap délelőtt használja aztán mikor délután kapcsolja be valami frissítést írt ki, ott hagyta, gondolom újra indult majd ez után fekete képernyő fogadta (hattervilgitas megy ) . Miután 15 percig semmi kikapcs bekapcsolva ugyan úgy hattervilagitas van kép / szöveg semmi. Elhozta hétfőn mivel látatlanban nem sok mindent tudtam vele kezdeni. Namost az Acer fehér logo sem jön be az elején már rögtön bekapcsolas után és hiába nyomogatom f2-t bios sem jön be. Ha hagyod bekapcsolni háttérben windows elindul. Ha hdmi vel külső monitort rakotom megy a gép. Ti milyen problémát mondanatok erre? Először driver hibára gyanakodtam de mivel se logo se bios lehet hogy videokártya adta meg magát? Ki tapasztalt hasonlót? Kíváncsi vagyok ellen véleményekre! Köszönöm!
-
kurtuzov
senior tag
Sziasztok,
egy Acer Aspire E5-771G-50Q7 gépet néztünk ki elsősorban médiafogyasztásra lenne használva a családban. Annyi a kérdésem mit tudtok a második HDD/SSD berakás lehetőségéről - van benne plusz SATA esetleg M.2 csatlakozó?
-
Because
őstag
hello!
mik a vélemények az Acer VN sorozatáról?
ezt néztem ki:
Alapadatok:
15,6"-os FullHD LED / Intel® Core™ i5-5200U / 8GB DDR3 / 1TB HDD / NVIDIA® GeForce® 940M 2GBonline hitel 0% THM miatt érdekel!
ha jól látom van benne dvd ami helyére tenném is az SSD-t, már amennyiben ez lehetséges, mert sajnos egy régebbi 5560-as modellnél nem tudja kezelni a bios így
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Simi37
őstag
válasz szabonagyur #29468 üzenetére
Azert is kell neki mert az i5nek nagyobb a videomemoria orajele. Meg valszeg most throllottingol jo ideje nem volt takaritva. De a kerdesemre visszaterve...? bios meghogy joe stb...
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
F_Zolee
veterán
válasz LittleSami #29464 üzenetére
A gyors indítást ki kell kapcsolni az energiagazdálkodási lehetőségeknél ha látsz olyat.
-
félisten
-
Simi37
őstag
Sziasztok!
Az egyik baratomnak van egy Aspire 5733 es i3 370M van benne de mar kevesli. Az Aida64 szerint PGA 988as foglalatu a procija magyarul cserelheto. Egy i5 460M et neztunk bele, (Pesten ilyen van na) van ugyan 520M is de azzal nem gyartjak ellenben 460M eset talaltam igy elvileg tamogatja a BIOS. TDP azonos. Ha megtortenik a csere egybol megy majd minden vagy kell csinalni vmit meg?[ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
félisten
-
csixy
addikt
válasz LittleSami #29464 üzenetére
Biztos fut rajta a rendszer karbantartás.
Keress rá a neten erre TiWorker.exe .
-
LittleSami
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a problémám hogy kb 7 hónapja vettem egy Acer E5-571G-31E6 laptopot.
Leállításnál nem áll le a gép, (win 8.1 van rajta) szépen leállítás opcióra bökök minden rendben de miután kikapcsol a kijelző, utána a gép még pörög és nem akar leállni, csak ha bekapcsoló gombot nyomva tartom és úgy kikapcsolom! Szerintetek mi lehet a probléma? Segítségeteket előre is köszönöm! -
BIZ0906
aktív tag
Hi! Hol találok drivert erre: [Acer Aspire E1-530G] (Windows 7 Home Premium 64 Bit)
Egyéb eszközök:
- Universal Serial Bus (USB) vezérlőMár minden driver meg van kivéve ezt, a hivatalos oldalon sem találtam, egyáltalán mit takarhat ez az eszköz?
-
Benex
senior tag
válasz szabonagyur #29458 üzenetére
Csak windows 8.1-es driverek vannak hozzá , az van rajta eredeti alapból. Köszönöm a választ akkor várok.
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
félisten
Win10-re keresel natív drivert? A Win10 meg sem jelent hivatalosan nem, hogy driver... Ha a Win8.1 megy rajta örülsz neki, ha nem vársz.
(#29459) Benex: Amúgy ugyanúgy van felrakva a Win10 is mint a Win8? Nem tudom, hogy ennél a szériánál vagy melyiknél volt olyan, hogy a touchpad csak UEFI-be telepített Win8 alatt ment.
[ Szerkesztve ]
-
csixy
addikt
Sziasztok.
Ez mit jelent a legújabb 2.21-es Biosban? Netán azt, hogy ha ezt felraknám , akkor ezután már nem lehetne az F2-es billentyűvel a BIOS-ba beszálni? A vas Aspire E1-531.-Update F2 function for the scenario "End-user shutdown and then power on the system based on Win8/Win8.1"-
-
Benex
senior tag
Sziasztok, adott egy acer aspire es1-111-c4s8-as típusú notebook, win 10 preview-et feltettem rá, és minden jól működik kivéve a touchpad, tudnatok nekem linket küldeni működő driverhez? Mert amiket feltettem, eggyel sem működött. Előre köszönöm szépen a segítséget
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
egonca
csendes tag
Sziasztok!
Az asszony laptopjával van valami nagy baj, gyakorlatilag nem indul be.
Megjelenik egy kék képernyő, középen egy fogaskerék (gépház?) és ennyi. Az egér mozog, a HDD mintha dolgozna.
A CTRL+ALT+DEL nyomására pedig ez jelenik meg:"Nem sikerült megjeleníteni a biztonsági és leállítási beállításokat.
A bejelentkezési folyamat nem tudta megjeleníteni a biztonsági és bejelentkezési beállításokat a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombináció lenyomásakor. Ha az operációs rendszer nem válaszol, nyomja meg az ESC billetyűt, vagy indítsa újra a számítógépet a főkapcsoló használatával."
Gyakorlatilag használhatatlan a gép. Tapasztalt ilyet valaki és hogy oldotta meg a problémát? Tudtok segíteni?
Gép: Aspire E1 532 + Win 8.1
Köszi: egonca
-
cky2k
csendes tag
-
tibur5555
csendes tag
Sziasztok,
vettem egy ilyet (Aspire E5-571-59LK - [link]), holnapra kiszállítják, és rögtön teszek rá egy Win8.1-et.
Nézegettem a drivereket az acer.hu-n, és van pár, amiből többféle van. Ugye nekem a chipsetből és a VGA-ból a Broadwell féle kell (az i5-5200U miatt)?
De Bluetooth-ból és Wireless-Lan-ból Atheros, Broadcom vagy az Intel? Touchpad-ból ELANTECH vagy Synaptics? Ezeket honnan lehet megtudni? -
Sanya
nagyúr
válasz joco1982 #29441 üzenetére
operációs rendszered?
GeForce 9600M GT 2008 NB9P-GS(G96) a pontos típusa ez alapján?
[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
joco1982
csendes tag
Mire gondolsz?
Az eszközkezelőben nézzem meg a Videókártyák menüt.
Mert ott nem szerepel a 9600mgt csak Szabványos VGA grafikus adapter.
Annak tudom csak megadni a eszközpéldány elérési útját, ami
PCI\VEN_10DE&DEV_0649&SUBSYS_056710DE&REV_A1\4&2AB71D87&0&0008Nem tudom fontos-e, hogy a Win7 Ultimate rendszerhez nincs felrakva az SP1.
-
joco1982
csendes tag
Sziasztok!
Aspire 7720g-s gépbe cserélve lett az nvidia 9500mgs kártya nvidia 9600mgt-re.
A bios látja (kiírja a kártya bios verzióját: nVidia VGA 62.94.1F.00.27, ill. a memóriája nagyságát: 512Mb), Aida64, Everest, Gpu-z felismeri, kiírja a típusát, adatait.
A Win7-es eszközkezelő viszont nem látja.
Drivert nem enged felrakni, az alábbi hibaüzenetet produkálja:
"Az NVIDIA telepítő nem tudja folytatni.
A grafikus illesztőprogram nem talált kompatibilis grafikus hardvert."
Valami ötlet?
Köszönettel: Joco -
sussa
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy e5 771 gyári dvd írót előlappal vagy csak gyári előlapot lehet beszerezni valahol? Esetleg ha valaki tudna segíteni ebben!
Köszi.-Mester mi lehet a boldogság titka? -Ne vitatkozz idiótákkal.-Én nem hiszem,hogy ez lenne a titok.-Igazad van-mondta a mester.
-
forest_ns
tag
Tőled hallom ezt először, sehol nem írták ezt, csak rengeteg olyan dolgot, amivel pár órát el lehet játszani, de nem oldja meg a problémát; de teljesen igazad volt, nem volt bekapcsolva!
Nagy köszönet a tippért!
Már csak azt furcsállom, hogy a Chrome-ban nem nagyít-kicsinyít...
-
forest_ns
tag
Sziasztok!
Régebben feladtam az E5-511 Win 8-ával a kínlódást, de most újra nekiesve sikerült legacy-ban és UEFI-ben is felrakni. Egy BIOS frissítés megoldotta tipikus touchpad problémát, de továbbra sem funkcionál multiként, vagyis nem lehet görgetni, nagyítani. (BIOS frissítés óta az "egér és érintőpárna beállításai"-ban is csak a késleltetés jelenik meg.
Synaptics driver van fent, amit nem enged frissíteni, leszedni meg nem tudom.
Sikerült már megoldania valakinek ezt a multitouch problémát? -
Dozbik
tag
Hali!
Szerintetek ennyiért jó vétel? Tudtok róla valami véleményt mondani? A három hónap gari nem necces kicsit?
http://laptopsystem.hu/adatlap/14210603908732
Köszönöm!
-
csibor
addikt
Köszönöm Adva a projekt olcsó jobb hangszóró beszerzése.
-
csibor
addikt
Tegnap kipucoltam a 5742ZG lapost. Ilyenkor sírom vissza az MSI-t ott összesen 8 csavar volt az egész, meg 20 perc ráérősen. Nem is ez a lényeg, ebben csak 1 hangszóró van, de megvan az alaplapon a másik kivezetése. Szerintetek az is élhet? Elfelejtettem kipróbálni
-
Petyyyyy
addikt
Ez fájni fog...ADP-90SB BB. Teljesen inkompatibilis eszközt használtak töltésre.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
ghost73
csendes tag
válasz F_Zolee #29301 üzenetére
Üdv! Szeretnék kérni egy kis segítséget.Adott egy aspire 5720z a videokártya offos lett (Nvidia) így cserélve lett (Ati) Gondoltam újra telepítem ha már így alakult. A következőt produkálja telepítő indul majd pár pillanat múlva képernyő elsötétül de a lemez pörög,aztán se kép se hang. Próbáltam usb-ről is telepíteni de ugyan ez történik. Ha valaki tudna segíteni az nagyon jó volna mert én kifogytam az ötletekből.
Köszönöm
-
-
Petyyyyy
addikt
Üdvözlet!
Tegnap kaptam egy Aspire 5536G-t azzal a panasszal, hogy akksival nagyon lomhán, akksi nélkül töltőről viszont pikk-pakk bootol és áll fel a rendszer. Csináltam is egy mérést.
Teljesen feltöltött akkuval - 1perc 47mp, töltőről 1perc 54mp.
Viszont kiderült egy powercfg -energy után, hogy a 48 ezer egység helyett csak 23 ezret tud az akku teljesen feltöltött állapotában.Okozhatja az alacsony töltet a lassabb indulást/működést vagy nincs köze egymáshoz a kettőnek?
[ Szerkesztve ]
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
d@vee
őstag
Üdv mindenkinek
Pár hete vettem egy notit, pontosítva : Acer Aspire 5552G
Pár speckó:
-AMD Phenom II X3 N850 (3x2,2Ghz)
-4giga ddr3 RAM
-ATI Mobility Radeon HD5650 1GB ddr3
-500 GB HDD
stb...
Minden jó rajta, semmi működésbéli hiba, csak a ventinek mintha fura hangja lenne, zörög.
Az előző tulaj azt mondta, újra lett pasztázva, meg ki lett takarítva azelőtt pár héttel, hogy megvettem tőle.
A hűtés megy rendesen. Battlefield 3 alatt 72fok volt a max...ötlet?
(Illetve 55-ért vettem, dobozzal, táppal, megérte? )[ Szerkesztve ]
Ja
-
Barras
csendes tag
válasz F_Zolee #29401 üzenetére
Szia!
Mivel már garancia nincs rajta, mai értelemben már elavultnak számít mert 2006-os laptop. Csak ha BIOS frissítéssel ellehetne érni, hogy 4 GB-ra fel lehessen bővíteni. Valamint a gyári Intel Celeron M 370-es proci helyett lehetne valamilyen Pentium M procit beletenni, akkor máris alkalmasabb lenne egy korszerűbb WIN7-tel és egy 2007-es Office csomaggal működő laptopként használni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS Zenbook UX430UN-GV020T
- Lenovo X240 core i5 laptop + dokkoló
- Új Bontatlan Asus Rog Strix 3év Garis Laptop 16" QHD+ 260Hz i9 14900HX 1TB SSD RTX 4060 8GB
- Startech.com TB3DKDPMAWUE Thunderbolt 3 Dual-4K (PC & Mac) dokkoló - ÁRCSÖKKENTÉS!
- Eladó több db akkumlátor Lenovo Belső Thinkpad T570-T580 T460 és 1 db Új fóliás Dell Latitude 5520
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest