Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Acer notebook topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dulifi
csendes tag
Sziasztok!
Elég fura problémába ütköztem. Acer aspire one 756-omra szerettem volna egy tiszta telepítést tenni. Windows 8.1 usb telepítőjével egybeformáztam minden partíciót, ezután viszont sehogyse tudom feltenni. A következő hibaüzenetet kapom:
nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találniPróbáltam windows 7, win8 és win8.1 telepítővel, sehogy se jó. Másik gépeken ez a telepítő működik. Átraktam másik laptopba és gépbe a winchestert, de ott sem tudok telepíteni rá, másik winchesterre oké. Ez egy seagate momentum thin 500gb.
Próbáltam minden usb porton, állítottam a biosban achi mód és ide mód között.
Végigcsináltam ezt a videót: diskpart youtube
Live ubuntu és live parted magic alól is formáztam, semmi hatás.Teljesen tanácstalan vagyok. Valakinek bármi tipp?
-
Akira1987
csendes tag
válasz
Tatter #28189 üzenetére
Szia, nekem egy E1-570G van én magamnak cseréltem ki az HDD-t SSD-re. Pár csavart kellett kicsavarni az alján és lepattintani a műanyag fedelet, ami egy kicsit nehezen jött le. Lehet találni ilyen szétszerelős videókat, szerintem hasznos. Persze mindent csak saját felelősségre!
Nekem is lenne kérdésem a fent említett 570G szerintem egy kicsit nehezen viseli a meleget. Gyakorlatilag csak böngészek és folyamatosan megy a ventilátor és 50 fok felett van a proci (Speedfun szerinte). Van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne szabályozni a hűtésnek a fordulatszámát. Nem zavarna ha egy kicsit hangosabb lenne, csak hűtsön rendesen. Keresgéltem de semmi használható programot nem találtam.
Előre is köszi!
-
Tatter
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy ilyen laptopot:
[link]
Szeretném a HDD-t SSD-re cserélni. Hogyan zajlik a művelet? -
sowi
őstag
válasz
DrojDtroll #28182 üzenetére
jok
-
DrojDtroll
veterán
Milyen win8-as tapasztalataitok vannak Aspire E1-532 laptopon.
-
Woodslave
félisten
az miért lehet, hogy játék közben a gép úgy érzékeli, mintha nem lenne töltőm. Ha netezek, windows megy stb. nincs ilyen, csak ha elindítok egy játékot
gondoltam vmi kontakt hiba, de miért pont akkor?
-
w.miki
veterán
Laptop akku érzékelőjét, hogyan lehetne becsapni?
BIOSt szeretnék frissíteni, de a WFLASH ellenőrzi, hogy van-e bent feltöltött akku, de nincs.
Már rég rossz az akku nem használom, nincs is meg.
Hogyan tudnám becsapni a flash programot? -
khirill
aktív tag
sziasztok!
egy acer aspire 3692wlmi újratelepítésével küszködöm. már sokszor újraraktam rajta a rendszert (win xp) és soha semmi probléma nem volt, de ezúttal nem akar felmenni rá az audio driver. nagyon bosszantó lévén, h ugyanazzal a meghajtóprogrammal szeretném csinálni, amivel már rengetegszer feltelepítettem.
elképzelhető, h bexart a hangkártya? hogyan tudom ezt teljes bizonyossággal letesztelni?
a válaszokat előrre is köszönöm!
-
akcsy
tag
Köszi a gyors válaszokat
Igen, játék se lenne egy utolsó szempont, de nyilván több idő menne az irodai programokra, ps, internet, stb.
Csak úgy vagyok, h akkor már nem gt720M-el venném ugyanolyan áron
Ugyanakkor igen engem is az aggaszt, hogy U szériás, de ahogy leirták, sajnos az összeset ezzel árulják, valamint, ebben az árkategóriában más típusnál szintén az U szériákat nyomják az i5-ből. Bár mivel sokat vagyok úton, így tán nem is annyira baj, h nem eszi meg olyan gyorsan az akkuidőt -
Peak
addikt
Sokan nem figyelik, vagy nem veszik észre, vagy egyszerűen nem tudják, hogy az U jelölésű procik jelentősen visszafogott darabok, cserébe keveset fogyasztanak.
Mivel a GT 740M megléte feltételezi, hogy játszanál is vele, akkor viszont igazán jól jön egy rendes sebességű processzor, nem egy felezett órajelű, felezett tudású darab.
Szóval ha elég a sebessége, akkor marhajó választás.
De nehogy utólag csalódj benne. -
akcsy
tag
Sziasztok! Az Acer Aspire E1-570G-vel van közületek valakinek tapasztalata? Egy régebbi Acer gépről szállnék át erre a típusra, nekem azóta tökéletesen működik, viszont beújítanék.
Intel® Core™ i5-3337U Processzor / 4GB / 1TB / NVIDIA GeForce GT 740M <- Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezne amit kinéztem, szerintetek?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Woodslave
félisten
berakom ide hátha van vkinek ötlete. Az ügyfélszolgálat szerint csak hardverrel foglalkoznak, ne frissítgessem ha működik
-
tresh
veterán
válasz
szmoli #28160 üzenetére
Nem tudom igazából elég rég voltam aktívan a számtech világában ma meg már annyi fél cpu variáció van hogy mire megértem utolérem magam mit miért megint ki jön két másik fajta.. de gondolom egy CAD-nél nem hátrány ha van dedikált gpu ami picit erősebb az integráltnál.. mondjuk most olvastam utána ennek a típusnak a hűtését minden oldalon fórumon nagy negatívumnak említik..ez már alapból nem szimpi de majd elmegyek megtapogatom
-
tresh
veterán
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék hogy az Acer mennyire megbízható márka, vannak még a régi szervizes gondok (pl van rendes szervize itthon stb) kicsit félek a márkától... Ezt néztem ki a tudása mérete stb megfelelő lenne de nem igazán tudom mennyire megbízható a márka.. 3-4 évig ha kiszolgálna az nem lenne hátrány.. amúgy minden egyéb vélemény érdekelne a típus kapcsán. köszi
szerk: esetleg Intel Core i5-4200M érdemesebb lenne meg venni ? Játszani nem fogok rajta
-
Woodslave
félisten
Acer előre telepített 8-as winyó adta fel a harcot. Alap működik, de korrupt fájlok vannak, a frissítéseket már nem tudja konfigurálni.
Jól értelmezem, hogy a acer recovery-vel szűz win-t tudok csinálni? -
Gabee993
csendes tag
Üdv!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy valaki használ-e Aspire 5755G-t Windows 8.1-el? Legutóbb mikor próbáltam ( ~tavaly október ) elég problémás volt, fagyogatott a rendszer - először a winchesterre gyanakodtam, de ssd-vel is ugyan úgy csinálta - ledobta a háttértárolót, a LED-je kikapcsolt, kimerevedett a rendszer? Valakinek tapasztalat, tipp, bármi?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv, Gábor
-
Aethelstone
addikt
válasz
GABESZ1974 #28151 üzenetére
Milyen van most?
-
GABESZ1974
csendes tag
válasz
Aethelstone #28150 üzenetére
helló köszönöm a linket de én nem igazán értek hozzá! tudnál segíteni hogy itt mit kell nézni! inteles
-
Aethelstone
addikt
-
GABESZ1974
csendes tag
sziasztok!
hogy vagy hol tudom megnézni hogy milyen foglalatú a procim?! (proci csere végett) -
Tidus
addikt
Sziasztok.
Ma vásároltam egy Acer Aspire E1-570-33214G50MNRR notebook-ot.
Az lenne a kérdésem hogy az akksit így előszőr hogyan töltsem. Van ennek is procedúrája mint a mobil telefonoknak, v. csak feltöltöm.
Még a hálózati töltő nem lett rácsatlakoztatva, csak a gyári töltéssel lett kipróbálva 3 percre. -
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Van egy Acer Aspire 3020-as notebookom. A problémám az hogy nem tudom bekapcsolni a wifit. A driver fent van, a Broadcommos szoft is, de ha jobb klikk wifi bekapcs akkor azt írja hogy hardveres gommbal, eddig ok, mert van az elején egy wifi gomb ami valahogy nem akar működni. Kérdés hogy belehet e bekapcsolni a gomb megkerülésével a wifit szoftveresen elsősorban a hardveres inkább végső esetben -
sowi
őstag
gondolom eloszor elindult a win8 es kesobb fosta ossze magat, namost, mikor eloszor bekapcsolod az acer folyamatosan villog a jobb also sarokban hogy csinalj biztonsagi mentest, de ugye ezzel nem kell foglalkozni
telepito cd mar a win7es acerekhez sem volt, a win8hoz meg elotelepitve nem kell regisztracios kulcs, nem veletlenul nincs rajta
a szoftverekert semelyik hardvergyarto nem vallal semmilyen felelosseget -
Peak
addikt
válasz
Jarod1 #28129 üzenetére
miért kéne lennie termékkulcsnak?
kötelező? láttad valahol, hogy kizárólag termékkulcsal lehet értékesiteni szoftvert?
google -> "MS COA 3.0"
a lemez 50 forint neked, 2 db 100. van beépített MS recovery a Win8ban.
elfelejtetted a saját rendszered lementeni?
jah. sokkal könnyebb mindenki mást blamálni. -
1501N
tag
válasz
Jarod1 #28127 üzenetére
Az adatokat sikerült elmenteni azzal nincs gond. Sajna a jogtiszta operációs rendszerről ugyanez nem mondható el.
Nem egészen ebbe a fórumba tartozik, de frissìtésbe haló win 8.1-ekből elég sokkal találkoztam a hetekben.
Kicsit nonszensznek érzen, hogy sem a vas, sem a szoftver gyártója sem teszi elérhetővé az operációs rendszer telepítőjét. Én még az xp-s korszakban vettem lapost, van gyári telepítő cd. Most, ha drága a lemez, legalább legyen letölthető... basszus még termékkulcs sincs a gép alján vagy a papírjain... Pedig a windows-ért külön fizetett a gép tulajdonosa....Elnézést, kicsit felbosszantott a dolog.
-
1501N
tag
Sziasztok!
Van egy Aspire V7-581G laptop, ami Windows 8-al volt előtelepítve. Nincs hozzá lemez, illetve semmi. Hogy lehet újratelepíteni, ha nem bootol be? -
Carpediem
aktív tag
Sziasztok,
olyan problémám lenne hogy van egy Aspire 5755G I5, 630M videókártyával olyan 90 fokon van terhelés alatt.
a gondom az hogy kb 5 perc játék után elkezd szaggatni gondolom a videókártya túlmelegszik és vissza vált az integráltra... van vmi 5letetek mit lehet tenni az ügy érdekében?! -
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Notebook javítással kapcsolatos topicot kerestem, de sajnos nem bukkantam rá. Ha van ilyen, kérlek linkeljétek be nekem!
Adott egy 4-5 éves Acer eMachines E525 tipusú laptop, aminek már a gari lejártától zúg a monitorja ilyen magas hangon. Ha maximum fényerőre állítom, vagy ha a képernyő kikapcsol, akkor megszűnik a sípoló hang. Ha meg lehetne csináltatni olcsón, akkor annyit még megérne nekem, de sokat nem, mert egy régi gépről van szó. (Intel celeron 900-as proci, 2gb ram, elég használhatatlan gép már). Ha valaki látott már ilyet, gyakorlott notebook szerelő, esetleg ismer ilyet aki meg tudná javítani vagy megbízható, nem drága szervízt ismer, várom a válaszát.Köszönöm!
-
Müszi
senior tag
válasz
Jarod1 #28113 üzenetére
Bármelyik 2,5"-os SATA winyóval mennie kell. SATA2 a belső csatolás, tehát max. 300MB/s- ra képes, de visszafelé kompatibilisek az eszközök. HDD-nél különben is csak vakítás a SATA3, mert max. a pufferelt érték haladja meg a SATA2 korlátját.
Akár SSD-t is tolhatsz bele. Útóbbinál érdemes utána nézni, mert néhány tipus finnyás a chipsetre. -
Jarod1
veterán
üdv adott egy acer aspire 7520G .. mehete bele sata2 vagy sata3 SSD?
-
Peak
addikt
Ja értem.
Ezt maga a viszonteladó adja, vállalja, extra bevételre tesz szert az eladott "garanciák" után, amiből pixelhibás, ámde még az ISO szabványnak meg nem felelő LCD-ket pénzért ki tudják cserélni. Extra profit leginkább, tekintve az igen csekély pixelhibát.Sok kereskedő csinálja ezt, saját "szolgáltatást" nyújt erre, egyfajta "biztosítás".
http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_13406-2
Az Acer a CLASS II szabványban van, kis extra kiegészitéssel, engedménnyel, hogy pl. nem tesz különbséget sub- és teljes pixel között.
-
Tidus
addikt
Sziasztok.
Mi a véleményete Acer pixelhiba garanciáról.
Érdemes megkötni, v. a 72 óra elég.
Ismerőseimnek nem volt godjuk ezen téren. Nekem is volt Acer monitorom hat évig, és semmi gond nem volt vele.
A lehetőségek a következők, mint plusz költség:
15 nap: 3 989 Ft
1 év: 7 990 Ft
2 év: 10 900 Ft
3 év: 14 900 Ft -
Müszi
senior tag
válasz
GABESZ1974 #28105 üzenetére
Helo!
A spec. szerint 2X1GB (667 DDR2) max. amit kezel.
Inkább a proci cseréjével próbáld tuningolni, ha még nem tetted. Egy T8100-8300 pl. ez jó választás lehet, és nem bonyolult cserélni. Persze a biost én frissíteném előtte. Az sem nagy ügy. A csere megdobná a mem. sebességet is, mert általában csak 533MHz-en járnak ezzel viszont menne 667-en.
Nem tudom most milyen proc. lakozik benne. Régebben mikor még megvolt a 7720ZG-m a T2310-es prociját cseréltem T8100-ra. Rá sem lehetett utána ismerni. Repült és nem is melegedett úgy mint előtte. -
GABESZ1974
csendes tag
sziasztok segítséget szeretnék kérni! nekem egy acer aspire 5720z-m van 2 giga rammal és szeretném bővíteni! kérdés hogy lehet e és menyi ram mehet bele! és milyen? én legalább 3gigát szeretnék!
-
-
dreim76
csendes tag
Sziasztok!
Adva van egy eMachines G520-as gép celeron m575-ös cpu-val chipset GL40. Ezt a procit ki lehetne cserélni egy core2duo T7200-ra? -
cellpeti
nagyúr
üdv
sorry, hogy ide írok, de talán van köztetek olyan emberke akinek van Acer Iconia B1 táblagépe és szedte is már szét? Ha igen írjon már rám legyen szíves.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 8GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest