- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
zserrbo
aktív tag
válasz
TomBond #8357 üzenetére
Székvásárlás előtt állok. A JÄRVFJÄLLET-en mire gondolsz a "hintamechanika hiánya" alatt? A youtube-on tesztekben van hinta funkció benne. Igaz a Markushoz képest nem állítható mennyire tartson ellen hintázás közben. Markuson van most és pont a JÄRVFJÄLLET-en gondolkozom. Elkeserítő az itthoni szék kínálat és az árak.
Volt valami szempontod amiért a Nez-re esett a választásod?
Az Arenaracer Supremet akartam, mert van benne deréktámasz, de hónapok óta nem kapni és április végén várható újra... -
TomBond
aktív tag
2019 októbere óta nyúztam egy IKEA JÄRVFJÄLLET-et. Most lecseréltem! Ideje volt!
Ami legjobban zavart benne az a hintamehanika hiánya volt, de amúgy mára teljesen kín volt benne ülni!
Az utód egy unique nez lett! [link] -
válasz
r6man123 #8353 üzenetére
Ugyan ilyen problémám volt, csak a gázlift cseréjével oldódott meg. Valami elszaródik benne és onnantól nyikorogni fog.
Vigyázz, mert baromi nehéz szétszedni, mind a székről/mechanikából mind a csillagból kiütni. De utána megint néma lesz.
Illetve mivel garis a szék én bejelenteném, tuti hogy a csapággyal van valami gebasz ami a gázliftben van.
Amúgy 6-7k körül van új gázlift pl. a PC-X-nél. Szóval nem drága megjavítani, csak nehéz. -
Eagle16
addikt
-
válasz
Tsebacsi #8350 üzenetére
Abszolút igazad van, semmi világmegváltó nincs benne.
A levezetésem lényege: IKEA Styr ezen az áron fajlagosan többet ad (t.i. a kompromisszumokkal megbékélve, pl. tilt stop hiánya), mint klasszikus ergo felhozatal egy ársávval magasabban, pl. Lexington [link]
Illetve egy dologban szó szerint több a Styr, mint az átlag: ülésmagasság. A végpontja 59cm-nél (+/-) van a hagyományos 52/53 helyett (még a nonplusultra Embody is ott ér véget [link] ); és valószínűleg nekem ezért tetszett meg elsőre, és csak most megnézve az adatait tűnt fel (a Please V2-vel hasonlítottam össze, annak is 52 a vége gyárból frissen).
A bucket chair pedig egy külön kategória, t.i. bucket V ergo - jogos: ha valakinek az előbbi preferált, akkor az utóbbi nem lesz vállalható megoldás.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Mentsetek meg engem és a házasságomat!
2022.02 -kor vettem egy Noblechairs Hero XT-t újonnan az Aquától. Időközben született egy gyerkőc és az anyuka és a baba nem tolerálják a szék tényleg hangos nyikorgását.
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=8UNzIO3N--AMit lehet a székkel tenni, hogy megszűnjön a nyikorgás? Nézegettem, olajoztam, de semmi. Pici mozgásnál is produkálja a hangokat. A székre még van 1 év gari, ha minden kötél szakad, ezzel a hibával vissza lehet küldeni?
Help! Köszi!
-
Hát nekem van otthon Icon és egy új jarfjallet vagy mi, de ülni az iconban a legjobb. A jarf is jó persze de más, valamint inkább megszokás kérdése. Nekem ez a hálós styr pl. nagyon nem jött be. Mások vagyunk na
Árban valóban jó a többi hulladék gamerfoshoz képest de az ájulás sem kerülgetett tőle.
A karfa a boltiakban lötyög mert szét vannak már gyilkolva. Az új elég stabil. -
Hátha valakinek érdekes lehet: van valami új IKEA ergo szék, némi 'gamer' felütéssel.
STYRSPEL | 90e Ft | [link]
Én ugyan motorosasztalt nézni ugrottam be (egyedül az IDASEN vállalható; jó alternatívaha az ember nem akar külön legózni motoros állványt lapot és szerelni/festeni/etc.), de ott szembejött az új szék piros/szürkében és fekete/lilában (szerintem előbbiben jobb).
Saját magamon (192cm, 110kg) próbálva: kényelmes az ülő felület, és mélységében állítható; kényelmes a háttámla, a kerethez nem ér hozzá a vállam; a fejtámla OK; a deréktámasz inkább tisztességes iparosmunka, mint jó: horizontálisan a pozíciója állítható, de a keménysége nem; a tilting mechanika kellemes: nincs fixálható végpont és az ellenállás sem állítható szerintem (én nem találtam a szabályzóját), de kellemes az ellenállása: folyamatosan követi a hát mozgását, ami jó, de!: 'erőben' inkább csak ellentart, mint támaszt. Az igazán negatív pont a karfák: lötyögősek, illetve hiába állíthaóak oldalra/előre-hátra, sehogyan sem jó; ezeken túlmenően pedig a karfák együtt mozognak a háttámlával és hátradőlve csak útban vannak, mivel nem lehet őket eléggé hátrahúzni sem oldalra forgatni, hogy a vége ne vágjon az ember alkarjába.
5-10 percig örömködtem benne, így messzemenő konklúziót nem vonnék le; ugyanakkor: ha most hirtelen egy széket kéne vennem azonnal 100e-ig (akár munka, akár game), akkor 95% eséllyel gondolkodás nélkül ezt választanám.
Szerintem a Marcus, Jávorszarvas-vagy-mi, etc. 'egységsugarú-IKEA' modelleknél messze jobb, viszont árban közel van; ahogy a Noble Hero / AR Supreme típusokat is kenterbe veri ergonómiában, és ezen az áron talán még az officeplaza.hu 150-180e ársávjának is feladja a leckét.
-
Lokids
addikt
Ezt nem hiszem el!
Most 1200 euróért meg lehetne venni a HM Embody-t. De természetesen a Herman Miller nem szállít Magyarországra.Pedig ennyiért még vennék is egyet.
-
zserrbo
aktív tag
Milyen széles a karfa az Arenaracer székeinél? Ha valaki megmérne egyet megírhatná
-
Nonetxpr
kezdő
Sziasztok! 70k-ért szeretnék széket venni. Eddig a legjobb amit kinéztem, de nem tudom kipróbálni, a Gamvis Phantom. Mik a tapasztalatok erről a székről?
-
válasz
Tsebacsi #8336 üzenetére
Rugó kiszedve, nem volt könnyű, DE! Az ropogott!!
Az új gázrugóval síri csend van. Szóval egyértelműen kijelenthető, hogy a gázrugó, illetve az abban lévő golyóscsapágy "romlik" el és kezd el éktelenül recsegni minden terhelésváltáskor, annak ellenére, hogy a gázrugó működik. -
Feladat adva Mechanikának:
Szedjétek ki a gázrugót a székmechanikából és a csillagból, jön az új.Elvégzett feladat:
Szétszedték a gázrugót!!!!!!! A tokja benne maradt a csillagban, annyira bele"rohadva" hogy gumikalapáccsal itthon nem tudtam szétütni, és kis dobozban adták mellé a tömítéseket és a csapágyat...Közben persze megjött az új gázrugó, amit nem tudok beletenni a csillagba. Plusz gyors ellenőrzésnél még az is szemet szúrt, hogy az alja szélesebb, remélem belemegy egyáltalán a csillagba rendesen.
És akkor csodálkozik a család, hogy agyvérzést kapok azon, hogy valaki nem jól végzi a melóját. -
Arni9010
aktív tag
válasz
minek?:S #8330 üzenetére
A Markus nekem kicsi volt, az ülőlap sem volt elég hosszú, illetve a deréktámasza tök rossz helyen van nekem.
A JÄRVFJÄLLET viszont tök jól beállítható (előretolt ülőlappal, felhúzott deréktámasszal, feltolt fejtámasszal tökéletes)Markust akartam volna venni én is, de egyáltalán nem volt jó ilyen magasságra
-
mrviceguy
tag
Érdekes húzás - logikus mondjuk, szerintem az alumínium öntvény lábcsillag a leginkább túlméretezett alkatrésze bármelyik széknek, egy 700 kilós teherbírása simán van, teljesen felesleges, ráadásul nehéz is. A nagy kérdés az, hogy a szék stabilitása milyen - a lábcsillag kikönnyítése feljebb emeli a szék tömegközéppontját, amit én a 110 kilómmal annyira nem üdvözlök.
-
válasz
minek?:S #8330 üzenetére
1 órát üldögéltem ma a Markusban és a jarfjalletben, nem tudtam eldönteni melyik jobb, de végül a jarf nyert mert jobban testreszabható, nem hintamechanikás, azaz ha beleülsz nem akarsz hanyattesni, ha nyitva van a billentés, és az ülőlap is csúsztatható. Összeraktam 50 perc alatt, könnyebb volt, mint anno a Noble Icon-t. Eddig jó.
Majd az eljövő hetekben tesztelem. -
minek?:S
őstag
válasz
Arni9010 #8327 üzenetére
Mondjuk azért relevánsabb nekem a Te hsz-ed, mert jómagam is ~195 centi vagyok (csak jelenleg 30 kg-mal több
de amúgy is ilyen 95-100 kg körül szoktam lenni). Meg a Markust is többször hallottam, mint ajánlott "olcsó" szék. Bár meglepődtem, hogy az is 75k.. emlékeim szerint az ilyen 40k körül volt. Meg tetszik a fehér, csak nem tudom, mennyire koszolódik, mennyire fogja meg a nadrág vagy más ruhafesték.
Lehet maholnap meg is rendelem, ha csak nem mondja valaki, hogy a másik kettő(vagy valami más ezen az áron) kenterbe veri, de valamiért attól nem félek.
Köszi a visszajelzést. -
minek?:S
őstag
válasz
minek?:S #8300 üzenetére
Közben kicsit még nézelődtem. Ezekről van valakinek valami tapasztalata?
IKEA JÄRVFJÄLLET - 90k
DIABLO V-BASIC - 120k
Topstar Open Point SY - 122k(+ a későbbiekben egy fejtámla +37k-ért)
-
Kurzuh
aktív tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni tőletek. Akciósan vettem az AKRacingtől egy SX verziót itt. Viszont a leírástól eltérően műanyag lábat kaptam fém helyett. Írtam nekik egy email, hogy miért és ezt a választ kaptam:
Röviden: a gyártó átváltott majdnem az összes modellnél műanyagra, elvileg strapabíróbb. Viszont felajánlotta, hogy kicserélik fémre, ha szeretném.
Ez szerintetek valós lehet, nem csak költséglefaragás a részükről? Egyébként valóban masszívnak tűnik a láb, nem az a fajta műanyag ami hamar eltörne, de azért kíváncsi vagyok Ti mit gondoltok.
-
válasz
fecke78 #8319 üzenetére
Nekem a noble icon 3 év után kvázi nulla kezeléssel is patent, majd napi 10 órát ülök benne azóta! Semmi foszlást a műbőrön, varrásoknál, és nem csak 80kg vagyok (sajnos). Egyedül a gázrugó ropog most, kedden veszem át az új rugót, kicseréljük és meglátjuk csoda történik-e?!
-
fecke78
senior tag
noblechairs székei közül szeretnék lassan vásárolni . Idáig csak olcsóbb műbőr székeim, illetve szövet kombóval voltak .ezek anyagban mindig széthullanak ....
Noble székeknél láttam van szövet , pu bőr , meg bőr , évek tapasztalatába , melyik a tartós , esetleg melyik az ami kerülendő , ha egyáltalán van ilyen ?
Köszi -
TomBond
aktív tag
A jelenlegi székemet szeretném lecserélni, ami egy IKEA JÄRVFJÄLLET! A legnagyobb bajom vele, hogy a hátradőléskor az ülölapot nem emeli meg, így előre kicsúszok belőle.
Szóval olyan széket keresnék kb 60-70 ezres kategóriában, ami tudja ezt a funkciót! Mivel jóformán ebben lakom, így valami jobb minőséget keresnék, amiben van deréktámasz is. Nem baj ha hálós (a szellőzés miatt), és van fejtámasza is. Jelenleg 80 kg vagyok.
Köszönöm a segítséget! -
Lokids
addikt
De Free shipping is van. És ha mindenképp "gamer" kell, akkor
Haworth Fern Halo
esetleg -
LLKobe
veterán
Igen, elég meredek az ára, de azért ezt jó pár dolog árnyalja:
- Ez egy csúcskategóriás szék, és a csúcskategória mindig prémium áron is megy
- A Magyar fizetőeszköznek viccelt valuta egy kalap fos, jelenleg meg pláne
- Nyilván casual használatra ez overkill
- A gyártó 12 év teljeskörű garanciát ad rá, tehát ingyen cserélik / javítják az összes alkatrészt 12 évig
- Valóban prémium minőségű cucc, nekem a 6 éves darab is úgy nézett ki mint a vadiúj
- Használtan féláron meg lehet venni
- Alsóbb kategóriákban is vannak nagyon jó székek, nem muszály a legdrágábbat venni
- Tapasztalatból mondom hogy egy szar szék használata huzamosabb ideig elég kemény fájdalmakat tud okozni, amire 2 megoldás van:Ingyen: elmész állami kezelésre, ami azt jelenti hogy vársz órákat, bejutsz, majd megmondja az orvos hogy mozogj többet, és szedj fájdalomcsillapítót
Pénzér: elmész magánpraxisra, ahol szépen elmondják hogy mit csinálj és hogyan, 25k /15 percért.
Ha mindezt elkerülöd, a gyógyszerekre költött pénzt, a tornákra meg terápiákra elvert időt, és talán ami a legfontosabb hogy elkerülöd a nem túl kellemes, és nem gyorsan múló fájdalmat, akkor már más a dolog fekvése
Persze ez mind valszeg ismeretlen annak aki nem ülőmunkát végez folyamatosan, évekig / évtizedekig.
Szvsz ez egy olyan munkaeszköz mint bármely szakmában bármely szerszám, és szar szerszámmal nem lehet jó munkát végezni -
LLKobe
veterán
Üdv!
Gondoltam bedobom az elmúlt ~12 évem székes tapasztalatait, hátha valakinek a segítségére lesz.
Most hogy mindjárt itt a 40, és évtizedek óta IT-ban dolgozom, egyre jobban érzem a jó szék fontosságát.
Az előző munkahelyemen 8 évet töltöttem, az utolsó 6 évet egy Herman Miller Aeron Remastered széken ülve, ami mai napig etalon számba megy számomra.
Ezzel szerettem bele nagyon mesh-be, és mikor beütött a járvány + home office, elhatároztam hogy veszek itthonra is egy normális széket.
Vettem tehát egy UNIQUE WAU 2 széket mert nagyon megtetszett.
Az elején még egészen rendben volt, azonban senkinek sem ajánlom a megvételét. A mesh 2 év után megnyúlt az ülőfelületen, és számomra már a végén olyan volt mintha egy hintaágyba ültem volna. (Ezzel szemben az Aeron 6 évnyi napi szintű használat után is olyan volt mint az új...)
Mivel szinte teljesen home office- ban dolgozom ezt eladtam, és szereztem egy Haworth Zody széket, ami egy kitűnő darabnak bizonyult, annak ellenére hogy nem ismertem a márkát. Nagy megelégedéssel használom azóta is.Összefoglalásképpen azt tudom tanácsolni azoknak akik rendszeresen napi 6-8-8+ órát ülnek és széket akarnak venni, ne sajnálják a pénzt egy márkás darabra, mert kényelemben és tartósságban meg fogja hálálni a befektetést.
Egy jól megválasztott Herman Miller, Steelcase, vagy Haworth (akár használt, vagy refurbished) stb. székkel nagyon mellényúlni nem lehet. A "gamer" csodák ergonómiai szempontból, hosszú napi használtra tapasztalataim (és mások szerint is) kerülendők
Valamint minden keresgélőnek tudom ajánlani a BTODtv youtube csatornát, ahol igen jó teszteket csinálnak a legtöbb értelmes székről.
A fentebb leírtak nagyrészt az én tapasztalataimat tükrözik, ez persze egyénenként eltérhet
Remélem ez a szösszenet hasznára lehet valakinek, ha esetleg kérdés merülne fel szívesen válaszolok.
-
Tamyra
tag
Sziasztok, lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek melyik lenne jobb választás azonos áron:
egy Likeregal 920
vagy egy Racing Pro X
Nincsennek nagy igényeim, de egy 8 év körüli Jiskes sima alap forgószéket szeretnék lecserélni valamire ami nem ér többet mint egy egyik vesém.
Annyi a gáz, hogy a Racingról semmi de semmi adatot nem találok, ami jó lenne hogy meddig lehet fel emelni az ülőfelületet, vagy alapban mekkora az ülő felület. Estleg akinek van ilyen széke a kettőből megoszthatná a tapasztalatát velük
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest