Új hozzászólás Aktív témák

• LLKobe

veterán

Üdv!

Gondoltam bedobom az elmúlt ~12 évem székes tapasztalatait, hátha valakinek a segítségére lesz.

Most hogy mindjárt itt a 40, és évtizedek óta IT-ban dolgozom, egyre jobban érzem a jó szék fontosságát.

Az előző munkahelyemen 8 évet töltöttem, az utolsó 6 évet egy Herman Miller Aeron Remastered széken ülve, ami mai napig etalon számba megy számomra.
    Ezzel szerettem bele nagyon mesh-be, és mikor beütött a járvány + home office, elhatároztam hogy veszek itthonra is egy normális széket.
    Vettem tehát egy UNIQUE WAU 2 széket mert nagyon megtetszett.
    Az elején még egészen rendben volt, azonban senkinek sem ajánlom a megvételét. A mesh 2 év után megnyúlt az ülőfelületen, és számomra már a végén olyan volt mintha egy hintaágyba ültem volna. (Ezzel szemben az Aeron 6 évnyi napi szintű használat után is olyan volt mint az új...)
    Mivel szinte teljesen home office- ban dolgozom ezt eladtam, és szereztem egy Haworth Zody széket, ami egy kitűnő darabnak bizonyult, annak ellenére hogy nem ismertem a márkát. Nagy megelégedéssel használom azóta is.

Összefoglalásképpen azt tudom tanácsolni azoknak akik rendszeresen napi 6-8-8+ órát ülnek és széket akarnak venni, ne sajnálják a pénzt egy márkás darabra, mert kényelemben és tartósságban meg fogja hálálni a befektetést.

Egy jól megválasztott Herman Miller, Steelcase, vagy Haworth (akár használt, vagy refurbished) stb. székkel nagyon mellényúlni nem lehet. A "gamer" csodák ergonómiai szempontból, hosszú napi használtra tapasztalataim (és mások szerint is) kerülendők :)

Valamint minden keresgélőnek tudom ajánlani a BTODtv youtube csatornát, ahol igen jó teszteket csinálnak a legtöbb értelmes székről.

A fentebb leírtak nagyrészt az én tapasztalataimat tükrözik, ez persze egyénenként eltérhet :) Remélem ez a szösszenet hasznára lehet valakinek, ha esetleg kérdés merülne fel szívesen válaszolok.

Új hozzászólás Aktív témák