Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LLKobe

    veterán

    Üdv!

    Gondoltam bedobom az elmúlt ~12 évem székes tapasztalatait, hátha valakinek a segítségére lesz.

    Most hogy mindjárt itt a 40, és évtizedek óta IT-ban dolgozom, egyre jobban érzem a jó szék fontosságát.

    Az előző munkahelyemen 8 évet töltöttem, az utolsó 6 évet egy Herman Miller Aeron Remastered széken ülve, ami mai napig etalon számba megy számomra.
    Ezzel szerettem bele nagyon mesh-be, és mikor beütött a járvány + home office, elhatároztam hogy veszek itthonra is egy normális széket.
    Vettem tehát egy UNIQUE WAU 2 széket mert nagyon megtetszett.
    Az elején még egészen rendben volt, azonban senkinek sem ajánlom a megvételét. A mesh 2 év után megnyúlt az ülőfelületen, és számomra már a végén olyan volt mintha egy hintaágyba ültem volna. (Ezzel szemben az Aeron 6 évnyi napi szintű használat után is olyan volt mint az új...)
    Mivel szinte teljesen home office- ban dolgozom ezt eladtam, és szereztem egy Haworth Zody széket, ami egy kitűnő darabnak bizonyult, annak ellenére hogy nem ismertem a márkát. Nagy megelégedéssel használom azóta is.

    Összefoglalásképpen azt tudom tanácsolni azoknak akik rendszeresen napi 6-8-8+ órát ülnek és széket akarnak venni, ne sajnálják a pénzt egy márkás darabra, mert kényelemben és tartósságban meg fogja hálálni a befektetést.

    Egy jól megválasztott Herman Miller, Steelcase, vagy Haworth (akár használt, vagy refurbished) stb. székkel nagyon mellényúlni nem lehet. A "gamer" csodák ergonómiai szempontból, hosszú napi használtra tapasztalataim (és mások szerint is) kerülendők :)

    Valamint minden keresgélőnek tudom ajánlani a BTODtv youtube csatornát, ahol igen jó teszteket csinálnak a legtöbb értelmes székről.

    A fentebb leírtak nagyrészt az én tapasztalataimat tükrözik, ez persze egyénenként eltérhet :) Remélem ez a szösszenet hasznára lehet valakinek, ha esetleg kérdés merülne fel szívesen válaszolok.

    Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

Új hozzászólás Aktív témák