- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBear
senior tag
Ez nem is rossz, bár ez a konkrét típus járt nálam (és pár kollégánál), nem bírta... Pedig elvileg 150-es, de nem bírt sokat 80 kiló alatt sem. Nem is a gázrugó, a a mechanika meg a szövet volt problémás.
Mondjuk ha belegondolok, a mostani melós székemnél is (ugyan volt gond 1x gázrugóval is) a mechanika hullott el előbb, meg a műanyag habosított karfa porlott el.
-
BMS
őstag
Én végül az ArenaRacer Dark Desert mellett döntöttem. Méreteiben az áll a legközelebb a tracer masterplayeremhez és az is kényelmes,csakhát a minőség...
-
Sdi
addikt
-
BigBear
senior tag
válasz
Zsombors97 #7442 üzenetére
Tisztában vagyok vele. De ahogy mondják, a "reményhal megy utoljára"...
Megj.: szétgyurmázott kolléga is hasonló problémákkal küzdött, csak ő az abszolut ellenkező alkata, brutál lábai miatt. Utálta a normál karfás székeket. -
Zsombors97
tag
Feltehetőleg nehéz lesz az igényeidnek megfelelő széket találni, mert a gyártók érthető módon nem a "szétfolyva tespedő" ülőpozícióra készítenek székeket, hanem az egészséges ülő pozíciót veszik alapul, illetve viszonylag kevés szék készül extrémebb méretben, valószínűleg azért, mert kevesebb az ilyenre az igény. No offense
-
TomBond
aktív tag
A dinaleon.com oldalt ismeri valaki? Gyanúsan olcsóak a székék (nem reklámnak szánom!!!)
Én olyan jó minőségű széket keresek, aminek a háttámla döntésével együtt emelkedik az ülőlap eleje. Létezik ilyen?
-
BigBear
senior tag
Sajnos nem. Nem tudok normálisan ülni ezekben az oldalsó merevítésekkel ellátott, ráadásul számomra keskeny székekben. Kényelmesen terpeszben ülök, mert csak. Ezek meg cseszik a lábam oldalról, a belinkelt székben max 5 percet bírnék és lezúznám a csába a karfát, ami extraként nyomná a lábam oldalról.
Irodai szék / ún. főnöki bőrfotel a kényelmes nekem, vagy széles kivitelben (60cm+) és / vagy felhajtható, esetleg leszedhető karfával. Egy normál, 52-53 centi szélességű szék, ha nincs oldalsó támasz és nincs karfa, igazából megfelel. Ha van karfa, akkor sajnos nagyon nem.
Úgyhogy mivel van sajnos tapasztalatom, hadd döntsem el a szék méretei alapján, hogy az - számomra - egy sz@r. Minden további nélkül elhiszem, hogy konfekcióméretű embereknek Istenkirálycsászár a szék, de nekem nem. A design másodlagos, de nekem baromi randa is, mint az ún. gamer székek 99,99999%-a. 30+ éve kinőttem a hülyeségből. Ahogy nem bírom a ledeket (max 1 hdd led leragasztva) , a hangos gépet, csicsás házakat, perifériákat stb. Ebbe beletartozik a szék is.
No offense. -
BigBear
senior tag
200+ ezerért elnézést, de az egy sz@r.
53 cm max ülőlap szélesség, amiben az oldaltámasz is benne van vicc.A tital xl fél fokkal jobb, de a +5 cm ugyanígy szélső merevítéssel nekem nem oké.
Rohadt egy kritizálós ember vagyok na.
De ha egyszer a 15 éves bőrfotel jó volt, csak lelek hasonlót.
Utálom a versenyülés fazonokat. Sima kényelmes, tágas szék kellene, háttámla dönthető legyen, meg állítható legyen a magasság. Slussz.
-
mozso
senior tag
Tovább nyomoztam az ErgoHuman szék témában. Ezt a "brandet" pár okos emberke találta ki amikor a Herman-Miller Aeron székek olcsóbb alternatíváját szerette volna feltalálni sok évvel ezelőtt.
A koncepcióval semmi gond sincs, eleinte minőségi kínai gyártás volt, erre felhúzott "brand" név. Bevált amerikában, európában és itthon is. Ez lett az ErgoHuman termék-név.
Mint kiderült, kollégám 14+ éve nyúzza ezt a kínai ErgoHuman mesh széket, ülőpárna is mesh, semmi baja a párnának. Elvileg ez az egyik korai ErgoHuman verzió, de több helyen már V2-ként hivatkoznak rá. A kolléga amúgy igényes az ergonómiára és amit vett azzal szerencsés is volt, mert minőségi cucc volt az ami neki jutott. Azóta cserélt 1 gázpatront és egy db karfát 14 év alatt. Ennyi.
Viszont nekem most picit zavaros a kép, mindenki IS ráugorott erre az ErgoHuman névre.
1 [link]
2 [link]
3 [link]
4 [link]
5 [link]
6 [link]Inkább aggasztó azonban, mit kapunk ma "ugyanazon" terméknél:
Eltérések miközben a szék neve ugyanaz
Én sokat dolgoztam kinában, ott mindent is meg lehet rendelni (1000 darab vásárolt egység a beugró szint), minden testreszabható, természetesen a minőség is.
Hamarosan kiderül, hogy a hazai Antares ErgoHuman hol helyezkedik el a táplálékláncban.
-
TheProb
veterán
Nekem most volt, pozitív a tapasztalat. Először a boltnak írtam, ahol vettem. Majd a gyártónak is, mert kicsit lassúnak tűnt a folyamat. (a bolt azzal magyarázta, hogy épp költözik a gyártó raktár).
2 héten belül kb teljes cserét kaptam, ez lehetett volna gyorsabb is. GLS hozta az újat és vitte a régit. -
BMS
őstag
Akinek Arenaracer széke van vagy volt és van tapasztalata a garanciális ügyintézésről az tudna nekem írni róla? Milyen gyors stb?
-
mrviceguy
tag
Én a 125 kilómmal a Tankot nem tudtam nem hogy kiülni, de még minimálisan sem megöblösíteni 2.5 év alatt. Azért adtam el, mert lefogytam 105-re és úgy néztem ki benne, mint orbánon a nyakkendő. A Dx—ekkel in general annyira elégedett vagyok, hogy most cseréltem az Arenaracer Supreme-emet egy kék aDxracer Air-re, hogy megnézzem, milyen a mesh.
-
mozso
senior tag
Sziasztok!
Home Office / gaming célra gondoltam veszek egy új széket. Mesh kialakításút szeretnék a nyári meleg miatt, dönthető / rögzíthető háttámlával és fejtámla is kellene.
1. Néztem párat, ami sajnos olyan árban van, ami biztos nem fér bele (1500+ eur):
- Okamura Contessa Seconda (Contessa 2) [link]
- Teknion Nuova Contessa (mintha Okamura iker lenne) [link]
- HM Aeron + külön Atlas fejtámla [link]2. Néztem párat, ami árban még mindig sok (1200+ eur), de nem tudom megítélni a minőségét, tartósságát, alapvetően OEM kínai tervezésű cuccnak tűnik, brandelve:
- Antares ErgoHuman [link]
- Antares MIRUS [link]3. Lenne ami árban és a tesztek szerint minőségben is jó, de jelenleg nem elérhető, főleg nem itthon:
- WorkPro Quantum 9000 + fejtámla: [link]4. Van ami árban ok, de több teszt szerint alacsonyabb minőségű, illetve szállítanak MO-ra?
- Autonomous ErgoChair Pro (Ergochair 2) [link]5. Egyet majdnem megrendeltem, de elbizonytalanodtam:
- SecretLabs által árusított Neue Chair, tetszik, árban is ok (719 eur)Ez igazából a kínai tervezésű GTChair Marrit X 2022 [link] / GTChair Marritt Gaming [link] / Vertagear Triiger 350 [link] átnevezett verziója
Ebben a videóban [link] jókat mondanak róla, de a 735db kommentben a tartóssága nagyon-nagyon kérdéses, a 14 napos visszaküldési program során levont 20% (150eur) pedig átverés szagú. A mesh-re pedig egyáltalán nem vállalnak garanciát a természetes kopásra hivatkozva.
6. Maradt a lengyel importőr (Unique-Meble) által szintén kínában gyártott 2 szék, ezeket jövő héten legalább üléspróbázni tudom, mert van itthon kirakatban
- Unique Ergotech [link] gyártói honlap [link]
- Unique Space [link] gyártói honlap [link]Kérdéseim:
fenti 2-es pont: Antares székekkel mi a tapasztalatotok?
fenti 3-as pont: WorkPro Quantum 9000+fejtámla kombot hol lehet venni Európában?
fenti 4-es pont: Autonomous ErgoChair Pro székkel mi a tapasztalatotok?
fenti 6-os pont: Unique Ergotech székekkel van valakinek tapasztalata minőség / tartósság téren?Vagy egyéb más megfontolandó ötlet is jöhet
köszi
-
Lokids
addikt
Ehh. Nem egy szép darab. ráadásul a deréktámasz is csak egy mellé rakott díszpárna. ennyiért ez szégyen.
Arról nem is beszélve, hogy pár év alatt ezt is kiüli egy nehezebb ember. Nem a fémváz szokott szétesni általában.#7423 BigBear Én 7 éven keresztül használtam egy kikában vett 30K-s széket. Szövet, nemtudom pontosan milyen, de nagyon kellemes volt tapintásra. És ezt a széket 7 év alatt sikerült kiülni. Addig bírta a szivacs. Semmi extra nem volt benne. Azóta is valami hasonlót szeretnék.
De 3.5 éve vettem egy irodai széket. De már a gáz liftje néha leenged, mikor rajta ülök.És a szivacs sincs a legjobb állapotban.
-
4nick8
őstag
válasz
BigBear #7423 üzenetére
Dehogy nincs. DxRacer Tank
-
BigBear
senior tag
De van. Csak a gyártók kurvultak el a végtelenségig. A sima officedepotos gagyi bőrfotel amit ~ 15 éve vettem akkor olyan 20e Ft körül még mindig nem kopott szét meg a gázrugója sem halt meg. A karfát vétel után leszedtem, mert utáltam mindig. Mindezt a 80-130 kilóm alatt...
Most meg a 150-200+ ezres széknél is vigyorogva széttárja a kezét a forgalmazó, ha 5 év alatt atomjaira hullik a szemete, hogy ennyiért ezt lehet elvárni.Bogarászom én is mit lehetne, de szégyen ami megy. Nem vagyok konfekció méret sajnos. 130 kilóra kellene értelmes áron szék, ami nem hullik szét, de konkrétan nincs. Nemhogy értelmes áron, de 200 felett sem.
Kiegyeznék valami kisebb teherbírású, de kellően széles, nem sportülés formájú holmival is, max cserélek gázrugót, de az sincs normál összegért.
Melóhelyen kaptam extra teherbírású extradrága széket, aminek egyszer a mechanikája hullott szét (garban jöttek - cserélték, majd a gázrugó - cserélték), de a karfa rész kb. szétfoszlott, újra halódik egyéb része is, csak a gar már lejárt persze. Na ennyiért konkrétan ipari hulladék. -
Scarletiel
senior tag
válasz
FrigoCoder #7421 üzenetére
Az első szerintem ez: [link]
Ha valóban ez, mi irodába ezt használjuk, iszonyat kényelmes, állítható. -
FrigoCoder
csendes tag
Hellósztok! Felismeri bárki is a két szék közül valamelyiket?
Szék 1: https://ibb.co/FmZ5Typ
Szék 2: https://ibb.co/album/CBZQHq?sort=date_asc -
Lokids
addikt
Pedig ezek a székek addig bírják.
Ha nehéz az ember (110+), akkor nincs az a szivacs amit 2-3 év alatt nem ül ki az ember. Viszont azt nem tudom, hogy a gyártók garanciális problémának tekintik-e azt, hogy kiüli valaki.
Ami 10+ évre van tervezve szék az pedig fél milla és felette.
-
Cheesy
őstag
válasz
Dr. Akula #7417 üzenetére
Pont ettől tartok én is. Nagyon gamer, nagyon színes, nagyon sportülés. Nekem ezen 3 tulajdonság egyike sem kéne, csak legyen strapabíró, erős szerkezet MAX gamer áron. 125k-t pedig 5 évre kidobott pénznek tekintek. Egy 125k-s szék nekem ne 5 évig, hanem többszöröséig bírja.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Ablakos #7415 üzenetére
Alattam épp most hullik szét egy gémer szék, élt kb. 1.5 évet. A képen láthatóhoz hasonló kaliberű szék meg bírta 25 évig. A következő székem biztos nem gémer lesz. Biztos abból is van minőségibb, de maga az egész autósülés elrendezés, a "ne mocorogj benne kb. semmit" filozófia úgy ahogy van nem tetszik. Valami szinkronmechanikás, nagy terhelésre méretezett, strapabíró irodai szék kell, lehetőleg karfa nélkül. Ezen a karfa már 45 fokban lóg, de a csavarokat fullra meghúzva se megy feleannyi alá. Úgy fos ahogy van, kialakítás, minőség, nem kell...
-
Scarletiel
senior tag
Ezzel maximálisan egyetértek. Az előző székem textil volt és már összeszerelés után is sokszor kellemetlen szagot éreztem egy pár pillanatra. Próbáltam porszívózni stb, de nem múlt el. Szerintem azzal kegyetlenül átbactak és valami bemutatótermi darabot kaptam amit már összeizzadt a jóisten is. A másik fele, hogy könyebb kiülni szerintem, kikopik ugyanúgy a szövet is egy idő után. Én maradok a műbőrnél, maximum ha nagyon nagyon szétfoszlana 2-3 év alatt akkor húzok rá egy újat kárpitossal. Tisztítani viszont könyebb.
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Ablakos #7407 üzenetére
Én itt Hardveraprón vettem és így 125 ezer volt, de nem használt, szépen be volt igényesen csomagolva, sehol egy karc, egy repedés semmi. Szóval én csak ajánlani tudom. Így pár hetes használat után is meg vagyok elégedve vele. Nagyon kényelmes, kellően magasra lehet állítani, a karfák is össze vissza lehet állítani. És még mindig jól összeszereltnek néz ki nem nyeklik nyaklik.
-
Ispy
veterán
A textil meg nem higiénikus szerintem, én legalább is tuti nem vennék, megáll benne a por, az izzadság stb. Én ezt a hibrid bőrt vettem, 1.5 éves, majd meglátjuk mit bír. Az AK 5 évet bírt, utána kezdett el hámlani, igaz nálam nem csinálta, a fiamnál meg egyből, ki tudja mit művelt vele....de szerintem 5 év, kb. ez lehet a használati ideje ennek a kategóriának, utána minden nap ajándék.
-
Lokids
addikt
Én is azt nézem, hogy mindenki ezt a nyavajás műbőrt erőlteti, amibe max beleizzadni lehet, másra nem jó. Akkor már vagy igazi bőr, vagy textil.
Furcsa, hogy a sok minta változat is a műbőrnél van. Az ember azt hinné a textilt könnyebb mintával ellátni.De szinte az összes gyártónál a műbőrből van több design, szóval lehet mégis az a könnyebben kezelhető / olcsóbb.
-
Ablakos
őstag
válasz
Scarletiel #7361 üzenetére
Valamit félre értettem? 160e körül van ez a szék.
-
Cheesy
őstag
Noblechairsról jókat olvasok, még a végén meg is fontolom
Viszonyítási alap: Ikea Markus.
Viszont ettől az erőltetett PU ál-bőrtől hányingerem van. 2 évig jó, utána már foszlik.
Látom, hogy létezik belőle TX (fabric) változat, viszont azt meg a Hardveraprós noblechair-huszároknál nem találok. Ennyire nincs igény a textilre? :S -
mrviceguy
tag
Feldobtam az ArenaRacer Supreme szürke székemet hardverapróra, ha esetleg valakit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest