Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy kis update. Tegnap (szerda) ugye rendeltem egy széket a Pixeltől. Utalással fizettem, így meg is küldték az utalásos számlát. Még akkor (délután 3) elutaltam a pénzt.
Kaptam egy sms-t, hogy elindult a csomagom, fuvarlevélszámmal.
Ma nem változott semmi a GLS honlapján, mondom rákérdezek náluk mizu, azt mondták, hogy igen, lejelentették majd, hogy lesz egy csomag, csak ők még nem kapták meg.
Remek mondom, írtam a Pixelnek, hogy szerdán kaptam már csomagszámot, azt hittem ma megjön a csomag.
Válaszoltak, hogy a pénz megjött (naná, még tegnap, de ha esetleg nem fért volna bele a max. 4 órás bankok közti utalásba, akkor ma délelőtt biztosan megkapták)., és HÉTFŐN hozza majd a futár a csomagot... Eszem megáll, miért nem holnap? A honlapjukon is ott van, hogy a csüt. 15-ig beérkező rendeléseket még pénteken kiviszi a GLS. Tekintve, hogy én már tegnap elutaltam a pénzt, azért ez elég gáz...Egyrészt lett volna időm hétvégén összeszerelni, másrészt azt tuti, hogy ha megjön a szék, akkor videó felvétellel meg mikroszkóppal fogom kinyitni, hogy ha bármi van, tudjam bizonyítani. Persze, csak nem lesz gond, hisz mi lenne, de sosem tudni.
Szóval röviden szerdán rendeltem egy raktáron lévő terméket, amit hétfőn fognak kihozni. Ennyit arról, hogy másnapi kiszállítás, ahogy hirdetve van a honlapon: [link]
Félreértés ne essék, nem fogok kínok között elhalálozni, hogy csak hétfőn jön a szék, de értetlenül állok a dolog előtt, plusz akkor ne állítsanak olyat, amit nem tudnak betartani. Így viszont nem, hogy következő munkanapra nem küldték a csomagom (csütörtökre), de még 2 munkanappal utána (hétfőre)...
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Persze, néztem. Az ülés szélén lévő oldalsó "falakkal" van problémám. Maga az ülő rész sokkal keskenyebb mint a mostani székemé, szigorú vigyázülésben még kb beleférnék, de ha kényelmesen ülve az ölembe rakom mérőszalaggal azt az x centit amit a weboldalon írnak, az látványosan kevés. Plusz én eléggé keresztbe fekszek random irányokban a székemen, ez a körbefalazott "racing" konstrukció nem nekem való.
Élőben beleülnék, ha lehetne, de itt a környéken (Pécsen) erre sajnos nincs lehetőség.
A DX-eknek van kevésbé zárt, szélesebb ülőrésze, de az meg már a 150.000 Ft-os árkategória, ami nekem sok.
-
Alg
veterán
válasz
Zsiráfnyál #695 üzenetére
Ay AK premiumot nézted már? Elég széles, és nekem a 187 centimmel a fejpárnát eléggé le kell húzni hogy kényelmes legyen.
-
Egon
nagyúr
válasz
Zsiráfnyál #695 üzenetére
A külföldi rendeléssel az a bajom, hogy nem vennék széket kipróbálás nélkül, ezért az kiesik...
A felhasználói vélemények meg max. iránymutatásnak jók: annyira különbözőek az ízlések/elvárások, hogy simán benne van a pakliban, hogy adott széket akár tucatnyian is agyondícsérnek, de nekem (vagy neked) személy szerint nem bejövős (vagy akár a fordítottját is el tudom képzelni adott esetben).
Marad a random időközönként elkövetett IKEA/KIKA stb. látogatás (ami a JYSK-et illeti, hajlamos vagyok egyetérteni az egyik fórumtárs lesújtó véleményével, ami a bútoraik minőségét illeti: eddig kétszer vásároltunk náluk (1-1 cipősszekrény illetve kisasztal), és mindkettő csapnivalóan, bicskanyitogatóan sz*r). -
Zsiráfnyál
aktív tag
Egyébként ha már szóba jött, a [Velo] nevezetű székkel találkozott esetleg valaki ? Adnak rá 3 év garanciát, viszonylag sok benne a fém, hálós, szövetes, néhol 100, néhol 130 kg teherbírást írnak rá, és némi túlzással rámondható, hogy magas (kb 80 centis) a háta (szakszerűen belefókázva akár fejig is érhet).
90.000-ért látom legolcsóbban, ami elég sok, de valszeg van ez valahol ennél olcsóbban is. Vajon gagyi, vagy normális ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Én 200 cm és 110 kg vagyok, átérzem a problémát.
Én is kb fél éve keresek széket, de egyszerűen az átlag méret / súly felett nincs normális. Amint szóba jön, hogy "extra teherbírás", vagy "extra méret", azonnal dörzsöli a tenyerét a sok szrházi, és "+100 ezer, mert nincs más, és úgyis meg fogod venni".
Néztem a "gamer" székeket, van 1-2 ami úgy-ahogy megfelelne, de az 150.000 Ft, és igazából egyáltalán nem jobb székek mint az 50.000 Ft-osak, helyenként ugyanolyan durva konstrukciós hibáik és igénytelen alkatrészeik vannak azoknak is.
Random külföldi gyártók weboldalait nézegettem, szerintem talán itt van a legnagyobb esélye annak, hogy véletlenül belefut az ember egy normális székbe, de itt sem találtam eddig igazán jót, plusz kb 0 felhasználói véleményt találok róluk. Itt van pl [ez], ami lényegében egy Markus 2.0, nagyon hasonló, csak kicsit masszívabb (+ pár alkatrésze cserélhető, pl kérhetsz hozzá más fajta karfát, stb..). Az [Antares] székei között is van félig-meddig normális, de ott se találom az igazit.
Keresni kell a legeldugottabb helyeken, aztán hátha.
-
Egon
nagyúr
Már évek óta készülök széket venni: a jelenleg használt (KIKA-ban vásárolt (50K-ról 30-ra leakciózott) példány bőr részeiről pereg le a festék (különösen a fejtámlánál).
Sajnos a magasságomhoz (180 cm) és feltételeimhez nem igazán sikerült találni semmilyen értelmes széket: úgy tűnik, a legtöbb ülőalkalmatosság 170-175 cm magasságig használható kényelmesen. Legalábbis ha szempont a magas háttámla, hogy hanyatt lehessen dőlni időnként. Az olyan apróságokat, hogy párnázott karfa, már nem is említem (szinte alig van olyan szék, amely ilyennel rendelkezne). A másik gond pedig az árak: a korábbi vételből kiindulva, először 30K környékén nézelődtem, aztán 50, majd 70K-ig, de kb. semmi. Külön bosszantó, hogy szinte az összes szék gagyibb cca. 100K-ig, mint a régi (30K-ért vett) székem.
Jah, ha tudtok magas háttámlás, szövet borítású, kényelmes, karfás széket, max. 70K-ért, szóljatok... -
válasz
bullseye #689 üzenetére
Én tegnap este írtam már rájuk, hogy rendelnék, de a regre üres oldalt dob több böngésző is, "simán" rendelve meg nem választhatok utalásos fizetést (számla kell, utalással fizetve,hogy direkt legyen nyoma könyvelésemnél). Ma nyitás után kaptam is egy amilt,hogy küldjem az adatokat és a rendelést, küldenek egy utalásos számlát. Azóta várok. Ok, csak pár óra telt el, de írtam még egy levelet, hogy ha már így alakult, jólenne még benne lenni a nyereményjátékban, ami ma jár le...
-
Alg
veterán
Nekem is Premium v2 lett végül, apróról, gari már lejárt de egyébként hibátlan, 60ért - azaz az egyik csavar menetét majd javítani kell mert nem megy be teljesen de ez belefér.
Ha nem lett volna apróról, akkor innen rendeltem volna 80ért. (végül nem voltam a boltban, nem beszéltem velük szóval ennyit tudok én is amit itt írnak)
-
bullseye
addikt
Pixelről tudok nyilakozni. Ott eddig kicsit kalandos volt.
- Rendelésre jött válasz e-mail, utána semmi.
- 2 órára rá jött ismeretlen számról egy SMS, hogy jön küldemény: száma xxxxxxx (semmi cégnév, de GLS volt, mint kiderült pár próbálkozásból). De a sebesség azért nem semmi!
- Az egyik keréken nem volt ott az a nem teljes karika bizgentyű, amitől nem esik ki a talpból.
- Amikor felhívtam őket, hogy most akkor küldenek egyet vagy mi lesz, mondták, hogy menjek csak ki, adnak cserét. Kicsit sértődöttek is voltak (Na jó, Attila mindig eléggé morcnak tűnik), hogy megjelentem náluk, és ilyesmivel zaklatom őket, amikor lenne más dolguk. Kiderült, hogy igazi csere nincs, csak a próbatermi modellből kapták ki az egyiket, és rendelnek igazi cserét. Remélem azért már nem nekem kell kibékávézgatnom 3 kerülettel arrébbról. A bocsánat/elnézést/hát ez gáz vagy bármi rokonértelmű kifejezés végig nem hangzott el. Részemről sem, mert ilyen kemény gyerek vagyok ám!De működik, kellemes, nem fáj a derekam.
Ja, esélyes, hogy a garancia nem vonatkozik a műbőrre, mert természetes használatból eredő kopás vagy ilyesmi.
És talán a fém részre sincs lifetime, csak a két év, remélem soha nem derül ki.
-
Van valami előnye/hátránya annak, hogy a pixelben, vagy az aqua-ban veszek egy széket? Gondolok itt a garanciás ügyintézésre (már ha ez egy szék esetén jelent valamit), valamint pl. arra, hogy új helyett elküldenek nekem egy elállási jobbal visszavitt példányt esetleg (ha egyáltalán ezt törvényileg megtehetik, nem tudom, hogy van ez)?
-
batagy
őstag
válasz
Dictator^ #681 üzenetére
Egészen pontosan, a Markus-on a háttámlát nem az ülőrész tartja, hanem az vasból készült alváz. A hátlap egy L alakú vas vázzal csavarozódik fel az alvázra és nincs közvetlen összeköttetésben az ülőrésszel.
Ez 10-szer stabilabb mint az olyan székek, ahol a karfa tartja a hátlapot és amely az ülőlapba van csavarozva.Szerintem tehát éppen fordítva van, mint ahogy gondolod.
A Trige-t csak így fényképről nézve nekem úgy tűnik hogy ott is a karfa tartja a hátlapot. Volt már ehhez hasonló székem (igaz olcsóbb darab) és az nem stabil, nyekeg, egy idő után elferdül. A konstrukció miatt én biztos nem vennék ilyen széket, de ízlések és pofonok.SZERK: saját fotóim itt találhatók a Markus-ról, ott is megnézheted az alváz részt.
-
Dictator^
veterán
Az IKEA-s Markusnak a háttámláját csak az ülő rész fogja? Ez mennyire stabil így?
A Jysk-es Tamdrup nem jön be, viszont a Trige nagyon. Igaz csak pár percet ültem benne, de totál bejövős.
A Markust nézném még meg, viszont félek, hogy a háttámlát nem tartja semmi csak az ülőrész. -
Kezdjünk bele, előre szólok, hosszú lesz és a fogalmazási stílusom sem fog mindenkinek tetszeni
Menjünk szépen sorban. Leginkább adottságaimhoz megfelelő székeket néztem, így a nagyon nagy böhöm székekbe bele sem ültem. Amint írtam 168 cm vagyok és 72 kiló, tehát majdnem "hónalj cirkáló" kategória, viszont a sokéves konditermi sportolásnak köszönhetően vállas(abb) vagyok, nem az az elhízott óvodás alkat, aki a kis keskeny csonti vállára rakatott a mekivel egy kis (vagy sok) zsírt.
Ami meglepett, hogy nem szabad a gyári adatokra teljes mértékben hagyatkozni, gondolok itt pl. a háttámla "szárnyfeszávra". Ugyanis nem mindegy, milyen szöget zárnak ezek be a hátlappal. Lehet, a fesztáv ugyanakkora, mégsem mindegy, hogy egyikbe beszorult, a másik meg pont jó. Itt erre egy kép, mire gondolok, Az A-val jelölt részről van szó:
1. Arozzi Torretta (~63k): A vállaimnak keskeny, és nem jó ez a szög, amiről beszéltem, nagyon "beszorít", így ha szélesen tartom a kezeim (mert a billentyűzettől jobbra egér, balra meg wacom tábla), akkor nyomja a külső oldalát a vállamnak. Valamint megértem azokat, akik az izzadás miatt nem akarnak szintetikus bőrt, hanem vásznasat, de nekem ez annyira bőr idegen, hogy nem tudnám megszokni. Oké, nem meztelen ül benne az ember, de ha bármi bőrfelületem ehhez a vásznas cucchoz ér, akkor az irritáló, kényelmetlen,stb. Ezért az XL-t ki sem próbáltam, sőt, ezzel az összes szövetes kiesett nálam.
2 Arozzi Verona (~80k): Érdekes, hogy kisebb a háttámlán a szárnyak távolsága, mégis mivel kisebbek, mint a Torettán, ezért kényelmesebbek. Jó volt, azt mondanám, hogy kényelmes.
3. AKRacing Rush (~90k): A háttámla "lapátjai" nagyobb szöget zárnak be, így elég szélesek, hogy az említett katartásnál na nyomják a vállamat, de mégis tartanak, amennyit kell. Kényelmes, ülőlap is elég, nem túl hosszú, valamint jó az oldaltartása.
4. AKRacing Premium V2 (~103k): Kényelmes, jó kis szék, de nekem már érzésre nagy volt, háttámla is inkább a nagyobb hátú "favágó legény" vagy épp "zsírsertés" alkatot is kiszolgálja. A szárnyak nagyon nyitottak, így csak a nagy és széles hátat tartják, így magamfajtáknak nem ajánlott.
5. DXRacer Racing (~105k): Becsapós szék, bár a képeken nem látszik, ez is a "vállbeszorítós" kategória, mint a Torretta. Gyorsan le is tettem róla, pedig egyébként tuti befutó lett volna.
6. DXRacer Wide (~133k): Ez egy baromi jó és kényelmes szék. Tetszett, nem vitás. Nem tudtam belekötni.
Végeredményben azt hiszem, hogy a Rush lesz (ahogy olvasgattam, nézegettem, kb. a Nitro is nagyjából ugyanez), mert bár ez és a Wide volt a legkényelmesebb, azt hiszem, a Wide nem ér 42k-val többet, annyival nem volt jobb, mint a Rush.
Azt gondolom, nagyon megérte elmenni, egyrészt, mert minden ember más, és ebbe az is beletartozik, hogy lehet akár két ember ugyanolyan magas és még súlyra is megegyező, vállszélességük miatt ami az egyiknek jó, másiknak korántsem biztos, hogy az.
-
bullseye
addikt
Nekem tegnap jött meg a DXRacer Iron. Kicsit kalandosabb volt, mint vártam, de nagyon kellemes. 30 fokban mondjuk durva a műbőr felülete, de normál hőfoknál nem veszélyes. És a derekamnak nagyon jó, az biztos.
Csak azért aggódom, hogy meddig bírja a műbőr felület, mert erről nem sok infó van, és mondjuk a karbantartásról is csak kb. annyi volt, hogy "clean with gentle cleansers", meg ne legyél scrub
-
Voltam ma megnézni a székeket, nemsokára leírom melyikeket próbáltam és milyenek voltak, természetesen hozzátéve a testi adottságaimat, hogy tudjon mindenki viszonyítani hozzájuk.
-
-
attiati
veterán
koszi mindkettotoknek
es osszerakos a Markus? kezben haza lehet hozni metron?
-
attiati
veterán
nyeregszéket használ valaki? Képek alapján nagyon kíméletes megoldásnak tűnik.
De valami olcsóbb, 100e ft alatti megoldás érdekelne. Akár valami teljesen más, ami ugyanígy:
1. tehermentesíti a csípőt az ülőfelület előredőlésével
2. középen lyukas az ülőfelületMarkusból egyébként a bőr, vagy a szövet bevonású a jobb? Mos egy árban vannak.
-
Bla82
tag
Sziasztok!
A három szék közül melyiket ajánljátok?
"SUZUKA" Forgószék
DX Racer forgószék #1
DX Racer forgószék #2Kényelem és tartóssága lenne a fő szempont.
Előre is köszi!
-
Szőrös
veterán
Ehh szerkesztési idő lejárt, ezt néztem ki magamnak szerintetek ez jó? Van valakinek tapasztalata?
-
Szőrös
veterán
Sziasztok, tudtok nekem ajánlani egy jófajta széket? Max 70-80k pénzért, testalkatom normál szóval nem kell nagy teherbírású.
Nézegettem ilyeneket pár oldalon de gondoltam inkább rákérdezek itt, úgyis van tapasztalat. -
Én is nézegetem a Torettát, de elbizonytalanítottál. Bár nemtudom, milyen magas vagy és hány kiló, én 168 cm és 72 kiló, szóval ezek alapján bőven bele kell, hogy férjek, nemde?
Szerk.: Ja, közben megtaláltam: 187centi/80kiló. Hm... akkor lehet mégsem lesz olyan jó az, mint gondoltam. Nincs más lehetőség, ki kell mennem a Pixelbe.
-
rioter
tag
Helló!
Nekem az AK Premium V2 vagy ProX-e tetszik leginkább, csak tartok tőle, hogy melegebb időben nagyon beleizzadnék (más típusnál tapasztaltam, hogy menne
). A szövet borítású székeknél viszont az aggaszt, hogy lehetséges, hogy ott is beleizzadok, csak a szék felszívja? Ez esetben egy műbőrt legalább letörölhetném, de a szövetet nem tudnám kitisztítani. Esetleg létezik cserélhető textilhuzat, mint az autó ülésekhez?
-
Dictator^
veterán
válasz
idegen lény #656 üzenetére
Ha jól vettem ki a szavadból akkor 177cm vagy, Én meg 185cm, viszont a Trigében a háttámla simán tartja a fejem normál ülő pozícióban, általában ha hátradőlök meg képes vagyok picit előrecsúszni ami hosszú távon igaz nem kényelmes, de legalább nem lóg le a fejem.
-
idegen lény
addikt
válasz
Dictator^ #655 üzenetére
Leginkább csak tőlem olvashattál ezekről. #540, 559, 562-ben írtam róluk. A Trigében nem nagyon tudsz hátradőlni, mert előredönt. Keménynek egyáltalán nem nevezném a Tamdrupot, már csak azért sem, mert emlékezőhabos. Nagyon jól hátra lehet dőlni benne, olyannyira, hogy mindig félek, hogy eltörik, viszont ilyenkor egyáltalán nem tartja a fejet, ami egy idő után kényelmetlen, és megfájdul a nyakam. Ezért kitaláltam, hogy valahogy rákötözök majd egy ergonómikus emlékezőhabpárnát, az pont odaillik. A gond ezzel csak az, hogy függőleges állásban már nem kell, mert úgy már jó a fejtámasza. Köztes állásban meg nem lehet rögzíteni a széket. De még nem szereltem fel rá a párnát.
Szerintem próbáld ki a Markust is, a pár hozzászólással ezelőtt valaki által kifejtett gyakori probléma miatt én olyat választanék, aminek szövet vagy igazi bőr a fejtámasza, mintha a képek alapján lennének ilyenek is. Most még mindegyik 35 ezer forintért elvihető!
De nekem ez tetszik most a legjobban, csak elég drága, és még nincsenek róla tapasztalatok, elég zsákbamacska ennyi pénzért, de a 135 kg teherbírás elég meggyőzőnek tűnik: [link]
-
Dictator^
veterán
Nekem kényelmesebb volt mint a Tamdrup, de tartok a hátrafelé dőlő háttámlától, meg a műanyag karfától.
A Tamdrup meg kényelmes, de kemény, bár ha igaz memória habszivacsos.
Mindkettőnél nagy előny, hogy a fejem nem lóg le róla, ha hátradőlök teljesen...
A többi itteni szék kiesett emiatt (mármint nem elég magas a háttámla) -
Alg
veterán
válasz
Dictator^ #653 üzenetére
Ez volt az ha jól emlékszem amibe beleültem és rögtön összesett alattam az összes tömés, hátradőlve meg szépen lassan besüppedtem a vázig... de lehet csak a kiállított darab volt nagyon szétülve (mondjuk az sem jó előjel)
A Tamdrup egyel jobb volt, de az alacsony és hülye alakú (előrefelé lejt) karfa miatt nem tetszett, mondjuk 30at szerintem megérhet.
tkesy azt nem, de ott már kifizetném inkább a különbözetet a Premiumért, ha tényleg meg tudom csípni 80ért
-
Dictator^
veterán
Üdv.
Jyskben voltam, a Trige nagyon bejött, kényelmesnek tűnt, viszont a Tamdrup szerkezetileg (fém karfa, meg a forgó rész) tetszik jobban...
Sok rosszat olvastam tőletek a Trigéről, tényleg ennyire rossz lenne?
Az eladó az egyik Jyskben azt mondta, hogy egyedüli hátránya, hogy a háttámla egy picit (jobban) dől a többi székhez képest.Esetleg valami help jól jönne
-
-
Alg
veterán
Én meg kipróbáltam a torrettát, hát nem vagyok egy izmos alkat de nekem keskeny
Ha egy picit is oldalra nyúlok a kezemmel, már nyomja a vállamat a "szárnya".Szóval ebből szerintem AK Premium v2 lesz, bármennyire is drágállom. Remélhetőleg csak egyszer kell megvenni.
Jysk-be is benéztem, szülinapi féláras akcióban a 60ezres székek, hát a fél árat talán megéri... beleülök és érzem ahogy szépen lassan besüppedek a merevítésig, a fix karfa előre lejt és túl alacsony, a kiállított darab már nyikorog és lötyög stb.
-
malacka87
őstag
Karfától karfáig 70cm az nem látszik annyira. Nekem V2 van. Minél többet ülök benne annál kényelmesebb. igaz kicsit lehetne nagyobb az ülőfelülete. Igaz ennek ellenére is igen kényelmes.
C méret 45 cm ha a támasz csúcsát nézem. Vékonyabb vagyok szerencsére. Nagyobb ember már nem hiszem hogy elférne ebben a székben. -
Xalderon
tag
Ikea-s Markus szekem van, kb. 3 eve. A fejtamla szivacsanak a boritasa hartyavekony (nem igazi bor, inkabb valami muannyaggal kevert borutanzat ) es sajnos mar nem birja, berepedezett es elkezdett szepen lejonni. Mondhatom szep latvany.
A [10 ev gari] csak a vazszerkezet es a mozgo reszek anyaghibaira es gyartasi hibaira vonatkozik. Szoval bassza meg az Ikea a 10 ev garijat!
Apamnak otthon szinten ilyen szeke van (o kesobb vette, mint en a sajatomat), nala is mar megy tonkre a fejtamla boritasa. A munkahelyemen kb. 6 embernek (engem is beleertve) ugyancsak ilyen szeke van kb 3-4 eve. 6-bol kb. 5-nek mar szinten jon le folyamatosan a fejtamla boritasa, szoval egyaltalan nem egyedi esetrol beszelunk. Szerintem a 6. is csak ido kerdese...
Kenyelmesnek kenyelmes ugyan (az uloresz az valodi bor), de ha ezt elore tudom valoszinuleg nem veszem meg anno a szeket. Szoval aki ebben a szekben gondolkodik, csak ovatosan!
Egyebkent tegnap engem is elkapott a DXRacer laz es orakat nezegettem a honlapjukat, meg egyeb teszteket.
A kanadai oldalon talaltam egy hasznosnak tuno vasarlasi segedletet a megfelelo szek kivalasztasahoz: buyer's guide . -
Alg
veterán
Nah kezd szűkülni a kör:
60k körül szerintetek Arozzi Torretta vagy Vertagear SL5000?
80ért lenne akracing premium még, gyönyörű az a barna-fekete de annyit nem akarok érte adni.
-
Fernet
senior tag
válasz
idegen lény #639 üzenetére
Köszi, megnézem ha hazaértem. Összeszereléskor nem a saját kerekeit, hanem külön vásárolt parkettagörgőket tettem bele (azok között nem volt fékkerék). Mivel azok is így álltak, visszatettem az eredeti kerekeket, de nem lett jobb a helyzet. Bevallom akkor nem figyeltem melyik fékkerekes. Megpróbálom a cserét otthon, hátha. (viszonylag könnyen cserélhetőek).
-
idegen lény
addikt
Egyáltalán nem így kell kinéznie egy jól összeszerelt lábnak! Szerintem nem pontosan az [Összeszerelési útmutató] szerint jártál el. A három fékkerekes görgőt (a rajzon C10-zel jelölve) valószínűleg pont egymás mellé sikerült betenned. A két C9-es sima görgőnek közöttük kellene lennie. Mondjuk azt nem tudom, hogy ki lehet-e még szedni őket.
-
Úgy láttam FB-on, hogy az AK-nél free shipping van. Talán érdemes ránézni aki ilyet venne.
-
A 30ezres kategória minősége. Kb. 3 éve vehettem a forgószéket. 10 hónap után elkezdett csúnyán nyikorogni a hintamechanika. Nem foglalkoztam vele, mert a világ végén volt a márkaszervize, majd jól beolajozom inkább. Talán picit halkabb lett. Közben vettem hozzá görgőket, mert a gyári semmit nem ért, egyfolytában ragadt, nem akart rendesen gurulni. 12 hónap garancia lejárta után pár hónappal eltörött az ülővas. Hát ezért nyikorgott. Ha tudtam volna... Sebaj, vettem hozzá ülővasat bontottat frankó krómozott csillagtalppal. Itt volt az ideje a műanyag csillagtalpat is cserélni, mintha egy picit csálén állt volna. Rá egy évre a párnázott könyöktámasz is eltört, mert ugye az tartja a hátlapot. Nembaj, gyerünk beszerezni, valamin ülni kell. Még fél év múlva az ülőrészen a textilbőr műbőr része kezdett el leperegni. Ezen rész újrakárpitozása saját kezűleg.
Nem mondanám hogy túl nehéz vagyok, mindössze 100kg. Tényleg ilyen sz@r ez a kategória vagy csak kifogtam? A fotelből már csak a hátlap az ami eredeti
-
Fernet
senior tag
Kérdésem lenne valakihez aki Jysk-es TAMDRUP-ot használ. Nemrég vettem egy ilyen széket és nagyon elégedett vagyok ami a kényelmet illeti, viszont a gurulása kicsit nehézkes. Most néztem meg a görgőit és elég furán állnak. Ez csak nálam ilyen vagy másnál is? Nyilván nem hatalmas gond, mert nem szoktam körbegurulni a szobát naponta, csak fura.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Ez jó cucc, nálam bevált : [Ikeás kábeltálca].
-
Alg
veterán
Köszi, találtam is ötletet: a mostani kopott, görbe, félig repedt asztallapot leszerelem a lábakról és a helyére tudom tenni ezt a korábban valaki által említett hossztoldott tömör fa asztallapot, így 20ezerből megvan az asztalcsere 50 helyett.
Mondjuk kábelrendezésre jól jönne valami ötlet: két monitor, az egyiken USB elosztó, egér, bill, külső hangkártya, hangfalak, UPC modem szóval rengeteg kábelem lóg a semmibe.
-
tkesy
őstag
Szia,
Szerintem ha teheted menj el a Pixel-hez, és próbáld ki a székeket, mielőtt rendelsz. Én pl. a sima Torretta-ba nem fértem bele-, csak az XL-be,- derékban és vállban pedig nem vagyok egy átlagosan sportos alkat sem (190cm / 95kg)
ui.: ez az asztalos topik is csak keres rá
-
idegen lény
addikt
válasz
dragon1993 #630 üzenetére
#559-től leírtam a véleményem a Trigéről. Nekem most 50 alatt ez tetszik a legjobban: [De nincs róla semmilyen tapasztalatom!] Csak szimpatikus.
-
dragon1993
őstag
Sziasztok !
Sajnos IKEA nincs Győrben ezért a Markus kiesik viszont a Trige szék akcióban 25k lenne. Megéri szerintetek annyiért ?
Esetleg a Cortina jobb lenne ?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Ikea Markus-ban ült már közületek olyan, aki 110 kg körül van ? Elbírja hosszútávon a névleges terhelhetőségének felső határát, vagy ez -20 kg-al értendő ?
-
mgoogyi
senior tag
Sziasztok,
Akracing Premium V2 székről érdekelnének tulajdonosi tapasztalatok.
Illetve ha valakinek ilyen van megtenné, hogy megméri, hogy mekkora az ülőfelület legkisebb szélessége?[ez a C=375 mm megadott adat pont teljesen haszontalan]
Köszönöm,
Gábor -
Alg
veterán
Sziasztok!
Új szék kell mert a mostani borzalmas, gondoltam akkor már minőségit...
Voltam Ikeában, néztem ezt az ajánlott
MörküsMarkust, de annyira nem voltam tőle oda, mondjuk az látszik hogy masszív és a 10 év garival kb. örök élet. Viszont ültem Kikában kiállított gamer székekben, és hát... ez az első gamer jelzős dolog amire azt mondom ér is valamitDe ezek a 8-90 ezres csodák nagyon túl vannak a lélektani határon, viszont itt aprón egy kolléga árul Arozzi Torrettát 50ért ami még bele is férne (talán...).
Kérdés: Üzletelt-e valaki már az említett eladóval, megbízható forrás-e? Illetve mi a vélemény a Torrettáról? (Jómagam 187centi/80 kiló "átlagosan sportos" testalkattal).
U.I: Számítógépasztalos topic van?
-
Zsiráfnyál
aktív tag
-
válasz
Zsiráfnyál #624 üzenetére
-
válasz
Zsiráfnyál #622 üzenetére
Nekem kényelmesen beülve 48cm a comb szélesség. És teljesen jó a szék.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
44cm-t ír a weboldalukon az ülés belső szélességére, azt ha rámérem így ülve a lábamra mérőszalaggal, az egyik lábam felénél vége van. Szigorú katonás vigyázülésbe még csak-csak elég (szűkösen), de én szeretek fókásan szétterülni.
Bele kéne ülni kipróbálni, de arra itt (Pécsen) nincs lehetőség. Így pusztán a számok alapján nekem kevésnek tűnik.
-
válasz
Zsiráfnyál #620 üzenetére
Pedig a prox bazira széles. Én 193/102 vagyok és elférek a AK gaming székbe (ami keskenyebb) akkor te sem lehetsz arányaiban nagyobb.
A dxracer boss és tank sztem kva drága, ennyit nem ér meg. -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Új széket keresek egy ideje, de nem találom a megfelelőt. A segítségeteket szeretném kérni a választáshoz.
Ennek kéne megfelelnie :
- 200 cm vagyok, tartsa meg a fejemet, legyen magas a háttámla.
- 110 kg vagyok, bírjon el (minimum 150kg teherbírást írjanak rá).
- Legyen tartós, masszív ne menjen tönkre pár év alatt, ne szakadjon el a borítása sem.Egyaránt kerestem "gamer" és "sima" székek között, de eddig egyik sem látszik megfelelni az igényeimnek.
Amik majdnem jók, de mégse :
- AKRacing Premium V2 : Túl keskeny az ülő része (útban van az oldalsó "fala").
- AKRacing ProX : Túl keskeny az ülő része (útban van az oldalsó "fala").
- DXRacer King : Túl alacsony a háttámla.
- DXRacer Boss : Nem találok magyar forgalmazót, kicsit túl drága is.
- DXRacer Tank : Nem találok magyar forgalmazót, kicsit túl drága is.100-150 ezret nem szívesen, de ráköltök, ha rá kell, persze nyilván ha ennél olcsóbban is meg tudom úszni, annak csak örülök. A lényeg, hogy legyen rám méretezve, és ne kelljen 2 év múlva lecserélnem.
-
idegen lény
addikt
-
Dyingsoul
veterán
LoL amúgy most néztem egy videót a DXRacer (Drifter) összeszereléséről és megakadt a szemem a gas lift karján. Ez detto ugyanaz a szerkezet, mint ami az én 20.000 Ft-os (12.5k akcióban) székemen van. A linken más a neve a széknek, én a Kikában vettem de biztosan sokaknak ismerős.
Ez nem ciki amúgy a DXRacerre nézve? Vagy a kar mindegy milyen minőségű csak a lift legyen jó? Nem értek ehhez a részéhez, csak azt tudom hogy az én székem jelenleg ott tart hogy ha sokat mocorgok rajta a karja kioldódik észrevétlenül és rögzítettből hinta módba megy át.
Néhányszor már majdnem hanyatt vágtam magam miatta... Persze a DXRaceren ettől még lehet más a mechanizmusa de az esetemben olyan hogy ki-be kell tolni ezt a kart, azzal vált a hinta és stabil mód között.Megnéznéd, hogy nálad is ugyanilyen-e a kar? Bár gondolom igen lesz a válasz.
-
Dyingsoul
veterán
Na most nézem, hogy amit kinéztem magamnak DXRacer Drifter out of stock.
A piros-feketét nézegettem és ez sajna nem kapható jelenleg. :/ Otthonról majd írok nekik egy mailt (most melóban nem szenvedek vele) addig is van valakinek tapasztalata velük, meddig tart egy termék restockingja vagy ez változó lehet modelltől függően?
-
törölt tag
Nos nekem ilyen van:
Irodaszék SNERTINGE fekete/kékhttp://jysk.hu/dolgozoszoba/irodaszekek/plus/irodaszek-snertinge-fekete-kek-0
Klassz, kényelmes
-
Dyingsoul
veterán
DXRacer Drifter videó. Na itt pont olyan 2 hónapos tapasztalatokról mesélnek amire kíváncsi voltam.
Ráadásul olyan szögekből mutogatják, hogy látszik a különbség házon belüli székekben is (pedig azok nem is szerepelnek a vidin) és ujjal is végre megnyomogatták. Azt hiszem pont ilyen szintű puhaságra és anyagra vágytam, úgyhogy a héten-jövő héten remélhetőleg be is rendelek egyet a hivatalos EU oldalról. Esetleg ha tud valaki olcsóbb forrást, akkor jöhetnek tippek. (OTP deviza árfolyamon 103ezer körül jön ki szállítással együtt a szék.)
(#603) negoro: Igen hát elméletileg maga a szék 22 kg.
Csomagolása gondolom rádob még némi súlyt, 25 kg-ra tippelem.
-
Dyingsoul
veterán
Hát nem tudom, nem vagyok egy szék-szakértő de szerintem nagyon sok minden befolyásolhatja azt, hogy egy szék mekkora magasságú embereknek ajánlott. Én ezért nem furcsállok semmit. Viszont az is igaz, hogy ami egy 175 cm magas embernek totál kényelmes az egy 185 cm-esnek nem biztos, hogy az. Viszont ez fordítva is lehet! Attól, hogy valami nagy és bőven beleférsz, nem biztos, hogy kényelmes. Kicsit olyannak tánik nekem ez a szék téma, mint egy cipő: minél jobban behatárolják egy modell méreteit, szerintem annál kényelmesebb lehet adott méretekkel rendelkező emberek számára és a túl nagy általánosítás (túl nagy méret intervallum) nem biztos, hogy az intervallum szereplőinek ugyanolyan komfortérzetet ad.
Jah és amit linkeltél azok külső méretek. A szivacs kialakítása nagy befolyásoló tényező ám!De most ugye csak ötletelek, mert mint mondtam nem vagyok szakértő.
(#600) Zedz: Én csak a gyártó oldalán lévő infókra hivatkoztam méret és ár tekintetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Air 13" Retina M1 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztroszürke / Apple Garanci
- Playstation 5 Slim (Garanciás+Sok ajándék)
- AKCIÓ! GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Eladó komplett Gaming PC Szett Jó Áron!
- IPhone 14 Pro 256GB gyári független
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest