- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Phobion
őstag
Sziasztok!
Erről a székről van valakinek tapasztalata?
Zenga Gamer Szék, Ökobőr, Extreme Rocket
Illetve, ilyen árkategóriában mit érdemes venni? (Munkára, gamingre egyaránt.) -
Kartács
aktív tag
Sziasztok! BUÉK!
4-5 éve nyúzok egy ilyen [Noblechairs Epic] széket.
Imádom, szinte tökéletes, de lassan úgy érzem váltani kellene valami ergonomikusabbra amiben még kényelmesebben tudok itthonról is dolgozni, játszani (napi 8+ órát).Egy [Embody HM]-nek örülnék, de azért ne guruljunk el...
Viszont keresgéltem és elég jó véleményeket olvastam, hallottam az [ErgoChair 2- Ergonomic Office Chair] székről.
Valakinek van vele személyes tapasztalata? Véleménye?
Nyilván ahány ember, annyi vélemény, nekem anno 2-3 hónapba telt megtalálni a Noble-t, mert mindenki a tucat gamer székeket vette, na én a 100-200e kategóriákat is mind kipróbáltam az üzletekben, raktárakban, de a 95% egy fillért nem ér, nem hogy annyit amennyiért árulják a többségüket.
De a Noblebe ahogy beleültem egyből szerelem lett, tartott ahol kell, fogott, nem csúsztam ki belőle és millió módon állítható.Viszont most már lépnék egy szintet, ha esetleg valakinek lenne is Bp-n és ki lehetne próbálni azért nagyon hálás tudnék lenni.
Köszönöm előre is a tanácsokat.
Üdv -
Palinko
tag
válasz
Biga123 #5535 üzenetére
Igen, persze hogy megvan
Mint ahogy a 24 órás székekben is cserélődnek az ügyfélszolgálat munkatársai, igaz azt sokkal hosszabb távon használják. Egyedül arra akartam utalni hogy a versenyzőket is igyekszenek kényelmes székekben elhelyezni mert pl az F1-es pilótákat is a saját lenyomatukba ülnek kb.
#5536 Zanik
Örülök hogy megtaláltad a számodra megfelelő széketRemélem ezzel mind így járunk itt.
#5540 I02S3F
Nem az eladó a hibás, de azért a gyártó már igen, mert sajna a vásárlótól nem várható el hogy tisztába legyen a székkészítési folyamatokkal, trendekkel, felhasznált anyagok minőségét sem tudja pontosan stb. Azt azért látjuk hogy az olcsóbb székek is úgy meg vannak csinálva küllemre hogy képen tökéletesen festenek, videón már nem annyira, élőben nem tudom de ott gondolom mégjobban kilóg a lóláb. Aztán előbb leválik a bőr, elkezd recsegni ropogni, eltörik ez az. A vásárló nem igazán hibáztatható mert nem lehet mindenben szakértő kevés embernek van arra türelme hogy úgy utánnanézzen mint mi, a gyártó viszont pontosan tudja mit csinál... Sokszor igaz az hogy azt kapod amiért fizetsz, de olyan világot élünk mikor nem mindig igaz sokszor az olcsóbb van olyan jó néha meg még jobb is mint a drágább szóval aki nincs vele tisztában miből is épült a szék könnyen gondolhatja hogy a drága túlárazott és majd ő most jól jár az olcsóbbal közben meg épp akkor fázik rá mert ár érték arányban rosszabbul jött ki. -
Zanik
addikt
Miért lenne az eladó hibás? Írtam ilyet?
Egy trend attól még lehet számomra zavaró, hogy a benne szereplő résztvevők általam helyesnek vagy épp helytelennek vélt döntéseket hoznak. Van egy fogyasztói viselkedés, amivel én nem értek egyet, amire van egy eladói magatartás, amivel szintén nem értek egyet. De nem hibáztatok senkit. Egyszerűen zavaró. Számomra. Ennyi. -
Zanik
addikt
Ne már, koxx!
Nyilván rendszeresen felállok belőle. A munkahelyemen is óránként tartok szünetet (WC, vízivás, átmenni másik irodába, ebéd, stb.). Mégis így szoktak rájuk hivatkozni: '8h office chair' vagy akár '24h office chair'. Senki se gondolja róluk hogy 24 órát folyamatosan ülne benne bárki.
A 8 órát értsd úgy, hogy ki lehet bírni benne a 8 órás munkanapot (szünetekkel). -
Zanik
addikt
válasz
Palinko #5533 üzenetére
Én is szívtam a fogam a székem ára miatt. De a home office miatt kellett egy olyan szék, amiben kibírom a 8 órát. Előtte egy nagyon olcsó IKEA-s forgószékem volt, kb. 2-3 órát lehetett kibírni benne egyhuzamban, többet nem. Igaz nem is ültem itthon annyit gép előtt.
Amúgy én is először belőttem egy 50ezres árat, aztán az ment fel 80, majd 100ezerre. Végül úgy voltam vele, hogy az egészségem érdekében megéri a hosszú távú beruházást, így kicsengettem érte a 116k-t. Hogy ér-e ennyit? Nem hiszem, de most mit csináljak, ennyibe kerül.
Ugyanígy elfogadom azt, hogy aki mindenáron gamer széket szeretne otthonra (lelke rajta), és hajlandó a minőségre áldozni, az kicsengeti az árát a jobb márkáknak. Használják egészséggel, nincs ezzel gond.
Tényleg inkább az zavar, hogy a többi cég megcélozza a kevésbé pénzeseket és kb. túlárazott vackokat adnak el nekik, akik a hype miatt lehet fel se fogják, hogy csak azért mert valami 'gamer', még nem feltétlenül jelenti, hogy jó is (ez amúgy igaz billentyűzetre, egérre, fejhallgatóra, bármire).
De persze ez valahol érthető. Mindig vannak ilyen piaci trendek, amikor a vásárlók körében népszerűségre szert tevő termékekre megnövekedett keresletet meglovagol kb. mindenki. De szerintem azzal még semmi gond nincs, hogy ennek a hátrányaira felhívja valaki a figyelmet (normális stílusban).
-
Palinko
tag
Okés most már értjük egymást, igen arra szerintem is páran ráhajtanak hogy az emberek nem biztos hogy ránézésre meg tudják mondani egyikről vagy másikról hogy milyen minőségű és ha ott van egy számukra nagyon hasonló 20%-al olcsóbban simán rárepülnek közben meg értékben fele annyit sem érnek mint a minőségesebb gyártók termékei. Azok meg nincsenek annyival túlárazva ha megnézed mennyibe kerül egy rendes autó ülése ahhoz képest még olcsóak is és itt nem elég 2 sín az aljára
Valaki egyébként nem hogy 1 órát de 24-et is ledolgozik és úgy azt a helyet úgy hívják hogy le mans 24.
Nem skandallum szerintem mindenkit érdekelne hogy mennyi előállítani a terméket és mennyiért adják el, de nehéz ezt kiszámolni, az irodai székek is túlárazottnak tűnnek ilyen szempontból mint már írtam. Csak sajna nehéz ezt kiszámolni mert anyag+munka árban nem számolhatsz, volt ott design-fejlesztés, szállítás és egyéb felmerülő költségek. Sokszor egyébként nem is a drága terméken van a legtöbb profit mert forgalmat is akarnak vele és már eleve drága volt az előállítása így nem tehetnek rá akkora profitot, jellemzően a videókarim a Radeon VII is egy ilyen termék volt. Az Apple dolgainál azért feltűnő mert racionálisabban össze lehet hasonlítani specifikáció alapján más termékkel, a székeknél ez már egyáltalán nem ilyen egyértelmű mert sokkal szubjektívebb dolog.
-
atee
őstag
válasz
renadevenyi #5525 üzenetére
Örülök neki, hogy sikerült boldoggá tenni a férjed
-
Zanik
addikt
válasz
Palinko #5530 üzenetére
15 éve biztos szokatlan és jópofa volt beleülni egy Sparco versenyülésbe 15 percre/1 órára, de kötve hiszem hogy bárki ledolgozott volna benne 8 órát.
Nem azt nehéz elképzelni hogy vannak jó és kényelmes gamer székek (sehol se írtam amúgy ilyet), hanem inkább arra akartam volna rámutatni, hogy nagyon elképzelhető, hogy a mostani masszív gamer szék eladásokat nem feltétlen a józan ész és logika hajtja, hanem a hype. Elég megnézni hány márkanéven árulnak csak Magyarországon gamer széket, és ezek közül hány márka ajánlott itt a fórumban? Mert ahogy visszaolvasok talán a Noblechair, ArenaRacer és Secretlab trió ajánlott, minden másról kb. lebeszélik itt az érdeklődő embereket. Számomra ez azt mutatja, hogy igen, lehet venni 90ezer+ jó magyar forintért minőségi gamer széket, alatta pedig megy a hype-ot lovagló tizenkettőegytucat márkák dömpingje. Nagyon szívesen megnézném pl. hogy arányaiban mekkora százalékot hasít ki a felsorolt három márka az összes eladásból.
A túlárazást pedig (a GN videóján túl) az is egyértelművé teszi, hogy megnézve a legalja gamer székek eladási árait, még azon is jelentős profit lehet, és bár a felsőbb kategóriás székekre jellemző minőségibb komponensek nyilván többe kerülnek, de nem annyival, hogy feltétlenül indokoltá tegyék a $300-400–os árakat. Persze minden annyiért lehet eladni, amennyiért megveszik, de továbbra is azt feltételezem hogy még a minőségi székek előállítása sem kerülhet többe $150-200-nál.
Apple-t szokás basztatni a túlárazott dolgai miatt, akkor a gamer szék gyártókról ugyanezt megjegyezni meg már skandallum?
Összegezve tehát: igen, lehet jó minőségű és kényelmes gamer széket venni, de annyi pénzért már lehet jó minőségű irodaszéket is venni. És innentől persze jönnek az ízlés és preferencia beli dolgok, amiken meg kár vitatkozni. Én tiszteletben tartom másokét, ugyanezt várnám el másoktól is.
Ezért is írtam, hogy nincs bajom azokkal akik (minőségi) gamer széket vesznek.Mindössze leírtam, hogy van egy trend/hype, ami azt eredményezi, hogy boldog/boldogtalan gamer széket venne, és jellemzően nem az itt is ajánlott márkákat, hanem az olcsóbb tucat termékeket. Az pedig egyértelmű hogy ez a sok új gyártó/gyártató cég ezt a hullámot lovagolja meg, páran közülük jobb, többségük viszont gyengébb minőségű termékekkel.
-
Palinko
tag
Hype-al kapcsolatban annyit, hogy olyan 15 éve volt mikor egyik csaj ismerősömnek az apja fogta magát és egy olcsón beszerzett használt Sparco versenyülést ráheggesztett egy fém vázra és azt használta a lány íróasztalhoz, PC-hez. Akkoriban eléggé pozitív véleménnyel volt mindenki aki kipróbálta. Szóval nem értem hogy miért nehéz azt elképzelni hogy valami azért hype mert jó és sok embernek beválik? Gamer Nexusos videó miatt jött elő a profit margin dolog egyébként? Biztos vagyok benne hogy van rajtuk rendesen, mint mindenen mostanában, de miért gondoljuk hogy a többi székre ez nem igaz? Gamer Nexusnál az is nevetséges volt szerintem hogy minden széket egyetlen kategóriába vett mintha nem lenne köztük különbség és mindet 65-80$-ért meg lehetne venni OEM gyártótól
Aki látott már olyan videót mikor szétvágják a székeket és megnézik mi a különbség az olcsóbb és drágább között hát azért elég látványos. Meg szerintem az sem mindegy hogy valaki Cooler Master széket vesz akiket tényleg nem érdekelhet mit adnak el mert van még ezernyi termékük amit eladhatnak vagy valaki vesz olyan gyártótól aki csak székeket gyárt és már évek óta próbálja felépíteni a márkáját. Az utóbbi nem fog túlárazott silány terméket eladni csak a hype profit érdekében mivel hosszútávon a saját üzletének ártana ezzel.
-
-
Én meg hidegrázást kapok ezektől a steril irodai székektől, nem akarom ugyanazt látni a nappalimban mint bent az irodában. A legtöbb székben olyan 'minőségi' gázrugó van aminek a max terhelhetősége 100kg, hát azt csesszék meg. Mondjuk ebben a yaasaban legalább 130-ig írja. Az íróasztalai tetszenek, de nem adok ki érte 2kilót
-
Zanik
addikt
válasz
raverke #5502 üzenetére
Én pl. kipróbálás nélkül vettem irodaszéket tavaly áprilisban home office-ra. Tombolt az első hullám, sem időm, sem lehetőségem nem volt személyesen székeket próbálgatni.
Nálam a gamer székek alapból kiestek a kinézetük miatt (nappaliba került, nincs mancave-m elrejteni). Kb. két héten át bújtam a neten, olvastam, videókat néztem, informálódtam. Két típusra, az Emagra X8 Yoga-ra és a Yaasa chair-re szűkítettem le a listát. Végül azért lett az utóbbi mert az X8 Yoga nem volt elérhető az irodabutik-nál. Kifogytak belőle (nem meglepő módon).
116ezer Ft volt szállítással a Yaasa. Nagyon jó minőségű szerintem, jók az anyagok, a kartámaszt egyenesen imádom. Sajnos az iróasztalom nem állítható, így kellett vennem egy lábtartót is, de így most teljesen jó az üléspozícióm (jobb is talán mint a munkahelyemen, pedig ott még állítható az asztal is). Egyetlen hiányossága van csupán: a lumbar support horizontálisan (mélységben?) nem állítható.Amúgy én osztom a véleményed a gamer székekről. Egyrészt szerintem iszonyat túlárazottak. Jobb ha nem tudom mennyi a bekerülési költségük. De van most egy trend, nagyon megnövekedett kereslet rájuk, így nagyon sokan meg akarják lovagolni a hullámot és sokat szakítani amíg tart a hype. A legnagyobb bajom viszont eleve a felépítésükkel van (ülésforma pl.). A legtöbbnek pocsék a mechanikája is, talán még a Secretlab knee tilt-je jó valamennyire, de szerintem egy szinkronmechanikás irodai szék még mindig jobb megoldás annál. A kinézetük a harmadik gondom, ami persze szubjektív, de kevés "szolid" gamer széket láttam, amit mondjuk el tudtam volna képzelni a nappalinkban.
Ennek ellenére én nem bántom azokat, akik gamer széket vesznek. Egyszerűen tudomásul veszem, hogy mások a preferenciáink.
-
renadevenyi
újonc
Sziasztok!
Gondoltam irok egy helyzetjelentést.
A férjemnek szerettem volna egy gamer széket vásárolni karácsonyra. Több között is vacilláltam, végül az aprón sikerült találnom egy eladót akitől egy Noblechairs Hero-t vásároltam.
A férjem imádja, nagyon kényelmes, ugy néz ki telitalálat
mégegyszer köszönöm a segitséget! -
martin66
senior tag
sziasztok,
Senator free flex székről mi a véleményetek? (28k használtan. ) -
makkmarce
őstag
válasz
betyarr #5521 üzenetére
a legnagyobb kérdés, hogy tudsz e majd úgy gépelni, hogy nem kell előre hajolnod. Ha a billentyűzet a lábadon lesz, és az egeret is megtudod oldani valahogy, akkor okés, de ha egy asztal elé teszed, akkor ahogy lentebb is írták, gyorsan hátfájásod lesz.
Nekem a nappaliban van hasonló mechanikájú, 3 éve teszi a dolgát, pedig napi használatban van. -
Palinko
tag
-
betyarr
veterán
válasz
Palinko #5519 üzenetére
kb. 90%:10% az aránya annak,hogy hintába döntve,elterülve (lényegében fekszem) a székben és annak,hogy egyenesen ülök benne.igaz időnként elkap egy kis jáccási láz is.azt még eddig nem gondoltam át,hogy egy relax fotelben mennyire lenne ez kényelmes.gondolom nem igazán,de nem is ez lenne az elsődleges funkciója a sámlinak.
vajon mennyire minőségiek a mömaxos fotelek?nem éppen ócsó sámli,jó lenne,ha nem 2-3 év múlva kéne kidobni,mint az eddigi főnöki,irodafoteleket. -
Palinko
tag
válasz
betyarr #5518 üzenetére
Én aki eltöltött pár évet gép előtt hasonló relax fotelben is (nem csak ágyon ülve) azt tudom neked tanácsolni, hogy jobb ezeket elfelejteni. Bár teljesen más a stílusunk mert pl a hintafunkciót én útáltam mindig is bizonytalanság érzését keltette bennem, de szerintem nem ettől függ, sokkal inkább a puha ülőfelülettől hogy egészen biztosan meg fog ebben fájdulni a hátad. 1-2 órára lazulni benne nagyon kényelmes, de mivel nem kap stabil támaszt a hátad ott meggörnyed a gerinced ami napok alatt el kezd fájni több mint valószínű. Ha csak szinte fekvő pozícióban használnád az esetek többségében akkor nem szóltam, de ha szeretsz ülő pozícióba pl sokat netezgetni, dolgozgatni akkor bizony én eltanácsolnálak ettől a puha vonaltól mert ez tényleg csak rövidtávon kényelmes.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
ma jártam a mömaxban és szembe jött velem ez a relax fotel: [link]
kipróbáltam és elég kényelmes kis sámli.a kérdésem,hogy van-e valakinek vele tapasztalata?vajon mennyire tartós a szerkezet/ülőfelület?
eddig hintafunkciós,"főnöki" irodaszékeim voltak,de mindegyiknek volt nyűgje egy idő után: a műbőr berepedezett és lehámlott és/vagy nyekergett-recsegett-ropogott a mechanika,illetve,1-2 év után annyira kiültem a szék ülőfelületébe töltött anyagot,hogy kényelmetlenné vált.szgép előtt használom,főleg filmezésre-netezésre.szinte mindig a hintafunkciót használva. -
BBoldi
csendes tag
Sziasztok!
182 cm / 80 kg vagyok szeretnék egy széket, amiben jól ülök és tartja a nyakamat is.
Hülyeségnek tartottam a "gamer székeket", amíg bele nem ültem egybe, azóta szeretnék egyet, de most itt ahogy olvastam a fórumot elbizonytalanodtam, mert sokan írták, hogy a kagyló kialakítás nyomja a vállukat és azt is, hogy nem pár percre kell beleülni. A Secretlab Omegával szemezek régóta, pláne most, hogy "csak" 135k akciósan. Megéri az SL vagy van ennyire jó egy Arenaracer is (amit ugye könnyebben be tudnék szerezni)? Előre is köszi! -
makkmarce
őstag
vannak ilyesmik is:
ez mondjuk textil
Ez szerintem egy olcsó, kényelmes és tartós volt az árához képest, már nem gyártják:
LGA 69 T
most nézem, csak átnevezték, meg rádobtak egy 25%-ot
Modus
Akkor ezt már legalább 15-20 éve folyamatosan gyártják.
Hibája annyi, hogy nagyobb súlyra a szivacs összemegy(emiatt 110kg a határ, én meg kihíztam a sajátom), meg gondolom van akinek nem kényelmes, de embere válogatja.Nem akarlak lebeszélni a műbőrről, biztos ki lehet fogni abból is jót, de nekem 1 év után általában már csúnya volt midnegyik, 2 év után meg levelekben vált le róla a bevonat, és mindenre ráragadt, nyáron meg folyamatosan beleizzadtam. (persze ha van légkondi, az megoldja ezt a gondot).
Törvényileg kötelezném őket a kopásállóság feltüntetésére, csőstűl jönnének az 5000 alatti Martindale értékek. -
Djuree
félisten
üdv!
na csak van ilyen topik is, tudtam én.
szeretnék venni valami gémer vagy irodai sámlit.
100kg vagyok, inkább magas mint széles, bírjon el biztonságosan.
nézzen is ki valahogy, annyira ne legyen gagyi hatása.
szín nagyjából mindegy.
40k körül lenne rá. tudom nem sok de ennyi van sajna csak.
mit ajánlotok?
köszi előre is, buék! -
makkmarce
őstag
hát, nem sznobságból, de én ezért 2 fityinget se adnék, 90%, hogy 1 év alatt elporlad, még ha kényelmes is.
Ezek az olcsó műbőrös vackok iszonyat rondán mennek szétHa tudsz, szövet borítással vedd, sokkal tovább bírja, és sokkal jobban szellőzik. (itt most nem a hálósra gondoltam, hanem kb ugyanígy néz ki, csak egy tartós szövetbevonat van rajta)
A másik, hogy vigyázz mert némelyik akár 80-90 kg-ra van csak méretezve. Ha a leírásban az szerepel, hogy max 1-2 óra napi használat, akkor ott valami olyasmiből spóroltak, ami még kellhet.
Ha ilyesmit szeretnél, mindenképp ülj bele, mert némelyik iszonyat rossz, már 1 perc után érzed, hogy sehol se tart, nem neked találták ki, vagy nagyon rövid vagy keskeny az ülőlap, vagy ahogy megmozdulsz benne annyira inog, hogy szét akar hullani.
Ha nincs lehetőséged kipróbálni, akkor mindenképp keress otthon egy kényelmesebb széket, és legalább az ülőlap méreteit mérd le, hogy tudd, mekkora kell. Ha szeretsz hátradőlni, akkor a támla magasságát is.
Ha olyan szobában használnád, ahol óvni akarod a laminált padlót/parkettát, szőnyeget: árulnak külön gumikerekeket, amik nagyságrendel kevesebb kárt okoznak, mint az olcsó székek műanyag kerekei. Ha túlélik a széket, elméletileg következőre is felszerelhetők. -
BMS
őstag
Hali
Tudnátok nekem ajánlani széket 40, nagyon max 50.000Ft-ig.
[link] Jelenlegi székem(februárban lesz 4 éves).
188cm,97kg vagyok.
Játszani szoktam,hétköznap 4-5 órát,hétvégén 8+.
Jelenleg az ikeás markus-al szemezgetek de ha van más opció az is szóba jöhet(nekem mind1,hogy irodai vagy gamer). -
Acheron
őstag
válasz
gyerecske #5505 üzenetére
Nem csak azt ajánlják, hanem többnyire azt ajánlják. (irodai székekről is folyik értekezés, nem egyszer konkrét típusokkal, akár linkekkel (pl WAU2, stb)). De a fórumot olvasva úgy tűnik, erre van nagyobb érdeklődés. A többség nem irodai széket vásárol otthonra, így nyilván azokkal kevesebb a tapasztalat is, nem fog megjelenni olyan arányban vélemény velük kapcsolatban a fórumban. Nem beszélve arról, amit fentebb már többször leírtak - mind a "gamer", mind az "irodai" székek között vannak jó, és kevésbé jó típusok. Az alsóbb árszegmensben jellemzően inkább ár / érték arányban túlárazott "gamer" székekkel lehet találkozni, de a felsőbb ársávokban ez némiképp kiegyenlítődik, urambocsá fordul, a jobb anyagoknak, a több beállítási lehetőségnek mindkét szegmensben ára van. A fentebbi felsorolás (ami egy vásárló személyes preferenciáit sorolja fel) minden elemét kielégítő irodai szék már nem abban az árszegmensben mozog, amit az itt fórumozók többsége székre szánna (vegyük akár csak a fent említett WAU 2 -t). És akkor a szubjektivitásról nem is beszéltünk, többször olvasható itt is pl, hogy mennyieknek nem tetszik a hálós kivitel. Tökéletesen írod, mindenkinek más a preferált, mindenkinek magának kell megtalálni a neki jót. Véleményeket pedig lehet és kell is írni, ezért fórum a fórum. A gondok ott kezdődnek, amikor valaki egy ilyen vegyes, gondolkodó és önálló véleményekkel bíró közösségben egyetemes igazságként állítja be a sajátját, és mindenki mást megpróbál meggyőzni az igazáról - nem egyszer agresszíven, kioktató stílusban, degradálva, jelzőkkel ellátva az ellenkező, vagy talán csak nem teljesen egyező véleményen lévőket. Ez többnyire azokat is elriasztja, akik többé - kevésbé alapból még egyet is tudnának érteni a leírtakkal.
Uff (és Off) -
gyerecske
senior tag
válasz
Tsebacsi #5503 üzenetére
Abban tényleg igaza van, hog itt csak az úgynevezett "gémer" székeket ajánlja mindenki.Amiket pl.én sem tudnám elképzelni a házban.
Viszont az is igaz, hogy mindenkinek mást jelent a kényelmes szék és nincsen két egyforma testalkat.Ebből kiindulva szinte mindegy hogy ki mit preferál ajánlott széknek itt. Ami valakinek a tökéletes szék az a másiknak egy hulladék, akár a külsőt akár a kényelmet tekintve.
Véleményeket pedig miért ne lehetne leírni,tapasztalatcsere.A fórum arra jó. -
atee
őstag
válasz
raverke #5499 üzenetére
továbbra is tartom a véleményem, divatból és a hype miatt nyomjátok...
Jó akkor nyugodtan lépj túl ezen!
Vannak itt bőven elégedett felhasználók akik gamer székben ülnek. Végig néztek nem is egyet és a végén a mellett maradtak ami a legoptimálisabb volt. Árban minőségben és kényelemben is megfelelő számukra.
Neked nem tetszik az is egy vélemény, de nem kell itt tele offolnod a topikot az agymenéseddel!
Felnőtt emberek vagyunk többségében és el tudjuk dönteni mi a jó nekünk! -
raverke
tag
válasz
Palinko #5497 üzenetére
Van 2 bolt pesten, ahol nagyon segítőkészek, és igen, gond nélkül visszavihetsz annyi széket, amennyit csak akarsz. Van próbaszékre is lehetőség, de sajnos az vagy csak a nagyon drága székekre vonatkozik, vagy a min 10 darab szék rendelése esetén.
Tisztában vannak ezek a boltok, hogy 10 perc alatt nem lehet eldönteni, hogy melyik jó, éppen ezért nem fognak kötekedni ha a 20-ik széket viszed vissza.A műagyagtól messze nem kell félni, sokszor sokkal jobb, mint a fém, mivel rugalmasabb, nem annyira merev.(még kényelmi szempontból is jobb,hogy van egy kis rugózása pl. a támlának) Már nem a 80-as években vagyunk hogy ócska műanyaggal dolgozzanak. (persze ez gyártó függő..kb 30-40k-ért nem biztos hogy rugalmas, nagy teherbírású anyagot használnak.)
A probléma továbbra is az, hogy ezek az oldalsó merevítőknek semmi, de semmi szerepük nincs a kényelemben. Sima design elemek.(ettől lesz gamer)
Amúgy pár szempont, amit ÉN, személy szerint, tudatos vásárlóként megnézek, amikkel lehet szűrni(totál egyén függő, kinek mi a fontos):
- Állítható az ülés mélysége?(pláne ha látatlanba veszed, nem mindegy hol támasztja meg a lábakat)
- Extra, de nagyon, az ülés dőlés szögének állítása..ha pl nyomja a combodat, akkor kicsit bedöntöd
- Tartja a derekadat, még akkor is amikor hátradőlsz a hintával?(vagy akkor amikor lecsúszol nyugis pózba, hiszen nem lehet folyamatosan kihúzva ülni a széken...)
- Deréktámasz magassága és erőssége állítható?(nem véletlenül tartom nevetségesnek az 1db kispárnát)
- Hintamechanika milyen típusú?(külön dől a hát támlája, vagy követi az ülés a támlát..ebből is több típus van)
- fejtámla magassága és mélysége állítható?(ha pl nagyon előre nyomja a fejet, akkor a nyaknak az nagyon nem jó)
- kartámasz mennyire van közel-távol, ha mondjuk hátradőlsz? (volt rá példa..hátradőltem kicsit, és a 4D-s kartámasz már messze volt)
- ülőfelület milyen vastag,milyen anyagból van, hosszú távon mennyire kemény?
- és az általam említett nagy hátrány a gamer szék oldalsó merevítése előre nyomja-e a vállakat? (szép púpos leszel tőle)Na, ezekről itt senkitől, semmit nem hallottam, csak azt hogy én vagyok a nagy leszóló/beszóló, mivel a gamer székre annyit kaptam válaszuk,hogy: "nekem kényelmes"...
(Kis kiegészítésként: Kérjetek meg valakit, hogy fotózzon le titeket, miközben dolgoztok vagy játszotok...akkor kiderül hogy mennyire egészséges a testtartás? Az esetek többségében előre hajoltok, a hátatok hozzá se ér a támlához...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest