Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
Köszi, megnézem azt is, de a Jysk-nél van pár egész jó, szerintem onnan lesz (mondjuk IKEA is van 50 méterre, így megnézni nem gond
)
trialboj
Köszi az aggódást, teljesen jogos, szerencsére nincs nagy bajom, látott reumatológus, röntgen stb megvolt, gyógytornával, csontkováccsal helyrehozható, de attól függetlenül szeretnék egy kényelmes széket
-
trialboj
őstag
válasz
mike1334 #1855 üzenetére
Ha már ott tartassz hogy fáj a derekad az üléstől, akkor nem biztos hogy egy drágább szék magában megoldja a problémádat. Nem tudom hány éves vagy, és mennyi időt töltesz ülve egy nap, de a lényeg, hogy mindenkiben tudatosodnia kellene, már valahol iskolás szinten, hogy az ülés nem egy egészséges testhelyzet, és bármiben ülsz, nem megfelelő terhelésnek teszed ki a gerinced.
Ez hosszú távon derékfájáshoz, illetve sérvhez vezet. Mindenki aki ülő munkát végez, tudatosabban kellene kiválassza hol és hogyan dolgozik.
A legolcsóbb megoldás, amivel ez az egész elkerülhető, az hogy napi v legalább heti szinten tornáztatni kell az alsó derék izmokat, amelyeknek az a feladatuk hogy tartsák a csigolyákat.
Nem akarom ezt most nagyon elnyújtani, de mindenkinek aki derékfájdalmakkal küzd, ezt ajánlom, attól hogy 150k széket vásárolsz, csak eltolod a sérv kialakulását, de ugyanúgy túlterheled a porckorongot, ami idővel kilapul vizet veszít, és kibojtosul (ekkor ér hozzá a gerinccsatornában haladó idegekhez, amelyek a lábba mennek, ezután kezd érződni a lábba sugárzó fájdalom).
Akit komolyabban érdekel a téma keressen rá Bene Máté nevére, YTon is sok videója van, és egyébként is rengeteg hasznos tippet oszt meg, arról hogy kerüld el hogy 10 év múlva a sebészeten köss ki.
-
mike1334
veterán
Üdv!
Látom Ti komolyabban toljátok, de hátha nekem is tudtok segíteni. Laptop elé, illetve tv+konzol kombóhoz keresnék egy széket, mert ami van (sima, "fapados" szék) az már nagyon le van rongyolódva és fáj a hátam/vállam. Igazából egy IKEA-s lábtartós "hintafotelt" szeretnék (nyilván nem a laptophoz, itt úgyse ülök sokat egyszerre), de sajnos nem fér sehová, ezért kell ilyen kettőt az egyben megoldás. 20-25e körül nézelődök, tudtok esetleg valami vállalhatót ajánlani? Mondjuk az lenne az igazi, ha lenne lábtartó is hozzá, de majd max beszerzek máshonnan egyet külön. Ezt néztem ki, ismeritek vagy tudtok jobbat ajánlani?
Ja és max 1-1.5 órát ülnék benne egyszerre, ha ez számít.
Köszi!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Kategóriában nézve a Vertagear megér annyival többet, mint amennyivel többe kerül?
Főként fekete zöld színben csemegézek:
Arozzi Enzo Gaming Chair Black/Green
Arozzi Monza Gaming Chair Black/Green
Nitro Concepts S300 Gaming Chair Atomic Green/Black
Vertagear Racing SL2000 Gaming Chair Black/Green
AKRacing K7012 Gaming Chair Black/GreenÁr szerint ezek között csemegéztem. Őszintén szólva az Arozzi eléggé tetszik, viszont ha már költenék rá, lehet vennék olyat, ami dönthető is. Van értelme egyáltalán? Soha nem volt még olyan székem, ami dönthető támlás.
Bár akkor már az AKRacing sokkal jobban tetszene. Na meg a másik, az az, hogy szinte minden székem ilyen "oldalról összecsavarozós volt, így lehet ezt is váltanám...Jók az Arozzi-k? Egy komolyabb irodai bőrszék árában kaphatóak. Kényelmesebbek?
-
muzzy
tag
válasz
zsotty4 #1847 üzenetére
Szia,
Amennyiben "gamer" székek is számításba jönnek, az AKracing [Overture] szériáját tudom ajánlani.
A napokban vettem és nagyon kényelmes szék (bár nekem a derékpárna kifejezetten zavaró). Én 193cm magas és ~100kiló vagyok.A Pixelben ki is lehet próbálni. Ha ott jársz, érdemes lehet az Arozzi Torretta XL-be is beleülni.
-
Rohir
tag
Kipróbáltam egy Ikea Marcust, aminek a klónját vettem anno, nem sokkal jobb, picit több anyag van benne, kicsivel halkabb, hinta "megbízhatóbb", karfa viszont nem állítható ha jól láttam amihez nekem hozzá kéne szoknom, talán még az ülés meg a deréktámasz puhább de ezt 5 perc után nehéz megmondani.
Meg még egy pár "gamer széket" 40-60 ezer körül, semmi extra háttámla döntésen kívül.
Egyedül ~80-90 ezerért AKRacing nyak+derék párnás szék volt ami úgy kényelmes is volt számomra. -
törölt tag
Jelenleg egy DXRacer gamer székem van
Pár óra után nagyon kényelmetlenné vállik a derekamnak.
Nem értek hozzá de talán ez azért lehet mert nagyon mélyan van az ülő része ezért folyamatosan előre kell görnyednem.Az egészséges és kényelmes üléshez milyen székeket terveztek normál magasságú íróasztalhoz?
-
zsotty4
tag
Szervusztok!
Szeretnék vásárolni egy kényelmes irodai széket. A probléma mindössze annyi hogy 201cm és 98 kg vagyok. Ehhez mérten mit tudnátok ajánlani amit még megtűr a magyar pénztárca? (ergohumanok meg harman cardonok kicsukva, inkább maradnék 80-100k alatt.
-
demmer123
őstag
Szerintetek melyik szék a jobb ?
Illetve a Monza és Enzo között mi a különbség?
Köszi a válaszokat.
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Körülbelül 1 éve vásároltam egy ilyen széket: [link]
Pár perce észleltem, hogy egyik pillanatról a másikra elromlott a "hintázás" benne. Minimálisan tudok vele hintázni, valamint érzek benne egy kis rezonanciát, ami mintha egy rugótól származna.
Esetleg van sejtésetek, hogy mi adhatta meg magát benne és hogyan lehetne javítani?
-
HellBence
csendes újonc
Sziasztok!
Noble chair epicről mi a véleményetek?
Széket szeretnék venni lehetőleg minél olcsóbban max 80k, aprón is nézelődöm...
188cm és 85kg vagyok ehhez mérten keresek széket, van egy kis gerincferdülésem is ha ez számít... -
L.Szabi
tag
Valaki vigyen már el egy ilyen k*rva jó széket, k*rva jó áron.
A héten 10% kedvezményt adok rá!
AKRacing Premium PlusAkinek van ilyen széke, annak megköszönöm, ha megerősíti, hogy tényleg megéri megvenni.
-
Ronaldohun
tag
zserrbo, Némóó: Köszi a segítséget, akkor a Markus jó választás lesz
-
Némóó
kezdő
válasz
Ronaldohun #1837 üzenetére
1,5 hetes Markus székem van, semmi hangja nincs.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Ronaldohun #1837 üzenetére
3 éves amin ülök. A hinta funkciójánál ad ki hangos kattogó hangot (kezdetben ekkor sem volt hangja), lehet be kellene fújnom valamivel, de fixre beállított háttámlával szerintem semmi hangja nincs akárhogy mozgok benne.
-
Ronaldohun
tag
Sziasztok! A MARKUS székek mennyire csendesek?
A mostani székem minden mozdulatnál recseg-ropog-nyikorog. Kilenc hónapos kisfiam miatt lenne fontos, mert gyakran este is dolgozom, és a mostani széken már szinte levegőt sem merek venni, mert felébred a zajára. A Markust néztem ki korábban, de az IKEÁ-ban zajos körülmények között nem biztos, hogy fogom tudni tesztelni (meg egyáltalán hosszú távon...). -
muzzy
tag
Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy a KIKA által forgalmazott DXRacer székek pontosan melyik modellek?
Élőben megnézve az ülésen volt egy 'Formula' feliratú címke, ebből arra következtetnék hogy a Formula széria valamelyik modellje. De ezek elvileg 120kg teherbírásúak, míg a mostani széria minden széke 90kg (ha jól emlékszem).
-
bibi55
tag
-
csibuka85
őstag
Sziasztok egy nem ideillő kérdés teszek fel. Hogy tudnék kérni egy Predator avatar képet itt ph-n ? Már nagyon régóta szeretnék.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #1762 üzenetére
Ezekben a gamer székekben, teljesen hátra lehet dőlni... Próbált már valaki hátradöntött pozícióban dolgozni belőle? Érdemes lehet kipróbálni.
Aki komolyabb székeket szeretne nézze meg ezt a videót, és az alatta lévő leírás, sok linket talál jó székekhez.
-
Némóó
kezdő
válasz
passatgt #1826 üzenetére
Igen a gázrugó / ülőlap találkozásánál van benne játék. Valószínű, hogy az összes ilyen....
De majd mások is megerősítik ezt szerintem.Ha hiba lenne akkor se vinném vissza, mert engem nem zavar, és nem éri meg a kínlódást. (Mondjunk elvileg ilyenkor elég ha mechanikát viszed csak vissza, ennyit talán még nekem is érne, de az egészet nem cípelném vissza)
Korábban pld ahogy vissza olvastam a topicot volt olyan eset is hogy rá rakták a vízmértéket a székre és kiderült hogy nem egyenes. Na ezt is leellenőritem, nekem teljesen vízszintes az ülőlap.
-
passatgt
aktív tag
Ez a kérdés nekem is, igazából működést nem befolyásolja, de ha nem ilyennek kéne lennie azért szívesen visszavinném. Ahogy én látom, a gázrugó / ülőlap találkozásánál van benne játék. Egy másik olcsóbb, talán jysk-es szék ami van itthon az is ilyen, de nyilván az más kategória minőségben, szóval nem biztos, hogy releváns. Ha járok esetleg ikea-ban megnézem kiállított darabot...
Ja és nálam akkor is mozog, ha nem ülök rajta, szóval terhelés nélkül.
-
Némóó
kezdő
válasz
passatgt #1824 üzenetére
Na észre sem vettem volna, ha nem mondod!
Van igen, de nekem nem zavaró, legalább is eddig fel sem tünt és szerintem kevesebb mint 1 centi.
De ez szerintem nem hiba. egy kicsit erősebb bal jobb terhelés esetén szerintem sok másik szék is kimozdulhat balra vagy jobbra (mármint az ülőlap, mivel a mechanika felületen nem ugyan akkor egyik szeknél sem mint maga az ülőlap felülete, a markus estében kb 50%-os fedésről beszélünk), de ha tévednék javítsatok ki.
Minden esetre engem nem is érdekel, mert nem befolyásol semmit. Eddig hozzászolások alapján tartós termék. Ha meg nem akkor még mindig ott van a 10 év garancia.
-
passatgt
aktív tag
Akinek van Markus szék: Pár napja vettem egyet. Az nálatok is megvan, hogy balra/jobbra billeg egy picit? Kb 1 centi kilengés van benne.
-
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok és Gamer szék vásárla előtt állok. 190 cm vagyok és 110kg. Szerintetek egy Arozzi Toretta XL , vagy egy DX Racer King nekem megfelelne magasságban. Súlyban láttam hogy 130 kg-tól 180 kg -ig vannak hitelesítve a különbőző modellek. Van olyan hely ahol ki lehetne próbálni Budapesten ?
-
trialboj
őstag
Nincs valakinek véletlenül egy ilyen ergohuman széke?
Az érdekelne, hogy ez vajon kellően professzionális, azoknak akik gerincproblémákkal küzdenek?
Azért tetszik mert lehet blokkolni hátradőlt pozícióban, és érdekelne, hogy ha társítok hozzá egy lábtartót, akkor félig fekvő pozícióban lehet-e dolgozni belőle?
-
Némóó
kezdő
válasz
kraven54 #1817 üzenetére
Igen most vettem meg a Markusom, 2 hét vagy 1 hónap múlva írok értékelést. közben az asztalt is megtudtam nézni, tényleg nehéz és stabil, kellően megpróbáltam rázni mozgatni minden irányba, jól áll. Valószínűleg egy nap ilyet is beszerzek. Milyen monitor tartó konzolod van ? Tudsz képet küldeni a setuporól ?
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok.
Ez a szék milyen lehet? [link] -
L.Szabi
tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel van egy keveset használt, garanciális Akracing Premium Plus (v2) székem.
Hirdetéseim között megtaláljátok. -
Krisz0418
őstag
Milyen gamer széket lenne érdemes vásárolni?
Engem a lehető legolcsóbb/de jó minőségű szék érdekelne. Nincs gamer székre 60-70ezrem sajnos,mostani irodai székem cserélném le, eléggé halott szegény már.
Ami jo ha van:
-kartamasz emelheto
-fej tamasz és derek tamasz -
Ispy
veterán
Sajnos az a helyzet, hogy az ember magasságával és súlyával arányosan növekszik a székre szánt összeg is, ezeket a gémer székeket, főleg az "olcsóbb" fajtákat inkább kisebb testű embereknek lehet ajánlani, de a 100k-s kategória sem jó bárkinek, én az akracingbe pont kényelmesen elférek, ha 20 centivel magasabb vagy 20 kilóval több lennék, akkor már nem biztos, hogy így lenne.
-
Bazsa$
tag
Sziasztok!
Végig olvastam a fórumot de most még tanácstalanabb vagyok mint előtte.
Bementem a pixelbe kipróbálni a székeket, egyedül ez volt kényelmes és normális:Kicsit viccesnek tartom hogy a többi iszonyat kicsi, gagyi kialakítású és még drága is.
Ez szinte hihetetlen hogy 180k ért kell manapság széket venni.
Oké 195cm magas vagyok 100kg -al. De tényleg ilyen gagyi cuccokat kell árulniuk ennyiért?
Pont voltam Ikeában, ez a Markusz szék kiábrándítóan rossz.Erre kíváncsi lennék hogy milyen, nagyságban még talán ez a legnagyobb de kipróbálni nem tudtam.
Akinek van ilyen mondana pár személyes tapasztalatot:http://www.arozzi.se/product/torretta-xl-black/
15 éve vettem az RS bútorba egy főnöki széket 20k -ért. Az más akkor sem volt sok. Azóta is nyüstölöm.
Nincs kiszakadva kirepedve. Talán a szivacsok már nem a régiek ezért is keresek újat. De lehet a kárpitossal beszélek újítsa fel nekem, lehet jobban járok vele. -
Dictator^
veterán
Hali!
Nálam is ugyanez volt, annyi különbséggel, hogy a 140x60-as asztalt inkább megemeltem
/Az asztalthoz képest nem tudtam eléggé leengedni, a karfák eltávolításával még mondjuk ment volna, mert azok akadályozták, hogy a billentyűzet lapját normálisan ki tudjam húzni/
Szabattam le pár lapot, ugyanolyan "színben" mint az asztal, és a lábrészeknél megtoldottam. Igaz, nem a legesztétikusabb, de a célnak tökéletesen megfelel. A Markust meg annyira megszoktam, hogy nincs is kedvem felállni belőle -
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
40ezer forintos kategóriában mik jöhetnek szóba?
Markus, Nitro Concept, noname racer székek, Raidmax Drakon 706?
Melyikek az ajánlottak?Köszi.
Legfontosabb, ~190 cm magas vagyok, szóval ehhez mérten, olyat szeretnék amivel a fejemet is tudnám támasztani, az kb olyan 85cm háttámlát jelent. -
muzzy
tag
Sziasztok,
Megosztanám veletek az IKEA Markus székkel szerzett tapasztalataim, hátha segít a döntésben.
Tegnap szereztem be bőr huzattal. 15 perc alatt egyedül simán össze tudtam szerelni, nagyon stabil és jó minőségű szék.
Egy 75cm magasságú iróasztalhoz szerettem volna használni, de a 195cm magasságomhoz nem tudom kellően alacsonyra állítani az ülésmagasságot. Így sajnos megy nemsokára vissza.
Most a cseh Rim cég Flexi és Easy székeit nézegetem (előbbi a magas testreszabhatóság miatt egyedi áron érhető el, utóbbi olyan 70-80k körül rendelhető). Ezeknél elvileg az ülésmagassággal nem lesz gond (42-45cm "mélyre" ereszthetőek), illetve nagyon kényelmes székek (az irodában ilyenen ülök).
-
Ispy
veterán
válasz
BornToBePuli #1802 üzenetére
Huuu, jól felment az ára
Nem is olyan rég még 80k-ért volt aqua.hu-n, én 92k-ért vettem anno...
-
BornToBePuli
aktív tag
Sziasztok!
Az utolsó 200-as oldalt röviden átnéztem és a gamer székek között az AKRacing Premium V2 merült fel talán ajánlottként, illetve pontosabban azt tűnt fel számomra.
Honnan érdemes beszerezni egy ilyen széket? Láttam, hogy a Konzolok Szervízénél igen kedvező árban kapható, a gyártó honlapján meg kb. 108 ezer Ft. Esetleg tud-e valaki valami akciót, kupont?
Köszi a válaszokat!
-
Némóó
kezdő
Szeretnék asztalt is venni! off topic.
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/S59006340/
IKEA BEKANT állítható magasságú asztal.
Tudom csak 20 centis tartományban, de nekem ennyi elég nem akarok állva dolgozni, csak szeretném
ha az asztal magassága állítható lenne.Ami nagyon érdekelne:
-Mennyire stabil ez az asztal? Fontos hogy masszív darab legyen, ne remegjen be a monitor egy kézrátétel hatására
Van esetleg valakinek ilyen, tudná ajánlani?
- Alternatíva? Ilyen méret érdekelne, továbbá kb ebben a 20 centis tartományban lévő állíthatóság.
Ha senki nem tud rá válaszolni akkor én magam fogom kipróbálni
, mert már nagyon vágytam egy olyan asztalra aminek betudom állítani a magasságát. Méreteiben is pont ideális: 140x60 cm (van még 2 különböző méretben)
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest