Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kazmerr

    aktív tag

    válasz s:zozo #33558 üzenetére

    Amit elmond az az hogy a VD-vel folyamatos a kapcsolat a headsettel (valószínűleg feltekeri maxra a wifi chipet) ellentétben a gyári megoldással. Emiatt amikor megpingeli, akkor a hálózati elérési idő 1ms vagy az alatti. Ha tényleg ez a trükk a VD mögött akkor kimutathatóan merítenie kellene az akksit. Viszont cserében stabil és alacsony a hálózat elérési ideje.

    De egyébként teljesen valid amit mond:
    - nézd meg melyik csatorna a legkevésbé használt ahol játszani akarsz(erre vannak almára és droidra appok pl. csak hogy hazait mondjak: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pzolee.wifiinfo)
    - állítsd be ide fixen a routered (ha nem fixen állítod akkor lehet elkezd okoskodni, és kevésbé jó csatornát választ egy pillanyatnyi zavar miatt)
    - fütyültesd össze a VD-vel a headsetet
    - valahogy nézd meg a headset IP címét
    - pingeld meg azt az IP-t.
    Ha stabil és 5m alatt van, akkor boldogság, mert gyors és stabil a kapcsolatod.

    Ehhez még hozzátenném hogy mindenhol leírják, hogy dedikált eszközt kell használni a headsethez. Tehát ahhoz az 5G-hez, de leginkább ahhoz a hálózati eszközhöz csak és kizárólag a quest csatlakozzon. Nálam az 5ghz-es kapcsolat csak questre lesz (már egyre esélyesebb hogy megrendelem), az egész házban, más eszközön bőven elég a 2.5Ghz-es wifi... A quest 2 tud rejtett ssid-t keresni. Ez is jó, mert más nem próbál rákapcsolódni, ami szintén tud lassítani a kommunikáción.

    Ezekre azért van szükség, mert még a wifi 6 is csak fél duplex, azaz vagy ad vagy vesz - https://networkingnerd.net/2019/04/10/802-11ax-is-not-a-wireless-switch/

Új hozzászólás Aktív témák