-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #31448 üzenetére
"meggyőződésem h a valve és a vive is azért használ 1,4 x render targetet a fizikai felbontáshoz képest , mert úgy gondolták ott van még igazi hatása az SS-nek"
En pedig mar leirtam hogy azert hasznalnak ott 1.4x felbontast hogy a sweet spot reszen a coverage 1:1 legyen a torzitas utan (mondjuk nincs meg igazan, picit alatt van de ebe mar tenyleg nem akarok belemenni). Ennyi, az elejetol fogva igy van naluk. Az Odyssey alacsony alapfelbontasa pedig egyszeruen a WMR okoszisztema kaoszabol kialakult marhasag volt. Anno ott eleve nagyon el voltak maradva szoftverileg es az hogy meg az LCD-s termekeknel hasznalt +11% se lett meg hanem teljesen elbaltaztak es hala annak hogy akkor meg a Windows feature update-ekhez voltak kotve a WMR update-ek eltartott egy darabig amig javitottak. Ugyanugy ahogy azt is amikor a SteamVR felbontast eltoltak a Reverb megjelenesekor vagy amikor a beallitott moniseg helyett mast kuldott ki a rendszer a HMD-re. Mara mar azert takaritottak picit, az update-ek nincsenek a Windows Feature Update-hez kotve, van reprojection, a minoseg es Hz beallitas sincs mar osszekotve.Tehat az egesz Odyssey smalasztikanak semmi koze valami velt "GPU teljesitmeny megcelzastol", egyszeruen elturtak. Ennyi. Mivel az aranyok ott picit portrait mint a Rift/Vive-nal ezert azt a +11%-ot nem az Y tengelyre kellett volna rakniuk ( 1600->1776) hanem a X-re (1440->1593) mint a tobbinel es akkor lett volna egy kb. 1593x1982 default 100% render target kevesebb siras mellett.
Per pillanat ha jol tudom a belso limitek az Odyssey HMD-knel 2072x2582 a minosegi beallitasnal. A helyzet pedig ahogy mar irtam az, hogy meg ha ezen is hasznalsz egy 1440x1600-as Odyssey-t akkor lesz olyan eles kep rajta mint egy 2208x2160-on futo 2160x2160-as Reverb-en.
-
barcalaci84
őstag
válasz
Raymond #31447 üzenetére
onann veszem amit már leírtam egy párszor: samsung vs vive pro
meggyőződésem h a valve és a vive is azért használ 1,4 x render targetet a fizikai felbontáshoz képest , mert úgy gondolták ott van még igazi hatása az SS-nek és a gépigény alacsonyabban tartása pedig nem volt egyáltalán szempont , mert a high endet célozták meg
de hagyjukbeszélgessünk a követésről, az sokkal érdekesebb videó mint a through the lenses
-
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #31445 üzenetére
Nem ertem minek kevered ide a VGA-t. Semmi koze az SDE-hez.
"teljesen lényegtele h mia az alapbeállítás , mert nem azon használja majd senki..."
Ez eleg meresz kijelentes annak fenyeben hogy mi tortenik a valosagban"az viszont érdekelheti h milyen különbség lesz ha mégis hmd-t váltana , na ezt torzítja az ha a az alapbeállításokon megy a teszt , hisz az inkább arról szól véleményem szeint h adott gyártó milyen gépigényre tervezi , kiknek akarja eladni , milyen áron a hmd-t"
Nem tudom honnan veszed ezt meg mindig, ennek semmi valosagalapja nincs. Az elso resznek se mert ha egy 1440x1440 fizikai felbontasu HMD-n 2160x2160 render resolution van hasznalva attol meg mindig nem lesz semmi koze se egy fizikailag 2160x2160 HMD kepehez. Nem tudom ez miert nem ertheto. Picit elesebb a kep valosagban es kevesbe farasztja a szemed de ezt a kamerazott videoknal lenyegtelen, meg annyit se latsz belole mint a szemeiddel.A masodik felenek pedig vegkepp semmi alapja. Nagyon keversz ott valamit. A kepminoseg nem ugy van beallitva hogy az egekbe tolod a felbontast mert ez ertelmetlen, egy rakat problemat csinalsz azzal ha tul magasan van mert a sampling pattern es a filterek miatt siman kapsz roszabb kepet mint alacsonyabb felbontason. A Rift-nel es a Vive-nal egyszeruen latni hogy a kep kozepen a sweet spot-ban kb. 1:1 coverage van megcelozva ami teljesen logikus. A Vive-nal peldaul meg ennel pici alacosnyabb is de ott igy is sok volt a kompromisszum a magasabb FOV-bol adodo torzitasnak es nagyobb dinamikus tartomanyt keppett lefedni nekik a kezepetol a szeleig. A WMR-nal teljesen masok voltak a kovetelmenyek mert a Rift es Vive-al allentetben ott LCD van full RGB subpixel-ekkel igy a kepminoseg eleve jobb mar ami az SDE-t es a pixel grid-et erinti (a pocsek lencsek egy mas tema). Ott alig rajtak ra valamit. Plusz ott a fejletlen szoftver is hozzajarult a dolgokhoz. Sokat fejlodtek azota egyebknet.
Viszont ha fogsz egy sima 1440x1440-es WMR HMD-t es az alap 1593x1593 helyett beallitod SteamVR-ban mondjuk 2160x2160-ra attol meg nem lesz megkozelitoleg se olyan kepe mint a Reverb-nek. Annyit latsz hogy picit elesebb a kep a jatekoknal de a fizikai pixelek kozti racsok ugyanugy ott vannak mint elotte es ugyanakkorak, ugyanugy latod oket mint elotte. Ami valtozott az az hogy a megjelenitett kep temporalisan stabilabb. Ebbol egy kinagyitott kamera kepen nem latsz semmit.
-
Raymond
titán
válasz
kerti008 #31442 üzenetére
A beallitasok a geptol fuggenek. A v19-el meg nem neztem es ott valtoztattak a Link felbontasokon, de az elozo verzioknal a VD ugyanugy 1808x2000 felbontast vett alapul mint a Link. Amivel jatszani lehetett az a Quest app-ban a bitrate es az FPS. Jatekfuggo, van ahol jo a Medium is de en maradnek a High-nal a bitrate beallitasnal. Ha birja a szemed de a gep nem akkor az FPS-t limitalhatod 60-ra es ez szinten jatekfuggo, van amivel nem megy de ott van meg a Sliced Encoding amivel a kesleltetest csokkentheted. Tehat a minimum kesleltetes es turheto kepminoseg eleresehez az "idealis" beallitas h264 codec, 60Hz, sliced encoding es high bitrate. Igy az encoding gyors a h264-nek hala mindegy milyen kartyad van (Pascal vagy Turing), a 60Hz csokkenti a gepigenyt de noveli picit a kesleltetest a 72hz-hez kepest amit aztan a Sliced Encoding-al kompenzalsz. Bitrate pedig Medium ha nem latsz kepminosegi problemakat vagy High ha nem tetzik a kep. Van meg ott egy balck level opcio is azt is aktivalhatod es akkor picit noveli a kontrasztot es osszenyomja a fekete/sotet arnyalatokat igy kevesbe vagy nem latszik az esetleges kodolasi problema a sotet reszeken.
-
barcalaci84
őstag
válasz
Raymond #31444 üzenetére
nem része ... adott vásárlónak adott vga -ja van ...annak meg adott h mit bír...rift s-t nagyobb SSel használ a reverbet meg lehet le is kell csavarnia
teljesen lényegtele h mia az alapbeállítás , mert nem azon használja majd senki...az viszont érdekelheti h milyen különbség lesz ha mégis hmd-t váltana , na ezt torzítja az ha a az alapbeállításokon megy a teszt , hisz az inkább arról szól véleményem szeint h adott gyártó milyen gépigényre tervezi , kiknek akarja eladni , milyen áron a hmd-t
és ez néha csalódáshoz vezethet -
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #31440 üzenetére
"tudtommal ea pC-s vr headsetewknek nem része a vga .."
What?
Nem az elgepelesekre gondolok itt hanem hogy mirol is beszelsz valojaban.
-
barcalaci84
őstag
hát de tisztán látszik , te magad mondtad
a valve index render felbontása kb megegyezik a hp reverbével és szépen látszik h mennyivel jobb ha avalós fizikai felbontás nagyobb...és ss-el ezt nem tudod pótolni
de mondom itt a legjobb példa a samsung vs vive pro... ugyanaz a fizikaifelbontás és out of the box a vive pro jobbnak tűnik hisz ők eleve nagyobb render resolutiont állítottak... és talán azt gondolnád h megéri megvenni a drágabbat, de ha a háztető alá nézel és szépen beállítod hasonló renderfe3lbontásra a samsungot akkor , akkor ugyanolyan gépigény mellett kb ugyanolyan látványt kapsz és már elgondolkozol h megér-e még +600 eurót a vive-os csomag
-
kerti008
aktív tag
A VD volt az elso amit megvettema Quest-re, most a beallitasokon gondolkodok. Volt egy gondom hogy halk volt az audio de bekapcsoltam a virtual audio drivert es utana jobb lett. Ezenkivul felraktam maximumra a video bitratat is. Ez a supersampling vs Steam VR beallitas bonyolultnak hangzik. Honnan tudom hogy mekkora supersamplingot hasznalok illetve a 72 fps megvan-e a Questen?
-
válasz
barcalaci84 #31440 üzenetére
Amit te mondasz már ne haragudj pont az hogy ne látszódjon a valós különbség.
-
barcalaci84
őstag
válasz
Raymond #31437 üzenetére
tudtommal ea pC-s vr headsetewknek nem része a vga ..amit én mondok az az h reálisabb képet kapnánk ilyen összehasonlító videókon ha közel azonos gépigényeken lenne tesztelve, úgy jobban látszana a valós különbség és jobban látszana ha a supersampling egy bizonyos szint felett már gyakorlatilag értelmetlen is , mert a fizikai felbontás a nagyobb korlát...
-
a2d2
addikt
válasz
Williamgrant #31421 üzenetére
Vezeték nélküli PC összeköttetés: [link]
Én áttértem 1-2 hónapja VD-re, de amúgy 2018-óta használtam az ALVR-t és nagyon szuper az is és ugye teljesen ingyenes. Egy kipróbálást mindenképp megér, főleg ha utána soha többet nem akarsz kábeles összeköttetésről hallani
Párszor le lett írva mit hogyan kell konfigurálni hozzá, talán összefoglalóban is benne van. Kb fél óra alatt összehozható minden ha a hardver rendben van hozzá. -
a2d2
addikt
válasz
kerti008 #31428 üzenetére
Ha Virtual Desktopot használod akkor állítsd a Steam VR-t fixen 100%-ra, ebben az esetben egy kis supersamplinged is lesz Questen.
ALVR esetében én 100%-ot állítottam ALVR-ben ami a natív Quest felbontást jelenti, de ott is lehet feljebb menni ha bírja a gép (125%, 150%, ...). ALVR ilyenkor egyébként a SteamVR-nek is a Quest natív felbontását jelenti render resolution-nak. Szóval Steamen belül a 100% a Quest natív felbontása lesz.
Ezért nem értettem először hogy amikor kipróbáltam VD-t hogy mik ezek az idióta számok a 100%-nál Steam VR alatt. -
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #31424 üzenetére
Nem beszelunk el egymas mellett. A tobbi hozzaszolast is olvasva egyszeruen olyasmit akarsz aminek semmi ertelme. Az SDE osszehasonlito videoktol azt akarod hogy az egyik HMD alapon menjen a masik pedig supersampling-al. A Reverb-nel egyebkent undersampling van ahogy mar irtam igy eleve kisebb ertekel jatszik a kozepen mint a Vive vagy a Rift 1.0-ja. Mert eleg neki. De egy SDE osszehasonlitasnal ez egyebkent is mindegy, attol hogy nagyobb felbontasbban szamolod a kepet es a Vive vagy Rift-nel lesz mondjuk 1.5:1 arany kozepett attol eleseb lesz a kep amit a szemeddel latsz de meg nem lesz kisebb az SDE, az marad ugyanolyan mert az SDE a fizikai pixelek kozti tavolsagbol es a fizikai pixelek meretebol all ossze. Es ezt mutatjak a videok.
Valahogy ugy irod mintha az realis lenne hogy egy Rift S-re raksz 1.5 SS-t es igy a 2060x2220 felbontasnak hala olyan vagy hasonlo lesz a kepe mint a Reverb-nek. De nem lesz, nem is lehet. Elesebb lesz amit latsz valamivel, de meg mindig messze elmarad a Reverb nagyfelbontasu kijelzoje es az alulmintazott rendertarget-je mogott.
Az autos pedla teljesen ertelmetlen. Ugy irod ott mintha a fordulatszam lenne a felbontas es ettol fuggene a teljesitmeny es a kepminoseg. De nem ez a helyzet.
-
Foglalt név
addikt
válasz
barcalaci84 #31433 üzenetére
Valamit nem értesz, ez látszik az autós példádon.
Ha HMD-ket hasonlítasz össze, akkor az olvasók 9x%-ának az információ, hogyan viszonyulnak egymáshoz képest alapon. Illetve ahhoz, hogy ehhez (a különböző teljesítményhez) mi a minimum gépigényük.
Amiről te szeretnél beszélni, Dyingsoul fogta meg jól.
Szarból szeretnél várat. Tehát lehetne a teszt végén egy "agyatlan döntések" oldal, ahol egy nitros 2080Ti-re rákötnék mindegyik headsetet és megnéznék mi a "max", amire képes.
Az autós példában, az 1.3-as dízel, a 3 hengeres mókuszargató és az Aventador is megkapná a "csipszelést" meg a verseny benzint és mehetne a gyorsulási verseny. (a gpu ugyanis még mindig külső faktor, nem mint a motor az autóban, ez akkor ülne, ha kapnál pl. Questet 3 különböző felbontású kijelzővel, de azonos lencsével)
Lehetne meglepetés, hogy a tuningolt turbós S4, fogja az RS4-et, de az esetek többségében tudod, hogy nem erre veszed a Sandero-t. -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
barcalaci84 #31433 üzenetére
Nem. A példában az autó a VR headset. A motor az az autó része. A GPU nem a VR headset része, az egy körülmény ami az autón kívül álló (pl hogy száraz időben, vagy esőben csúszós úton teszteled)...
Nem mondom, hogy nem lenne érdekes egy olyan teszt amiben az SS-el túllőtt beállításokat mutogatják mindenféle headseten. De az a teszt az SS eljárás eredményességéről szólna, nem a HMD-k közötti különbségről (illetve arról, hogy csúcs hardverrel milyen képet lehet kifacsarni egy adott headsetből egy másik headset alap beállításaihoz képest), itt pedig végig arról beszélünk, hogy a through the lenses videók/képek, tesztek, azok a HMD-k közötti különbséget hivatottak szemléltetni, nem pedig a Supersampling eljárás eredményességét!(#31434) Jacek : Pontosan erről beszélek én is, így áll hozzá az emberek 99%-a.
-
Nekem ha tesztet csinálnak akkor nativban tegyék, majd én belövőm az SS amgamnak attól függően mit bír a gépem.
Most néztem Tyriel tegnapi videóját S-G2-Index, júj a G2 valami istentelen durván néz ki lehet ott az Indexen bármit is állítani elsöpri.. ED-ben a szöveg na durva, AC-ban végre rendes graf van látszodnak a tükröződések STB.. -
barcalaci84
őstag
válasz
Dyingsoul #31432 üzenetére
Átlag Józsinak ilyenkor lényegtelen a kép összehasonlítása, mert ilyenkot az alapján dönt h nem bírja a gépe a drágább hmd-t, így felesleges rakolteni...
Bár érdekes lesz a Half resolution videó a g2 rol... Gondolom az is csalás...Autós példád: adott 3 autó ugyanazzal a motorral (gpu) l, de te a teszt során az egyiket 100 %-on a másikat 80 %-on a harmadikat meg 50%ra letekered... Nem túl fair szerintem a teszt
Azt már megbeszéltük h így is látszani fog a különbség
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
barcalaci84 #31431 üzenetére
Nem. A skálázott felbontás egy torzított képet ad. Ha egy tesztben SS-el lenne összehasonlítva a Pimax 8K Plus, az Index, A HP Reverb G2, a Rift S és a Quest, mindegyik a Pimax pixelszámára skálázva, akkor átlag Józsi akinek 2060 van a gépében hogy a fenébe tudná eldönteni, hogy melyik headsetet vegye? Neki soha nem fog olyan képet adni a Rift S, mint amit egy ilyen tesztben mutatnának. Tehát ebből azt soha nem tudnád kibogozni, hogy mit tudhat adott headset a saját, natív felbontásán, mert egy mesterségesen beállított érték utáni képet látnánk egy ilyen összehasonlításban ami adott konfigra van lőve. És itt be is jönnek azok a tényezők is, hogy van aki nem szereti a 45 hz-es módot, másnak meg nincs vele baja. Ez mindenkinek az egyéni preferenciája, nem tesztbe való szempontok.
Ellenben azzal ha default-on mutatják a tesztekben a lencseképeket:
Ha neked bika PC-d van, akkor te nem a Questtel, meg a Rift S-sel fogsz szemezgetni, hanem az Index-szel, Reverb-bel, Pimax-szel... Azon kívül meg te is láttad az SS hatását a saját headsetedben. Ha van viszonyítási alapod akkor azt is gondolhatod, hogy "Hát nem rossz a képe ennek a Reverb G2-nek, nekem viszont bika gépem van, biztosan még szebb lesz a felbontása, ha 1.4-es SS-t rápakolom!". De amikor A-t B-hez hasonlítasz, egy nagy közönségnek, akinek mindenféle vegyes igénye és konfigja van, akkor igen, az alap beállítások közötti különbséget kell mutatni, mert Sebastian nem fogja tudna azt, hogy barcalaci84 a Prohardveren 1.6-os SS-el szeretné majd használni a Rift S-t mert olyan gépe van, hogy bírja azt a beállítást...
Az autó teszteket is úgy csinálják, hogy megkapják a márkakereskedéstől az új Sokda-t, majd elviszik tuningolni, hogy másik autóhoz tudják hasonlítani? -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
barcalaci84 #31427 üzenetére
De használok supersamplinget. Csak az a nagy helyzet, hogy nem ugyanazt látod a mondjuk a Reverb-ben és egy Rift S-ben amit a Reverb felbontására skálázol... A natív felbontás mindig szebb, azaz SDE mentesebb képet eredményez, mint a supersampling-el elért kép.
-
kerti008
aktív tag
Szerintetrk mi lenne a legoptimalisabb beallitss Quest es egy RTX2060 6GB-hoz? Erdemes beallitani vagy az alap beallitasok elegemdoek? Mekkora kulonbseg van VD -USB 2-3 kozott grafikailag?
-
barcalaci84
őstag
válasz
Dyingsoul #31426 üzenetére
Ugyanazt a pixelszamot allitanam(osszeszorozva) azonos gepigeny mellett van értelme hasonlitgatni
Tehát pl reverb index és rift S esetében úgy van értelme ha ezt a 9 millió pixel körülire lovod be mindet és akkor látod...
Te nem használsz egyáltalán supersamplinget, mert az csalás? Van egy géped és próbálod kihozni belőle a Maxot gondolom...ha használod gondolom azért használod mert jobb lesz a kép...
Nyilván egy ilyen tesztel kiderul h egy bizonyos szint felett már nincs értelme a supersampling ék, mert már nem javul a látvány érdemben, mert már túlságosan bekorlatoz a a kijelzo fizikai felbontasa... -
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
barcalaci84 #31424 üzenetére
"Én azt gondolom h összehasonlításnal nem a Default render resolution a releváns egy vásárlónak."
De hát azon használja mindenki alapból, amikor bedugja a gépbe!
Amiről te beszélsz pont az lenne a csalás a felbontással... A headsetet hagyod defaulton, B-t meg az A felbontásához igazítod. Na ez az aminek semmi értelme."Hanem h ugyanazon gepigeny mellett melyik néz ki jobban, rosszabbul.."
Tehát akkor egy Pimax 8K Plust, egy HP Reverb-öt, és egy Rift S-t úgy hasonlítanál össze egy through the lens tesztben, hogy veszed a Pimax 8K Plus render resolution-t és azt állítanád be a HP Reverb-ön, majd a Rift S-en is, ugye?
-
barcalaci84
őstag
válasz
Raymond #31423 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett.
Én azt gondolom h összehasonlításnal nem a Default render resolution a releváns egy vásárlónak.
Hanem h ugyanazon gepigeny mellett melyik néz ki jobban, rosszabbul..
A Samsungos példa ezt jól illusztrálja...
Az h meg maguk se tudják beállítani a rendwr resolutiont, az számomra pont azt igazolja h csak az arany a lényeg es nem lényeges a Default igazabol és sokkal inkább szól arról h milyen gepigeny re lövik be out of the box -
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #31418 üzenetére
Meg mindig a nyers szamokra koncentralsz de ahogy mar irtam ez nem ugyanaz a HMD-k kozott mivel mas a kijelzok felbontasa es masok a lencsek is. Az Odyssey es Vive pro pedig kulonosn problemas osszehasonlitas ugyanis eleg sok kavaras volt a WMR default render target felbontasban. Ahogy lent lathatod eredetileg 1593x1593 volt az 1440x1440 kijelzokon. Ez egyertelmuen tul alacsony, nem lesz 1:1 sampling a lencsek kozepen. Parszor kavartak es javitottak rajta igy ha jol tudom most mar magasab ha a renderTargetScale a WMR vrsettings file-ban 1.0 es ennek van ertelme. A masik Odyssey kuriozum az volt hogy annal valamilyen oknal fogva a horizontalis meg picivel a kijelzo nativ felbontasa alatt is volt eloszor. Tehat 1428x1776 felbontast hasznalt. Ezek most mar mind javitva vannak elmeletileg es az alapnak 1764x1764 kene hogy legyen a sima WMR-nal 1.0-an.
"A Samsungos 140%ra kellett állítani h a vive pro alap tender resolutionjan legyen..."
Ez az ami problemas - HMD A beallitasait nem aszerint kell beallitani hogy HMD B felbontasa meglegyen, ugyanis teljesen mas kijelzo es lencsek vannak es a normalis alap 1.0 (100%) render resolution ugy van a gyartok alltal kivalasztva hogy a lencsek kozepen ahol legelesebb a kep a fizikai kijelzo pixelei es a szamolt kep pixelei 1:1 arany legyen a torzitas es nagyitas utan. Az hogy eredetileg miert csak kb +11% volt a WMR-nal az a fejlesztocsapatnak kene megvalaszolnia (lehet meg is volt, nem olvastam az ossze reddit hozzaszolast toluk) de a Vive +40 es az Oculus +24% /+33% kozti kulonbseg abbol adodik hogy az utobbinal kisebb a FOV es a lencsek is masok. De zomeben a FOV miatt, nem kell annyi oversampling mert nincs akkora FOV es nincs az az extrem torzitas se a szeleken amit kompenzalni kene.
Tehat Vive/Index/Rift ugy van beallitva hogy a kep kozepen 1:1 az arany, a Reverb-nel pedig meg undersampling van de mint ahogy irtam ugy nez ki a HP-nal ugy dontottek "jovanazugy" mert igy legalabb limitaltak hogy mennyi loero kell a rendereleshez es ugy gondoltak a kijelzo fizikai pixelsurusege miatt ugyse lesz negativ hatasa. Ahogy latjuk igazuk volt
-
-
a2d2
addikt
válasz
Williamgrant #31409 üzenetére
Azért egy ALVR-t én tuti kipróbálnék vele :)
Nemrég jött ki rá frissítés. -
barcalaci84
őstag
válasz
barcalaci84 #31418 üzenetére
Ez annak idején volt érdekes mikor az odysseyt és a vive pro-t hasonlitgattak...
Elvileg ugyanaz a fizikai felbontas a két headsetnek és OLed mindkettő és valahogy ezekbe a
Default beállításos összehasonlítás videokban a vive pro jobban nézett ki...
A Samsungos 140%ra kellett állítani h a vive pro alap tender resolutionjan legyen...
Így egyből más lett a leányzó fekvése és eltűnt az előny :) (mert sose volt, csak a valve, meg a vive sokkal jobban megtolja ezeket az értékeket mint a konkurencia...) -
barcalaci84
őstag
válasz
Raymond #31415 üzenetére
Valve meg jóval nagyobb rendre resolution használ, ahogy a vive pro-nal is ez a 9millio pixel kell szamitani... Így könnyű sokkal jobbnak tűnni... De ha a rift S - t felhuzod a 2000x2200 körüli felbontasa akkor már egy fairebb összehasonlítást kapsz... Nyilván még akkor is jobb a magasabb fizikai felbontasu kijelzo
Ha vásárol valaki egy headsetet és össze a akarja hasonlítani, akkor arra kíváncsi h melyik h néz ki nála, mit tud kihozni belőle.... Arra kíváncsi h melyiket érdemesebb megvennie... A géped lesz a befolyasolo tényező... (Az indexet lehet downsamlplingelni a rift et meg felskalazni kell nalad)
-
abéla
senior tag
Egyébként AirCar fejlesztő(i)nek van vlmi köze a Low-Fi "gárdához" ?
Vagy csak az inspirációt merítették tőlük?
Mondjuk én AirCar-ral is el tudtam lenni, rendesen meditációs hatással volt rám, persze mindig jó lett volna "valamit" csinálni; nna majd látjuk, lehet meg kéne venni ezt a Low-Fi-t; de tény, a rizikó adott (max van 35 dolcsiért egy fasza soundtrackes Blade Runner tech-demóm
).
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
barcalaci84 #31403 üzenetére
Nem, nem jól érted. Magyarul írtam, olvasd el még egyszer ha elsőre nem sikerült megérteni.
Ez a téma amit a felbontással ide keversz meg nettó butaság. De Raymond szépen megírta, hogy miért. Ez egyébként az összefoglalóban is benne van már egy jó ideje bár lehet jobb lenne átnevezni vagy áttenni más hová csak hát akkor épp a VD és a Quest kapcsán jött fel a téma.
-
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #31408 üzenetére
Nem hiszem hogy ennek ertelme lenne feltolni az S-t, attol hogy ott a plusz supersampling meg nem lesz a kijelzonek fizikailag nagyobb felbontasa. A magas felbontasu kijelzonek pont az lenne az elonye hogy nem kell akkora supersampling az alaphoz kepest. A Rift S-ben a mas kijelzo es tobb subpixel miatt is eleve alacsonyabb a render resolution mint a CV1-nel volt. Egy 2160x2160 kijelzonel jo eselyel az Oculus is semmilyen vagy minimalist valasztana mint a HP tette.
A G2-nel nem hinnem hogy emelnenek, ott az uj lencse inkabb nagyobb sweet spot-ot hoz. Erdekes volt egyebkent TW videojaban hogy az osszehasonlitasnal azt vettem eszre hogy a g2 kepe eles ugyan, de csak kozeppet es a szelek fele sokkal nagyobb volt az elmosodas mint az S es az Index eseteben plusz volt ott eleg chromatic aberration is. A video vegen aztan emlitette hogy nala prototipus van es hogy ez majd a konzumer verzional nem igy lesz. Meglatjuk, de ha a lencsek az Index-bol vannak akkor minimum olyan kepet lehetne elvarni mint annal lathato. Remelhetoleg kevesebb glare-el
-
abéla
senior tag
válasz
Jinxb1rd #31411 üzenetére
Viszont nézegetve tovább, megint belebotlottam a Low-Fi -be: ez a hangulat apám
;
főleg a linkelt oldalukon lévő első/felső vimeos demojukban hallható Morrissey-re hajazó női vokállal, hát nagyon eltalálták (esetleg tudja vlki, ki az előadó?)aztán persze csak csinján a hangulat-hájppal, ugye a Cyberpunk is hova tart
-
abéla
senior tag
válasz
Jinxb1rd #31401 üzenetére
basszus, csak tudnám feledni e képsorokat ilyenkor
de hát jahh, nem vagyok álszent, tudom, ezerrel rohanunk a .... picsa tudja hova
félreértés ne essék, nagyban a VR pártján állok, csak most kicsit kizökkentett ez a bevillanó fenti jelenetszerk: azért persze végigpörgettem, hiánypotló a link, na
(id, esendőség a neved)
-
-
barcalaci84
őstag
válasz
Raymond #31407 üzenetére
valóban rossz a szóhasználat , de arra akartam kilyukadni h az index 2016x2240-es felbontáson megy alapból és az összehasonlításnak úgy lenne értelme szerintem ha kb erre húznák fel a rift S-t is
akkkor elképzelhető h a g2 -nél is nőni fog ez a renderelt felbontás (más lencse Valve) és (ezzel együtt a gépigény) tulajdonképpen többek között ezért is tűnik jobbnak a g1 -hez képest?
-
Raymond
titán
válasz
barcalaci84 #31404 üzenetére
"a valve index 1.4x-es supersamplinget használ a kijelzőjének felbontásához képest
ez a steamvr alapbeállítás (100%) és ezt a trükköt vive pro is használja..."Az osszes Vive ilyen az elsotol kezdve.
"pl rift s-en miért nincs supersampling ezekben a videókban ha az index 140%-ost (kb 9millió pixel mint a reverb natívja) ?"
Van rajta, mint ahogy minden PC-s HMD-n is van mert az amit ott irsz az nem az a supersampling amirol alltalaban beszelunk. Amit 100%-nak latsz a Steam-ben az az alap felbontas es a lencsek torzitasa miatt minden HMD magasabb felbontason fut az alap 100% beallitason mint a kijelzok fizikai felbontasa. A Rift CV1-nel 1.33 a Rift S-nel pedig 1.24-1.28 kozott attol fuggoen mennyi valojaban a display terulet kihasznalasa szemenkent mert ott veszik valami az egy darab kijelzo miatt.
Szerk: itt az ertekek:
1080 x 1200 -> 1512 x 1680 = Vive
1080 x 1200 -> 1344 x 1600 = Rift CV1
1280 x 1440 -> 1648 x 1776 = Rift S (Quality Mode)
1280 x 1440 -> 1504 x 1616 = Rift S (Performance Mode)
1440 x 1440 -> 1593 x 1593 = Windows MR Gen 1A HP Reverb-nel szinte alig raknak ra mert a display pixelsurusege akkora hogy nem igazan kell mar, annal 2208x2160, gondolom az ujnal ugyanez lesz.
-
izomman1
senior tag
válasz
Dyingsoul #31402 üzenetére
Pimaxen FOV -k : Potato, Small, Normal, Large
HZ ek : 72 , 90 , 120 , 144
Smart soothing van más eszközben valóban.
Fixed Foveated Renderering nincs
Supersampling valóban van és a Pitool ban is állítható de ez sem újdonság.
Fényerő és színmélység állítható ( ez se nagyon van a többi headsetben ) -
izomman1
senior tag
válasz
barcalaci84 #31404 üzenetére
Hát igen nem mindegy. a felbontás nagyság. ... lens videókon a supersampling egyfajta plus csalóka élességet tud adni nagyon is befolyásolja a minőséget. nem mindegy hogy homályosan vagy élesen jelenik meg ugyanis az adott számú objektum stb. Azonos renderelt felbontáson érdemes csakis összehasonlítani a készülékelet máshogy értelmetlen. annyival ezt kiegészíteném, hogy mivel a Pimaxnek nagyobb FOV ja van normálba is jelentősen, ott ezért azonos kép élességhez nyilván még nagyobb felbontásra van szükség evidens, hogy a közép 100 as FOV régióba amit vizsgálunk ugyanazon pixel számot meg kell megkapja az eszköz és ne egy ledegradált pixel szám alapján döntsünk mennyire éles vagy nem..
-
barcalaci84
őstag
válasz
Dyingsoul #31402 üzenetére
csak egy érdekes tény: a valve index 1.4x-es supersamplinget használ a kijelzőjének felbontásához képest
ez a steamvr alapbeállítás (100%) és ezt a trükköt vive pro is használja...szóval az alapbeállítások azt jelentik h valamelyik natívon megy , valamelyik meg jókora supersamplinggel...
-
barcalaci84
őstag
válasz
Dyingsoul #31397 üzenetére
nem ...én azt állítom h a videón látott képet , nem lehet hasonlítani a szemeddel látott képhez...
konkrétan ha a videón megnézed az indexes olvashatósági tesztet pl , és utána pl egy rift S -ben megnézed ugyanazt , akkor könnyen arra juthatsz pl h a rift S-nek még jobb is a képe mint az indexnek... közben meg azért ez nem egészen így vanilletve amiről még kevés szó esik ezekben h a szűk keresztmetszet a gépigény...az összehasonlíytást is úgy lenne érdemes megcsinálni h kb ugyanakkora felbontáson hajtanánk az eszközöket...
pl rift s-en miért nincs supersampling ezekben a videókban ha az index 140%-ost (kb 9millió pixel mint a reverb natívja) ?
UI:
szóval amúgy jól értem h azt mondod , h el tudod képzelni a videók alapján , csak még sose sikerült?
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
izomman1 #31400 üzenetére
Na most abból amit felsoroltál a legtöbb az összes többi headseten is állítható, legfeljebb más a beállítás neve...
Azon felül amiket felsoroltál soknak nincs köze a through the lenses videókhoz, SDE-hez..
-FOV: Ennek semmi köze sincs szerintem, állíthatod akárhová, attól még nem fogja sűríteni a pixeleket. Csak lehetőséget ad arra, hogy tegyél rá plusz SS-t ha bírja a géped. De ezekben a tesztekben gondolom nem variálják headsetenként a SS értékeket, mindegyiken 1.0-án hagyják. Sebastian említette is az egyik videóban, hogy default beállításokkal teszteli őket.
Tehát ahhoz, hogy az egyik headseten 1.0-ás SS-t használj, a másikon meg kisebbet vagy pont nagyobbat, az konkrétan csalás mert szándékos beállítás módosítás.
-hz: a képfrissítésnek szintén semmi köze nincs a screendoor effektet összehasonlító through the lenses tesztekhez. -
Jinxb1rd
addikt
Láttam, hogy a Mirage nevű játék nagyon megy a steam-en, aztán végül eljutottam idáig. Még nem próbáltam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest