Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pánik a memóriapiacon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szabi®
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
Megmondom őszintén, mivel 35 évet voltam windowson, így ott megszoktam hogy nem frissítgetek, és ha erőlteti akkor még húztam az időt a naptárbejegyzésben ütemezve, ameddig csak lehetett. Macerának fogtam fel én magam is. És semmi hátrányát nem találtam ebben a rendszerben ahhoz, hogy újítani akarjak. Alapvetően én elégedett vagyok a Mac-el, csak abszolút nem ismerem még a mélységeit. Hisz windowson egy ilyen kis semmiség, mint az usb külső vinyó kezelése egy stock eszközkezelőből elérhető 25 éve, és ott lehet a működésével kapcsolatban testreszabni.
Egyébként az a menüpont nálam is ugyanúgy nem tartalmaz semmit. Lehet hogy a filevaultot be kéne hozzá kapcsolni ?
#47395 Czo Gyári apple kábellel használom, de majd kipróbálom másikkal. -
Szabi®
veterán
Megvan az általad említett hely, ha feléled, és újracsatlakoztatom, akkor mind a tárhely, mind az usb alatt megtalálható.
Sok próbálkozás után, ha rövid ideig alszik a gép, és úgy ébresztem, akkor ébreszti az ssd-t, ha több óra, akkor nekem kell kézzel a kábelt kihúzni, és vissza. -
Szabi®
veterán
19:34-kor screeneltem az OS-t, és te 20:34-kor még azt kérdezted : "-Elarulhatnad, hogy milyen rendszered van."
Nem tudom mi az a "profiler", finderben látható, double commanderben is és commander one-ban is. Ha altatva van, akkor ébresztéskor kábel kihúz, visszadug és akkor hozza be.
-
Szabi®
veterán
miért croppoltam volna le direkt, amikor ezzel indítottam a csoportban 1 hónapja
mindegy erre a vádaskodásra meg kötekedésre most nem vagyok ráhangolódva, egy ártatlan kérdést tettem fel.
Azt hittem frissítettem mert kétszer kérte hogy indítsam újra, és nem néztem utána, hogy épp milyen os fut. Abban voltam sonoma -
Szabi®
veterán
"l, hogy milyen verziora lehetne frissiteni?"
Nem . . azt írja ami telepítve van.
Ott a screenen a Ventura, nincs 3 féle mac os a gépen . . . és a venturába ahogy írtad hogy benne van, nincs benne ezt írja cigam is, ellenben az asszony m1 Air-jébe már benne van . . . (fogalmam sincs azon mi van)
Az meg elég nagy baj, hogy ezt eddig nem lehetett állítani, és külön OS kellett hozzá ami 20 év után elhozta, mert viszont ez egy olyan beállítás aminek alapnak kellene lennie.
Ez megint az apple hülyesége hogy valamit nem engedélyez az egyik os-ben, aminek magától értetődően benne kellene lennie. Ez nem hardveres kérdéskör, vagy hogy elbírja -e a rendszer . . .
-
Szabi®
veterán
Fogalmam sincs, a rokonom mondta hogy neki az újabb rendszer rosszabb lett. És hogy ő visszarakná a tökömtudja melyik rendszert, mert az volt a jó . . .
De valamit frisítettem, azt hittem az os-t rakta újabbra.
Köszönöm a segítséget, átnézem ezeket. Elnézést ezekért a banális kérdésekért, de abszolút noob vagyok Mac-en. Ezért is vettem, mert tervben van idén egy új iMac vásárlása, csak megvárom hátha bejelentik a 27"-os verziót. Addig jó lenne alapvető dolgokat megtanulni, arra meg jó ez, aztán majd a gyerek elfacebookozik rajta (ahogy eddig is) mert arra még jó. -
Szabi®
veterán
A köszönöm a segítségeket, meglesz a hiba. Nálam eleve meg sem jelenik a beállításokban Rendszerbeállítások → Adatvédelem és biztonság → Kiegészítők csatlakozásának engedélyezése → Mindig ez a menüpont, tehát nekem ott nincs semmi.
A hdd direkt csatlakozik a géphez, nem hub-on keresztül, gyári apple usb c kábellel. Megpróbálom frissíteni a ház driverjét, hátha.
Maga az ssd-ről ennyit tudtam kihúzni a gépből.
-
Szabi®
veterán
Az igen, te még a topikgazdát is sarokba állítod . .ilyet sem láttam másik topikban
Más, nagy elégedettséggel használom a Mac-em, amit nagyon meg is szerettem, időről-időre jövők rá apró dolgokra, amik mégis szebbé teszik az egész rendszert összképileg. Ilyen például, hogy a mappákat lehet hátterezni, színezni, stb.
Arra nem tudja valaki véletlenül a választ, hogy tudom azt megoldani, hogy a külső meghajtó is "ébredjen fel a rendszerrel együtt ébresztéskor ? Hiába van csatlakoztatva, kábelen, le kell róla húznom, és vissza, csak akkor kezdi el olvasni.
-
-
Szabi®
veterán
Nem fogja tudni beleépíteni a jelenlegi árazásába. A Mac piac már két éve elkezdett zsugorodni. Az akkori 9%-os részesedése 7%-ra csökkent. Tavaly 40%-al kevesebb gépet adtak el mint vártak. Egy 270 ezres Mac Mini-t nem fog tudni eladni 370-ért. A drágább Macbook Pro eladások is jóval a várt alatt vannak. Aki hitelre is veszi, az is már nagyon meggondolja meddig akarja fizetni.
Jólléti országokban is csökkent az eladás, ezért vezették ki a Mac Pro vonalat. -
Szabi®
veterán
Az apple részéről ez teljesen mindegy. Soha nem követte a globális árazást.12 éve 100 ezer forintért adja a 8gb ramot. Mezei 1600mhz-es so-dimm ramot adott ennyiért . .. még csak nem is egy nagy teljesítményű, csúcsidőzítésű ramot nagy mhz-el.
Az apple-re ettől jobban már nem tud kihatni a pc-s ram ár. Mert akkor 8gb ramot 200 ezerért kéne adnia, ami nála már ráadásul nem is olyan ram. Hisz nem cserélhető, és magán a cpu egységen van rajta.
Eddig is irreálisan magas profittal dolgozott, ha ezen emelne, akkor még kevesebb Mac alapú cucc fogyna.
Sztem ők nem fognak emelni. Ha igen, akkor annak más egység láthatja kárát. Valahol spórolni fognak hogy a profit ráta meglegyen. -
Szabi®
veterán
válasz
poolbig
üzenetére
Commander One-ba végignézed a mappákat, jobbclick infó, és mutatja a mappa méretét. Folyamatosan letudod szűkíteni a keresést, mappáról mappára. Sztem valami kicsomagoló progi szemetelte tele, és létrehozott egy container mappát, amibe a kicsomagolás cahce-t rakta.
Én így jártam az Omnizip progival, irgalmatlan helyett megevett. Majd 110gb-ot. -
Szabi®
veterán
-
Szabi®
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Igen, csak az iMachez tradicionálisan jár minden, amióta létezik. A Mini esetében akkor is plusz kiadás lesz a periféria ha mindenből a legrocsóbbat veszi az ember. Tologathatjuk ezt ide-oda, a vége akkor is az, hogy a Mini egy hálózati kábelen kívül más nem ad. Monitort sem . . . Abba nem szeretnék belemenni mennyire kompatiblis egy akármilyen monitorral egy Mini, mert ez elég megosztó, a cleartype hiánya, a nem natív felbontáson való használat stb stb bizony blörös képhez vezethet. Láttunk erre példát eleget, itt a topikban is írta számtalan ember. Tehát az is kilőve, hogy egy "akármilyen" monitort csak rácsatlakoztatunk, és happy minden. És pont ezért ajánlottam az iMacet hogy egy bundleben ez jobban megérheti.
-
Szabi®
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
Nekem a Magic Mouse kimondottan bevált. Tudom hogy megosztó, tudom hogy rétegtermék, és az ára is borsosabb és van is tőle komplexebb nagyobb tudású egér.
Irtó nehéz volt megszokni, viszont mára már nem használnék mást. Én trackpad-at nem használtam, csak kipróbáltam, nem jött be. Nyilván leszarozni nem fogom, mert sokan meg szeretik. Nem vagyunk egyformák és az igényeink sem egyformák, egy biztos, egy Mac Mini is azzal a legkompatilisebb ami házon belül hozzá készült, és ez nem az apple logóról szól, hanem az apple mérnökei ahogy ezeket az eszközöket hozzáigazították a rendszerhez." Az egyszerű mezei felhasználónak - Ashley, Justine, Joe, és tsi... - tökéletes eszköz lehet. "
Ezekből van több, itt hatalmas tévedésben vannak, hogy mindenki azért vesz Mac-et mert videót vág, meg programoz . . .Az egész Mac brand az otthoni hétköznapi emberek miatt jött létre , . . .
-
Szabi®
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
"Szóval ne nézzük már komplett hülyének azt aki ragaszkodik a meglévő, vagy Win-ről örökölt cuccaihoz és/vagy számára nem járható az All-in-One gép. Van 2-3db jó monitorom (még ha nem is retina), egy jó egerem, billentyűzetem amivel kialakítottam a SZÁMOMRA kényelmes munkakörnyezetet, biztosan nem fogom a felét kidobni egy AiO gép miatt."
Semmilyen nirvanáról nincsen szó, én egyszerűen annyit merészeltem leírni ENGEDELMEDDEL hogy az iMac-hez amiket felsoroltál járnak. Nem miattam járnak, és nem azért hogy téged bosszantsanak, egyszerűen hozzá vannak rakva a csomagban. Ha bukfencezel a szobaközepén mérgedben, akkor is adják ezeket a perifériákat egy iMachez. Egyébként nem azért találták így ki, hogy én is a windowsról hozott fosadvány canyon billemmel tudjak kínlódni, amit egy mac fel sem ismer, és hozzá egy Alienware egérrel, amit szintén nem ismer fel, hanem azért, mert Ashley bemegy az apukájával egy storeba és kap egy mac-et amit használni akar azonnal. És ebből van több, nem a kis topikok unatkozó lakóiból akik mindig videót vágnak, meg híradó alá exportálnak cumókat. HANEM AZ ÁTLAGFELHASZNÁLÓKBÓL. Ki kellene jönni ezekből a sztereotipiákból.
Ha fejen állsz is, az imac csomagban az egér bill értéke akkor is 100 ezer forint, és ez ellen semmit nem tehetsz, mert az applenek nem az a személy a célközönsége aki hozni akarja a motyót egy x rendszerről "me nekem jó az is" alapon . . . Nem véletlen árulják külön a keyboardot is, és a mouset is, pontosan a Mac mini miatt . . .
-
Szabi®
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Ebben amúgy igazad van, minden rendszernek van nyűgje. Én pl androidon létezni nem tudnék már. Egyébként ezek az otthoni gépek, vagy. a pc rigek szinte mind hobbygépként van tartva. Maga a videóvágás is hobby, oké a tyutyuberkedés már szinte szakma, de akkor is hobby. A játék konfigok amott szintén hobby . ..
Sokkal kevesebb az a gép amin valójában dolgoznak wokstation, mint az otthoni basic felhasználás. Ez mind a két oldalon igaz. -
Szabi®
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
ez azért elég vicces az unix mellé rakva . . .Az mikori is ?

ha már ennyire dobálóztok a "szar a windows" frázisokkal, akkor csak halkan megsúgom, hogy nem sok híja volt, hogy a mac-eken is windows legyen. Mindenki annyira zseni itt az apple-t méltatni, csak épp maguk a tények tűnnek el a sorok között . . .
GONDOLOM NEM VÉLETLENÜL .. .Jó az "M" szériás proci, az apple kizárólagos belső termékein, ahogy ezen túllépünk, akkor láthatjuk, hogy egyesített memória ide, core magok oda, van jobb, gyorsabb, olcsóbb a piacon ,csak nincs az applenek hozzá köze, de attól még lehet jobb valami . . .és rosszabb is.
Tök jó az apple ios hardverei is, de nem világmegváltóak, mint ahogy "bizonyos" elfogult tagok vélekednek róla.
-
Szabi®
veterán
válasz
Krethx
üzenetére
Nem tudom miböl sikerült arra következtetni hogy nem értem . .
Az M processzor ősét maga az intel találta fel 2009-ben, igp egységben foglalva a cpu-t gpu-t egy tokozásban. Amit az amd kvöetett, ezekhez már annyi vramot rendeltél külső ramból amennyi akartál . . Az apple ezt vitte tovább, hogy. "ramot" is az egységbe zárta, ezáltal kikerülte az alaplpi bus-t így közvetlen elérést bizotsított a szilikon egységhez . . .Cserébe nem bővíthető, nem moduláris, és nem javítható . . .
-
Szabi®
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem írtam az ellenkezőjét, viszont a jövőben még megeshet bármi. Már ez is nagy lépés az apple-től, az intel gen végén nem volt rózsás a kapcsolatuk.
-
Szabi®
veterán
válasz
Krethx
üzenetére
A hírek is engedjék el ? intel gyárthat processzorokat az iPhone-okba, Macekbe és iPadekbe
Egy szakmai fórumon legalább tényeket ne tartsuk már vissza . .Nincs gond az M cpu-val, de van élet a kerítésen túl is . . Meg volt az M előtt is. Meg lesz az M után is.

Eddig is lehetett a vrammal szórakozni, mivel eddig is ramból szedte le, ha integrált volt. Annyi történt hogy ezek az egységek egy tokozás alá kerültek. -
Szabi®
veterán
Azért az intel 14 évig mégis jó volt az applenek . . . 2006-ban nem sok gyártónál volt core 2 duo cpu, az applenél bevizeltek a gyönyörtől, hogy az ő gépükbe is ez került. Akkor emlékezzünk erre is!
És ha jól emlékszem. az apple is volt csődközeli helyzetekben.
Attól lehet még a jövőben közös főzőcske, én nem lepődnék meg. -
Szabi®
veterán
Az apple "M" alapú architektúrájára gondoltam, nem egy pc-s cpu-ra. Szerinted egy cpu gyártó csak egyféle architektúrát tud gyártani ? És ha már rég közösen fejlesztenek valamit az applel ? Én nem zárom ki annak a lehetőségét hogy legyen az apple és az intel között egy közös koalíció cpu fejlesztés tekintetében. Azt az apró tényt kifelejted, hogy kinek is van nagyobb tapasztalata az cpu-k terén, és ki is volt úttörő ebben. Nem az apple . . .
-
Szabi®
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Már a 80-as években terveztek vga-t, és ugye az intel gma/intel hd vonalat mindenki ismeri mint gpu a 90-es évekből. A tudásalapjuk megvolt hozzá.
-
Szabi®
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem írtam hogy x86 kerül bele. De biztos vagyok benne, hogy látunk még intel cpu-t apple gépekbe.
-
Szabi®
veterán
-
Szabi®
veterán
válasz
Friczy
üzenetére
Megveszed az alap Minit már eleve 300k Applenél, és ehhez rakj még egy Magic Keyboardot, ,meg Mouse-t, ez már közel 400 így, és akkor még hol van a monitor ? Hangcucc ? Ha pedig az Apple féle stúdió Displayről beszélünk az 800 ezer forint, és annak tudása közel egyenlő az iMac kijelzőjével. Igaz van köztük 3" difi és fél "k" resolution.
Egyébként az apple pont az iMac-el akarja kiváltani ezt a fajta össze válogatást, mivel valahol így egyben jobban megérősebb, kompaktabb, szebb az egész stuff. -
Szabi®
veterán
válasz
syler123
üzenetére
Igen sajnos az alap 600 ezresbe tényleg nem fért bele az ethernet csatlakozó, ami érthetetlen. Nevetséges ezzel kompromisszumot adni. Viszont a 700 ezresbe már elég jó a hardver, és a perifériák ha megakarnád venni a Mac Minihez akkor majd 100 ezerbe kerülnének.
Egyébként M4 alapon a 8 mag is igencsak szép teljesítményt hoz, én nem írnám le, mert láttam arról is teszteket.

-
Szabi®
veterán
válasz
Angelland13
üzenetére
Miért nem hívtad fel a ups-t ? Elküldték volna a futár elérhetőségét . . .
-
Szabi®
veterán
Azt hol tudnám beállítani, hogy alváskor a külső ssd ne kapcsoljon ki ?
-
Szabi®
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Amit láttam a saját it-s környezetemben egy darabig nem is fog. Kevés az arm alapú hardver/szoftver, és csak win 11-től van, az userek java pedig még a 10-es rendszert használja. Ezt odaát nehezebb lesz lenyomni a felhasználók torkán. Jelenleg a legtöbb user még nem látja ennek feltétlenül az előnyét. Ott ez hosszabb idő alatt megy majd végbe.
-
Szabi®
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Erre amott azért volt szükség, mert az userek ragaszkodtak ahhoz, amit anno megvettek, hogy az működjön, amíg csak lehet, sőt a freeware progik készítőinek is-. Ezért van az, hogy 25-30 éves programok játékok is futnak még. Egyszerűbb volt hardveresen engedélyezni mai hardvereken a futtatásukat+os kompatibilátst adni, mint újraírni minden programot/játékot 64bitre, amiknek a számuk milliós nagyságrendű.
-
Szabi®
veterán
Nekem feltűnt, viszont ha valaki olvassa, és netán apple gépre rakott windowst, akkor jó ha tudja mi merre. Mac userek nem nagyon vágják azokat a kombinációkat, és ez fordítva is igaz.
Nekem Magic keyboardon a dollár és egyéb szimbólumok kissé borsot törtek az orrom alá, mivel ezek tényleg nincsenek jelölve. Viszont a "q"-n lévő kukaccal semmi bajom, mivel ezt a fajta kilépést nem használom. -
Szabi®
veterán
válasz
Krethx
üzenetére
Tökéletesen tisztában vagyok, mivel az összes 32bites játék még intelre íródott, mivel a
silicon csak 2020-ba jelent meg. Vagy a játékkészítők elmentek a jövőben és siliconra is megírták, ami kétséges . . . tehát az állításom igaz, az inteles mac-ek alól kihúzták az inteles játékokat.
Magyarán egy 2019-es inteles gépnek még kompatiblisnek kellene lennie azzal, amivel működött, és megvehető volt rá, függetlenül attól, hogy a silicon MA mit támogat. -
Szabi®
veterán
válasz
scdlsc
üzenetére
Nem pont ilyen játékokra gondoltam. AAA gamekre, amiket 15-20 ezerért vettem.
#46946 Czo Egy 2019-es gépen nem lehet elavult a 32bit. Ezt az usernek kellene eldönteni, hamár hardveresen adott a 32 bit támogatása, és a vásárlás is ezen a hardveren történt. Sztem ez inkább arról szól, hogy így kényszerítsen váltásra az apple a siliconra. A 27 címből a könyvtáramban csak 2 működik, abból is az egyik crashel.
-
Szabi®
veterán
Számomra ez egy és ugyanaz. Mivel a Maces intelekre ezek a játékok 32 bitesek voltak egészen 2019-ig. Nem voltak a stúdiók felkészülve arra, hogy az apple a Venturával már only 64bitet futtat. A jtáékok 85%-a nagy stúdioóktól 32 bitesek.
Az meg hogy egy 32 bites utasításkészeletet vastagon támogató sokszálas intel proci miért nem futtathat 32bitet rejtély.
Az én teljes könyvtáramat működésképtelenné tette az apple, úgy hogy hardveresen 32bit volt az egész életútja a hardvernek. -
-
Szabi®
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Néztem számtalan tesztet a silicon előnyét tekintve. Tényleg amit arra hegesztenek, az jobb stabilabb mint máshol. Az apple nagy előnye még ezenfelül, hogy nm sok eszközre kell optimalizálnia az os-t, és így könnyebb a indie/dev szoftverfejlesztőknek bármit is megcsinálni rá. Jobb a hatásfok.
-
Szabi®
veterán
válasz
miresz
üzenetére
Én mindkét rendszert preferálom, akkor én hová menjek
Ennyire kár szektásodni am. én pár dolgot említettem csak meg, az még simán elfér itt.
A feleséged esetéhez pedig csak annyit tennék hozzá, hogy mindkét oldalon a kulcs a megfelelő hardver kiválasztása. Mert ahogy amott is van rosszabb választás, úgy van jobb is. Van gyenge hardver mind a két oldalon. Egy M1 Macbook Air-el már kevésbé lenne jó itt is a munka. Az ArchiCAD belépője amott egy ryzen5 és 16gb ram. Nem kell hozzá nasa technológia. És fut teljes jó teljesítménnyel az intel alapú MAc-ekkel is.
#46895 titi12 Egyet csináltam exfatba, ha kell valamelyikről valami, akkor gyorsan kéznél van.
-
Szabi®
veterán
Srácok mi a különbség eközött a két billentyűzetbeállítás között

-
Szabi®
veterán
válasz
titi12
üzenetére
Most úgy hidaltam ezt át, hogy elkezdtem az ssd-ket Mac alá lemezkezelővel formázni, és így visszamásolok mindent az ssd-re és only Mac alatt használom őket. Mac Os kiterjesztett naplózott formátumba. Nem akarok átjárhatóságot a két oprendszer között, de ez először mellbe vágott.
-
Szabi®
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Az én Mac-embe dedikált vga van+intel proci. Mi közöm nekem a szilikonhoz

Nincs olyan hogy a brand pc-be nincs bios . . . Mindegyikbe van
Nem veszek win-es gépet, mert van itthon.#46877 SharpSA Én tök érthetően és szofisztikáltan leírtam hogy látom ezt az egészet a saját szemszögemből. Nem trollkodtam, nem szapultam, tényeket írtam szubjektiven. Az hogy ez egy renitens sokat moderált tagnak nem tetszik, azzal nem tudok mit csinálni.
-
Szabi®
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Nem tudom milyen munkáról írsz. Nem használok Mac-et munkára.
A windows tudja törölni a Mac által ssd-re másolt filmet, fordítva ez nem működik . . ."indows brand gepen sincs ebbe az egvilagon semmilyen beleszolasod"
Biosról hallottál már ? Afterburner ? Akkor így ki is pipáltuk a gpu/cpu párost.
Pár hsz-em van itt, ahhoz meg úgy gondlom nem kell az engedélyed. Én veled ellentétben nem sértem az ászf-t .Te konkrétan a hozzászólás jogát vennéd el.
Engedd el tényleg.

-
Szabi®
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
"itt elsosorban az zavar veletek kapcsolatban"
Téged már elég sok tag zavart a lapcsaládon nem ? Nem lehet hogy te zavarod saját magadat és a fórumozás nem a te hobbid ? Kezdve azzal,, hogy a hozzászólásaid alappillére egy groteszk káromkodás.
Úgyhogy megnyugodhatsz, te is zavarsz nagyon sok embert. Csak a véleményeknek van helyük egy fórumon, annak amit te csinálsz, annak meg nincs. Nekem a legnagyobb bajom ha már ilyen szépen megkérdezted, hogy nem tudom az adott rendszerből kihozni azt, amit szeretnék, nem tudom a hardvert tweakelni, nem állnak rendelkezésre szabadon telepíthető driverek, nincs beleszólásom abba, mi mekkora hatásfokkal üzemeljen, sem a cpu, sem a gpu. nem tudok belenyúlnia. rendszerbe, bootoláskor mi induljon, mi ne, ezzel is növelve hatásfokot, csökkentve a bootidőt. Nem tudok más rendszerből kimásolt ssd-t módosítani, letörölni nem tudok egy ssd-ről motyókat, ami windowsal lett rámásolva.
Egyébként meg, senki nem tartozik neked sem itt, sem másik topikban a véleménye miatt magyarázattal, tehát szereptévedésben vagy, ahogy engedélyt sem kell tőled kérni, hogy kifejezhesse magát bárki. Erre való a fórum!
-
Szabi®
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Nem tudtam hogy vice management tag vag az apple-nél.Ha leírom akkor belerakod a rendszerbe

Az "idesz@rásról" meg annyit hogy nyugodtan ezt a stílust disztingváljad, otthon a családdal beszélj így, mert ez abszolút nem szakmai topikokba való.
Elmagyarázták már a moderátorok. nem ? -
Szabi®
veterán
Nálam a hardver volt az, ami távolt tartott ettől a rendszertől annakidején. "Nem ehhez voltam szokva" mondjuk úgy. Ugyanakkor rokonnál itt-ott láttam testközelből már régen is, viszont akkor még az volt a felállás, hogy amíg nekünk egy lesajnált windowsos "Pc" minden fronton örömet okozott, addig a Mac-es ismerős csak bizony lesett, hogy ő is nyomna egy-egy pc-s címet, csak neki erre ezen a rendszer az esély sem volt meg. 2019-ben még tényleg képes volt arra az apple, hogy kiadjon uhd intel 630 integrált gpu-val iMacet 500-ért
A világ cikkezői nevettek ezen, hogy egy ennyire gyenge grafikus gépet hogy van egyáltalán mersze kiadni. És akkor jött már rá ő is, hogy a Radeonnal karöltve kiadjon egy-egy komolyabb Mac-et is. Én is ebből a szériából vettem.És ahogy használtam rájöhettem magam is, hogy miért mondta azt rokon, hogy ő csak youtubozik, szövegszerkesztő stb. zenehallgatás és még pár ilyen nűansznyi dolgot csinál. Egyrészt a zártság, másrészt a szegényes appstore, harmadrészt még mindig az őrületes hardveres szűk keresztmetszet az, ami miatt egy Mac nem használható arra, amire egy akármilyen windowsos gép. Ami fontos, és észre is vettem felhasználókon, hogy ezeknél a gépeknél tényleg másképp kell gondolkodni, mintha más rendszer elé ülnél le. Tehát itt csíra szinten sincs jelen az, hogy ami nincs benne ezekben a rendszerekben, azt az user hiányolja, vagy beleakarja rakni. Egyfajta nagydózisú beletörődés van az user felől hogy "-hát oké, ha az apple nem rakta bele, akkor nekem nem is kell" "-ha az apple úgy gondolja nem kell játszani a rendszerén, akkor én sem akarok" és tonnányi ilyen megnyilvánulást láttam, ami nem tette szimpatikussá ezt a rendszert. Viszont 35 év windwos lét, tucat épített hihg-end gép után már nem volt célom, hogy az eszköz ami adott, azzal játszani is tudjak. Az igény szűnt meg erre. É n is beletörődtem, ahogy láttam más hozzászólókat anno, hogy ha nem lehet, akkor nem lehet. Valahogy így "készülnek" a Mac felhasználók, hogy elengedsz dolgokat, és nem kattogsz azon, hogy basszus ez egy sok szálas, task-os számítógép, miért nem tudom akkor ezt megcsinálni ?
Megvan ennek a. bája egyébként, meg szerethető is ez a rendszer, és talán tényleg akkor a legjobb az user experience ha ezen is kezdtél 2000" óta és most azt tudod mondani 2025-ben, "-az anyját, mekkorát fejlődött az apple" mindezt úgy, hogy a világtól elzárva egy icipici "apple" szigeten ragadva tapasztalod. Az éventei apple keynoteok valóban lenyűgözőek, valóban, hoznak olyan dolgokat, amiket ők hoznak be elsőként. Viszont sajnos az apple, egy "kis falu" maradt a Windows országában. Elhaladt mellette az a fajta technika/fejlődés, ami arra hivatott, hogy egy számítógép nem akadályokat állít, hanem mindennel felfegyverezve ahhoz segít hozzá, ami csak szeretnél csinálni. Magyarán azt csinálsz a gépen, amit csak akarsz, korlátok nélkül. Az apple-el nem az a baj hogy "drága" hanem az a baj, hogy még még "drágán" is korlátolt. És erről sokan inkább nem vesznek tudomást.
Én mindenesetre meg akarom tanulni az apple macos bugyrait, a rendszer élhető, szép, grafikus, animált, pont mint ahogy annak idején Steve Jobs is elképzelte, meglátjuk mennyire húz be a system. Átlagos napi használat mellett, emailek, filmnézés, facebook stb abszolút gyorsan és praktikusan használható. Megvan hogy a felhasználók miért szeretik ezt, miért ezt istenítik.
Annak azért mindenképpen örülök, hogy anno nem ezzel a. rendszerrel kezdtem. Azt a millió óra gaminget amit a másik oldal adott, a haverokkal hajnalokig kínlódás egy San Andreasba, Cod-ba, Civ-be, az leírhatatlan szép emlékekkel adta meg a fiatal felnőtt koromat. Ez a rendszer arra képtelen lett volna.
-
Szabi®
veterán
válasz
consono
üzenetére
Semmi baj nincs ezzel a Win-el, én i ezt használom 8 éve, rendszeresen jön a secu update.
Akkor neked igy ez tényleg jobban megéri oktatási kedvezménnyel. Én is ezt választanám.
A pc hátránya sokszor a driverek, hangos ventik, millió kábel, és még sorolhatnám.
Egyébként néztem összehasonlítást erről a Mac miniről ryzen mellé rakva, és kemény kis cucc. Én még csak most ismerkedem ezekkel, vagyis egszer rövid ideig volt egy Air-em M1, az nem tetszett.A Mac Miniről én ezt a vidit néztem, és otthoni felhasználásra nagyon jó. A te esetedben 229-ért ajándék

-
Szabi®
veterán
válasz
consono
üzenetére
Tévedsz, jogtiszta, csak szürkezónás, cégeknek kiosztott kulcsok. Ennyi. Fillérekért hozzájutsz az eredeti windowshoz már jóideje.

A ram drágább lett ddr5 ugye, mert a ddr4 32gb 30 ezer forint. Tehát nem az egész pc piac lett drágább. Nagyon túlzol.Nagyon jó vag-kat lehet kapni jóáron.
Nem tudom milyen pc-n vagy, mi lett volna az elképzelés, és hogy ennek megfelelően apple-nél mi t néztél ki.
Azt nem veszem be, hogy egy majdnem belépőszíntű Mac Mini 400 ezres árából nem tudsz pc-t összerakni.
És ez még csak a 10 magos cpu, 10 magos gpu, 16gb ram . HIába kell neked a 32 gb ram, ha az applenél méginkább egy vagyon és ott 400-ba is csak 16gb ram fér. 
-
Szabi®
veterán
válasz
consono
üzenetére
Valszeg vga-ra gondoltál, a gpu csak a grafikus proci maga. Ezt pc fronton nem emlegetik, max laptpok esetében.
Egy rtx 4060 140 ezer forint. Ez vastagon elég még 3D renderhez. Ha kell a 12gb akkor egy RTx 5070 Phyton 200-ért megvehető. 6-8 év erőtartalék van benne tervezéshez, 3d munkákhoz.
Annyira nem drámai, mint amit írsz. Nyilván ha mindenek ha kiválasztod a legfelső pontját, akkor több milliós tétel, de ez apple oldalon is igaz.
Ha egymás mellé teszel egy drágább Mac mini-t, a mi nem belé szint, és annak az érából pc-t építesz, erősebb gépet raksz össze, hoszabb távra. Windows 10 Pro 3000ft -
Szabi®
veterán
válasz
consono
üzenetére
Az apple már korrigált árat, nála 8gb ram 100 ezer forint. Pc-n 8gb ram ddr5 26 ezer forint.
Általános célra, csak netezni, tartalomfogyasztásra, stabilitásban egy Mac Mini jobb, ahová masszív erő kell, mert 14 órán keresztül 3d render van, és 12gb vramnyi textúrát assetet kéne valahová belepaszírozni, oda kevés. -
Szabi®
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
"Azok elsősorban játékkártyák, a munkakártyák kicsit mások."
Ahha, hát azoknak az időknek már vége, amikor quadro/firepro kellett. A driver magában foglalja a felhasználhatóságot egy rtx-es szériánál is. nyersen használják cgi-re akár a dreamworks, akár más nagy stúdió. Ezt nem lehet így beskatujázni. Ez olyan mintha én azt írnám a MaC-eken csak videót vágni lehet . . .
-
Szabi®
veterán
válasz
vadkörte
üzenetére
"Összeraktam egy új PC-t és valahol 700E HUF körül hagytam abba a számolást, majd elzarándokoltam az apple.hu-ra és a kosárba tettem egy Mini-t."
Ez jól hangzik, mondjuk a 700 ezres gép potenciálja vastagon több, mint egy Mininek, és erőben sem összehasonlítható. Ezt te is észrevehetted. Minivel nem váltasz ki még egy 400 ezres konfigot sem.

-
Szabi®
veterán
válasz
Angelland13
üzenetére
Persze, ahogy neked jobb. Csak akik amott építenek egy gépet 3d renderre,, blenderre azoknak nem kell 4-5 évente újítaniuk. Az os nem vesz le a listájáról.
4060-as konfigot ilyen 280-300-ból össze lehet rakni, és erősebb lesz, mint a Mac Mini.
-
Szabi®
veterán
válasz
Angelland13
üzenetére
A windowsnál nincs olyan mértékű hardver/os elavulás, mint apple-nél. Amivel ma dolgozol eszközzel apple-nél, az 4-5 év múlva szinte erre alkalmatlan lesz. Főleg a grafikai munkára igaz ez. Az "ablakoknál" nincs behatárolva, hogy a megvett program meddig lesz támogatva, nem zárja ki azokat a hardvereket amiken amúgy még vígan elfutna, és az os felöli lefedettsége is nagyobb, tekintettel arra hogy a windows nem zár ki hardverek alól, mint az apple. Szabadon dönthetsz, hogy melyik verziót használod, akár a sima 10-es rendszernél is, ami most már 10 éves. Mégis a szoftveres lefedettsége irgalmatlan, driverfronton folyamatosan bővül.
Az apple grafikai munkára kijelenthető, hogy nem jobb, mint a windows, sőt . . .
6 évet töltöttem el vector/raster designal, nekem erre a windows mind hardveresen, mind szofveresen jobb volt. Ha elavult egy részegység kinyitottam a gépházat, és beraktam az új hardvert, ez applenél elképzelhetetlen.
3d grafikus erőben tekintettel a windowsos hardverekre, az apple nagyon le van maradva. Tehát grafikai munkára ha megveszel egy 4060-at az vígan visszahozza az árát, és sokkal tovább életképes mint egy Mac Mini 8-10 gpu magja.
És így akkor meg is kaptad a választ, mi mire való:
-
Szabi®
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Át, de mindig nem tudod tartani a. tempót hogy mindenből a. legújabb legyen. Meg nekem pl igényem sincs rá. Nekem tetszik mg egy Sequoia rendszer is, hiába van Tahoe. Nekem egyenlőre ez agrafikus animált rendszer is új, úgymond, a Windows rohadt fapados volt ilyen téren.
És küldj gyári usb c kábelt!
-
Szabi®
veterán
Köszönöm a kiterjedt választ, akkor szerzek még egy régebbi vasat, tanulmányozni akarom a régebbi Macos-eket.
Nekem valamiért az El Capitan féle ikonok iszonyúan tetszenek, nem tudom miért. Iphone esetében is, az ios 6 ikonjai olyan szépen voltak dizájnolva. Nagyon hiányoznak azok. -
Szabi®
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Őőőőő Te itt most valami olyasmit vizionálsz ami nincs jelen. Épp beszélgetünk rendszerekről. Az ő szempontjából neki is igaza van, Aszpirinnek is, és nekem is. Nem tudom min nem megyek át ? Vizsgán ? "geteahatot" ez nem tudom mi ? Valami arab kifejezés ?
Us bill+ansi val nyomod ? -
Szabi®
veterán
De több felbontást kell támogatnia, hisz a retina sem egy konkrét resolution, hanem valamikor 4,5k.
Mi a véleményed arról, hogy régebbi Macos-t telepítenék egy 2019-es iMacre ? Mennyire működhetne az a rendszer még ? Mert ugye Windowson addig mehetek vissza, ameddig találok működőképes pl. Mozillát. Tehát akár Vistáig/Xp-ig is. -
Szabi®
veterán
"Szerencsere, az Apple egyik platformjan se tudnad ezt megtenni."
Persze . . . csak egy Mac Mininél figyelj mire dugod rá, különben kotorászhatsz a dobozban, hogy van-e szoftver ami a screenhez igazítja a rendszert, mert ezt maga a Mac Mini nem tudja megtenni . . . Ilyenkor jól jönne egy kis elavult mindenre is utility nem ?
A nagy modernizációról amikor kiderül, hogy csak délibáb . . .
-
Szabi®
veterán
Én azt gondolom 35 év Windows használat után, hogy talán a teljes komplexitását a Windowsnak egy "csak" Mac vonalon mozgó ember soha nem is fogja megérteni.
Az általa lesajnált directx 11-12 vel készülnek a világ legfejlettebb grafikus motorjai, a világ legrealisztikusabb szimulációi (igen még az amerikai hadseregnek is). El sem tudom mondani, hányféle trilió hardverkompatiblitást tud a Win10 egy Macos-hez képest, a legszélsőségesebb hardverváltozást is kibírja és bootol, mindegy mit cserélsz ki a gépházban, miközben Mac-en megy a kínlódás hogy hány évbe legyen pár hardverkomponensre igaz ez a kompatibilitás.
Nagyszerű gépek a Macek, de ha fejlesztésről, programozásról van szó, akkor csak egy szűk keresztmetszet a Winhez képest. A Windows messzemenőkig komplexebb, nagyobb tudású rendszer. A világ vasúthálozatai, repülőállomásai sem véletlenül használnak Windowst.
Nem régóta vagyok Macen jelen, de azt látom hogy egy sokkal egyszerűbb rendszer, mint a Win, de nekem most erre is volt szükségem. A grafikus felületei, animáció csodásak, a screensaverek, dinamikus hátterek mind-mind szebbé teszi a rendszert. Talán a Mac mindig is az volt,amit Steve Jobs anno kitalált a 90-es évek elején, színes grafikus felületek animálva, sok betűtípus , egyértelmű menüpontok, egyszerű kezelhetőség. A könyvében is ezt olvastam, és ezt is tapasztalom. Tartalomfogyasztásra kiváló a rendszer.Amit sajnálok és kimaradt az életemből, hogy a régebbi Macos-eit nem használtam. Nekem viszont az Os X El Capitan ikonjai nagyon tetszenek még mai napig. Azt nagyon kipróbáltam volna. Már gondolkodtam hogy veszek egy régi Air-t csakhogy használhassam azt is.
-
Szabi®
veterán
"i Swift verziokrol, akkor nem fog lefordulni a kodod. De ugyonez igaz az opensource cuccokra is"
Ez így van de akkor azt is írd le, hogy a másik oldalon a fejlesztői tér sokkal tágabb, hogy a processzoroknak az utasításkészlete bőséges, hogy a fejlesztői készletek olcsóbbak, akár free-k, 64-32bit simán lekezeli bármelyik 2025-ös proci, programszinten is jelen van a 32bit, és ez épp hogy nem gátat hoz létre, hanem szabadságot
Instabilabb a másik oldal ? lehet, ha van hardver a kernel elviszi, a vsszamenő támogatottság meg közel 20 év is lehet programok esetében. 2002-es indeo codec packot még felrakod a legfrissebb windows buildre, miért baj ez ? Nincs minden agyonkorlátozva. Sztem a két rendszer vastagon csak tanulhatna egymástól, a windows az animácios grafikus felületeket, a macos pedig a nyíltsáogot, visszafelé hardvertámogatást, programbackup támogatás stb.
-
Szabi®
veterán
Figyelj, te erőltetted ezt a "miért ilyen öreg a directx, miért nincs lecserélve" kifejettem most meg nem tetszik. Egyszer úgy csinálsz, mintha nagyon értenéd mi történik windowson, aztén meg jössz azzal mit miért nem kukáznak. És nem tudom eléggé kiemelni, hogy a világ legnagyobb volumenű filmjét/játékát csinálják azon az apin, amit kukázni akarsz.
Azért mert az apple évente kiad egy macos-t ennek miért kéne trendnek lennie amott?
Mit használjanak dx12 helyett ? egy dx 13-at ami 12.c nek felel meg ?
Régi a directx ? A microsoft visual c++ nem régi ? , a netframework nem régi ?
Nem nagyon vagy képbe a másik oldallal, meg annak felhasználói bázisával.
Uccsó kérdés, min fejlesszék a Gta6-ot a Burj Khalifa árának összegéből ? metal api-n ?
Lezártam a windows offt-itt, javaslom a windows topik felkeresését, és minden elborzasztó kérdésedre választ kapsz
-
Szabi®
veterán
A windowsnak nem is kell ettől elszakadnia, egy burokban vagy, az apple burkában. Azt hiszed tévesen hogy amit csinál az apple üzleti/fejlesztői szinten azt kellene követnie egy sokkal nagyobb piacnak, miközben a sokkal nagyobb piacra fejlesztenek a legnagyobb stúdiók.
Nem az apple diktálja a fejlesztői piac trendjét
A legnagyobb stúdiók pont az apple átgondolatlan működése miatt csinálták eddig úgy, hogy csak évekkel később fejlesztettek a rendszerre. Ezt valamiért nem emlegeted, mint érvet. Pedig kellene . . .
A legnagyobb film/játékstúdiók pontosan azért hegesztenek a windows rendszerén, mert nem változik értelmetlenül, és pontosan utóbbi ok miatt kerülnek a portékák legkésőbb Mac-re . . .
Nem az apple diktál az oprendszer harcban, hanem a windows.
-
Szabi®
veterán
A windowson a hosszúéletű directx a fejlesztőknek egy fejlesztői mekka volt.
Miért kellene valamit évente kukázni, ha globálisan az összes stúdió arra van berendezkedve ?
A grafikusok a világon arra tudnak a legkönnyebben hegeszteni.
Tökéletesen kezeli egy régi directx 10 is a global illuminationt, a parralaxot, fejlett shader támogatás . . . Mi ezzel a baj ? Hogy nem lehet elmondani hogy tavalyi technika ? Ugyan már . . .Olyasmit pusztítanál el öncélúan, ami bevált, működik, és globálisan is a fejlesztők kedvelt apija.
-
Szabi®
veterán
"Nem ertem miert orulsz a Windows elmaradottsaganak. A DirectX 10 velunk volt 2006 ota megis hosszu-hosszu eveknek kellett eltelnie, hogy ertelmet nyerjen az, hogy Dx10 kepes volt a hardware. Itt egyertelmuen latszik, hogy ez nem jo."
A programozást ne csak akkor emlegesd amikor xcode-al kell brilírozni
Szted a készítőknek mennyivel volt könnyebb 10 éven keresztül directx 10-11-12-re programozni, mintha évente új apikkal kéne kínlódni ? Kellene nézni a másik oldalon azt is, miért volt úgy, ahogy. A játékkészítők saját bevallásuk szerint is megszültek, amikor metal apira kellett elhozni egy AAA gamet.
És ez kb így lesz most is, csak a szilikon esetében. -
Szabi®
veterán
Igen ez jogos csak te így viszont nem minősülsz átlagfelhasználónak. Az tálagfelhasználó nem gyárt otthon appokat ios-re. Egy egyetemista aki szövegszerkesztőt használt, meg hallgatja a kedvenc számait fülessel, nem fogja érdekelni hogy a vas alatta 12 éves.
Megy ? Igen, kész a következő prezi a géppel a következő órára ? Igen . . És ennyi.Jó ez egyébként, a legtöbb user számára nem függ a gépenlévőség ideje a frissítések ideőbeni korlátjától.
-
Szabi®
veterán
Én úgy látom az apple egy szándékos mesterséges elavulást tart fenn, pont azért, hogy a. menetrendszerűen érkező modellekre is meglegyen a vevő. A Mac piac még kicsi, windows gépekhez mérten meg főleg kicsi, ezt az apple is tudja, a biztosra alapoz, inkább a meglévő tulaj alól húzza ki előbb a vasat, mintsem ujjakt húzzon be a piacára.
Windowsnál elfelejted, hogy a Windows nincs összhangban a hardverek fejlődésével. Ők egy későbbi főverzióban hozzák be a lemaradást, ami átölel 6-10 év használatot. Viszont még mindig arra a legkönnyebb kreálni, a directx mint api már minden fejlesztő kisujjában ott van, nem kellett kínlódniuk azzal, hogy mikor vonják ki a 32bites utasításkészletet mint applenél. Egy ryzen utasításkészlete nem botlik el, ha a kód 15-20 éves, az applenél az átállás viszont fájdalmas lett, catalnia felett az inteles gépeket is érinti hogy egy rahedli app-al nem kompatibilis, amivel előtte viszont az volt. Szándékosan csinálta így az apple, nem azért, mert nem fért volna el egy olyan főverzió catalinából intelre, ami még alkalmas fttatni a 32-bites appokat, játékokat.
Aki vett 2019-ben egy inteles iMac-et az nagyon rászúrt, mivel venturával már használhatatlan lett az összes régi app. Egy 2018-as Homeworld sem fut rajta, vicces igaz ? Egy évvel az imac 2019 előtt jelent meg . ..
Van gond az apple hozzáállásával, nem is kicsi
-
Szabi®
veterán
Igen, csak egy számítógép működőképessége nem szűnik meg, ahogy már nem kap macos-t. Ez felhasználófüggő. Ahogy egy iPhone se pusztul el a tenyeredben, ha nem kapja meg az ios26-ot. A legtöbb mediakonglomerátum pont ezt emeli ki pozitívumként, hogy 12 éves Macbook is még helyt tud állni a hétköznapokban.
Egyébként senki nem kötelezi az apple-t az éventei oprendszerre. A windows 10 visszamenőleg 15 évet is telepíthető. Ilyen gátak csak applenél léteznek. Ami inkább van a felhasználó ellen, mint mellett.#46765 Aszpirin Ahogy olvastam ezt a. nem támogatott oprendszer felrakása dolgot, egy csomó bugot hoz magával, fagyást, instabilitást. Napokban is volt valaki aki ezzel kínlódott.
-
Szabi®
veterán
-
Szabi®
veterán
Az a disznóság hogy az apple megfossza ezeket az éventei "macos főverziókat", amiket nyugodtan adhatna egy 600-ért megvett géphez élete végéig, nem beszélve arról, hogy néha ezek a bizonyos buildek igencsak kurták voltak és érdemit alig-alig hoztak, és tessék-lássék módján arra voltak csak hivatottak hogy a gép életciklusát rövidítsék.
Ha valaki megvesz ennyiért egy régebbi Mac-et, az még évekig használhatja tartalomfogyasztásra. És nem rédekli a vendor, a passkey, semmi más, csak az hoyg böngészőből eléria fa cebookot, a tartalmait, filmet néz, még vághat is, és használja.
2013-as Macbook Air-ek vannak egyetemisták kezébe, kint is, itthon is, nem fogják eldobni mert egy kis topikban ez "már nem divat" kategória. Jobs idejében a bloomberg riportcikkében 8-10 évet adtak ezeknek. Senkit nem izagt, hogy Cook ki akarja húzni az ember alól 5-6 év után, hogy váltásra kényszerítse.
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Diablo IV
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- alza vélemények - tapasztalatok
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- Gamer PC - Ryzen 7 5800X RX 7800 xt, 32GB ddr4, 1TB Nvme
- Ryzen 5 7500X3D +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Azt hittem frissítettem mert kétszer kérte hogy indítsam újra, és nem néztem utána, hogy épp milyen os fut. Abban voltam sonoma

Egyébként

A világ cikkezői nevettek ezen, hogy egy ennyire gyenge grafikus gépet hogy van egyáltalán mersze kiadni. És akkor jött már rá ő is, hogy a Radeonnal karöltve kiadjon egy-egy komolyabb Mac-et is. Én is ebből a szériából vettem.És ahogy használtam rájöhettem magam is, hogy miért mondta azt rokon, hogy ő csak youtubozik, szövegszerkesztő stb. zenehallgatás és még pár ilyen nűansznyi dolgot csinál. Egyrészt a zártság, másrészt a szegényes appstore, harmadrészt még mindig az őrületes hardveres szűk keresztmetszet az, ami miatt egy Mac nem használható arra, amire egy akármilyen windowsos gép. Ami fontos, és észre is vettem felhasználókon, hogy ezeknél a gépeknél tényleg másképp kell gondolkodni, mintha más rendszer elé ülnél le. Tehát itt csíra szinten sincs jelen az, hogy ami nincs benne ezekben a rendszerekben, azt az user hiányolja, vagy beleakarja rakni. Egyfajta nagydózisú beletörődés van az user felől hogy "-hát oké, ha az apple nem rakta bele, akkor nekem nem is kell" "-ha az apple úgy gondolja nem kell játszani a rendszerén, akkor én sem akarok" és tonnányi ilyen megnyilvánulást láttam, ami nem tette szimpatikussá ezt a rendszert. Viszont 35 év windwos lét, tucat épített hihg-end gép után már nem volt célom, hogy az eszköz ami adott, azzal játszani is tudjak. Az igény szűnt meg erre. É n is beletörődtem, ahogy láttam más hozzászólókat anno, hogy ha nem lehet, akkor nem lehet. Valahogy így "készülnek" a Mac felhasználók, hogy elengedsz dolgokat, és nem kattogsz azon, hogy basszus ez egy sok szálas, task-os számítógép, miért nem tudom akkor ezt megcsinálni ?

TigerCat