-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kem
addikt
válasz
zoltanz #6927 üzenetére
Az OSX is BSD alapú ha jól tudom. A BSD-ből készült Free BSD, ami olyan mint a Linux, de nem az. A BSD egy UNIX verzió, amit a Californiai Barkley egyetemen hoztak létre.
Az OS/2 a Microsoft és IBM által fejlesztett operációs rendszer, melyet később az IBM maga folytatott. A név az "Operating System/2" kifejezés rövidítése, és azért kapta, mert az IBM "Personal System/2 (PS/2)" nevű második generációs személyi számítógépek előnyben részesített operációs rendszere volt. Ma már nem árulja az IBM az OS/2-t, és a támogatását is fokozatosan meg fogják szüntetni.
-
dabadab
titán
válasz
zoltanz #6927 üzenetére
"az OS/2 oprendszer az UNIX szerű?"
Nem, semmi koze hozza.
A BSD az az eredeti Unix egyik aga (meg a hetvenes evekben valt kette BSD meg AT&T (SysV) agakra, amik aztan tovabb bonyolodtak, osszefonodtak, ujak keletkeztek, meg minden, ez vegul is tok lenyegtelen).
Az Apple Mac OS X a melyben tenyleg BSD, de ez mondjuk egy iPhone eseteben abszolut nem latszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest