-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz Frawly #28055 üzenetére
Na, mire megírtam a hozzászólást, meg is találtam a megoldást: a read parancsot kell a -n 1 és -t kapcsolókkal ellátni. Az -n 1 paramétert ismertem, az csak egyetlen karaktert kér be egy egész sor helyett. De a t kapcsoló új, amögé be lehet írni másodpercben megadva, hogy meddig várjon, és ez egyben a sleep parancsot is kiváltja.
Így meg is szakad a script egy gombnyomásra, de észrevettem egy másik gondot vele. Így a kiírt tartalom a clear (képernyőtörlés) miatt villódzik, míg a watch parancsnál nem villog. Erre valami megoldás? Próbáltam printf "\033c"-t is, az is letörli a képernyőt, de azzal is villódzás van.
Több egymás után lefutott parancs kimenetét írom ki, minden 1-2 másodpercben. Viszont mivel az egyes parancsok lefutása igénybe vesz pár ms-ot, így villog a képernyő. Esetleg lehetne, hogy a kimenetet először valami fájlba vagy bufferbe irányítani, majd mikor lefutott az összes parancs, akkor egy nekifutásra kiírni a tartalmát?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest