- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #28056 üzenetére
Erre is megvan a megoldás, ezzel a módszerrel:
output=$(clear; do_a_lot_of_output_here)Arra kellett még figyelnem, hogy kiírás közben a kurzort el kell rejtenem egy escape szekvencia kiírásával, így már minden olyan, mint a watch parancsra, csak ki lehet lépni q billentyű lenyomására. A script végül így alakult:
#!/bin/bash
while true; do
output=$(clear; cat /proc/cpuinfo | grep MHz; echo -e; sensors | grep -e '°C' -e 'RPM'; echo -e; free -wm; echo -e; uname -rom; echo -e; df -h | grep /dev/sd )
echo -e "$output \n\e[?25l"
read -n 1 -t 1.9 input
if [[ $input = "q" ]] || [[ $input = "Q" ]]; then break; fi
done@s1999xx: én is ezt a megoldást találtam meg végül. De nem baj, hogy betettem, mert kiegészítettem ezzel az \e[?25l szekvenciás kurzorelrejtéssel. Így már teljesen olyan, mint a watch parancs, aminek ezt alapból kéne tudnia, hogy a paraméterben beállított billentyű figyelésére is lépjen ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Windows 10
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest