- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #28056 üzenetére
Erre is megvan a megoldás, ezzel a módszerrel:
output=$(clear; do_a_lot_of_output_here)Arra kellett még figyelnem, hogy kiírás közben a kurzort el kell rejtenem egy escape szekvencia kiírásával, így már minden olyan, mint a watch parancsra, csak ki lehet lépni q billentyű lenyomására. A script végül így alakult:
#!/bin/bash
while true; do
output=$(clear; cat /proc/cpuinfo | grep MHz; echo -e; sensors | grep -e '°C' -e 'RPM'; echo -e; free -wm; echo -e; uname -rom; echo -e; df -h | grep /dev/sd )
echo -e "$output \n\e[?25l"
read -n 1 -t 1.9 input
if [[ $input = "q" ]] || [[ $input = "Q" ]]; then break; fi
done@s1999xx: én is ezt a megoldást találtam meg végül. De nem baj, hogy betettem, mert kiegészítettem ezzel az \e[?25l szekvenciás kurzorelrejtéssel. Így már teljesen olyan, mint a watch parancs, aminek ezt alapból kéne tudnia, hogy a paraméterben beállított billentyű figyelésére is lépjen ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy ruhás topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 Driving Force Racing Wheel + Shifter garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest