-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #28056 üzenetére
Erre is megvan a megoldás, ezzel a módszerrel:
output=$(clear; do_a_lot_of_output_here)Arra kellett még figyelnem, hogy kiírás közben a kurzort el kell rejtenem egy escape szekvencia kiírásával, így már minden olyan, mint a watch parancsra, csak ki lehet lépni q billentyű lenyomására. A script végül így alakult:
#!/bin/bash
while true; do
output=$(clear; cat /proc/cpuinfo | grep MHz; echo -e; sensors | grep -e '°C' -e 'RPM'; echo -e; free -wm; echo -e; uname -rom; echo -e; df -h | grep /dev/sd )
echo -e "$output \n\e[?25l"
read -n 1 -t 1.9 input
if [[ $input = "q" ]] || [[ $input = "Q" ]]; then break; fi
done@s1999xx: én is ezt a megoldást találtam meg végül. De nem baj, hogy betettem, mert kiegészítettem ezzel az \e[?25l szekvenciás kurzorelrejtéssel. Így már teljesen olyan, mint a watch parancs, aminek ezt alapból kéne tudnia, hogy a paraméterben beállított billentyű figyelésére is lépjen ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest