-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A ''hogyan lehetne használni'' kérdésre:
apt-cache search vga
svgatextmode - enable higher resolution text modes
és van még csomag arra is, hogy konzolba fontokat töltsenek le,
apt-cache search console fonts
console-data - Keymaps, fonts, charset maps, fallback tables for console-tools
stb.
Az svgatextmode csomagnak a régi x konfighoz hasonló konfigja van, olyan módot kavarhatsz ki magadnak, amit a monitorod csak elbír.
Azt nem tudom, mi lassú egy terminálon, ha van rendes xorg driver alatta (atihoz szokott lenni), akkor a különböző alapműveleteket a vga csinálja, nem a proc és úgy nekem nem lassú.
Mazohista akkor leszel, ha idenyomsz egy parancssort, ami csv formátumú file két oszlopát felcseréli vi-ban
Régi szép időkben ascii art kicket lehetett érte kapni ircen 
ui: most megteszteltem xtermet. már értem, miről beszélsz.
de hidd el nekem, ha beletolnád a fontokat a vga memóriájába és karakteres képernyőt használnál, az nagyon sokkal gyorsabb lenne bárminél. mondjuk akkor a grafikus böngészés nem működne...
w3m helyett én links-et használok, ha nincs kéznél X. Ha gyors, de buta böngésző is megfelel X alá, akkor meg dillo-t. A dillo-ban az is jó, hogy hangosan pofázik, ha nem szabályos html kódot kap, hibát keresni is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Filmvilág
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R5 2600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB ZALMAN T3 Plus Deepcool 400W
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Régi szép időkben ascii art kicket lehetett érte kapni ircen