Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Felzárkóztatná a HDD-ket az SSD-khez a Western Digital
- "Krémes" kopogással és pajkos külsővel hódítana a Yunzii klaviatúrája
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
A ''hogyan lehetne használni'' kérdésre:
apt-cache search vga
svgatextmode - enable higher resolution text modes
és van még csomag arra is, hogy konzolba fontokat töltsenek le,
apt-cache search console fonts
console-data - Keymaps, fonts, charset maps, fallback tables for console-tools
stb.
Az svgatextmode csomagnak a régi x konfighoz hasonló konfigja van, olyan módot kavarhatsz ki magadnak, amit a monitorod csak elbír.
Azt nem tudom, mi lassú egy terminálon, ha van rendes xorg driver alatta (atihoz szokott lenni), akkor a különböző alapműveleteket a vga csinálja, nem a proc és úgy nekem nem lassú.
Mazohista akkor leszel, ha idenyomsz egy parancssort, ami csv formátumú file két oszlopát felcseréli vi-ban
Régi szép időkben ascii art kicket lehetett érte kapni ircen 
ui: most megteszteltem xtermet. már értem, miről beszélsz.
de hidd el nekem, ha beletolnád a fontokat a vga memóriájába és karakteres képernyőt használnál, az nagyon sokkal gyorsabb lenne bárminél. mondjuk akkor a grafikus böngészés nem működne...
w3m helyett én links-et használok, ha nincs kéznél X. Ha gyors, de buta böngésző is megfelel X alá, akkor meg dillo-t. A dillo-ban az is jó, hogy hangosan pofázik, ha nem szabályos html kódot kap, hibát keresni is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- MacBook Pro 14 2024 M4, 32 GB RAM, 1 TB SSD 27% Áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Régi szép időkben ascii art kicket lehetett érte kapni ircen