Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RedAnt

    aktív tag

    válasz bambano #3015 üzenetére

    Több okból tetszik a framebufferes megoldás, egyrészt az X-ben futó terminálokhoz képest hasít - talán az xterm még egész jó volt, de pl. gnome-terminalban, főleg ha kiteszem teljes képernyőre, eléggé érezhető ha képet kell frissíteni, mondjuk mc-ben ctrl+o... itt viszont észre sem veszem.

    A betűk is jobban tetszenek, meg hogy nem zavarnak fölösleges ablakok, ilyesmi - persze X-ben is kitehetem teljes képernyőre az ablakot, de nem tudom mivel lennék előrébb, azon kívül hogy lassabban menne... A framebuffer meg jól jön, ha csak egy képet szeretnék megnézni böngészés közben.

    Végül persze lehet hogy visszatérek a fluxboxhoz, csak most megfogott ez az egész, a feeling :), tetszik hogy ilyen módon is lehet használni a gépet, meg hogy új dolgokat tanulok. Ezt a hozzászólást is w3m-ből, vim-en keresztül írom :D Tudom mazochista vagyok... Szóval nem feltétlenül azért csinálom mert minden olyan jó így és könnyű, csak vonz a kihívás vagy mi, hogy el tudjak így is boldogulni.
    Ha nem kéne weboldalakkal fejlesztenem, lehet hogy egy időre teljesen hanyagolnám az X-et.

    mod. az igazsághoz az is hozzátartozik hogy nem is tudom pontosan hogy lehetne framebuffer nélkül használni a konzolt, nem igazán értek a linuxhoz, még csak egy éve használom... Itt a grubban beállítom hogy milyen vga módban bootoljon, és kapok egy gyönyörű natív felbontású felületet, 160x64 karakterrel, szerintem teljesen jó sebességgel. Az X-hez képest biztosan, de biztos lehet ezt még fokozni, csak azt már észre sem venném szerintem :)


    [Szerkesztve]

    ╚╦╦╦

Új hozzászólás Aktív témák