Új hozzászólás Aktív témák

• Anakin007

aktív tag

Sziasztok!

Optimalizációban szeretnék egy kis segítséget kérni, 64 bites Mint 17.3 kde-vel, Aspire E5-ös gép, uccsó degenerációs I3, 4gb ram, tehát van azért erőforrás egy alap kde-hez :)
    Indítás után napokig jó, de mivel nem szoktam kikapcsolni, csal lecsukással elküldeni aludni, egyre lassabb lesz de annyira, hogy egy új lap a böngészőben (Chromium) v. egy kate elindítása 5-10mp-et is igénybe vesz néha, mint egy szar windows 5 év után, swap-el ezerrel.... Restart, utána jó 1-2 napig.
    Most is pl. a mem azt jelzi, hogy ~200Mb szabad ram van a 4gigábaól és csak egy chromium fut 1 füllel a céges proginkal és egy opera szintén 1 füllel, benne most a PH!, meg egy skype....
    Nem részletezem honnan, miért tudom, hogy a Chromium benne van a lehetséges okokban, de nem nélkülözhetem sajnos, a céges szoftverünk csak ebben fut majdnem hibátlanul az IE-n kívűl, más weboldalakat más böngészőben nézek, mert 5-6 fül a Chromiumban és kifagy a gép szinte, kb. 5 perc mire eljutok egy konzolig és kill-el kilövöm... utána sem olyan gyors, fél perc mire elment 4-5 excel-t és újrainditható..
    Valahogy nem lehet korlátozni a memória használatot egyes programokra v. hogy maximalizálni a szálak számát? Hogy tudom megnézni, mi foglal és mennyi ram-ot a top-on kívűl? V. vmi liuxos "memória felszabadító" eszköz, amit cron-al indítgathatnék X időközöként ?

Új hozzászólás Aktív témák