Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
bambano #23533 üzenetére
Lesz, ha majd írsz
Viszont ezért de csak tehát én is kérdeznék. Előrébb jutottam az llvmpipe-os tearinggel. Rájöttem, hogy nem a gyorsítás a baj (vagyis közvetve nem az), hanem a vsync. Az X server ugyanis nem támogatja a vsyncet, azt írják a fejlesztők, hogy túl sok mindent kéne hozzá szinkronizálni, és túlbonyolítaná a dolgokat. A tearinget ezért elvileg csak compositorral (Compton, Compiz) lehet kiküszöbölni, amelyek a hardvert használják a vsync megvalósítására. Ez működik is, ha Compton alatt szoftveres (llvmpipe-os) OpenGL-t használok, nincs tearing, de nagyon lassú a gép, nagyon szaggatnak az SD videók is. Compton alatt lehet szoftveres xrendert is használni, már azzal is csökken a tearing, de azzal nem oldódik meg teljesen. Hardveres gyorsításom nincs, driver híján csak szoftveres rendert tudok használni, így a DRI-s beállításokat se tudom az X confjában buherálni.
Ilyen hosszas felvezető után a kérdés: van olyan szoftveres X driver, ami támogatja a vsyncet, vagy legalább a tearfree opciót? Foglalkozott ezzel is valaki közületek? A szoftveres renderinggel az a baj, hogy a CPU számolja a dolgokat, és az nem tudja, hogy a képkirajzolás hol tart, és erről az X server sem tud gondoskodni, ezért mégis valami driverféle kéne, ami megy minden kártyával és támogatja a vsyncet. Az llvmpipe és a softpipe nem támogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro Max 512GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest