- Növelhetik VGA-nk túlélési esélyeit az ASRock tápjai
- Az In Win "lopakodó akváriuma" nem panaszkodhat a szellőzésére
- Máris kezeli a nem induló Socket AM5-ös alaplapjainak ügyét az ASRock
- A Sony szerint a PlayStation 5 konzolokat még nem érinti a memóriahiány
- A beérkező kérésekre figyelve frissítette North szériáját a Fractal
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Samba-val kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni. Szeretnék megosztani egy könyvtárat, ami egy külön hdd-n van. Felcsatoltam a hdd-n lévő fájlrendszert (XFS) a /mnt/megosztas1 alá. A /mnt/megosztas1-en létrehoztam egy könyvtárat adatok néven és ennek a könyvtárnak a tulajdonosát és csoportját megváltoztattam root-ról user1-re. Tehát a /mnt/megosztas1/adatok könyvtárat szeretném megosztani a samba-val.
Az smb.conf lényegi tartalma:
[megosztas1]
comment = megosztas1
path = /mnt/megosztas1/adatok
valid users = user1
browseable = yes
writeable = yes
printable = noA smbpasswd -a user1 paranccsal a felhasználót létrehoztam és a linux-ban is létezik ugyanilyen néven a felhasználó.
A samba szolgáltatást természetesen elindítottam.
A windows látja a megosztást és ki is írja a szabad hely méretét, viszont semmit nem tudok másolni a megosztásba és nem is látom a megosztásban lévő fájlokat, amiket linux alol másoltam a /mnt/megosztas1/adatok könyvtárba. Lehet, hogy nem root-ként kellene mount-olnom ezt a hdd-t? Amúgy nem értem, hogyha az adatok könyvtárra teljes jogosultságot adtam (777) és a tulajdonos és csoport is a user1, akkor miért nem működik a hozzáférés megfelelően?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- A Motorolának is a Bose hangol
- Logitech Z906
- Crimson Desert - Középpontban a harcrendszer és a karakterfejlődés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 17 5770 i7 I 8GB I 128SSD+1TB I Radeon 4GB I 17,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- LG 86QNED86A / MiniLED / 86" - 217 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen 7 3700U I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest