- Milyen nyomtatót vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen videókártyát?
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Badb0y
addikt
A mai napig nem kaptam még szabad slotot a customertől az rpm-es probléma megoldására, ellenben a hétvégén egy másik probléma felütötte a fejét egy másik szerveren.
Adott egy ESX környezetben futó virtuális redhat 5.6 64 bites linux.
3 vg van, sysvg, appdatavg, appvg.sysvg-n belül a tmp lvm-hez kellett volna hozzáadnom 2gb-ot, de mivel a sysvg-ben nem volt hely, ezért kértem +2gb-ot a vm-től.
Ők hozzá is adták, és amikor próbáltam a pvresize /dev/sda vagy pvresite /dev/sda2 parancsot, nem növelte meg.
Gyanakodni kezdtem, hogy lehet azért mert nincs hely.
Rescue módba újralőttem a rendszert, összekukáztam 1 giga helyet, majd megpróbáltam pvresize-ot megint, nem csinált semmit. (Mindig pvresize-zel szoktam amikor egy imaget ráhúznak egy vm guestre, persze még új korában).Így a megoldásom az lett, hogy nem használtam fel a +2gb-ot amit kaptunk, hanem összekukáztam azt 2gb-ot, amit hozzá kellett adnom.
Mit gondoltok mi lehet a probléma ?
fdisk,vgdisplay,pvdisplay,dmesg kimenet itt lenne.
Átméretezés folyamata:
[root@servername ~]# pvs
/dev/cdrom: open failed: No medium found
PV VG Fmt Attr PSize PFree
/dev/sda2 sysvg lvm2 a- 33.47G 256.00M
/dev/sdb appvg lvm2 a- 76.00G 2.60G
/dev/sdc appdatavg lvm2 a- 140.00G 8.50G
[root@servername ~]# pvresize /dev/sda
Failed to read physical volume "/dev/sda"
0 physical volume(s) resized / 0 physical volume(s) not resized
[root@servername ~]# pvresize /dev/sda2
Physical volume "/dev/sda2" changed
1 physical volume(s) resized / 0 physical volume(s) not resized
[root@servername ~]# pvs
PV VG Fmt Attr PSize PFree
/dev/sda2 sysvg lvm2 a- 33.47G 256.00M
/dev/sdb appvg lvm2 a- 76.00G 2.60G
/dev/sdc appdatavg lvm2 a- 140.00G 8.50G
[root@servername ~]#
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest