- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Milyen monitort vegyek?
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Már fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- VR topik
- iPad topik
- Androidos tablet topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
válasz
MacCaine
üzenetére
ezt én értem, hogy mire jó, mert én is pont erre akarom használni.
csak így, a jelen helyzetemben használhatatlan:beloggolok tty-ról rootként - nem színez
átjelentkezek su - - nem színez
átjelentkezek su - színez
source ~/.bashrc - színezaz esetek 99%-ban az első eset áll fönn, tehát alapból rootként jelentkezek be, ekkor viszont nem működik, és most bambano azt mondja, hogy ez a normális

Akkor mi van, ha az eredetit állítod vissza? A /etc/bash.bashrc-t pakolod be a /root-ba? Meg utána a színezős PS1 sort is természetesen.
változatlan

nem lehet, hogy valahogy bejelentkezéskor figyelmen kívül hagyja a .bashrc-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo LOQ 17IRX10 FHD Gamer notebook - i7 13650HX 24GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HP Thunderbolt 4 kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest