-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Régi, kicsit lötyög már és kezd kényelmetlen lenni ilyen terhelésnél (NASCAR) és van olyan 100k keretem költeni.
De ez csak mi lenne ha ötlet.
Most még van 2 futam.
Ha lesz következő bajnokság és nem tudok szponzort találni az előfizetésre akkor kihagyom.
Dirt-höz már nincs kedvem.
Szóval kb. vegyük úgy hogy nem kérdeztem semmit20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
TM T150 helyett mit ajánlotok ami kicsit jobb játékélményt ad és nem egy lakás ára?
Nem lenne hátrány ha tudnám használni hozzá a T3PA pedált ha jobb mint ami a kormányhoz jár.
Nem feltétlenül akarom lecserélni, csak eszembe jutott a "mi lenne ha".
Csak új, itthon is kapható érdekel.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz Bandit21 #51063 üzenetére
Hogy Neked mennyi eszed van
Én biztos a szék hátulról megtámasztásán gondolkoztam volna, eszembe nem jutott volna a két dolgot összekötni.Közben belegondolva, nincs is túl sok hely a szék mögött, így is koppra hátra van tolva a szék amikor vezetek.
A pedál a TM T150-hez pluszba kapható 3 pedálos cucc. Szóval nem erős az ellentartása.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Gyors kérdés, akik nem cockpitből vezetnek és gurulós irodai széket használnak.
Nem fordul/gurul el a szék kormányzás közben?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Elkezdett nyekeregni a T3PA gázpedálja, amikor gyorsan lépek rá vagy engedem fel.
Eléggé idegesítő, mintha egy kismadáron taposnék
Valakinél előjött már ilyen hiba? Szétszedés nélkül meglehet oldani?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
ARCA Menards Series
Southern National Motorsports Park
23 induló, 16.-ról kezdtem, 2. helyen végeztem20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
iRacing kormány beállításról valaki rakna be képet?
Valami nem oké, néha könnyen kanyarodik, máskor tekerem nem történik semmi majd egyszer csak kanyarodik.
5 évvel ezelőtt mentem már, kormány ugyan az, pc, win szerintem nem.
Kalibrálva van a kormány, amikor a beállításkor tekergetem fordul rendesen.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Géppel.
Annyit kellett trükközni hogy néhány öltés után nem húzta tovább, tapad a szivacs borítás.
Feleségem ötlete volt hogy a bőrt tegyem rá arra a papír gyűrűre ami összefogta a bőrt és azzal varjam.
Így sikerült mert a papírt tovább tudta tolni a gép.Amit kellett volna hogy a szegély cérnát megerősíteni a varrásnál, akkor nem húztam volna ki amikor körbe értem.
20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Rászántam magam a kormány bőrözésre.
Innen rendeltem, Francia raktárból (gyorsabb és nincs rajta áfa+posta díj), 3.-án adták fel, tegnap hozta a DPD.
Ami rossz a fekete cérnában, hogy nem látod "hova kell szúrni", ami jó, hogy nem látszik ha nem szép a varrat.
kb. egy óra alatt kész lett.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Megjött a T3PA.
Szokni kell ezt a fék mod-ot.
Tegnap mentem egy iRacing versenyt a régi pedállal, ma mentem ugyan ott ezzel a pedállal.
A köridő átlagom nagyjából 2, a leggyorsabb köröm 1 mp-el lett jobb.
Viszont azt vettem észre hogy a szűkebb kanyaroknál jobban belassulok.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
TM 150 pedálját cserélném T3PA-ra.
Nem a kuplung miatt hanem a jobb minőség, játékélmény miatt.
Kérdés, megéri?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
WRC7+TM T150 kombó van valakinél?
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Játékot keresek, online ligázás a cél.
DirtRally-t és AC-t úgy érzem már kifutott, iRacing volt már.
Project Cars 2, vagy az új Assetto?[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
A viccet fogja érteni.
Ha valaki "beszól" Neked IRL látod az arcán hogy viccel vagy nem.
Itt ha valaki beszól Neked nem látod az arcát ezért kell smiley-t használni hogy tudja a másik hogy vicc vagy nem.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
-
Met
nagyúr
válasz ForRedGlory #24731 üzenetére
Igen, az első videó alapján szedtem szét.
-
Met
nagyúr
Milyen kulcsszavakkal keressek YT-on ThrustmasterT150 kormány szétszedős videót?
Valami elkezdett benne zörögni, mint amikor kilazult egy csavar, Dirt Rally-ban a hajtűk közepén vagy amikor rázós úton megyek.
Holtjátéka nincs.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz barcalaci84 #23930 üzenetére
Próbáltam a 900-at de az nekem már sok.
-
Met
nagyúr
Elővettem megint az AC-t a vsr-es mazda cup miatt.
A Dirt-ben használ 260-270 fokkal olyat produkált a játék hogy egy váratlan erőhatásra (pl. megdob a rázókő) jobbra-balra elkezd ingázni a kormány (T150), természetesen kalibráltam a játékban de az FFB beállításokhoz nem nyúltam, az még a MOMO Force-os volt.
Felvittem a fokot olyan 500-ra és egy kicsit az FFB-n is állítottam, valamivel jobb lett (nem nagyon van ingázás) de nem érzem olyan biztosnak az irányítást mint az iR-ben volt a Force-al és később a T150-el.
Mit tudok tenni ez ügyben?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Kezdek kiszeretni a T150-ből
Utódok G29, T500, T300?
Az összes TM kormánynak egyforma a rögzítése?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Hát gyerekek lehet kormányt veszek hamarosan, pénz áll a házhoz.
Ha gyorsan jobbra tekerem a kormányt (T150) akkor olyan furcsa hangot ad ki, mint amikor koszos a csapágy, akkor is hallani ha kihúzom a 220-ból.
Nem akad csak zavar a hang, eltereli a figyelmem és mivel csak Dirt-öt játszom elég nagy baj
A TM kormányokra mennyi gari van? Ismerősön keresztül szereztem nincs hozzá papírom.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Tegnap szétkaptam a T150 pedálját mert a fékpedál kb. félúton kattant, nem tudtam eldönteni hogy a pedál ahogy forog vagy a pedál háza nyekereg ahogy egymásnak feszül.
Szóval szétszedtem, okosabb szerkezet mint a Momo Force vagy Racing pedálja, a pedál tengelyén van egy fogazott rész ami forgatja a poti tengelyének fogazott részét.
Magyarul a pedál esetleges oldalirányú mozgása nem tevődik át közvetlenül a potira mint a logik esetében.
A szétszedése trükkös mert a felső burkolat folyamatos nyomás alatt tartja a pedálokat, összerakni is úgy lehet hogy be kell nyomni a pedálokat, helyrerakni a tetőt, összefogva tartva lehet becsavarozni, szétugrik azért kell összefogni.
Először a pedálokról kell lecsavarozni a taposó részeket, úgy lehet leemelni a burkolat felső részét.
Így viszont elgondolkoztam az extra pedálszetten.
A T3PA-PRO-nál van valami extra haszna hogy lehet állítani hogy fent vagy lent legyen a pedálsor?
Látom hogy F1 style meg GT style de ezek nekem nem mondanak semmit.A lényeg, nem találtam hibát, összeraktam és nem kattog.
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Ki tud franciául?
Thrustmaster T150 Ferrari Edition20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz tobias88888 #20644 üzenetére
Nekem van már egy ideje de csak keveset használom.
Már kezdem megszokni, kis mozdulatoknál már nem olyan merev a kormánymozgás.
A Force után furcsa ez a lefogatási módszer, a pedál rendesen tapad a lamináltra, a Force-ét el tudtam tolni.
Dirt rally-ba elég jól sikerült a beállítás.A kormány gumi részére jövök rá időnként, hogy nem a legjobb. Kesztyű lesz belőle vagy bőr borítás ha tudok bőrt szerezni.
-
Met
nagyúr
válasz pCarsHungary #20591 üzenetére
Low budget megoldás kellene
A garis kormányt amúgy sem húzatnám be.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
A kormány beburkolására van valami ötletetek?
Nézegettem az autós cuccokat de nagyobbak azt hiszem.
Fekete fáslival gondoltam betekerni (mint a motorokon szokták a kipufogót) de nincs fekete, ha más nem akkor felszabdalok egy régi fekete farmerem.Ezzel a betekerős megoldással csak az a bajom hogy jó lenne időnként levenni és kimosni.
-
Met
nagyúr
válasz N€T0X|N #20574 üzenetére
Tényleg olyan "ragacsos" a gumi része, a műanyag annyira nem izgat mert ott ritkán fogom.
Tapintásra olyasmi mint az a műszerfalra tehető szilikon telefontartó, szerintem az volt a céljuk hogy biztosabb legyen a fogása a kormánynak csak balul sült el.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Tegnap mentem egy 25 perces versenyt Watkinson (iR, Caddy), már kezdem otthonosnak érezni a T150-et, de a fordulási szögből még lejjebb veszek picit.
A fék linearity is nagyjából jó értéken van már. Úgy érzem kezd felpuhulni a kormány ellenállása.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Néhány racing pedálját már javítottam régebben [link] Lehet WD40 helyett inkább zsír kell.
A Force-nak van egy olyan hibája hogy néha elállítódik a középpont, általában egy megpördülés után.
Balra áll a kormány. Teljes jobbra tekeréssel vissza áll.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Kéne egy kis segítség.
Meg van ugye a T150 és valahogy nem találom a féktávokat iR-ben, mintha rövidebb lenne a fékút, nem satuzok be hanem gyorsabban lassul (nem tudom jobban leírni ), több mint 8 évig nyomtam a momo-t és ráállt a lábam viszont most át kellene szoknom, mit állítsak hogy ne fogjon annyira és aztán szép fokozatosan vissza állítom.
Driverben néztem, nem tudok állítani semmit. Vagy csak nem találtam.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Nos. Csak a piros momo-hoz tudom hasonlítani ami meg van már több mint 8 éve.
Pedál: kinézetre elég "műanyag", a fék keményebb, a gáz is a másikhoz képest, elég stabil mert nem tudtam eltolni játék közben, a momot igen amíg a gyári gumik tartották.
Kormány: nem kotyog, nincs holtjáték, nincs műanyag hatás . Szerintem elég pontos, pontosabb mint a momo. Furcsa a gumis markolat és a szög ami majdnem függőleges. Halkabb, erősebb és nehezebb üresjáratban tekerni, jobb érzés kormányozni mint az elődjét, úgy érzem hogy jobban kézben tartom az autót. A rögzítése furcsa, stabilan áll az asztalon azzal nincs gond de ha egy kézzel tekerem pl. egy hajtűbe akkor hajlamos kicsit megbillenni a hasam felé amit nem tudom hogy mi okoz. Az irányításban nem zavar.
A pillangó határozottan kattan, jól kézre esik.Mentem pár kört néhány pályán, ha lehet hinni a fent lévő best time-nak kb. 2mp-el vagyok lassabb. Nem tudom hogy azaz idő a verseny vagy practice idő (iRacing-ben) és arra sem emlékszem hogy milyen setuppal mentem.
Újra kell tanulnom fékezni mert itt mintha később lenne a fékpont.
Ami pozitív (szerintem) hogy pl, egy hajtűben annyit fordul a kormány a játékban amennyit én tekerek, a momo-nál ugye a kisebb fordulási szög miatt jóval többet fordult a játékbeli mint amit a kezemben tartottam.
Precízebben tudom terelgetni a kocsit de nem tudom mennyi idő lesz míg megszokom, majd ha már megszoktam megint írok.Egy hibával találkoztam, ugye első indításkor kellett kalibrálni a kormányt és a pedált a játékban. Pályát és autót váltottam de újra kellett kalibrálnom. Ez az iR hülyesége vagy a kormányé?
A TM kontrol panelján ezt állítottam be csak az overall-t 70 vagy 75-re húztam fel.
A játékban érdemes még valamit állítanom? 900 fokra állt a driverben, kell annyi vagy felesleges?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Na, itt a T150, tesztelni nem tudom mert nem egy az iR szerver.
A gain settings-et hogy célszerű beállítani? Ezekre gondolok, az overall, spring, damper az ok, de a többi20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
-
Met
nagyúr
Nem hullik szét fél év alatt, nincsenek szoftveres gondjai, támogatottság a játékokban, mennyire gyakoriak a típushibák.
Nem követtem a kormányok fejlődését, elvoltam a piros momo-val ezért nem tudom hogy úgy általában milyen gyártó.
A DFGT régi kormány, sok tapasztalattal, a T150 új ezért nincs róla tapasztalat csak mint gyártóról érdekelne egy vélemény.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz This_is_Ice #20360 üzenetére
A Thrustmaster mint gyártó jó? Nem ismerem, Logi kormányaim voltak csak.
-
Met
nagyúr
DFGT helyett Thrustmaster T150RS?
Összefoglalóba nincs benne.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Ez a Logi DFGT ugye?
Log Driving Force GT 941-000101 - termékadatok
Funkció kormánykerék, gáz és fékpedál, váltó
Platform PC, PLAYSTATION 2, PLAYSTATION 3
Technológia Műterheléses
Vezérlés 33 cm-es gumiborítású kormánykerék, asszív gáz- és fékpedál csúszásgátló rendszerrel, 24 állású váltótárcsa
Visszahatás Van
Csatlakozás USB
Szin Fekete
Tartozék tápegység20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek.
A H váltó és kuplung nem kell, szekvenciális sem, Momo Racing-en kéziféknek használtam a váltót, a kormány programozható gombjait is csak annyiban használom hogy az egyiken a kézifék van.
Pillangó után mennyire szokható a DFGT váltó gombjai?
Egyelőre a DFGT ára a szimpatikus, lehet azt még idén meg is tudnám szerezni.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy hamarosan elrakom a piros momo-t aludni mert már inkább bosszúságot okoz mint örömet a kis fordulási szöge.
De mi legyen az utód? Nem most lenne a csere, talán jövő nyáron csak jó lenne tudnom hogy merre felé nézelődjek.
Csak új jöhet szóba de egy kocsi árát nem akarom rákölteni20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz SoulReaver #18133 üzenetére
Mostanában én is gondolkoztam hogy lehetne a kormányt valami adapterrel az asztalhoz rögzíteni gyorsan, mert akkor nem a kormány csavarjait nyüstölném.
De nem találtam ki semmi okosat20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz SoulReaver #18000 üzenetére
Van már benn karrier mód.
-
Met
nagyúr
válasz SoulReaver #17991 üzenetére
Az AC már az 1.0.4-nél tart.
-
Met
nagyúr
Rallys kérdés egy időre megoldva link[Link]
Tudom nem szimulátor meg ilyesmi de régen nagyon jól elszórakoztam vele, az első részt is megcsinálhatnák.
-
Met
nagyúr
Ha esetleg valakinek nem lenne még meg.
Steam keys for GTR Evolution20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
válasz TannerHUN #15671 üzenetére
És ezek mind futnak Win7-en?
A "jót" úgy értettem hogy hasonlóan realisztikus mint az RBR, ezért is kérdeztem a kormányos topicban mivel egy jobb szimulátor kormány nélkül annyira nem jól játszható.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Mondjatok egy jó rallys játékot, RBR nem fut a gépemen mert nem szereti a Xonar-t
-
Met
nagyúr
A piros momo váltó potijával mit lehet kezdeni a cserén kívül? Néha nem vált vissza. Vagyis iRacing-ben mindig ugyan abban a kanyarban, de nem hinném hogy autó hiba
-
Met
nagyúr
Ha valaki szeretne valami potit elektronikai kütyüt rendelni külföldről akkor [link]
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Joshi
Nem tudom befújni mert fémházas és nem csavarok rögzítik össze hanem karmok, amit gondolom le lehet feszegetni de kérdéses a vissza rakás.Jack@l, N€T0X|N
Assetto Corsában lehet holtjátékot beállítani azt néztem, iRacinget kell megnézni.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Valaki találkozott már olyannal piros MOMO esetében hogy a fékpedál időnként picit befog? kb. 1%-ot.
Szétszedtem de ennek a potija fém házas, nem egyszerű tisztítani, amire gondoltam most (és akkor nem néztem meg) nem-e az a baj hogy nincs elég zsír a tengelyen és a rugó nem tudja visszanyomni a helyére.
Vagy poticsere?20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Sajnos a Racingnek a pedál potijainak a rögzítése volt a gyengéje, de egyszer kell jól megcsinálni és utána max csak egy kis wd40-es fújás erejéig kell szétszedni. A kormány részével nem volt bajom.
A Force-nak egyszer eltört a gázpedál rugója, azt kicseréltem azóta jó, ennek a kormány potiját kell időnként wd40-ezni, meg most volt ez az ütköző törés.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
Met
nagyúr
Tegnap sikeresen eltört a kormányom (piros MOMO) ütközőjének gumi borítása, egy méretre szabott parafadugóval pótoltam
-
Met
nagyúr
válasz VegyesTamás #14249 üzenetére
Nyertél ja
-
Met
nagyúr
válasz tikshow #13623 üzenetére
iRacinget majd megnézem, jó lenne a Nascar mert hiányzik
stairmaster köszi a linkeket, azokat is megnézem
Mondjuk elsőként megpróbálom a kormányt beüzemelni Win7-en, Momo Force (a piros)
[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Milyen online autóverseny bajnokságok vannak most?
Régen Nascar-t és RBR-t toltam, de most leporolnám a kormányom.Régen mintha lett volna itt szimulátoros topic de nem találtam.