- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Használt VGA / videókártya ajánló
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GalaHU
addikt
válasz
Segesvarya86 #34049 üzenetére
Aha! Ez esetben meg túl is tervezted a kereted! Logiból új is jóval 100k alatt van, T300-at már ki kell fogni újonnan 120k körül, de az meg kivitel (pedál, perec) függő. De egy kollégának decemberben sikerült.
A jó állapotú használtak meg pláne...
-
Joshi
titán
válasz
szasza0608 #34047 üzenetére
Írd le hogy milyen gépen próbálod, illetve hogy pontosan milyen drivert telepítettél. Használsz-e usb hosszabbítót stb.
-
szasza0608
csendes tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne: adott egy új G29 és valahogy nem akar összejönni az, hogy működjön. (Project Cars 2) Először még érzékelte is a kormányt és a gázt (kalibrálásnál is érzékelte őket, de a féket már akkor sem), de mióta letöltöttem a G hub-ot (Nem tudom azt minek) és a Logitech Gaming Software-t, azóta nem érzékel semmit sem. (kalibrálásnál sem érzékel semmit). Nem értek hozzá. Esetleg vmi más még le kellene töltenem? -
Gangrel72
csendes tag
Még az egy kicsit odébb lesz
De ha még aktuális lesz itt fogom hirdetni
Igazából annak függvénye hogy visszaköltözök-e, mert most albiban vagyok oda meg nem igazán rendelnék ilyen fix megoldást.Ja még annyi, hogy van egy feelingje amikor a CSW V2 100as FFB-n berezegteti a széket egy kicsit
-
kozmy
őstag
válasz
Segesvarya86 #34043 üzenetére
Ilyen kombót ennyiért egyáltalán nem fogsz találni, de ilyet lehet találni [link] ami elkeltmár.
-
GalaHU
addikt
válasz
Segesvarya86 #34043 üzenetére
Playseat és T300 együtt 100k-ért fehér holló de sok sikert.
-
Segesvarya86
csendes tag
Sziasztok,
használt Playseat Challenget keresek illetve használt kormányt, itt max 100-120.000 Ft a keret. Akár Thrustmaster T300 valami más pedállal vagy jó áron Logitech G27-G29. Nem ez lesz az életem, de szeretném ha hosszabb távon kitartana. Köszi -
Calogero
addikt
-
Laby
őstag
válasz
Gangrel72 #34040 üzenetére
Akkor eladó?
Nekem volt, de nagyon nyűg volt. Mármint maga a cockpit az nagyon jó minőségű volt, egy rossz szavam sincs rá. Csak nálam nincs dedikált helye, ezért mindig elő kellett cibálni a sarokból, majd külön bedugdosni, aztán széket is oda rakni, azt is rögzíteni a cockpit-hez. Így el is ment a kedvem a szimulátorozástól egy időre. Ez persze semmit nem von le Atesz féle cockpit-ből, csak nekem hogy nem volt dedikált helye túl körülményes volt.
-
tobias88888
őstag
válasz
Sub-ZeRo #34037 üzenetére
Tudtommal volt Magyarországon is valakinek. Profi cucc ez is, de ez még adó nélküli, azaz ha hozzánk rendeled ~1300$ körül lesz. Jobban megéri a simracingbay-től venni, arról több is itthon a tapasztalat (pl iracers fórum) vagy Fanatec
Fanatec féle DD mindig ennyi volt? Emlékszem még arról beszéltek hogy bőven a többi DD kormány alatt lesznek árban, de ez nem jött össze -
Gangrel72
csendes tag
Én is így tolom és igazából annyi h a pedálra ki kell találnod egy megoldást mert a szíjjal nem fogod tudni rögzíteni. Én azt csináltam h gyors-kötözővel hozzárögzítettem az elején lévő kis vashoz meg a lábtartó plate-t a vascsőhöz (3 gyors-kötözőből csináltam egy nagyot és azzal körbe). Nagyon minimális mozgás van szinte észrevehetetlen.
Mondjuk én neten láttam olyat is h valaki fogott 2 alulemezt és azokhoz csavarozta valahogy hozzá
-
Laby
őstag
Playseat challenge-ről gondolom a legtöbben lefogtok beszélni, inkább a nagyon masszív dolgokban hisztek, amit meg is értek. Viszont helytakarékosság és szék miatt elgondolkodtam egy Challenge-en. Általános vélemények azok elég jók róla, de nem tudom hogy van-e tapasztalata valakinek aki Fanatec Loadcell-es pedállal nyomja vele?!
Ott azért kell erő a pedálok nyomkodásához, azt a strapát bírja a Challenge? -
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Milyen technika létezik a számítógép asztalának a fixálására, ha az hevesebb kormánymozgatásra imbolyog, elmászik? -
Hamuuuu
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Le akarom váltani elnyűtt kormányom.
Nézegettem a piacot kinéztem az alábbi kormányokat, azonban minél többet olvasgatok (tapasztalokat és véleményket) forumokon, annál jobban tűnődök, hogy melyik lenne a jobb választás. (Xbox/pc használás)-Logitech G920 Driving Force for
-Thrustmaster TMX Pro Force FeedbackOlvastam itt a logitech fék problémájáról illetve a arról is, hogy a tmx-nek a pedálzata a műanyag alapanyag végett nem a legjobb kivitelezés.
Melyiket lenne érdemesebb megvenni szerintetek?
-
Laby
őstag
-
Laby
őstag
Már egyszer próbáltam, de nem jött válasz, neki futok még egyszer hátha.
T300 Alcantara pedáljához (T3PA) van valami módszer hogy a gázpedál ellenállásán tudjak erősíteni?
Esetleg bármilyen rugó amit lehetne bele venni, vagy bármi más működő módszer?
Kuplunggal elvagyok nagyjából, de az sem ártana ha keményebb lenne, de a gázpedál az borzalmas. Cipőben nyomom, mert a fékhez beraktam azt a gumit hogy keményebb legyen a vége, és így hosszú távon kényelmesebb, viszont cipőben a gázpedál az érezhetetlen. -
Gigi01
őstag
Nem csodálom.Én első kormányommal rfactor,lfs-t próbáltam,azóta szerelem.Megvettem netkarpro,mert az a szimulátor,és nem igazán tudtam úgy menni,meg RBR-el sem,mint a megszokott életben.vagy hasonlóan.
Amivel viszont a Mihelisz játszott,Race sorozat,ott teljesen más volt,és végigmentem minden egyes kört.
Én azért is szoktam tolni az ETS2-t,mert a vezetés élményt úgy adja vissza,igaz szar,de hogy tudok vezetni.
Dirt1-et régen toltam,visszateszem majd,úgy néz ki egyelőre letanyázok itthon,majd nyáron megindulok,vagy előbb kifele megint aranyért.
Én szerintem az LFS-hez nyúlnának,meg RBR-hez,mindkettő pazar vr-ben,tök jó lenne. -
válasz
jilian #34015 üzenetére
na nekem kontrollerrel mégkevésbé ment, mint kormánnyal...
de pont tegnapelőtt volt ilyen taxis "küldetés", driftelj össze 225k pontot... a simulation kormányzással nem bírtam nem eldobni a kocsit, normal-ra állítás sokat segített, tegyél vele egy próbát!én dirt rallyt egyelőre feladtam és átruccantam a WRC szériára, a hatos után most a hetes karrierjét nyomom, ha ez "kész", akkor kap újabb esélyt a DR - de illúzióim nem nagyon vannak. talán majd kicsit később a (PS)VR verzió...
-
Köszi!
Mivel tudom a kormányt felfoagtni? Kapok csavart hozzá, vagy azt vennem kell külön.(#34012) GalaHU:
Köszi neked is! Akkor az alap motor elbírja a kormányt, mert ez lett volna a kérdésem.
Amúgy nem akarok hozzá kézit, mert az van már itthon. A blogomban van róla kép.
Az egyelőre tökéletes, így is csak Dirt 1-ben kell mikor rajtolok, vagy kilincsel előre megyek a pályákon... -
jilian
addikt
hát már néha azon vagyok, hogy berendelek egy joy-t a drifhez csak, hogy majd tovább tudjak haladni a karrieren...de előtte növesztek még pár őszhajszállat.
de most valahogy a rally-ra álltam rá, igen beszippantott.
Nagyon brutál azért korom sötétben tolni neki, (néha elgondolkozom, hogy kellett - e nekem oled-re költeni)ezek az esti etapok leizzasztanak rendesen.
Már elég jól tudom az angolját is a csávónak.
Németül elvileg többet érték de amit ezek itt össze hordanak menet közben, hát rohadjon meg de angolul jobban hangzik.Kezdek már feljönni arra a szintre, hogy amit a futamok végén nyerek lóvét.... nagyjából fedezi a gép javítgatását. De még mindig mínuszban vagyok.
Érdemes a csapatot kimaxolni?
Hol lehet "könnyen" sok lóvét nyerni?
(Dirt Rallye 2) -
válasz
jilian #33958 üzenetére
én spec szarul, de a "kötelezőket" azért megoldom
traction control off, stability off, normál kormányzás, erősebb, de nem vadállat hátsókerekes autó, ffb kicsit levéve... de ahogy Gala is írta, a youtubes állatok szintjén nem biztos, hogy fog menni, ha nem napi 24 órában ezt nyomod
-
GalaHU
addikt
Ja, még annyi hogy a kormányból nem a süllyesztett “tölcséres” kivitel kell, hanem a sima, különben nem éred el a gyári váltófüleket.
És hogy tovább bonyolítsam, létezik hozzá a Base-n fixen álló lepkeváltó, de tényleg nem tudom kinek van erre valós igénye... Talán a T500-ról váltó usereknek, szóval neked nem kell..,
Mint ahogy USB-re se költsél vagyonokat, simán jó ha minden perifériát a Base-be kötsz, és onnan egyetlen csatin a PC-be. Elvben nagyobb érzékenységű direkt USB-n a pedál, de egy vakteszten kevesen vennék észre a különbséget.
Ilyen az én perec-konfigom (DD Base-en, de ez most mind1):
-
GalaHU
addikt
válasz
Sub-ZeRo #34008 üzenetére
Az XO hub a tuti, mert azon van rengeteg programozható gomb, plusz “lepkeváltó” ami forog együtt a kormánnyal.
A fana perec szerintem is fölösleges, bármelyik Homasitában kapsz 6x70-es lyukosztású alapkormányt a Fana árának töredékéért, ami ráadásul valós méretű.
Nekem évekig volt ilyen konfigom, nagyon pöpec, a súlyt a 2.5 röhögve elbírja.
A perecen megspórolt pénzt meg inkább költsd analóg Fana kézire, rallye-ra/driftre isteni.
-
Segal
veterán
válasz
Sub-ZeRo #34008 üzenetére
Bőven jó neked az universal hub-is nem kell megvenned a podiumot. Perecet meg vehetsz a fanatectől is de ha spórolni szeretnél akkor egy autóbontóból vagy akár ebay-ről is rendelhetsz hozzá pont az a lényegebe a hub-nak hogy univerzális a többség passzolni fog rá.
Az universal hub-on van gyárilag pillangó váltó de ha vennél külön váltót akkor akár le is szerelhető de a lényeg hogy jár hozzá.
Persze veheted a podiumot is felőlem de szerintem kezdetnek fölösleges, max majd a késöbbiekben fejleszted a szettet. -
Srácok van itt valaki aki nagy Fanatec szakértő?
Raknék össze magamnak majd egy kormányt de nem vagyok tisztába a kormány plusz pillangó váltóval kapcsolatban hogy mik kellenének nekem. Ezeket nem most venném, majd talán november végén, de egyszerűen nem igazodom el a honlapon, hogy nekem mi kellene hozzá.
Amit játszok a Dirt 1, esetleg a Richard Burns Rally ha visszatérek rá.
Ami kellene, egy alap az a base V2.5 lenne, meg egy pedálsor kuplunggal a V3-at néztem ki. Ez eddig oké. Lehet nem tuti hozzá, mert egy pleayseatre menne majd rá.
Kormányból meg egy csapott aljút néztem ki meg hozzá kellene egy váltó. Mi kell az alapra, hogy fel tudjam rakni rá? A podium hub kell nekem hogy a kormányt tudjam cserélni?!
Van neki váltója is, vagy az kellene hozzá?
Xbox universal hub is kell nekem?! Nem nagyon lesz xbox one-om. Pc-n játszom úgy is.
Az usb adapter is kellene majd nekem? 100 euró megasságában mozog az is.
Valaki tud segíteni? Nem akarok 600k-ért kormányt venni, valami kissebb költségvetésű kellene... -
paler
aktív tag
válasz
jilian #34004 üzenetére
Először olvasd végig amit tobias88888 belinkelt, azt én is linkelni akartam neked. Ez egy jó alap lesz ahhoz hogy megértsd az iR alap logikáját. De ettől függetlenül szerintem (legalább is nekem az a tapasztalatom) sok-sok kérdésed lesz még
És akkor lesz neked hasznos majd a discord csatorna. -
tobias88888
őstag
válasz
jilian #34004 üzenetére
http://www.iracers.hu/ir-tajekoztato/
Sokan tekintik fun-nak a rallycrosst, de amúgy iszonyatosan komoly versenyek is szoktak lenni. VR-ban meg valami eszméletlen jó. Ha Rally is tetszik, de mennél oválra vagy road-ra, akkor egyértelműen iRacing (szoktak lenni eladó acc-ok is + iracers-en van 50%os kupon)
Ha csak rally, akkor inkább ajánlanám a Dirt 1-2őt. -
gaborvezer18
tag
Sziasztok. Nincs valakinek véletlenül thrustmaster t3pa pedálhoz loadcell eladó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gombászkönyvek egyben
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest