- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solesz84
aktív tag
Na majd ranezek, koszi a tippet! ✌😁
Nem lehetne bele rakni vmi erosebb rezgomotort? -
Solesz84
aktív tag
Kozben megoldodott a problema, atdugtam masik USB-be es mukodik, bar eleg gyenge az effekt ugyh sok hasznat nem fogom venni 😂
Koszonom a segitseget mindenkinek! ✌✌✌ -
goyo206
senior tag
Fanatec hivatalos oldalára esetleg vmi kuponkódot tud valaki?
-
zilazil
őstag
válasz
Solesz84 #31745 üzenetére
Nálam 311-es béta driver van fent, és 1.30-as firmware. Ezzel tökéletesen működik.
Ha nálad is ezek vannak, vagy frissebb, akkor le kell szerelni a lábtartót, és ahogy Enton írta, megnézni, hogy be vannak-e dugva a motorok csatlakozói.
Ennél többet nem tudsz tenni, akkor vagy benyeled, vagy írsz a supportnak.
Mondjuk a fék motorjával nekem is volt problémám, a megadott határon belülre volt állítva a pedál érzékenysége, egy erőteljesebb fékezésnél a rezgőmotor mégis hozzáért a szerkezethez, és azután annyira legyengült, hogy nem lehetett érezni. Jó pár levélváltás és értetlenkedés után inkább rendeltem Kínából Xboxos rezgőmotort.
Neked viszont nem ilyen gondod van, tehát ezzel érdemben foglalkozniuk kell.
-
Solesz84
aktív tag
Persze minden mukodik rendesen erzekeli a pedalokat es ott vannak a gombok is a driverben ha ranyomok h tesztelje akkor nem rezeg.
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Azt szeretnem kerdezni h a Fanatec V3 pedalt ha USB-n keresztul hasznalom PC-re kotve akkor mukodnie kellene a vibra motornak?
-
goyo206
senior tag
Sziasztok!
PS4 - GT miatt kis upgrade-re adtam a fejem.
G27 - Clubsport Pedals V1 - G27 kuplung pedálból készített kézifék a jelenlegi hardware.Elképzelésem szerint így raknám össze az újdonságot:
Fanatec CSL Elite,
pedál maradna a CSP V1,
kiegészíteném a ClubSport Handbrake V1.5-el.Ezeket így megrendelem, akkor lesz hozzá minden cucc, h. működjön együtt ez a kombó?
Ami aggaszt:
a kormány kompatibilitási listájában szerepel, h. összes Fanatec pedál, viszont a kéziféknél már csak a V2 és utániak.(a másik opció egyébként a Thrustmasters T-GT - TSS Handbrake Sparco mod kit volt, csak elvetettem, a fórum korábbi bejegyzései miatt, miszerint a TM cuccokkal akadnak problémák...)
Gran Turismon kívül Richard Burns Rallyhoz és Dirt Rallyhoz szeretném használni PC-n a kitet.
Természetesen, ha vkinek van jobb ötlete, szívesen meghallgatom.
Köszi előre is!
-
frelife
aktív tag
válasz
tobias88888 #31730 üzenetére
Ha kell ami van. Nagyin szivesen elpostázom vavy Budapesten odaadom, ami maradt.
-
frelife
aktív tag
válasz
tobias88888 #31726 üzenetére
Fanatectől van. A kormányhoz vagy pedálhoz adták. Van egy pár még.
-
Segal
veterán
válasz
MPowerPH #31727 üzenetére
Csak hogy legyen valami elképzelésed róla mennyire személyre szabható a váz atesznál kapsz 2 képet az enyémről. Az első képen az látszik hogy nekem olyan kellett ami ülés részt sem tartalmaz cserébe legyen kisebb. A másodikon meg az ok hogy miért is pont ekkora legyen. Én lementem anno hozzá a konkrét elképzelésemmel mi hol merre meddig és ő meg megcsinálta
Tehát tervezd meg fejbe hogy mit szeretnél írd meg neki az elképzelésed és meg fog valósulni
Bocsi az ezer éves képekért elég régen készültek már fanatec-el van használva és azzal is kifogástalan
maga a váz
elpakolva -
MPowerPH
félisten
Kosz mindkettotoknek, ez jol hangzik.
Bar van egy Omega Pro -m, ez joval jobbnak tunik, szoval lehet rendelek majd egyet.
-
tobias88888
őstag
válasz
MPowerPH #31723 üzenetére
Tudod előre hátra állitani mindet a rúdon húzogatva. A pedál tartóból kérhetsz forditottat is, én azt használom. Hátsó hangfalról nyilatkozni nem tudok, de Atesz kb bármit megcsinál. Kormány dőlésszöget állitani lehet, magasságot nem.
Rövid lábú embereknek hosszú kézzel talán nem az igazi, mert a pedáltartót én pont annyira tudtam beállitani ami tökéletes, közelebb már nem lehetett mert a kormány fémjébe ütközik. A pedáltartó fémen nálam a rögzitő részhez tartozó fém túl hosszú, kb lehetne sokkal rövidebb vagy akár lehetne a pedáltartó alatt is (bár ezt lehet ha Atesz megtudja, onnantól úgy csinálja)
Fanatec matrica honnan van? Nekem is kéne
-
Segal
veterán
válasz
Nekem nem pont ilyen vázam van de mivel az enyém is atesz ezért több kérdésedre is tudom a választ
Előre-hátra lehet a kormányt és dőlésszöget is de szerintem itt magasságot nem de ez csak tipp. (Enyémnél úgy lehet magasságot hogy a pedál mögül indul a kormánytartó rúd kb 130fokos szögbe és így minél jobban kitolod annál magasabban van a kormány)
Pedált lehet előre-hátra mozgatni és dőlésszöget is lehet. Minden megoldható.Akkor tévedtem ennél is állítható a magasság. Piszok tartós enyém már kb 7 éves és atom stabil mintha tegnap jött volna
-
frelife
aktív tag
válasz
pontosabb fotot holnap tudnék csinálni de ahhoz kb szét kéne szednem.
itt a link aki gyártja és képek is a vázról,sokkal jobban.a szett teljesen magadra szabható, a pedál tartó ellőre hátra csúsztatható, a pedál tartó dűlésszöge kb 15-25 fokban állítható,csavarral rögzíthető és lépésenként emelhető,kb 8 luk van mind feljebb emeli lépésenként.
maga a kormánytartó is állítható fel le,és a dőlésszöge is.az egész kormány,pedál tartó egyben van,ezért erősített,az ülést egy vas fogja össze az ülés tartóval,ami megint csak előre hátra állítható.fanatec kormányhoz és akár nagy teljes ffb-hez kifejezetten ajánlott, mert bírja. nehéz egy darab de tartós és lényegesebben olcsóbb. Minitortató,billentyű,egér tartó csináltatható hozzá, egyéni megbeszélés alapján szerintem egyéb dolgokat is legyárt Atesz.
-
MPowerPH
félisten
-
frelife
aktív tag
Attesz féle erősített cockpitem van. A pedál lemez a bázis az ülés tartó mind külön állítható ja meg a sebváltó tartó. Az atesz féle az bem nagy design--os. Erős,tartós, nehéz, zártszelvény, vas. Egy keret amire számos kormány márka termékeinek előre fúrt lyukai vannak. Az az a jelenleg használatban lévő kormányok nagy része kompatibilis. Az ülés tartó állványra meg bármilyen ülést ill univerzális sint rátehetsz. Egyszóval jo!!
-
zsozsa74
őstag
válasz
luigi106 #31715 üzenetére
Hát egyrészt bele kellett tornásznom magam, úgy, hogy ne rúgjak bele térddel a kormány perecbe mindig. De ehhez hozzászoktam persze. Kemény volt, kellett párna az ülőgumóim alá. Kellett deréktámasz, de azt az új ülésen is használok. De ezekkel együtt is olyan szűkös és kemény érzetű volt, pedig 174 alacsony vagyok, meg úgy egy mázsa. Most sokkal jobb érzés a jó kis, puhább dönthető támlás ülésembe belehelyezni magam. Ebben el is tudok aludni...
-
kozmy
őstag
Ha valaki nem látta volna érdemes megnézni [link]
-
válasz
xenon2 #31709 üzenetére
mit jelent a "fel-le" vált? amikor control panelen, a fana szoftverében nézed, mit látsz, mi nyomódik be, amikor csak az egyik váltófület meghúzod? egyszerre két gombot érzékel a szoftver benyomottnak?
csr H váltóval kapcsolatban annyit tudok, hogy a helyes működéséhez kalibrálni KELL
(igen, viccesen hangzik, gondolván, hogy full digitális... de nem!)
-
dino_m
senior tag
-
Üdv! Adott egy fanatec forza motorsport csr kormány. Annyi gondom van vele,hogy a váltófülek le is meg fel is váltanak egyszerre. Igy nem nagyon használhatók. Tapasztalt már valaki hasonlót? Van hozzá egy manuális váltó is,de abba nem sikerült életet lehelni. Kell hozzá külön driver? Köszönöm a választ.
-
luigi106
tag
-
zsozsa74
őstag
válasz
luigi106 #31704 üzenetére
Nekem még az elődje volt, amiről a cockpitgyártó Atis koppintotta az övét, az így utólag szódával elment, de ez már sokkal dizájnosabbnak, állíthatóbbnak, upgradelhetőbbnek és merevebbnek tűnik. Amikor nemrég lecseréltem a cuccom, néztem ezt is, de a horror ára miatt elvetettem az ötletet. Ja és mégegyszer nem ülnék merev kagylóba az tuti. Bár az ülés cserélhető...
-
luigi106
tag
Sziasztok.
Leírom az első benyomásaimat a limited f1 2018 rim-ről. A kinézetéről annyit, hogy sokkal jobban néz ki szerintem mint a fanatec oldalán található fotó alapján, mint amit elsőre gondol az ember. Szerintem fotóshoppal belenyúltak. Nem olyan erősek a sárga színek mint ahogy a kép alapján látszik. A leírás végén majd beillesztek egy fotót az enyémről, és mindenki eldönti maga, hogy neki hogy tetszik. Nagyon minőségi kapcsolók illetve joyok lettek bele rakva. A joyok fémből vannak, a baloldali analóg, a jobb oldali digitális. A felső sorban taláható 3-3 gomb alatt található racsnis tekerő gombok is minőséginek tűnnek. A szoftveres része szerintem ugyanaz mint a McLaren gt3-é, csak ugye itt sokkal több gomb van. Sajnos én nem sok hasznát veszem, mivel PS4-el használom, és GTS-ben sem tudom jelenleg programozni a gombok nagy részét, de a lényeges dolgokat tudom rajta használni. És most a negatívumok. A pillangó váltó fülek nagyon jól állíthatóak, de ahogy a gyárban felszerelték, a két felfogató csavar feje hozzáér az ujjbegyekhez, és ez eléggé zavaró, főleg ha kanyargós résznél kell váltani, márpedig ott sokat kell. De ez hála istennek korigálható, ha leszerelni az ember, és 180 fokot megfordítja. Így már tökéletes. És most a markolat. Én csak a McLaren GT 3-hoz tudom csak hasonlítani. Ahhoz képest ennek kisebb a fogó része, ami nagyobb kezüeknek az elején szokatlan lehet. A McLarennek gumiborítású a kapaszkodó része, nekem annak kényelmesebb és kellemesebb a fogása, mint az alcantara. A fogantyú két fél csőből van ősszecsavarozva, és az alcantara a félcsőre van rádolgozva, és a túl lógó részek be vannak tűrve a félcső belsejébe, és utána vannak összecsavarozva. Ami azt eredményezi, hogy egy kis rés keletkezik a külsején és a belsején is. Ami roppant zavaró, főleg a belső. A külső ami a tenyérbe simul az nem zavaró, de a belső az a hüvelykujjat birizgálja. Lehetne úgy is fogni, hogy a hüvejkujjak kinyújtva vannak, de akkor bele lógnak az L2 és a kör gombba. (Lásd fotó). Azért szerethető kis kormány ez, de úgy gondoltam hogy leírok mindent fehéren feketén, ha más is tervezi megvenni, piros vagy kék színben annak segítség lehet a döntésben. Ha bármi kérdésetek van, szívesen válaszolok rá ha tudok.
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Több driver próbálkozása után, úgy látom a thrustmaster véresen komolyan veszi, hogy nem támogatja a Ferrari 458 spider kormányomat PC-re. Próbálkoztam xbox one kontroller driver-el. Ennél nem kapok hibaüzenetet, beenged a kalibrálásba de össze-vissza érzékel mindent. Szóval ha van valakinek bármilyen tippje szivesen venném. Köszönet.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Zephyrus G14 notebook - R9 4900HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 2060 6GB Max-Q WIN10
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest