Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macy
addikt
Na ez most mi? Nincs a kormányra kötve semmi, nincs kézifékem. Ha a bal odali kis joyt mozgatom, az analóg joysticknál a kék sáv kiugrik végig és úgy is marad.
-
Aksomatic
senior tag
Sziasztok!
Egy Logitech MOMO Racing kormányom van. És sehogy sem tudom normálisan működésre bírni a WRC 7 játékkal. Korábban az F1 2017-tel játszottam, mindenféle profiler nélkül, de így nem volt FFB. Kíváncsi voltam milyen így telepítettem a Logitech profilert és azóta nem jó semmi. Olyan mintha a gáz folyamatosan be lenne nyomva félig, ha úgy állítom be hogy egy axison legyen a két pedál. Ha pedig különre egyáltalán nem is működik.
Esetleg valaki tud segíteni?
Előre is köszi! -
manya777
tag
Sziasztok.
A kb nyár eleje óta használaton kívüli Fanatec kormányom az alábbi hangot hallattja, kikapcsolt állapotban csak úgy simán tekergettem. ( előtte rendszeresen használtam, nem volt ilyen berregő hangja). Érzésre olyan mintha kb fogaskerekes lenne, még érzem is ahogy darabosan forog. Van ötletetek ez mi lehet?
https://www.youtube.com/watch?v=mm-gBE2hykQ&feature=youtu.be -
válasz
DummyBoy #27431 üzenetére
egen, ez ottvan, csak eddig a perec adta a kompatibilitást, ami a ps4 bázssal most borult.... és előállt az a fura/idilli helyzet, hogy egy kormány "mind felett" - s ez szinte hihetetlen, bár nincs túlreklámozva... (mert szerintem ez szürkezóna, a sony/ms deklarálta, hogy vagy az övével kompatibilis a kormány vagy a konkurrenciával... persze h mi a kormány, azon lehet vitatkozni és nyilván erre épít a Fana is
)
viszont nem sikerült a ps4em javíttatása, szóval egyelőre egy új gép kell, egyébként is gyenge lábakon állt ez a fanásodás, tényleg csak valami buta impulzusvásárlással mertem volna elköteleződni....
---
gala: köszi a segítséget neked is! pl egy drive club nem is megy a kormánnyal?! kompatibilitási módban se? (olyankor mit emulál? anno a CSR/Elite ugye g25 módban tudott menni és így volt "ps3 kompatibilis", nemtom most vajon kit "utánoznak" (=kompatibilitási mód ez lehet gondolom)... a playstation kormánytámogatása 16 éve egy raklap retek, minden kormányommal voltak inkompatibilis játékok, még a g25 se volt tökéletes mindennek anno
de ezt eddig elnéztem nekik, mert legalább nem volt az a mizéria, ami xboxon... erre most se szabványosítottak semmit, de immár licenszköteles lett a kormánytámogatás... röhej
)
-
tobias88888
őstag
válasz
giornalista #27442 üzenetére
Ha pc-ről van szó: használt dfgt van 25-30ért amit érdemes, vagy t300 van 100 körül, esetleg g29
-
giornalista
senior tag
sziasztok!
casual felhasználáshoz gondolkodok esetleg kormány beszerzésén. jelenleg egy Xbox One controllerrel játszok.
Project Cars, esetleg majd Project Cars 2, NFS Shift 2, F1 sorozat, Dirt játékok, de egyik sem komoly szinten, nem is multizok egyáltalán.
ami biztos, hogy 80-100 ezer forintot nem tudok kormányra költeni, viszont nem tudom, hogy kevesebbet érdemes-e, és ha igen, akkor mire. egy IKEA Fredde íróasztalra lenne ráerősítve, és el lenne pakolva használat után (ha ez szempont).
a tanácsotokat szeretném kérni abban, hogy van-e 20-30 ezer környékén olyan kormány, amit érdemes megvenni. és ha igen, akkor melyiket
köszönöm!
-
macy
addikt
Köszönöm uraim a segítséget. Igen tudom, hogy kalibrálni kell, ez meg is történt tegnap. Szóval mikor kiszedtem a dobozból és megtekergettem a tengelyt, akkor volt ez dolog, hogy egy ponton mintha beállt volna majdnem középre. Arra gondoltam, hogy sokáig állt azon a ponton a tengely és azért volt ez. Próbálgattam este Cars2-ben, úgy tűnik elmúlt ez a beállás.
-
atomeec
senior tag
Furcsa, nekem nincs akadás sehol kikapcsolva sem. A középállást úgy állítod, ahogy jól esik. Perectől függően. Ha BMW, akkor beállítás gombot megnyomod, majd oda állítod, ahol szeretnéd a középállást és a két joystick-ot egyszerre lenyomod. Teszt progijában a legjobb, mert ott egyből látod, hogy változik a középállás (nekem nem vette be elsőre, mert nem pont egyszerre nyomtam le, így azt hittem nem működik a dolog...pedig de
)
Valamint azt vettem észre, hogy kellett egy kis bejáródási idő neki, mármint a bázisnak, használd pár órát, mielőtt rossz érzésed lenne, hogy baja van. -
macy
addikt
Naszóval. Megjött a 2.5-ös bázis. Hátöööööö... miért nem középen áll a kormány? Mikor tekerem kikapcsolva van egy kis finom akadása középtájban, olyan mintha ott kéne lennie a középnek, de olyan 5°-kal el van tekeredve jobbra.
-
voros12
csendes tag
Sziasztok
Nemrég vettem egy Thrustmaster TMX pro kormányt, és lenne egy olyan kérdésem , hogy van egy folyamatos "búgó" hangja, ha csak simán be van dugva és nem játszok semmit akkor is.
Ez mennyire normális?
Illetve ha nem gondolom vissza kell vinni. -
DummyBoy
senior tag
Egy kis kiegészítés az előttem leírtakhoz.
A CSW base NEM PS4 kompatibilis:
PlayStation®: This product is not compatible to any PlayStation® console and cannot be upgraded to achieve compatibility.
A CSL Elite-ek közül pedig csak az PS4 kompatibils, amihez oda van írva, hogy Officially licensed for PS4.
Black Friday alatt az Xbox verzió volt akciós.
Az Xbox One kompatibilitásért a kormánykerekekben található elektronika felelős, míg PS4 esetén a WheelBase.
@arty: Most ahogy ránéztem, a PS4 bázis esetén írják is a kompatbilitás fül alatt:
PlayStation® systems: All PlayStation®4 and PlayStation® Pro systems. PS4™ games which support the wheels advanced functionality include Assetto Corsa, Project Cars, and DiRT 4. All upcoming advanced driving simulator games with support of force feedback racing wheels will be compatible. For a complete list of compatible games please visit this site.
PC: This racing wheel is compatible with PC on all major racing games.
Other platforms: Compatibilities to other platforms depend on the used steering wheel. For more information, please check the product page of the steering wheel you plan to use.
-
IzI
senior tag
Köszönöm a válaszokat !
-
-
IzI
senior tag
Sziasztok!
Nyelvtudásom nem a legjobb,ezért a ti segítségeteket kérem.
ClubSport Wheel Base V2.5
CSL Elite Wheel Base
Tudásban van akkora különbség a 2 között,mint ami az árban megmutatkozik,meg kompatibilisek ps4-el?
Mert közvetlenül nincs odaírva mellé,de ha kormánykerékkel veszem,akkor már az.Így kicsit össze vagyok zavarodva.Ha megjelenik a ps5,akkor is használható lesz? 1-2 év elvileg és megjelenik,csak ezért kérdem.
Black friday napokon,ha jól emlékszem akciós volt valamelyik csomagjuk.Megtudja mondani vki,hogy melyik és mennyi volt?
Egy wheel base kormánnyal és egy pedál rendelés esetén kb mennyi a szállítási költség?
-
HaJo90
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy garanciális, használt terméket vásárolok (pl. Fanatec), és garanciális ügyintézésre kerülne sor, akkor szükséges ügyelni a látszatra, hogy az eredeti vásárló (azaz akinek a nevére szól a számla) intézi a folyamatot (pl. az ő neve legyen az email végén), vagy teljesen "legális" a garanciális időszak alatt az adás-vétel, és csak a termék sorozatszámai érdekesek az eladónak?
Még nem volt hasonló tapasztalatom, ezért megköszönöm a válaszotokat.
Ránéztem a Fanatec Terms & Conditions oldalra, de nem vettem észre erre vonatkozó részt.
-
izitom
tag
Tomo oldalán nettó árak vannak, arra jön még a 22%-os szlovén Áfa.
+ kell még egy kormány is.
Személyes vélemény: a nagy Mige, meg a 2 milliós felbontású enkóder felesleges.
Tehát kezdésnek kb. 1400-1500 euróval kell kalkulálni, szerintem itt fog kezdeni a Fanatec kisebbik DD modellje is.
[Tomo] -
-Solt-
veterán
válasz
tobias88888 #27416 üzenetére
Arra tuti, hogy van még plusz ÁFA és úgy meg már drágább mint az ~1200 eurós OSW.
-
koanla
aktív tag
válasz
tobias88888 #27416 üzenetére
Hát, én lehet, hogy végignézném Tomo kínálatát is, mégiscsak Szlovénia, Onnan nagyon nem játszik vám, ÁFA-t mondjuk nem tudom...
-
-Solt-
veterán
Urak!
Jelenleg az OSW direct drive megoldása a "legolcsóbb" ugye?
-
atomeec
senior tag
Ne sajnáld, ez csak cukormázas semmi, lehet másfélszer annyiért vesszük meg (385 ojró lett a vége asszem), de nem kell a szerencsére bízni, utána meg rosszul érezni magunkat (na jó, rosszul érzem magam, mert rengeteg pénz, de sokat tettem érte, hogy legyen az a pénz, nem mástól vettem el
).
-
Enton
addikt
válasz
xrvman #27410 üzenetére
Jó az asztalon is:
Persze egy váz masszívabb otthona egy ilyennek.
(#27405) arty:
Sajna nem a legellenálóbb az anyag, hiába kesztyű használat:
Gyorsan máló a külső része. Szerintem kap majd grip tape-t hamarosan.
-
DummyBoy
senior tag
Én is ezen a szetten agyaltam, csak a Black Friday győzött.
A PS4 kompatibilitást a bázis szolgáltatja, míg az Xboxot a Rim, így ezzel a szettel le lehetett volna fedni minden platformot.
Inside sim racing valamelyik review-jában (ha jól emlékszem pont az új Rim review-ban) ezt külön ki is emelik.
De ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor érdemes megkérdezni a Fanatec-et.
-
törölt tag
Fogós kérdés, sajnos egyik karima sincs nálam, de szerintem a következő a helyzet:
A tapasztalatom alapján jelenleg azt hogy melyik konzollal megy a komplett szett a Base, és nem csak a Rim határozza meg! Nálam a CSL bázison ez van:
https://www.fanatec.com/eu-en/steering-wheels/clubsport-steering-wheel-universal-hub-for-xbox-one-eu.html
Ez ugye az XO-s HUB, erre rakhatsz bármilyen üres kereket, praktikusan egy "valódi" versenykormányt! Nálam viszont simán működik, hogy a CSL-base-en változtatom a "színeket" és ez a konfiguráció egyaránt megy PC-n XO-n és PS4-en is! PS3 most már teljesen kiesik, de mintha kompatibilis-módban (lila) mennie kellene azzal is...
Úgyhogy azt gondolom a P1-es pereccel mennie kellene, mert kommunikáció szempontjából ugyanaz mint az XO HUB. A McLaren perec más tészta (höhöhö...) az nagyon új még, de elvben mennie kellene...
Persze erre jön még a csavar, hogy hiába PS4 kompatibilis a szetted, lehet hogy az adott program nem támogatja... Köszi PS!
(XO-n ilyen nincs, ott mindennel megy...)
-
levberta
csendes tag
Waaaaa,kedden jön a Fana CSW V2.5 bázis a BMW GT rimmel!!! Vánszorog az idő, soha nem lesz kedd... Utána szabi, szerintem az asszonnyal csak ebéd közben fogok találkozni... 😄😳😳
-
Gala! (vagy aki xbox/ps4en IS használ fanát)
mi történik, ha van egy ilyenem (nincs sajnos...):
CSL Elite Racing Wheel - officially licensed for PS4™
és veszek hozzá egy
CSL Elite Steering Wheel P1-t ? (az új, varrott verzát)
és/vagy a
CSL Elite Steering Wheel McLaren GT3-t?Akkor egy szettem lesz, ami megy ps4en és xbox oneon is?
(bár elég elméleti a kérdés, mert a mostani TH szettemre 300k körül kéne rátenni, hogy fanásodjon... ÉS ráadásul a fana már nem megy ps3on, miközben a TH még igen (t300)... viszont egy bázisom lenne, most gyakorlatilag a TX-et sose szerelem át T300ra a "cockpitemen" :/ )
(megdögölhetne mindkét konzolgyártó...)
-
atomeec
senior tag
válasz
tobias88888 #27402 üzenetére
Köszi, valóban szép és úgy össze van rakva az egész. Ha elköltözünk egyszer, akkor valahogy tuti megoldom, hogy legyen cockpit, mert ez már nagyon megérdemelné, úgy tudnám igazán kihasználni az erejét és a pedált is. Bízom benne, hogy minden jó marad és nem lesz garis bajom velük (parázok, mert ez a küldözgetés nem lehet kellemes, ha szükséges).
Olyat olvastam, hogy a kormány rögzítő csavarját nagyon ajánlatos használni, mert a perec érintkező tűi letörhetnek, ha nem. Nem nagyon fogom cserélgetni a pereceket, de ez mennyire lehet igaz? Stabil anélkül is, persze mikor ezt olvastam, egyből be is tekertem.
-
tobias88888
őstag
válasz
atomeec #27397 üzenetére
Nagyon szép ez a rim. Már csak egy cockpit kell neked (meg hely hozzá). Jó volt régen még székből játszani, de egészen más ha megfelelő ülésben és pozícióban ül az ember
Plusz nálam van Oculus is, az most iRacingnél rallycrossban valami eszméletlen nagyot dob az élményen.
-
atomeec
senior tag
válasz
dojan75 #27398 üzenetére
Kiscica kis galád, doboz mániás, de nem csak belemászna, meg is eszi...
Kérdés, akinek van, mert gondolom mindegyik bázison állítható. Konkrétan a spring effect. ETS2-ben nagyon feltűnő jelenség, hogy sebességfüggő a középre húzása a kormánynak, minél gyorsabban megyek, annál erőssebb...de ennek nem így kéne lenni, hiába állítom pl 30-ra, kis sebességnél jó, nagynál meg rántja szabályosan középre...persze lehet a játéknak valami beállítása, de G27-nél ez nem volt. Dirt Rally-t próbáltam azóta még, földet éréskor durván tud csapni
Már csak a székemre kell kitalálni valamit, hogy elérjem a pedált rendesen
(muszáj a falig rakni, mert elmászik a fék miatt, hiába a plusz támasz).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háború Izraelben
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Futás, futópályák
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Samsung QMRT 55 & Intel NUC Skull Canyon kioszk
- ELGATO Facecam MK.2 Webkamera
- Újszerű Asus Rog Ally Z1 Extreme 512Gb SSD+Ajándék tok!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest