Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shad0w
senior tag
válasz
neilszab #2799 üzenetére
Így már minden tiszta. Esetleg tudnál is mondani pár játékot amik szimulátorok? Eddig kormány hiányában kimaradtak az életemből, de most szeretném bepótolni.
Asszem az rfactorhoz volt már szerencsém, de billentyűzettel nemvolt vmi könnyű menni vele, meg ha jól tudom akkor az havi díjas játék (igen, kipróbálásra warezoltam). Vannak egyáltalán olyan online játékok amiket egyszer megveszek aztán addig játszok vele amíg vannak serverek? Az ilyen Richard Burns Rally (asszem így írják) játékok csak addig mókásak amíg az ember végigviszi vagy talán még utána is egy kicsit, de hosszú távon az online játékok kötik csak le az embert és jelenleg ez a célom. De ezért nem szeretnék havi több ezer forintot fizetni.
Volt egy kérdésem konkrétan a Project Torqueról is. Ami azért jó játék, mert tökéletesen elvolt találva a szimulátor és arcade átmenet ami egy hosszú nap után amolyan levezetésnek tökéletes. Nem kell 101 beállításon átrágnia magát az embernek, hogy a kocsi az 5. kanyarban se csússzon meg, de azért lehet a kocsi karakterisztikáján változtani. Csak hát a legutolsó nagy patchel elkúrták az egészet, de talán majd a következő helyreteszi és akkor jólesz az, namind1. Közbe eszembe jutott, hogy talán a saját topic-jában kéne kérdeznem erről.
Köszi a választ. Igazából még egy kérdést le kell rendeznem magamban, mégpedig, hogy ez a kormányos téma nem csak egy fellángolás-e, mert 25000 Ft+a játékok elég drága hóbort csak egy (fél) nyárra, de talán majd jobban látom ezt a kérdést ha kipróbálok pár vérbeli szimulátort, mégha csak bill-el is.
-
neilszab
őstag
Sztem válaszoltam. Ez csak a játéktól függ és a beállításoktól. Be tudom állítani hogy szitáljon ha akarom, meg azt is hogy nem...
A sebességföggő kormányáttételt is ki lehet kapcsolni sok játékban. Amiket felvetettél gondokat, azok nem jellemzőek.
Amúgy valóban van egy kis FFB lyuk a kormány középállásán, és ha egyenesben bemozdítom valamerre a kormányt és elengedem, akkor valóban elkezd tekergeni össze vissza (középre húzza magát, de kicsit túlmozdul és így tovább), de ez rosszabbul hangzik, mint ami, mert ez valójában nem valós probléma...szóval emiatt nem kell aggódni.
Én több kérdést nem láttam a hsz-edben
-
Shad0w
senior tag
válasz
neilszab #2797 üzenetére
Ööö, nekem úgy tűnik, hogy kihagytál egy sort vagy én fogalmaztam túl tömören, nem hagyva helyet a gondolatok között. De akkor most még egyszer.
A DFP jó, a fogása kényelmes, jó erős a force feedback, váltógombok kényelmesek (pedig csak 10 percet nyomtam vele, másik 10 ugye a menü turkálására ment el...), és megfelelően apó így bárhol elfér.
De a Gran Turismo 5-ben rohadt irrealisztikus (van ilyen szó?) volt az egyenes haladás kanyarokban meg ugye a sok segítség miatt érdemben nem tudtam tapasztalatokat szerezni. Tehát a kérdésem egészen konkrétan arra irányul, hogy más autós játékokban is szitál egyenes menetben a kocsi (kormány)? A GT5-öt pedig nem sorolnám az NFS kategóriájába.
Előző hozzászólásomban voltak egyéb kérdések is, azokra is lehet válaszolni, aki tud. -
neilszab
őstag
Szia, amiket írtál, annak nem sok köze van a kormányhoz, hanem ezek szoftveres dolgok, tehát hogy milyen információkat küld a progi a kormánynak. Ez minden játékban más és más, van ahol baromi realisztikus, máshol meg gagyi. Sok játékban vagy 30-50 féle paramétert lehet állítgatni, hogy belődd magadnak teljesen személyra szabva a kormányt.
NFS-t, meg ilyenekt tök baromság kormánnyal vezetni, semmivel nem nyújt többet, vannak olyan progik viszont (az igaz szimulátorok, amit megy csak úgy lehet és jó is)
A DFP a maga kategóriában a BEST BUY, ez tuti. De szokni kell, nekem is több napba telt, mire megszerettem, most már oda nem adnám semmiért...
(Esetleg egy Fanatec 911-es kormányért...
)
-
Shad0w
senior tag
Hi.
Már régóta szemezgetek egy DFP-vel. És a pécsi MM-ban kiállított PS3+DFP+GT5 kombón végre ki is próbálhattam, de ez egyszerűen rossz. Mármint nem a kormány az iszonyat jó, hanem maga a kormánnyal vezetés. A legnagyobb baj, hogy egyenesben kirántja a kezemből a kormányt, tükörsima aszfalton 200-nál melyik kocsi rántja ki az ember kezéből a kormányt? De ha meg is fogom, utána elkezd szitálni a kocsi sztm ennek nem sok köze van a valósághoz. Mentem már 200-230-al sokkal rosszabb úton, mint a játék verseny pályája és effektíve el is engedtem a kormányt, hogy lássam mi történik és meglepő módon semmi nem történt. Szal ez az egyenesben rángatózás minden játékban ott van? Csak mert akkor inkább lemondok a kormányról. Ja meg egy dolgot nem tudtam kipróbálni a pedálokat. Vmelyik idióta úgy gondolta, hogy egy szimulátor játékban minden segítséget bekell kapcsolni, és a gázt meg a féket kanyarban nem én szabályoztam (pedig hát ez lenne a lényege) 10 perc alatt pedig nem találtam meg, hogy hol lehetne kikapcsolni, namind1.
Meg itt olvastam, hogy van egypár mazochista aki a Project Torque-val szopatja magát. Az tudna válaszolni nekem arra, hogy kormánnyal nagy sebességnél a játék leveszi az elforgatás szögét úgy, mint billentyűzetnél (egérrel próbáltam de úgyis leveszi)? És ott is rángat ezerrel az egyenesekben? -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Vettem 1 formula force EX kormányt, RACE 07-hez szeretném használni, de sehogy nem tudom jól belőni. Ha pl célegyenesben megyek jobbra-balra rángatja a kormányt, a force feedback meg sehogy sem működik... pl a rázókövön nem ráz be stb
Vkinek lenne vmi ötlete? Előre is köszönöm! -
dolbyman
tag
Sziasztok.
Van itt valaki aki logitec g25-el játszik race07-et.
A kormány beállításai kellenének, én csak szenvedek, de sehogy nem az igazi -
Teasüti
nagyúr
válasz
ribarszki #2785 üzenetére
Én nagyon sokat megtudtam és tanultam belőle, amit bármilyen játéknál tudok kamatoztatni!
Ezer hála!
(most épp nfs u2 lanpartira gyúrok és csutkáig hangoltam a kocsijaimat, szal tökéletes úttartás, meg tulajdonságok.
Na jó, ez arcade játék, de itt se mindegy, h mire van hangolva a kocsi. )
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Legutóbb arra kérdésemre kaptam választ h milyet. Válasz: DFP-t! (
)
Mostmár nagyon akarom élvezni a GRID-et ezzel a cuccal,szóval ha vége a nyári melónak,akkor biza meg is veszem
Viszont érdekelne,hogy PS mivolta ellenére,hogyan tudom PC-hez eszkábálni,mert ugye elvileg lehet de potyára meg persze nem akarom vennipls help
-
zitrom
tag
Hali!
Rfactorba hol tudom beállítani hogy ha elveszem a lábam a gázról akkor szinte már rögrön lassítson le ezerrel?.Mer majd szétmegy a lábam ha teljesen le akarom venni a lábam a gázról,mondjuk ebbe a körülmények is segítenek... -
oceanearth
őstag
válasz
ribarszki #2784 üzenetére
Szia Ribarszki!
Köszi a biztatást, szerintem is meg fogom szokni a kormányt. Amennyire nem tetszett az elején, most annyira várom, hogy hazaszabaduljak és játszhassak
Egészen más kormánnyal tolni a szimulátorokat. A szőnyegdarab sem rossz ötlet, de most sikerült szerválnom pár tapadókorongot, ezeket fogom rá felapplikálni, ha nem megy, akkor lecsavarozom, odahegesztem, vagy vmit kitalálok.
Nem tudnál nekem is küldeni mindenféle beállításokat?Köszi
-
ribarszki
őstag
Teasüti, Zitrom! Hogy boldogultok a küldött anyaggal? Megy már a tanulás? Szóval az első tengelynél keményebb, vagy lágyabb legyen a rugózás? Hmmm?
-
ribarszki
őstag
válasz
oceanearth #2783 üzenetére
Jaja, a pedálra ezt akartam írni. Hogy tegyél alá szőnyegdarabot, tépőzárat, fogakat, ragasztót, vagy mit utdom én
csak ott maradjon. Örülök, h a többivel nincs problémád már. A váltókat pedig hamar megszokod, hidd el
Szép napot
-
oceanearth
őstag
Szia!
Megvolt a hétvégi teszt a Project Torque-al. Hát mit mondjak, az első 5 kör nagyon fura volt, de aztán kezdtem megtalálni a beállításokat, meg úgy elhelyezni a kormányt, hogy kényelmes legyen. Kb. a 10. kör után már folyton gyorsultam. Kissé elhamarkodottam ítéltem egyébként 1-2 dologban. A lötyögés abszolút nem zavaró, vszínű a FFB hatása miatt. A tartó füleket is megtéptem, így azok sem okoztak problémát. A váltó gomb, azonban nekem még mindig picit kicsi, az elején kicsit küszködtem a váltásokkal, de a végére belejöttem, bár még mindig nem az igazi, néha még mindig nem találom a váltót. A legzavaróbb a pedál. Nekem túl kemény, kicsi a tartórész és csúszkál is. Tudom ez nem egy csúcskormány, de kb. ugyanennyiért lehetne jó is. Marhára zavaró, amikor egy ilyen renoméval rendelkező vállalat szart gyárt, amikor lehetne az akár jó is. Azt nem értem miért nem állítható a rugóerő. Én modell autózom, ott a távirányítókon simán tudod állítani a kormányt vagy a gázt egy imbusszal. Ez forintos történet, itt is meg lehetne csinálni. Ha nem is növelik meg a tartó méretét, legalább rakhatnának rá tapadó korongokat, mert ezek az 1 centis átmérőjű gumi szarok, még az asszony lába alatt is csúszkáltak, amikor mondtam neki, hogy próbálja ki. Ez egyébként a legzavaróbb, de ezt megoldom, majd valahogy, vagy kétoldalú ragaccsal, vagy 3M-es tépőzárral, vagy tapadókoronggal.
Hát ezek az én tapasztalataim, a kormány egyébként teljesen megérte az árát.
Üdv
-
gr.bence
aktív tag
sziasztok.
tudom nem a reklám helye de azért én kicsit reklámoznék egy Logitech Momo Force Feedback kormányt ára 20 ezer HUF
megkímélt a most wanted lett majdnem végigjátszva vele érdeklődni a gr.bence@freemail.hu cimen lehet.
-
válasz
oceanearth #2780 üzenetére
Hali!
Nekem a lötyögésen kívül a többi felsorolt problémák nicnsenek. Nem ugrik a le a kormány, sőt. Ha nem játszom, arrébb rakom, és sokszor alig bírom visszarakni a helyére
A pedál megintcsak nem csúszkál, és a mérete is megfelelő. Jól előre kell tolni a kormányhoz képest...
-
oceanearth
őstag
Sziasztok!
Tegnap beszereztem egy Logitech Formula Force EX kormányt. Az első gyakorlati teszt csak a hétvégén fog jönni, idő hiányában, azonban megosztanám veletek első benyomásaim. Hát most már értem mit értetek lötyögésen... Ez a kormány vadi új és lötyög mint útszéli kurv@ban a lóf@sz. Elég gáz, hogy így jön ki egy kormány és ez nem a sikló csapágy miatt van, mert sikló csapággyal is meg lehetne oldani ezt normálisan. Mind1, az biztos, hogy ezt ki fogom cserélni, mert ez így elég gány. A másik a felfogatás, hát mit mondjak, elkezdtem forgatni a kormányt és majdnem az ölembe esett, miután megtéptem a felfogató füleket, jobb lett a helyzet, de nem az igazi. A pedálokról nem is szólok, azok egyszerűen túl kicsik, mármint a felület, amin rajta vannak. Egy 5-10 centi hiányzik, ráadásul csúsznak is, pedig olyan felületen használom, ahol nem kéne csúszniuk. A váltógombok meg aztán felteszik a pontot az i-re, azokat nem tudom milyen kínai kézre tervezték, de nekem elvesznek az ujjaim között. Szóval az első benyomás... Hát, hogy is mondjam, nem volt túl meggyőző, de nem ítélek elhamarkodottan, megvárom mit nyújt a játékokban.
Tud valaki beállításokat küldeni esetleg?Üdv
-
Teasüti
nagyúr
Ne túlózz!
Nem vagyok szaki.
De volt dolgom ezzel és engem meggyőzött.
Nem kell vérprofi kormány, mégcsak G25 se ahhoz, h élvezd a játékot!
Ennél azok se nyújtanak lényegi többletet.Te, most nézem a képet. Ez nagyon nem az, amit én ismerek.
Konkrétan Wingman Formula Force GP.
Meg ezen pillangók vannak, elvileg csak egy-egy gombnak kéne ott lennie...
Nem tudok róla, h több verzió is létezne belőle.
Ez az.
Lehet, h korábbi verzió?
(mondjuk a soros port dugasz gyanús) -
Akos81
csendes tag
Üdv Nektek
Napokban csak úgy hirtelen vettem kis fórumolvasgatás segytségével 1
Logitech Wingman Formula Force-ot.
Kérdés a hozzáértőknek:
Mennyire "régi" ez a kormány az utóbbi évek játékaihoz? (Pl :GTR2, Colin 3-4 stb 2004-2006ig)
Technikailag mennyire van elmaradva az utódaitól?
Várom a válaszokat, segítségeteket. -
zitrom
tag
válasz
neilszab #2735 üzenetére
Nézdmár a kis felbőszítő
Na most kérdezek egyet,ami nem annyira általános:
Mennyi hely kell neki függőlegesen,meg vízszintesen?Mer eléggé szűkébe vagyok a helynek az asztalnál
Van az asztal teteje és aztán van egy kb:8-10 cm-es kis polc alatta.Nem tudom jó lesz e ez így.Vízszintesen meg van egy 40-50cnm-em.
Lábam mellett a mélyláda,ellég necces a helyzet vagy nem?
Logitech Driving Force Pro-ra gondolok. -
-
ribarszki
őstag
Emberek! Miért nem játszunk mi néha esténként, egy 1x vagy 2x közösen rfactort neten?? F1, Megane challenge. Vagy van olyan szoba ahol szoktatot lenni, csak nem tok róla? Jó lenne egyet összehozni... szerintem..
-
aphra2
senior tag
válasz
Teasüti #2749 üzenetére
Patch-ek:[link] ezek mennek mindennel.
Van netes játék de nem egymás ellen egyszerre, hanem az idő ellen, és egymás idejei alakitják ki a helyezést egy-egy bajnoki fordulónál. (mint a valóságban))
Momo-ra: sajnos elég hamar kikopik a tengely és akkor némi lötyögése lesz.( Mielőtt kifütyülnek minket, ha további kérdés van az jöhet priviben)
-
Teasüti
nagyúr
Wow pont erre gondoltam, KÖSSZIII!!!
Valójában nem hittem, h létezik is ilyen kézikönyv, de ebbe akkor most beletrafáltam.Szinte vezethetetlen? Most toltam végig a játékot novice-on. (az ellenfelek nem okoztak vmi nagy kihívást az időket illetően, 1-2 perces előnyöm volt végig)
Jah, default kocsi beállításokkal!Patch-ek nincsenek, majd utánanézek. Neked eredetiben van meg? Patchek mennek törttel is?
A rohadt egy kis túlzás, bár ez a legkeményebb az összes közül. Azért ha belelendülök akkor elég jól érzem a kocsit és ritmusban vagyok a pályával is.Az egyedüli fejfájást a beton pályákon lévő hajtűkanyarok okozták. Azt még most se tudtam megtanulni rendesen. Meg a powerslide-okkal is gyakran kicsúszok.
Jah meg állandóan ripityára zúzom a kocsit, szal a "safe" tapasztalataim után "realistic"-on öt menetből talán egyszer ha végigérnék a pályán. Persze óvatosan nem megy...
Mindig padlógázzal kell menni és bezúzni a kanyarokba!Ez a játék mennyire játszható neten? Nagy sávszéligénye van?
Multi h müxik? Mindenki egyszerre megy a pályán? Fizikailag lezúzhatod a másikat, vagy csak ghostcar-ként van jelen a delikvens?szerk: jah még vmi, ahogy magamon észrevettem, eléggé nyűvöm a kormányt RBR alatt. Milyen hamar lehet kinyírni így? Vagy mennyi a szavideje a kormányoknak általában? Van akinek a keze alatt már "elkopott"?
Mert az onroad szimulátorokat a baletthez tudnám hasonlítani, míg a rally-t meg a brake-hez. Érzitek a kontrasztot?Pölö rFactornál egyáltalán nem kell rángatni a kormányt, sőt még csak gyorsan tekerni sem...
-
Kiko81
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Saitek R 440-es kormányt. Nem szívesen tettem, de mivel nagyon olcsó volt és force-os, így nem hagytam ki.
Nos, a probléma az, hogy a NFS Pro Street-tel próbáltam ki eddig, és hiába választom a separated módot a pedáloknál, tehát hiába teszem külön tengelyre őket, mégis a játék indulása után a menüben magától lépked, vagy lefele vagy felfele. Beállítástól is függ.
Viszont logitech MOMO kormánnyal működött a pro street.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a megoldás?
Köszi -
aphra2
senior tag
válasz
Teasüti #2743 üzenetére
Manual:[link]
Ezzel el leszel egy darabig.
Ha van kedvenc autód és pályád, akkor össze dobhatok egy kb vezethető setapot, mert az alapbeállitásokkal szinte vezethetetlen.
A két pach-t felraktad? (1.1, 1,2 ?)
Egyébként rohadt nehéz a játék, ha nem vagy rally fanatikus akkor nem biztos hogy tetszeni fog.
Ha bármi kérdés van jöhet. -
neilszab
őstag
válasz
Teasüti #2742 üzenetére
Khmm....
Igen, itt lehet a félreértés. A kormánynak nem feladata érzékeltetni a kocsi és a kasztni minden egyes rezdülését, hanem csak a közvetlenül a futóműből eredő hatásokat. És az már csak egy plusz dolog, hogy a játékészítők próbálják további efektekkel színesíteni az érzékelést, hogy a sok kis lükegyereknek leessen az álla, hogy:
úúúú, anyááád, mekkorát ütött a kormány, de kiráááály!!De ez az igazi kocsikban sincs így, a legtöbb visszajezést a kasztin adja, meg a G-ék!
azt hogy nem valóságos, az úgy értettem, hogy az ISI engine-es játékoknál, nem egészen pontosan a futómű adataiból számolja a hatásokat a játék (mint pölö, az LFS), hanem vmi trükközés van...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ribarszki #2744 üzenetére
Most lusta voltam számolgatni bar-ra.
De leehet azt állítani akár 400-ig is.
Ezért nem igazodok ki a dolgokon.
Amúgy ez a legegyszerűbb példa volt, mert egy gumit belőni még a hüléynek is megy. De amikor a futóművekre kerül a sor, akkor az a 80 KN a rugóknál az sok vagy kevés?
Kapisgálod már, h mire célzok?Elképzelésem sincs ezekről a dolgokról, mert más játékoknál csak annyit látsz, h puha meg kemény, stb. Jobb játékokban vmivel több lehetőség van a csúszkával, de számszerűségek egyiknél sincsenek.
-
Teasüti
nagyúr
RBR-ben a kocsi részletes konfigurálhatóságához van vkinek vmi doksija hülyéknek?
Mert bár tudom, h mi micsoda, meg mit állít. De nem tudom, h ezek az apró dolgok miben befolyáoslják az összképet, illetve nincs viszonyítási alapom, h mi minek felel meg.
Pölö a 240 kPa-s guminyomás az kemény, vagy puha? Stb.
Lengéscsillapítokhoz meg hozzá se tok szólni, azt se tom, h az amit látok, az sok, vagy kevés az adott szituban.Arra akarok kulyukadni, h vhogy össze kéne egyeztetni az értékeket a "low, medium, high" ill. "soft, hard" fogalmával, amit már megszoktam a többi játéknál.
Utána már lehet finomhangolni...Kéne vmi "manual", amiben halandók számára közérthetően le vannak írva ezek.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
neilszab #2740 üzenetére
Nos elősször is, nagyon szépen leírtad, hogy mi az a dampers, de talán egy szóval is megúszhattad volna dolgot, ha leírod, hogy "lengéscsillaptó"
Jaja de ezt eddig is tudtam. Sose gondoltam volna, h ennek (FFB) köze van a kocsi futóművéhez...Ezt most hallom először. Pedig most átgondolva annyira adja magát.
De hol van az leírva, h az FFB-nek csak a futóművekhez van köze?Amit mindenkinek meg kell érteni, hogy a FFB nem arra való, hogyha nekimész egy fának, akkor átnyársalja a testedet, meg hogy minden az autót érő hatását átvezesse a gurulósszékedbe.
Neeem??
Akkor mire?....dee csak fenntartásokkal nevezhetők valóságosnak.
Maga a virtuális világ is csak fenntartásokkal nevezhető valóságosnak.mert a játékok effektjeinek nagy része, csak "átverés" és "megtévesztés", nem a egészen a valós fizikai törvényeken alapulnak
Maga a játék nem átverés?Ha 100%-ig valós fizikát akarunk, akkor kimegyünk az utakra és pilótának képezzük magunkat.
Minden ami virtuális, az max csak jó közelítés lehet a valós világhoz.
Amúgy sok igazság van ebben, megint tanultam vmi újat.
-
neilszab
őstag
válasz
ribarszki #2739 üzenetére
Nos elősször is, nagyon szépen leírtad, hogy mi az a dampers, de talán egy szóval is megúszhattad volna dolgot, ha leírod, hogy "lengéscsillaptó"
Amit mindenkinek meg kell érteni, hogy a FFB nem arra való, hogyha nekimész egy fának, akkor átnyársalja a testedet, meg hogy minden az autót érő hatását átvezesse a gurulósszékedbe. Az FBB csak a futómű visszajelzéseire szolgál és egyáltalán nem kell hogy széjjelrázza kezedted és a testeden érezd a G-ket, gondoljátok csak végig, hogy egy igazi autóban valójában mennyire kevés visszajelzés érkezik konkrétan a kormányról (ha szervós, akkor kábe meg semmi). Az hogy néha ráz össze vissza, mint a barom (pl fékezéskor, vagy a motorezonancia), azok csak mesterséges effektkeltések, amit beleprogramoztak me' milyen állat má!!!!
....dee csak fenntartásokkal nevezhetők valóságosnak.
Erre tipikus példa az ISI motoros játékok (rF, F1C, GTL, RACE, GTR), ahol az FFB csak műgenerált állefektekből áll (a plr fájlban lehet állítani vagy 30 műefektett az FFB-hez), és nehezen nevezhetők csak valóságosnak. Van egy RealFeel nevű plugin hozzá, az némileg javít vmit a dolgon. Az LFSben például az FFB valósan a futómű adataiból számolódik, és ezért sokkal kevesebb effekt fedezhető fel játék közben a kormányon.
Amúgy, damper és spring érték sztem vhol 0 és 25 % között a használható, de igazából nem sok dolog múllik rajta, engem inkább csak zavar. A central spring pedig azért fölösleges, mert a kerékösszetartásból adódóan nagyobb sebességnél úgyis középre húzza a kormányt a futómű, fölösleges ezt még egy "szervóval" is megtoldani.
Szóval nagy általánosságban azért nehéz bármit is mondani erről (okosan és tudományosan megalapozva), mert a játékok effektjeinek nagy része, csak "átverés" és "megtévesztés", nem a egészen a valós fizikai törvényeken alapulnak, és ez minden játéknál más és más, a driver beállításait is máshogy kezelik, pffffff.....
....tehát ember legyen a talpán aki megmondja a tutit. -
ribarszki
őstag
válasz
Teasüti #2738 üzenetére
Hogy mindenkinek tiszta legyen, (De nekem sem az
)
A damper nincs hatással az autó rázására, ha pl kőre mész. Kipróbáltam.
Viszont! R-factorban f1modnál az autó beállításánál találni két érdekes pontot.
Első a springs - rugók. Az autó energiaelnyelő részei. Ugyebár lehet puhábbra és keményebbre állítani. Most nem megyek bele a működésébe, mert nagyon hosszú lenne.
Második a dampers! Vagyis a dugattyúk. A dugattyúk olajjal töltött rázkódáselnyelő elemek, melyek a rugó mozgását szabályozzák. Amíg a rugók azt szabályozzák, hogy az eleje mennyire süllyedjen le, addig a dugattyúk a lesüllyedés arányát (sebességét) kontrolállják.
A dugattyúk 4 irányba állíthatóak. Lassú és gyors (slow and fast) - huppanó, kerékvető, mikor az energia a rugóba kerül. Illetve lassú és gyors visszapattanás (slow, and fast rebound) amikor a terhelés távozik a rugókból. (Halifun fordításából)Ergo mivel a kormány driverében a spring és damper beállítások hatására nem változott a kormány berázása kerékvetőkön, ezért gondolom, hogy az előbb említett setup beállítások alkalmával változhat valami. Vagyis a megoldást nem a pályaviszonyokban, hanem az autókban kell keresni. De ez csakk tipp, és még nem próbáltam, hogy milyen a vezetés, ha feljebb nyomom a százalékot, a garázsban pedig extrém értékben eltolom például a dugattyúkat. De ha kipróbáltam leírom. Mégegyszer, csak egy tipp volt.
Nem értem a kérdést. low-budgetet a DFPvel??? Hát miért nem jöttél hamarabb, akkor most DFP-d lenne
Csak vicceltem.
-
Teasüti
nagyúr
Mi az, h gátló okozta hatás? Mi az a gátló?
Meg rugó? :S
Centering spring kicsit más, mint írtad.
Az az abszolút középállásba húzza vissza a kormányt. Én ezt levettem 20%-ra, mert ugye a valóságban is van iylen jelenség, csak nem ennyire brutális. (meg 20%-on már nem húzza vissza középre, ha állóhelyzetben van a kocsi!! mert az milyen lenne már) De powerslide esetén ugyanúgy ellenkormányoz.De spring meg damper az nekem ködös. Ezt ki tudnád fejteni bővebben?
Hát, nem azt mondom h kevés, mert mint írtam, az ellenkormányzásos meg kormány ráncigálós effektek jól elfeledtetik velem a "rázós" effektek hiányát. Szal szerintem csak nincs elég jól kidolgozva az ff a játékokban úgy általában. Azért tudnám díjjazni, ha csak azt a pár demó effektet viszontlátnám egy-egy játékban, ami a driverben van a kalibrációs résznél. Azok elég élethűen ki vannak dolgozva.
Szóval h érzékeltessem: amikor döngetek hibázás nélkül RBR-ben, akkor egész jó az élmény. De amikor nekiszállok a fáknak, vagy ugratok, vagy bármi extrém, na azokból lóf@szt sem ad vissza a játék.
-
ribarszki
őstag
A kérdéseid 90%-ra választ találsz, ha kicsit visszaolvasol.
Röviden Momo vs. DFP. Egyértelműen DFP! Újabb, nincs pedálhiba mint a momo-nál nagyon kevés meghibásodás. 900fokos kormányzási lehetőség, tökéletes pc-hez, csak a netről kell a driver hozzá.
A g25 alumínium, igazi varrt bőrrel, két FFB motor van benne, .... a többit mások elmondják, mert g25-t még nem hajtottam.
Én rfactorozok mindig, ill race07 és a DFP több mint elég. Megane trophy, f1, wtcc... mindre nagyon jó.
De mások is ugyan ezt fogják írni. -
zitrom
tag
Sziasztok!
Kormányt szeretnék venni a közeljövőben,ami minsőégi és mindent tud amire szükségem lehet de nincs az egekbe az ára mint a G25-nek
Logitech MOMO,Driving Force Pro összehasonlítást szeretnék kérni tőletek,miben jobb az egyik mint a másik,meg mivel több a G25 ezeknél a kormányoknál arra is kíváncsi vagyok.
Meg ugye használható PC-vel is a DFP?Mert PS3-hoz írják mindenhol.
Meg az ilyen tizenezres kormányok miben tudnak kevesebebt mint a MOMO meg a DFP?
Rfactorra használnám legfőképp,de sok autós játékot ki szeretnék majd nyílván próbálni a kormánnyal -
aphra2
senior tag
válasz
McCartman #2717 üzenetére
Degrees of rotation: itt állitod a kormány elfordulás szögét
Overall effects strenght: FFB hossza ,ereje
Spring effects strenght: ez a rugó okozta hatások ereje , hossza
Damper effects strength: ez a gátló okozta hatások ereje ,hossza
Centering spring: ez pedig a kormány kerék középre húzás (azaz kanyarban megpróbálja közép állásba tekerni a kormányt) nálam nincs bent a pipa mert zavar, úgy nagyon erős, de annak ellenére van vmi effekt hatása mert %-os állitásra érzek változást,
nálam 50%-on van.
Combined: ha nincs bent a pipa akkor egyszerre tudsz adni gázt és féket.
A spring és damper effektek egy csomó játékban nincs jól megcsinálva azaz nem is érzed ha változtatod az értékeket.Teasüti: ha az RBR-be neked kevés az effektek ereje akkor nincs olyan játék amibe több lenne.
-
ribarszki
őstag
válasz
oceanearth #2728 üzenetére
Azok a pöckök nem teljesen pillangóváltók, de hidd el, hogy a célnak 100% megfelelnek. A DFP-n is ilyen van, nagyon faszán müxik. Szóval jó kis kormány ez! Sok sikert hozzá!
Majd írj élményt -
oceanearth
őstag
válasz
Teasüti #2727 üzenetére
Értem, köszi szépen. Akkor ez nekem tökéletes lesz. És ezzel legalább kanyarban is tudok váltani, mert ha forgatom a kormányt forog vele. Nagyon kíváncsi vagyok milyen egy ilyen kormánnyal egy autós szimulátor, soha nem volt még kormányom...
Köszönöm a segítséget és a gyors válaszokat!!
Üdv
-
Teasüti
nagyúr
válasz
oceanearth #2726 üzenetére
Kép
Ott látható vmi kis izé mindkét oldalán, azt lehet használni akár váltásra is.
(de rakhatsz rá bármi mást is, pölö FIRE!!!!!!)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
oceanearth #2724 üzenetére
CSakis Logi...
Geniust elvből nem vennék. De ez csak az én véleményem.
Várd meg a többieket is (a tapasztalt szim.-osokat), majd úgyis leanyáznak, h takarodjak innen. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #2722 üzenetére
Pillangó mindenen van
Ezt azért ne vedd kézpénznek! Nem vállalom a felelősséget!Én se vok egy nagy júzer, de egy kormányra már gyerekkorom óta vágytam.
Emlékszem akkor még a momo se debütált és a legolcsóbb kínai sazr is 30k-tól indult akkoriban.Ahhoz képest most bagóért kapni kormányt.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
oceanearth #2721 üzenetére
Logitech Formula Force GP. Lehet már nem kapható és felváltotta egy újabb model...
Nézz körül mit kapni! Pillangó mindenen van (vagy legalább vmi gomb a kormány mögött - lsd. FF GP).
Ilyennel is toltam egy darabig, és sztem semmivel sem nyújt kevesebbet, mint a pölö a momo.Először el akartam cserélni haverom FF GP-jére a MOMO-mat, mert kétségbe voltam esve, h a momo-val nem megy úgy, mint a gp-vel. XD
Aztán végül hozzászoktam.MAjd mingyá' jönnek az okosok és lehurrognak, h mit osztom itt az észt...
-
oceanearth
őstag
válasz
Teasüti #2719 üzenetére
Hát nekem ez kicsit drága. Én olyan 10 körül gondoltam, h erre szánok. Nem vagyok én egy nagy számítógépes, csak szimpla user és ennyit nem szánnék rá.
Létezik ennyi pénzért valami olyan kormány amin fül van váltáshoz, vagy 10 körül örüljek ha force feedbackeset kapok?köszi
-
Teasüti
nagyúr
válasz
McCartman #2717 üzenetére
Ahogy észrevettem spring az, ami huzogatja ide-oda a kormányt, attól függően, h milyen állásban "van egyensúlyban a kocsi" (ellenkormányoz csúszás esetén).
Damper meg gondolom minden más dinamikus effekt (ütközés, útburkolat, stb.).
Vki okos elárulhatná, mert én is kíváncsi lennék rá!Egyébként nekem 30%-on van az FFB, mert "kirántja" a kezemből a kormányt. Pedig nemvagyok egy vékonygyerek(195cm, 90kg).
Hát nemtom. Reméltem, h vannak olyan jó effektek a játékokban, mint a driverben lévő demók (car crash, wooden bridge, etc.).
De RBR-ben lévők is elég silányak. Mondjuk a spring az elég jól elfeledteti menet közben a damper effektek hiányát (márha egyáltalán jól írom ezeket, ha nem, akkor fordítva értemspring <-> damper), szal nincs gond az élménnyel, de effektdúsnak nem mondható - út érzete, kátyúk, rázókövek, ütközések, stb. semmit nem ad vissza belőlük a játék(ok), vagy csak naon keveset -, pláne nem erősnek. 150% driverben, játékban maxon...
Azt várnám, h amikor 200-al landolok a fákon, akkor ugorjon le az asztalról a kormány... Ehhez képest nem csinál semmit. -
Teasüti
nagyúr
válasz
oceanearth #2718 üzenetére
MOMO racing. 21k. Nem tudok róla, h lenne ennél olcsóbban.
Amúgy amióta megvan én még egyszer sem használtam.Csak a pillangókat.
DFP-n is van asszem. Azt is körül így adják utolsó infóim szerint.
(kapható ez egyáltalán?) -
oceanearth
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Mi az a legolcsóbb váltóval rendelkező kormány, amit érdemes megvenni? Márka nem lényeg csak jó legyen és force feedbackes... Vagy annyira nem is kéne a váltó?
Üdv
-
aphra2
senior tag
válasz
McCartman #2715 üzenetére
Attól függ milyen játákra kell, pl: rally-ra (RBR) 225° a driverbe az elfordulás nálam, de pályára (GTR) az már nekem sok ott 200° körül szokott lenni.
Ugyan úgy változó a többi beállitás is, (damper,spring stb) játák és egyén függő kinek mi tetszik,... próbálgatni kell. -
McCartman
őstag
sziasztok!
vlgre beszereztem egy Logitech DFP-t.. használt , de kifogástalan állapotban.
akiknek még ilyen vagy g25 van (mindkettő 900°os), ti állítottatok el valamit a 'gyári' beállításoktól?
hány fokon használjátok? -
Sam8888
tag
válasz
Teasüti #2708 üzenetére
CRC 2005, meg Project Torque... Bár utóbbinak van egy idegesítő szokása, hogy a játék által vélt helyes irány felé könnyebb tekerni a kormányt... Viszont ingyenes...
Egyébként nekem 30%-on van az FFB, mert "kirántja" a kezemből a kormányt. Pedig nemvagyok egy vékonygyerek(195cm, 90kg).
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Tudja vki, h melyik az a játék, amiben a lehető legtöbb ff effekt van?
Végre vettem egy kormányt, de arra lettem figyelmes, h a játékok közel sem "használják ki".
Azt hittem, azt reméltem, h úgy kell majd lefogni a kormányt a naagy ff miatt. Aztán alig van vmi ff erő a játékokban. A legtöbben még az ütközéseknél sincs semmilyen effekt, és akkor a különböző útfelületekről szó sem esett.Rfactorral tolom, ebben a "centering spring"-en kívül semmi sincs.
Van vkinek vmi szimulátor tippje? Vagy az arcade játékokban több effekt van?
Hmmm, flatout?Köszi!
Üdv,
Teasüti -
szatocs
őstag
Egyet értek. Sokkal jobban lehet figyelni, hogy mikor tör ki, meddig mehetsz még el. Két olyan kormánmyal is játszottam már, ami csak tekergetős volt, az egyik meg vibrációs akármi is
A mostani FFB - ssel hamar meg lehet érezni, hogy mikor merre akar menni az autó, hamarabb beavatkozik az ember.
-
Sh4rKy
senior tag
válasz
neilszab #2705 üzenetére
hát nemtom, hogy az ffb-től gyorsulok e vagy sem, de azért szerintem érezhetően jobban lehet menni ha van valami visszajelzés... viszonylag sokat vezetek, álítólag egész jól is, és nekem kell az hogy érezzek valamit a kormányon... meg ez a jelenlegi logitech kormány pl marhára nem fordul eleget, összesen kábé 200 fokot fordul, és akkor még sokat mondtam, arról nem is beszélve, hogy egyik irányba nem lehet finoman fordítani a kormányt, mert nem érzékeli elég pontoson a finom mozdulatokat
szvsz ezzel tényleg csak krúúúzolni szoktam a városokban tdu-ba, de versenyt nem ezzel csinálok mert esélyem sincs...
de most hajlok egy DFP felé -
neilszab
őstag
Nem állítom, hogy nem segít, de ne várja senki, hogy pusztán a technikától jobb pilóta lesz. Én tudok olyat, aki billentyűzettel szarrá veri a mezőnyt, és ismerek olyat is, aki elvből mindig direkt kikapcsolja az FFB-ét (g25-ön is). Ez az illető pedig múlt hétvégén kijutott Brno-ba a v-wtcc futamra (Race07), szal ő sem szarral gurigázik. (amúgy én is kint voltam, de nem mint versenyző)
Nem a kormánytól leszel gyorsabb, max a jó kormány miatt jobban élvezed és ezért jobban is fog menni a vezetés. De ezen igazán kár vitatkozni.... ;)
-
cselt
senior tag
válasz
neilszab #2703 üzenetére
Azért azzal vitatkoznék egy picikét, hogy attól nem lesz gyorsabb valaki, ha FFB-s kormányt vesz. Szerintem igenis elég sokat segít az FFB, pl érzed mikor vesztik el a gumik a tapadásukat stb. Sokkal jobban tudod kontrollálni a kocsit, mintha csak tekergetnéd jobbra balra. Ebből fakadóan szerintem gyorsabb is vagy egy jobb kormánnyal. A pontosságról meg már ne is beszéljünk, ami elég nagy különbség egy olcsóbb és egy drágább kormány között.
-
neilszab
őstag
Azért nagyon nehéz válaszolni a kérdésedre, mert ez mindenkinek a saját egyéni értékrendjétül függ.
Ha nagyon realitikus akarok lenni, akkor tudásban és képességekben a DFP nem ér 10 rongyal többet az EX-nél, és a G25 sem nyújt annyi pluszt, hogy duplája legyen a DFP árának.
Ez attól függ, hogy Te mennyire vagy igényes, milyenek az elvárásaid és hogy milyen sokat játszol és hogy mivel. Egy drágább kormánytól nem leszel gyorsabb pilóta (sem az FFB-től), csupán a komfortérzeted nő, jobban bele tudod élni magad a játékba.
Szóval sajnos ilyen kérdésekben nem lehet segíteni, neked kell eldönteni neked, mi mennyit ér még. Konkrét, kézzelfogható kérdésekben viszont szívesen segítek, hogy meg tud hozni a döntésedet...
A magam részéről nekem DFP-ém van, erről mindenkitől csak jót hallottam, és én is ezt a véleményt osztom, szal ezt bátran tudom ajánlani.
Amúgy ha tehetném, akkor én most ezt venném:
[link] -
Sh4rKy
senior tag
heló kedves mindenki
szeretnék érdeklődni, hogy meik kormányt tartjátok a legjobb ár/érték arányúnak... álmom egy G25, mert hattalmas élmény lehet vele a játék, de nemtudom, hogy megér-e ennyi töblet pénzt...
jelenleg egy logitech wingman formula GP-vel tolom, de mivel elég öreg és FFB sincs benne, ezért még billentyűzettel is jobb időket tudok menni...
ami számomra fontos lenne, hogy kényelmes fogású legyen, ne tudjam lerántani véletlen az asztalról és pontos legyen... a FFB létfontosságú...
na de nem szaporítom a szavakat, mit ajánlanátok? (gridben tduban és a hasonló játékokban akarom használni és leginkább driftre) -
Fornetti
csendes tag
Hello!
Hol tudok 1-2 nap alatt beszerezni G25öt? Minél olcsóbb, annál jobb. (budapesten)
-
evitiguF
senior tag
Tegnap megtapogattam egy DFP-t és egy Formula Force EX-et is.
kár, hogy momo nem volt kirakva, de úgy vélem, hogy a pedálhibája miatt inkább a fenti kettő között döntök.
DFP és Force EX között pedig semmi kétség, hogy a DFP a nyerő! Már súlyban is nagyon előjön köztük a különbség, és valahogy a kormány fogását is jobbnak éreztem a dfp-n. pedáljai is sokkal jobbak, a féket sokkal nehezebb benyomni (felkeményedik?) és ugye ott van a 900°-os fordulat, amit vagy kihasznál az ember, vagy nem, mindenesetre ha valaki játszik Haulinnal, belső nézetben, ott azért jól jöhet, hogy a kamion kormánykereke is annyit tekeredik, amennyit én tekerek valóságban.
tehát amin tűnődtem, hogy megér-e plusz 10ezret, eldőlt, IGEN, megér annyival többet. -
Sam8888
tag
válasz
hoffman_ #2695 üzenetére
Elméletileg nem, gyakorlatilag simán működik PC-n is mindenféle gond nélkül.
FFB jelentése Force FeedBack, azaz erővisszacsatolásos, ami annyit jelent, ha pl belemész a játékban egy kátyúba, akkor megrántja a kormányt.
SZVSZ a kettő közül inkább DFP, mert a momo pedáljai egy idő után bemondják az unalmast, viszont a DFP örökéletű. -
hoffman_
nagyúr
Hali!
Egy egyszerű kérdés....nem akarom bonyolítani:
MomoRacing(22k) vs Driving Force Pro(22-23k)
Amúgy segghülye vagyok ebben a témában
Elmondja valaki mi az az ffb például?
-
neilszab
őstag
válasz
Viktor26 #2689 üzenetére
Nem igazán tudok a gondodon segíteni, fingom sincs se az Xbox-ról, se más konzolról, mert én csak PC játszom, mert csak ahhoz vannak szimulátorok. Tehát csakis PC-és kérdésekre tudok válaszolni.
A kormányelfordulás, meg nem igazán függ a játéktól, annyit állítasz be a Logitech driverében, amennyit csak akarsz. (PC-én leaglábbis)
A logók között meg nincs semmi különbség, hol ilyen, hol olyan, csak marketing...
-
ribarszki
őstag
Most egy nagy okosságot fogok kérdezni
Miért van egyik DFP közepén GT jel, a másikon Logitech jel. Az enyémen Logitech van. Ez jelent valami különbséget? Vagy éppen melyiket fogod ki??
Thx! -
Viktor26
tag
válasz
neilszab #2688 üzenetére
Szia!
Na, téged kérdezlek akkor, hogy milyen a dfp. Azt ugyan leírtad, hogy a 900° inkább csak marketingfogás, és elég a kisebb fordulás is. De konkrétan, van olyan játék, ami valóban kihasználja azt, hogy ekkora fordulási szöge van?
Meg aztán, lehet, hogy értelmetlen ezen rágnom magam, ugyanis nekem csak xbox 360-hoz lesz, PC-m az még nincs olyan, amelyik bármilyen játékot visz, így marad az Xbox-on való játszás. Kérdés tehát, hogy a dfp megy-e egyáltalán X360-on, ha csak annyira is, hogy tudom tekergetni és a pedálokat nyomogatni játékok alatt!
A PC-t meg le kell cserélnem idén, mert már kevés mindenhez. Szóval akkor mehet a PC-n való játék is, ahhoz meg szeretném a dfp-t, hiszen az tuti, hogy az MS Wireless wheel nem megy pc-n. Szóval ez az én gondom
-
ribarszki
őstag
válasz
evitiguF #2682 üzenetére
Én még nem nagyon nyilatkozok a DFP-ről, mert 2napja van meg, és még nem volt időm teljesen ráérezni. Persze az egy dolog, hogy 15kör alatt az A1 és Sepangban ringen megdöntöttem a billentyűzetes rekordomat fél mp-vel (tehát nem bántam meg, és nagyon jó érzés érezni az autót, mikor csúszik ki stb...)
A Force Ex-hez még nem volt szerencsém, de mikor szétszerelve láttam a DFP-t és az Ex-et neten (nézz utána, nem tudopm hirtelen hol) az Ex-ben műanyag volt a "fogaskerék" vagyis nem tom a pontos nevét, és ha jól emléxem a DFP-ben pedig fém. Biztos, hogy masszívabb a DFP és újabb is. Arról nem beszélve, hogy az árát is tartja. 23 újonnan, 20 használtan. Szóval ha rá tudod szánni, sztem a DFP-t. Fém szerkezet, újabb konstrukció, nagyon kevés meghibásodás, a 900 fok pedig inkább marketingfogásDe magadnak be tudod lőni, hogy hány fokot forduljon.
Majd azért szólj, hogy mi mellett döntöttél. -
evitiguF
senior tag
válasz
neilszab #2683 üzenetére
Köszi a segítséget, akkor az EX elfelejtve!
Viszont ha képbe jön két újabb versenyző, hasonló árkategóriában, akkor ezek közül még mindig a logit érdemes megvenni?
Saitek R440
Saitek R660GT
Logitech Driving Force Pro
Jobb előre gondosan megtervezni, és utánaérdeklődni a dolgoknak, mert egy kormányt nem félévente vesz az ember.inkább most kérdezek sokat, mint a vétel után bánkódjak. amugy 25k a lélektani határ, amit egy kormányért még kiadnék, ha az felett van, már elgondolkodom, hogy biztosan érdemes-e.
-
neilszab
őstag
válasz
ribarszki #2681 üzenetére
Hát igen, egy az hogy szokni kell, attól is függ, hogy mivel játszol, meg ott is van 3 érték a plugin beállításaiban, amivel lehet játszogatni. Ez sajnos olyan, hogy magadnak kell kikísérletezgetni a dolgokat...
Más: én ültem már olyan izgő, mozgó cockpitben, van pesten egy játékterem, ahol csak ilyesmik vannak, de már írtam is róla a fórumban. Elsőre borzalmas volt, eleve hülyén volt beállítva az rFactor, a kivetítő túl közel volt és ezért homályosan láttam, mert nem bírtam ráfókuszálni, de sztem ha el tudnék tölteni vele pár órát, míg minden faszán beállítok, marha jó lehetne. Mindenesetre élmény, érdemes megnézni. [link]
És hát persze, hogy pang a fórum, hogy ha olyanokat kérdeztek amire nem tudjuk a választ, vagy annyira általánosan kérdeztek (mert lusták vagytok utánanézni), hogy mi is lusták vagyunk válaszolni, meg különben is már leírtuk ezerszer.
Tipikus agyhalál kérdés:
"Sziasztok, szeretnék venni vmi jó kis kormányt magamnak, mit vegyek?"
váááááááá -
neilszab
őstag
válasz
evitiguF #2682 üzenetére
Nos, sose volt EX-em csak DFP-ém, de azért megpróbálok segíteni:
-a 900 fokos elfordulás nem igazán játékfüggő, majdnem mindegyikkel működik, de igazából fölösleges. A 260 fok is bőven elég, és persze jól hangzik a 900, de én se nagyon megyek 300 fok fölé, szóval azért jó dolog meg minden, de egyáltalán nem életbevágó.
-a DFP 100%-osan PC-és kormány is, emiatt ne aggódj, a többi csak marketing duma
-A DFPről sose hallotam még senkitől meghibásodás miatt panaszkodni, az enyém is 1,5 éve már hibamentes, ezzel szemben az EX egy bizonyos hibájáról olvasok itt a fórumban olykor, olykor.
Nos, azt nem tudom, hogy megéri-e az általa nyújtott +élmény a +10 rongyot, de ha így számoljuk, akkor sztem annyival biztos nem jobb. Mindenesetre én nem bántam meg, hogy DFP-ét vettem, tökéletesen meg vagyok elégedve.
-
evitiguF
senior tag
Üdv!
gondolkodom egy kormány beszerzésén, csak azt nem tudom még, hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni!
A két versenyző pedig:
Logitech Formula Force EX
Logitech Driving Force Pro
A Force EX mellett szól az, hogy eredetileg PC-hez van tervezve, és jó 10k-val olcsóbb, a Driving Force mellett pedig a rengeteg dícséret, és a 900°-os elfordulás.
A kérdésem az, hogy megér-e 10ezerrel többet a Driving Force Pro, illetve azt a 900°-os elfordulást ténylegesen ki is tudom használni minden játékban, vagy kb. 10 játékból 3 támogatja?
Amikkel pedig játszanék: Toca Race Driver 1-2-3-Grid, Colin 04-05-Dirt, Race 07, GTR2, Evolution GT, rFactor -
ribarszki
őstag
válasz
neilszab #2675 üzenetére
Kipróbáltam, bemásoltam a dll. filet ahova kellett, de nem győzött meg. Talán realisztikusabb lett a vezetés, jobban ráz a kerékvető, stb.. de a normál ffb beállításokkal gyorsabb ls pontosabb köröket lehet menni. Vagy csak én nem éreztem rá, de most ki is töröltem, egyenlőre a régivel tolom
Te mivel játszol?
-
Viktor26
tag
Lecsúsztam a mod-ról, sorry. Megtaláltam a nagytestvérét a gépnek:
-
Viktor26
tag
Ezt vajon kormánnyal együtt adják?
Nagyon állat lehet, viszont felmerül bennem egy kérdés: Hogy szállsz ki belőle egy ilyen bukás után??
-
ribarszki
őstag
válasz
neilszab #2675 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm!
megyek is kipróbálni
Már azt hittem, hogy teljesen kihalt a topic, de örömmel látom, h nem! Jó lenne picit feldobni. Nagyon tetszik a kormány (DFP), csak nincs időm belemélyedni, iagzán átérezni mert még hétfőn vizsga...De ez az utolsó
A kormány pedig dilpoma ajándék magamtól magamnak
Amúgy nem igaz, hogy nem lehet újjonan DFP-t venni. Én egy nap alatt megkaptam 23-ért. Teljesen korrekt ár, garival.
-
Viktor26
tag
Rengeteg jót hallottam a dfp-ről! Kérdésem, megy-e ez a kicsike X360-nal? Valahol, nem tudom megkeresni, hogy hol, elvétve olvastam, hogy megy xbox-szal is, és hát szívem szerint inkább ilyet vennék, mint a "hivatalos" MS wireless wheelt. Igaz, hogy az ölbevehető, meg dizájnosabb, de arról semmi normális infot nem találtam. Érdekelne, milyen az FFB-je, és hasonlók. Egy-két vélemény. Valaki használ ilyet?
És ami a legfontosabb, hogy hivatalosan tudom, hogy nem megy a dfp X360-nal, de hátha próbálta már valaki, vagy hallott már erről valamit. Remélem tudtok nekem segíteni!
-
neilszab
őstag
válasz
ribarszki #2674 üzenetére
hát a spring és a damper nekem se világos teljesen, még lusta voltam elmélyedni a szakmailag megalapozott kikisérletezésben
, de a szimes körökben általánosan elfogadott, hogy olyan 0-25% között a jó. A central spring, az a középre visszahúzás ereje, ez legyen csak 0. Az overall force effect olyan 105% körül, játékon belül pedig 35-45% között szoktam használni, egyáltalán nem kell hogy letépje a karom, csak érezni, hogy mi történik körülöttem.
1000 beállítás: az ISI motoros játékoknál (gtl, rf, f1ch, race, gtr), van egy *.plr fájl, itt lehet manuálisan állítgatni vagy 30 értéket, de erről nem kérdezz.
rF-hez ezt használja mindenki:
[link] -
ribarszki
őstag
Konkrét játék az rfactor, illetve majd a race 07. Mire való a másik két csúszka? A spring, és a damper? Illetve a harmadik ami valami central wheel spring, húúú vagy valami ilyen
-ről -et említ?
Vagy ha van olyan oldl ami elmagyarázza, az jó lenne.. Köszönöm szépen.
Jaa, rfactorban f1, és megane trophy
köszönöm -
ribarszki
őstag
Illetve mindenki írja, hogy 1000 dolgot lehet állítani. De nekem ez annyira nem megy. Letöltöttem a drivert, és utána max 5 csúszkát tologathatok. Vagy mást is le kéne tölteni??? Help me!
-
ribarszki
őstag
Igen, igen!
Ma megvettem a DFP-met
Már ki is próbáltam. Van valakinek valami infója egy kezdő kormányosnak? Hogy pl a FF-nél vagy a dampernél, ill springnél mire állítsam a dolgokat? Jól jönne, de azért így is jó. Rfactor teljesen mááááás
-
medium84
aktív tag
Sziasztok!
ThrustMaster 360 Modena megér használtan 10E FT-ot? Egyátalán jó kormány? És még egyg kérdés: létezik motor kormány is?
-
shaggy
aktív tag
Ez valóban teljesen ki!
-
Pukkancs
aktív tag
Ez a topik teljesen kihalt
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Van nekem egy Genius SpeedWheel 3 Vibration kormány és pedálom!
És felrakom a drivert bekonfigurálom a és a játékba mindig vagy balra vagy jobbra huz !
És van sokszor amikor a fék be van nyomva kicsit pedig semmi nincs benyomva de van amikor a gáz ilyen és van amikor a gázt benyomom tövig akkor sem megy
Ez miért van?
-
Pukkancs
aktív tag
Hy volna egy problémám a logitech momo racing-emmel, ha felrakom az asztalra, csúszkálni kezd rajta
még úgy is, ha rászorítom
. Nem lehetne valahogy megoldani ezt a problémát? mert ha a qck steel egérpadomat rakom alá meg a rászorító csavarra egy fadarabot (valami bútorbol van), akkor is van egy kis csúszása. Ezen segítene a csúszásgátló szpré? Vagy esetleg más megoldás? (az asztal lapja is olyan mintha müanyagból volna, mert az asztal asszem faroslemezből van és arra ragasztották fel, de amúgy érdes felületű).
A válaszotokért előre is köszi ! -
borsi
tag
cellpeti, zabu
Nem vagyok egy nagy kormányguru, de azért próbáltam néhányat.
Nem tudom mi az ami nektek is olcsó, de én azt mondom mindenképpen force-os kormányt kell venni! Legalább tízszeres a játékélmény, ráadásul én a rugó előfeszítéses kormányokkal nem is tudok semmit rendesen írányítani.nekem volt ilyen kormányom , szerintem ezt egy rugóssal nem lehet egy lapon említeni. Százszor jobb. Az ár... Hát azt ti tudjátok. De itt fórumon visszaolvasva a Logi DFP-t ajánlják sokan, persze az használtan is drágább.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Van valakinek FORMULA VIBRATION FEEDBACK WHEEL kormánya????
Érdekelnének a taparsztalatok,és hogy érdemes-e ilyet venni???? -
borsi
tag
válasz
szapeboy #2657 üzenetére
Megijedt a kormány hogy elveszti a gazdit?
Érdekes amit írsz, ezek szerint a Logitech megkérhette a progi írókat, ne erőltessék már ezt a kormányt... Fogyasztói társadalom
De ezek szerint GT-hez teljes értékű kormányként megy PS3-al? Ez jó hír!
Nekem pont a GT5 lenne a lényeg, ha menne momoval, PS3-at vennék asztali gép helyett.
-
szapeboy
tag
Hoppá-hoppá. Ha kikapcsolom a ps3-at és a kormányt az 1-es portba dugom, bekapcsolás után kalibrálja és a menüben simán lehet vele mászkálni. F1
E viszont sikít, hogy "supported controller not found", ezek szerint a PS3 támogatja, csak a játékok nem. Colin Dirt és Grid sem, egyedül a GT, de abban van force feedback is.
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy milyen kormányt ajánlanátok F1hez?
Nem kell hozzá váltó,csak kormány és padálok,ha lehet kis összegből jöjjön ki!
-
szapeboy
tag
Sziasztok!
Nekem éppen eladóvá/cserélhetővé vált egy MOMO kormányom, olyan 18 k körül megválnék tőle (vettem PS3-at, de azzal nem megy). Kb. 10-15 órát használtam, pöpec állapotban van.
-
zabu
tag
Helló!
Elhatároztam hogy beruházok egy kormányra, csak nem tudom milyen érdemes, és hol. Gondoltam itt tudtok segíteni.
Nem kell force feedback, bár ha olcsón van olyasmis akkor lehet.
Inkább csak egy simá kormány váltó nem szükség hozzá. Most valami roadstar-ral nyomtam, de sajnos tönkrement.
Mit tudnátok ajánlani, pénz számít
Köszi zabu -
VIBO
őstag
hi
vkinek vmi yo beállítása momo ffb-hez DIRT alá?
mee eléggé cinkül lehet vezérelni a dolgokat.
-
ribarszki
őstag
Még egy kérdésem lenne, előre is bocsánat
A Logitech DFP kormánya tökéletesen jó PC-re is, vagy csak konzolokra? Vagyis PC-re jobb a DFP mint a MOMO... Ha jól értem az eddigieket. Bocsánat az értetlenkedésért..
-
Reaper
őstag
válasz
ForRedGlory #2639 üzenetére
Gondolkoztam rajta, de inkább valami szelidebb megoldás érdekelne
-
Reaper
őstag
Üdv!
Van egy elég hülye kérdésem:
adott egy számgép asztal meg egy szék, az asztalon a kormány, én a székben, ez eddig mind idilli, viszont mind az asztalon, mind a széken kerekek vannak, amiket nem lehet levenni, és bizony elég nehéz úgy vezetni, ha nem vagy stabil pozicióban. Mivel tudnám ezeket kiékelni? Valakinek valami ötlet? -
ribarszki
őstag
Kérlek, valaki válaszoljon már, hogy Logitech DFP, vagy pedig Logitech Momo racing??? Árban egy a kettő. Mi a különbség? Pc-hez kellene, illetve laptophoz. Köszi!!!!!
-
szacsee
nagyúr
Inkább arcade és sim között félúton, hogy az arcade fan-ok ne pártoljanak el, viszont nem is nfs hogy 300-al be tudj venni egy derékszögű kanyart.
Ofline is jó móka, mivel Hawai útjai 100%-ig le vannak modellezve, és nyugodtan lehet menni a dzsindzsásba is 1000-el.
Nincs korlát, elzárt terület.
Online origi játékkal (4000 Huf) viszont még ennél is jobb, mivel multiban van a móka.
8-an lehetünk max 1 szerverrétegen (layer) és a generált forgalom, de eszméletlen érzés pl mikor haverokkal megyünk 250-el autópályán egymás elött 2-3m-el és kerülgetjük az autókat...
Próbáld ki! -
borsi
tag
válasz
szacsee #2631 üzenetére
Jó azért nekem sem az öncsonkítás a célom
Én egy kicsit nagyobb csavaró erőt várok, mondjuk olyat, mintha gokartoznék
3-4 éve megvan már ez a kormányom, de szerintem jó ha 150óra van bene. Nem vagyok egy nagy játékos, egyszerre 1 óránál többet nem tudok játszani, mert megunom. Öreg vagyok én márAmit toltam rendesen, szerintem nem igazán szimulátorok, inkább arcade. Persze próbálgattam F1-et, meg ennek a túraautó mod-ját, de itt mire megtanultam volna 1 pályát, megőrültem. Nem vagyok 1 türelmes tipus, pedig akkoriban nagyon szerettem volna csatlakozni a PH!-s túraautó csapathoz. Nade ilyen áron
Tehát maradt az örök kedvenc NFS Porsche Challenge
, NFS (a most wanted előtti
)TOCA2, TOCA3, mostanában meg a Pro Street(ameddig ki nem találta hogy többé nem indul el
). Csak ugye amikor jönnek ilyen GT5-ök, az ember megőrül, szívesen tolnám ezzel a kormánnyal is, ha lehetne. Persze PS3-am sincs
Most egy baleset miatt nem is tudom használni már 2 hónapja, és vagy 3-ig még nem is fogom tudni. Ezért gondoltam egy nagyot, ha nem jó a PS-hez megprószálom eladniA G25-ben a 2 motor erősebb is talán? Vagy csak precízebb visszajelzést ad? Mert mondjuk jól hangzik, csak az a H kulissza ne lenne..
-
szacsee
nagyúr
Nemtom, lehet én értem félre, de az FFB-nek nem az a dolga, hogy kitörje a kezed..
A G25-ben 2 motor van ha jól tudom, de drága, viszont asszem mindennel kompatibilis.
Az FFB az én olvasatom szerint azt jelenti, hogy jelzi amikor...rázókőre mész, felúszik a kocsi, megindul a hátulja kanyarban kicsúszáskor (megszünik az ellentartó ellenállás a kormánynál)..
Szóval elvileg nem az a dolga, hogy kitörje a kezed, hanem jelezze, hogy miképp viselkedne egy adott kormány valós helyzetben...persze kompromisszumokkal.
Játékfüggő amúgy, mert pl minden játékban is lehet FFB-t állítani, nálam GTR2-ben fullon élvezhetetlen volt, mivel mindig harcolnom kellett a kormánnyal kocsikázás közben.
Mivel játszol amúgy? -
borsi
tag
Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy ez kormány megy-e ps3-al?
A weblap szerint nem, dehát írtátok hogy a DFP meg elvileg nem támogatott PC-nA másik kérdés, előtte ha jól tudom Wingman Force-om volt(piros, talán 4 gombbal váltókar nélkül) Igazándiból azért cseréltem, mert nem találtam elég erősnek a FF-et, de a MOMO-n se vagyok vele elégedett. Driver-ben minden maximumon. Ha esetleg cserélek, van olyan kormány ami "kitöri a kezem"?
-
neilszab
őstag
Na, pont az ilyen típusú kérdésekre nem lehet válaszolni...
Nem ismered a kormányokat? Hát akkor nézz utána picit bakker!!!
ott a google, vagy a boltok, vagy a gyártók honlapjai, vagy olvass vissza a fórumban (nem is kéne sokat) és meglátod, mit ajánlunk itt mindenkinek!És ha már van némi fogalmad arról, hogy egyáltalán mik vannak a piacon és mik az elvárásaid, akkor gyere vissza értelmes és konkrét kérdéssekkel!!!
Kormányok vannak 5 ezertől 70-ig, sőt félmillióért is találsz, honnan a rákból tudnánk, neked melyik lenne az ideális?
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Kormányt keresek mégpedig valami jó mínőségűt aminek a váltója a kormány mögött van mint az F1 autoknak nem ismerem a kormányokat tudnátok segíteni melyiket érdemes?
-
IRON STORM
őstag
válasz
ScouserHUN #2622 üzenetére
Nekem is csinált ilyet hogy ugrott a kormány, mintha engedett volna a motor. De nekem az ffb ki van kapcsolva. Visszavittem garba cserélték, ez már nem csinálja.
A kotyogás is eljött az előzőnél is, most az új is kotyog már, de igazából szerintem nincs kihatása (egyelőre) a vezetésre. Csalódtam ebben a kormányban. -
MaTTeS
senior tag
mind1 már megoldottam
-
MaTTeS
senior tag
segitsetek, a héten vettem egy Logitech formula force ex-et és nem tudom szóra birni a force feedbacket szal hogy rázzon a rázokövön, ütközésnél pl race driver grid demoba vagy rfactorba... egyedül a kormány programjába müxik (ufo crash... tudjátok...) szal már mindent probáltam de sehogy se akar játékba rázni a cucc ami márt kezd idegesiteni bár sztem én nem állitottam be vmit
csak tudnám mit... jah jatek programjába is felvettem a rázást meg ezeket 100%-ra
-
ribarszki
őstag
Most picit megkavarodtam. Szeretnék a latophoz kormányt venni. R-factorral tolom szinte mindig. Szóval akkor most Logitech DFP, vagy Logitech Momo racing??? Mert eddig csak a momo lebegett a szemem előtt és nem is hallottam a DFP-ről. Szóval szerintetek? Árban kb ugyan az a kettő..
Előre is köszönöm!!!
P.S. Mindkettőn USB csatlakozó van? -
ScouserHUN
tag
Sziasztok a következő lenna a problémám:
Vettem egy Formula Force EX kormányt, és olyat csinál, hogy jobbra balra akarja rángatni a kormányt az ffb. Ha egy picit sem mozdítom meg és hagyom teljesen középen akkor megy egyenesen, de ahogy elmozdul valamelyik irányba egyszerre átrángatja a másikba és jobbra balra jár az egész.
Bekapcsoltam a center springet a software-ben, akkor nem csinálja ezt, viszont néha a balra kanyaroknál ugrik egyet a kormány, mintha elengedné a motor(ffb) egy pillanatra aztán ujra ráfogna. Nagyon idegesítő.
Szerintetek gyári hiba? Ráadásul 3 hét után már kotyog is egy picit olyan 5-5 fok irányban.
Thx
-
ForRedGlory
félisten
válasz
SalvadorLynx #2618 üzenetére
Szerintem attól függ a realitás, hogy milyen a gamepad. Nem mind1 hogy van-e rajta két analog stick, vagy nincs. Mert ha van két analóg stick akkor egyikkel tudsz kanyarodni, másikkal meg gázt adni és fékezni. Ezzel lehet szabályozni is valamilyen szinten a gázadást meg fékezést és kanyarodást, nincs az, ami a billentyűzetnél, hogy vagy 100% kanyarodás vagy 0%.
Az a 6-7 másodperc azért nem mond sokat, mert lehet gyengébb is a beállításod mint másoké. Ha ugyanazzal a beállítással mész 6-7 másodperccel gyengébbet, az szerintem nem reális. Kormánnyal azért (két dual stickes) gamepadnál elég nehéz lenne 6-7 másodperccel jobbat menni alapesetben. Ez tapasztalat. F1-ben olyan 2 másodperccel voltam lassabb Logitech Rumblepaddal a kormányos virtuózoknál. De azóta én is beszereztem egy kormányt.
Szal a 6-7 másodperc akkor realitást, ha M.Scumacher van a vezeték másik végén,és ő tekeri a kormányt. -
oO7
őstag
válasz
SalvadorLynx #2619 üzenetére
Bár nem vagyok szakértő de a fórum és saját tapasztalat alapján is a Logitech Driving Force Pro kormányt ajánlom... ez belépő meg haladó szintre is jó
A különbség pedig akár lehet is reális. Én még nem tuttam sajos beépíteni a kormányt, tehát még csak néha-néha jáccok vele de egyre jobban megy a kezelése éshát a gamepadnál lényegesen élvezetesebb."Ami nem törik darabokra, ha kissé idegesen megráncigálom"
Nem a kormánytól hanem magadtol kell félni, hogy ne szakaggyon ki a kezed az FFB-tőlÉn GT5-ben a legkisebbre vettem az FFB-t és még a kormányon is 60% -os erősségűre és még ígyis van mit dolgozni rajta.
-
SalvadorLynx
aktív tag
Ja, és melyik kormány az amit már érdemes megvenni, minimális belépő szint?
Ami nem törik darabokra, ha kissé idegesen megráncigálom -
SalvadorLynx
aktív tag
Hello! Egy kormány vételén gondolkodom, de nemtudom mennyivel könnyíti meg az irányítást. Jelenleg egy gamepaddal nyomom, és nemtudom 6-7 másodpercnél jobban megközelíteni a legjobbakat. Ez reális különbség a kormány javára, vagy én vagyok béna?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Motion_Blur #2601 üzenetére
Megkésve bár, de Kösz a választ
Beruháztam egybe, igaz komolyabba: G25. Eddig nem bántam meg, überkirály -
oO7
őstag
PC-n már kitapasztaltam minden porcikáját a kormánynak
Csakhát a PS3 -nak némileg job grafikája van... Viszont hogy egy kicsit magam ellen beszéljek, kipróbálta LFS-ben a 200° -os üzemmódot és végülis driftelésre egész használható... Csak monnyuk szerintem egy 360° -os üzemmód az multifunkcionális lehetne mert nem kell benne túl sokat tekerni szal driftre is lehetne használni viszont mégis elég sokat kell tekerni benne hogy kellően precízen lehessen irányítani az autótViszont összegzésként azt tdom mondani a kormányrol hogy nagggyon brutálisan penge
Kicsit szokatlan a kis PS3 controller után de nagyon ottvan
-
oO7
őstag
nah kipróbáltam a 200 fokos elfordulást... nemtudom ki találta ki és minek de remélem azóta kirúgták
GT5 új játéknak számít és a 60% FFB csak régi játékoknál alapértelmezett, ott némis segíséget jelentett a erő csökkentése de tehát még mindig konkrétan a GT5 -tel az a problémám, hogy vagy 200 vagy 900 fokos módban használom a kormányt és az nekem semelyik sem tűnt jónak a másik probléma pedig hogy még rommá butítva is baromi erős az FFB (pl egy LFS -hez képest)
Ha más megoldás nincs akkor ha nem adok tápot a kormánynak akkor nem lesz FFB és könnyű lesz tekerni a kormányt ?
-
neilszab
őstag
válasz
GBartfay #2610 üzenetére
hát figy, a 20 rongy pont az az ár, amiért nem kapsz semmit. 15 körül van a logitech driving force, meg a genius hasonló cuccai, de azokkal úgy olvasom van azért gond itt-ott, olvass utána, gyártók honlapja, netes árlisták, barátod a google ;)
Amúgy meg, BEST BUY: Logitech Driving Force Pro (alias DFP), 22-24 körül, elég nehéz találni már, de van. Használtan kaphatsz 20-ért is. Azt hogy mé jó, már ezerszer megtárgyaltuk itt.
sok sikert
-
GBartfay
csendes tag
Nem vagyok igazán otthon a kormányok terén, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni. Eddig egy kormányom volt/van, de az még egy régi gameport-os Genius (maga idejében azért jónak számított).
Viszont most lesz új gépem, amin majd tudok rendesen játszani, és szeretnék beszerezni egy használható kormányt. (Félreértések elkerülése végett: teljesen amatőr vagyok, nincs szükségem profi kormányokra, pl: G25)
Tehát a lényeg: Melyik kormány ajánljátok 20k-ért?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
neilszab
őstag
hát ha PS-hez használod, akkor sokat nem tudok segíteni neke, PC-én vagy 40 féle dolgot lehet benne állítgatni, szóval pfhúúúú....
De a GT5 miatt nagyon irigyellek, azt nagyon meghajtanám eccer....
ezeket találtam neked:
R3 + Select + right paddle - 900 fokos vagy a 200 fokos üzemmód közti váltás
R3 + Select + left paddle - 2 baloldali LED villanás 100% FFB, 1 villanás 60% FFB (alap:60%)de lehet, hogy nem jó, nézz utána, vannak ilyen combók a leírásában is sztem..
-
oO7
őstag
nah megvettem a DFP-t
rakni még nem nagyon tudom hova de kipróbáltam és elég duurván erős motorja van... úgyérzem túlzottan is és GT5 -ben szinte semmit nem lehet állítani... valaki pls egy gyorstalpaló használíti útmutatót írjon le nekem hogy milyen beállításokkal kell tolni
előre is köszönöm!
-
neilszab
őstag
Hát figyelj én nem használok nagyon hozzá semmit, és nem nagyon van vele gondom. Ilyen hintázós irodai székben játszom, kormány fel az asztalra, erősen ráfogom, a szék csutkára hátradöntve, a pedálokat rárakom egy cipősdobozra, hogy magassab legyen és nekitámasztom a falnak. Ilyen félig elfekvős pózban játszom, és teljesen pöpec, stabil, pedig még a szék is gurulós
Ha nagyon maszekul barkácsolni akarsz, akkor bele kell fúrnod itt-ott a kormányba és akkor sztem ugrott a garid. Mondjuk nem nagyon tudunk hibás DFP-ről....
-
neilszab
őstag
Szia,
Csavarokkal nem lehet rögzíteni, viszont meglehetősen erősen fel lehet szorítani az asztalra a két miacsudájával. (távolságuk kábé 20 cenit)
Mondjuk, ha nagyon heves vagy, akkor le tudod tépni az asztalról, velem is előfordult már, de elég ritkán... Ha csavarozgatni akarsz, akkor házibarkács
-
oO7
őstag
Sziasztok!
Végre vége a ZH-knak és egyre közelebb állok ahoz, hogy megvegyem végre a kis DFP-t
A kérdésem csak annyi volna, hogy lehet e ezt a kormányt csavarokkal rögzíteni, vagy csak a kis rászorítós megodással lehet ?És ha lehet csavarokkl rögzíteni, akkor hol találok valami rajzot arról, hogy pontosan hol vannak a csavarlyukak a kormányon és a pedálon ?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
ForRedGlory #2600 üzenetére
"Miért drágább a Force?
Tulajdonságok:
- Kézzel varrott valódi bőr kormánykerék
- Rozsdamentes acél sebességváltó karok
- Alumínium gáz- és fékpedál"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gumi és felni topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest