- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Solt-
veterán
Egy dolog amikor az anyagminőségen megy a spórolás, és egy másik amikor eleve az elgondolás is kaka... ezt így nem is lett volna szabad gyártásba engedni. Az, hogy kész termék kikerülhet így forgalomba, sok mindent elárul a gyártóról szerintem!
Na mindegy, nem ragozom, ilyen... együtt lehet élni vele, csak illúzió romboló, mert én naiv azt hittem, hogy ennyi pénzért ilyet nem tolnak a képembe... legalább a látszatra adhatnának!
www.smart-bus.hu
-
ForRedGlory
félisten
Na megjött ma reggel a Wheel Stand Pro V2 Deluxe.
Összeraktam gyorsan, árához képest elég jónak tűnik és semmi helyet nem foglal. Sajnos most nem fér be egy nosmál cockpit, de elnézve ezt, töbkéletesen megteszi.
-
kozmy
őstag
válasz ForRedGlory #24652 üzenetére
Én is wheel standot használok a fana berendezésemhez és tökkéletes.
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
Dzsidzsi32
tag
válasz neilszab #24647 üzenetére
Azért ha a fana olyan rossz lenne akkor annak itt is híre lenne. Ti nem átlag user módjára használjátok ezeket a termékeket. A fana sq váltóból kitörték nektek a váltó szárat is Nekem meg semmi baja évek óta pedig nyúzom rendesen. Nekem a V2 pedál gond nélkül megy. Időszakosan szét kell szedni és be kell zsírozni a tengelyeket. A load cell ami tönkre mehet. Én a másodikat használom benne. +3 van még polcon. Egy évtizedig elleszek vele A V1 bázisomban a hőmérséklet érzékelő makkant meg , ezért leálltak a ventilátorok. Túlmelegedett és elvette a motoroktól az erőt. A táp csatlakozóra direktbe ráforrasztottam őket. Így nincs fordulatszám szabályzás,viszont így a hűtés gondok meg is szűntek. Azóta DD te váltottam. Viszont a fana bázist eladtam és boldogan használják. Ennyi baj volt vele 3 év alatt. Szerintem a TH-nál jobb. De jóval drágább is. Ez egy nagyon szűk réteg termék. És ezt használja ki a TH is. Gyenge minőséget ad relatíve drágán. Nekem ez a véleményem.
-
kozmy
őstag
Új TH Magyarul [link]
Asus ROG STRIX B650-A GAMING/Ryze7 7800X3D/MSI RTX480 Kinhston 32gb
-
DummyBoy
senior tag
válasz neilszab #24647 üzenetére
Én is azért szemezgetek a Fanatec CSL-el, mivel jelenleg konzolon ez az egyik legélhetőbb alternatíva, amennyiben többet szeretnél mint a kormány + váltó, vagy mókolni szeretnél.
Túrom a netet jóideje, de sajnos roncsolás/garivesztés nélkül egyedül a Fanatec szett az ahová lehet mókolni mindenféle extra perifériákat mint pl: kézifék.
Való igaz, hogy drágább mint a TM, de mivel a csatolófelület olyan, technikailag mindent lehet hozzá csatlakoztatni.
Ha nagyon filléreskedni akarnék egy CSL Wheelbase + P1 kormány elég lenne, ara már rá lehet kötni a Logitech pedált + váltót + egy homemade kéziféket, és árban sem nagyon ugrottam meg a TM szett árát.
Mondjuk az én szintemre bőven elég lenne a Logitech is, csak van pár dolog amit nem szeretek, és ahogy olvasgatom ezek pont a gear-es Logi megoldás miatt van, csak emiatt nézekődök a komolyabb dolgok után ...
A sokat emlegetett hibák persze számítanak, de inkább csak másodlagosak ebben az esetben, hiszen van garancia, és mivel nagyon alap hobbi szinten vezetgetek, nekem belefér a várakozás (Habár nem szeretném persze, mert ilyenkor teljesen mindegy, az embert akkor is szétveri az ideg ...)
Life is shor...
-
arty
veterán
válasz Dzsidzsi32 #24654 üzenetére
"Azért ha a fana olyan rossz lenne akkor annak itt is híre lenne."
van is híre
csak fanát kb félévente vesz ("itt") valaki, t300-ból meg heti kettő akad...---
(#24656) DummyBoy
"Ha nagyon filléreskedni akarnék egy CSL Wheelbase + P1 kormány elég lenne, ara már rá lehet kötni a Logitech pedált + váltót + egy homemade kéziféket, és árban sem nagyon ugrottam meg a TM szett árát."
Na, erről dobj már ide egy kalkulációt, mert én sokat legóztam (elvben) és sehogy nem jövök ki, még a környékére sem...
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
tobias88888
őstag
válasz likeaRAINBOW #24658 üzenetére
Váltófülekre leginkább, FFB ereje, középre kalibrálás meg a kalibrálás ereje (kicsit oda kell hogy csapja)
-
DummyBoy
senior tag
Sajnos az Xboxos cuccok drágák ...
TM Leather + TH8A váltó Amazon.de-n 505 ojró. Viszont eladhatom a G920-amat és a váltót.
Fanatec CSL wheelbase + P1 wheel - 420 ojró, viszont a Logitech pedál + váltó ráköthető (Lehet kapni átalakítót, de építeni is lehet) + bot egyszerű hozzá kéziféket gyártani. Ekkor viszont a G920 megmarad, vagy megpróbálhatom eladni pedál nélkül olcsóbban.
TM wheelbase-hez a kiegészítők (az ekosystem) olcsóbbak, viszont ahogy keresgéltem a Fanatechez egyszerűbben lehet 3rd party dolgokat kötni.
Ráadásul a TM jó kis felárral adja az Xbox kompatibilis cuccait, ha valami okból szeretnék szeretnék PS-re váltani (Vagy PS-t is venni), akkor komplett szettet kell, míg Fanatec-nél elég csak wheel-t cserélni.
Természetesen nem igazságos az összehasonlítás, mivel a TM szett azért egy kicsit komolyabb, mint a Fanatec + Logitech mókolás, de a végső célom az, hogy legyen egy jó szettem, ahol van mindenfélre váltóm, kézifékem, stb.
Mindez teljesen amatőr célra. Az mondjuk más kérdés, hogy emellett szépen lehet spórolgatni Fanatec pedálra, hátha megihlet a Loadcell De az már sokadlagos kérdés.
Most amit lehet szétmókolok a Logitech-hez, és szépe Black Friday-ig kiderül, hogy ér-e ez nekem ekkora befektetést. Aztán majd akkor kiderül.
Life is shor...
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz tobias88888 #24660 üzenetére
Köszi.
Ha jól tudom, akkor a váltófülek máshogy kattannak, az egy szintig normális, nem? A többit meglátjuk, egy bontott terméket bepróbálok alzából, aztán másnem visszaküldöm.
Más :g27/29 váltót külön lehet csatlakoztatni, vagy inkább érdemes egy váltót beszerezni külön?
-
Amantius
senior tag
válasz likeaRAINBOW #24662 üzenetére
A váltót ezzel tudod önállóan a gépre dugni. Alig egy hónapja rendeltünk, nagy lökdösődés nem volt.
Volt olyan, akit nem érdekelt a váltófülek különbsége és a máig gond nélkül használja?
Nagy gáz, kis szerencse!
-
Amantius
senior tag
-
arty
veterán
nekem volt 2 alcantarám, mindkettő máshogy kattant (direkt?!)
volt gte wheelem, az is máshogy kattant
van fanatec csr-em, ott a balos már alig/semennyire nem kattannem jó érzés, de szokható
már nem érdekel...."ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Gigi01
őstag
válasz likeaRAINBOW #24669 üzenetére
Nekem ilyen volt a T500-am pedálja,a vezetéket megmozgattam(a pedálnál),akkor jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz likeaRAINBOW #24669 üzenetére
na EZ a bosszúság
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Aksomatic
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, egy kormányt szeretnék vásárolni 15-20 ezer forint körül, alkalmi autós játékra, főként F1, csupán szórakozás gyanánt. Van olyan ebben a kategóriában ami jobb mint az átlag? Esetleg valami ajánlat?
Előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
dzudzu
tag
Sziasztok,
Egy eve hasznalom nagy megelégedéssel a TH f430 kormanyom, viszont egyre tobbszor erzem a 270 fokos forduloszog hatranyat.
Mit gondoltok, mekkora elorelepest jelentene jelen esetben egy g29? Nagyobb értékű TH kormányt nem szívesen vennék a nagy hibaarany es a korulmenyes javittatas miatt. -
elgeo
csendes tag
válasz bertalanimre #5557 üzenetére
szia nekem ugyanilyen típusú kormányom van, annyi különbséggel, hogy nekem elméletben megvan a hozzá való driver ,.(ugyanúgy floppyn)
csak annyi a problémám, floppy meghajtó nélkül nemtudom műxik e???!!! -
Attila88
újonc
válasz DummyBoy #24617 üzenetére
Nos megtörtént a tisztítás, kapott bőven bőven kontakt tisztítót, amennyire lehetett megmozgattam, de továbbra sem akarja az igazságot. Lehet, hogy a váltó paneljén ment ki valami, vagy a kormányban a csatlakozónál?? A játékvezérlőt megnyitva ha beteszem a váltót 1-2-be írja is hogy 1. és 2. fokozat, de nincs hozzá társítva gomb. A mellékelt képeken látszik.
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
A logi shifter-t szeretnem atalakitani seq.-re
Valahol fellelheto az adapterrol cad rajz (terv)?Elore is koszonom a valaszokat.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz Attila88 #24679 üzenetére
Sajnos nekem is volt hasonló.
Nálam egészpontosan az történt, hogy idővel játék közben egyre többször váltottam félre. Azt hittem én vagyok a béna, amikor 4-ből 5-be váltásnál visszaraktam hármasba, ill. 5-6 váltásnál 4.-be raktam. De egy idő után hiába állt a váltókar 1,vagy 5. fokozatban, hármasnak érzékelte, ahogy a 2 és a 6. is 4-esként működött. Rükverc meg már régóta hiányzott. Hardveraprón volt egy hirdető, aki tavaly megjavíttotta, azóta tökéletes. Igaz, azóta csak párszor vettem elő. -
Redneck
nagyúr
Melyik a legolcsóbb kormány amit érdemes megvenni PC-hez? Olyan kellene amin van pillangóváltó. Nem HC szimulátor a cél, inkább a könnyedebb címek, Project Cars, Shift 2, Dirtök, Forzák.
Aprón találtam MOMO-t 14-ért, elvileg alig használt.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Régebben olvastam valahol, hogy DFGT-ből létezik valami újabb, fejlesztett verzió, ez igaz?
-
ForRedGlory
félisten
[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
-
Joshi
titán
válasz ForRedGlory #24693 üzenetére
"...kefe nélküli motornak köszönhetően a kormányunk nem csak vibrál és némi ellenállást fejt majd ki játék közben."
Ez pontosan mit jelent? Direkt Drive-ot? Vagy valami hybrid megoldást? -
ForRedGlory
félisten
Nekem ez nagyon szaknyelv, de tessék
The T-40VE custom brushless motor.
This need for lifelike linearity pushes the boundaries of the motor’s power: that’s why the motor combines velocity, instant responsiveness and intense torque on a constant basis, no matter how many hours the wheel is used for, or how long you’re competing. The wheel provides more refined Force Feedback and stall force – particularly by way of allowing for more simultaneous effects – than was possible in previous generations. The wheel is able to handle considerable power peaks without any reductions in terms of force output.
The T-40VE motor – specially designed, developed and manufactured by Thrustmaster’s R&D teams – meets these needs thanks to T-M.C.E (Motor-Cooling-Embedded – patent pending) technology, which manages heat transfer and dissipation more efficiently than ever before. The T-40VE incorporates this cooling system right in the very heart of the motor, in a highly constrained and enclosed environment. This combination ensures constant precision in terms of rendering of the T-GT’s performance and effects throughout racing sessions, allowing the driver to experience the full complexity of sensations.
This motor and its innovative cooling system – combined with the optimized T-F.O.C (Field Oriented Control) algorithm with Hall effect sensors (another of Thrustmaster’s patented technologies) – has the advantage of instantly sensing the wheel’s position with unrivaled accuracy. The wheel dynamically optimizes the response to intense torque demands with lightning-fast speed, switching and avoiding any losses of power.(#24694) -Solt-: Nekem tetszik, de kinek a pap...
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz ForRedGlory #24696 üzenetére
Igen ez valami hagyományos és DD közötti egyedi megoldásnak tűnik. Ezzel nem is lenne baj főleg ha pozitív értékelések lesznek, az ár az már annál inkább problémás.
-
Amantius
senior tag
válasz ForRedGlory #24693 üzenetére
Francba, dobhatom ki a Fanatecet a sunyiba.
Szerintem is ritka bután néz ki, mondjuk ennél nagyobb baja ne legyen, ha jó a cucc, nekem mindegy lenne hogy néz ki. Az árát tekintve viszont, nem ez fogja megoldani a "most akkor melyik kormányt vegyem" problémát. Ezen kívül a pedál, nekem úgy tűnik, hogy lényegében maradt a régi. Szó sincs load cellről, vagy bármiről, így még erősebb az ár, ha valóban ennyi lesz. Mondjuk a kompatibilitásra figyeltek.
Engem speciel nem érint, de azért kíváncsi leszek rá, ha majd belenéznek a teszterek, hátha tényleg alkottak valami "újat", mert a nagy marketing blablában azt mondanak, amit akarnak.[ Szerkesztve ]
Nagy gáz, kis szerencse!
-
DummyBoy
senior tag
Szerintem ez inkább a motor és a hűtés hatékonyságáról szól, de lassan meglátjuk nemsokára úgyis.
Izgalmas év lesz, jönnek a TM új kormányai, T-GT és TS-XW Sparco cuccokkal, kint van az új Fanatec CSL Elite, ami elvileg jobb mint az előző, valamint új Fanatec bejelentés is várható... Lesz mire spórolni.
[ Szerkesztve ]
Life is shor...
-
Redneck
nagyúr
válasz Danecay #24687 üzenetére
El is vitték sajnos a Momo-t. .
Gigi01, Danecay
Vennék én DFGT-t csak egy használt kormányért húzósnak tartok 30 rugót, pláne garancia nélkül . A jónak tűnő vételek ennyiért mennek nagyjából. Egyelőre nem erőltetem a témát, rá kellett jönnöm hogy még nincs meg az új asztal, addig csak szenvedés az egész, nincs hely...Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1360P 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest