Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hobby elektronika
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Fujifilm X
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
venember83 #150666 üzenetére
-
válasz
Vismajor01 #150698 üzenetére
Ezt is el kell fogadni, hogy valaki nem szereti az odaégett pörköltet, csak mert mi főztük.
-
HellGreg
őstag
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Soulfly842 #150674 üzenetére
de egy olyan magyar csapatot, amilyen évtizedek óta nem volt
te mi a jóó istenről beszélsz?..... milyen csapatot?
egyetlen egy db kezemen megszámolom neked, melyik játékos ér bármit is ebből a mi őrületes szívválogatottunkból: sallai, szalai ádám, szoboszlai, gulácsi, nagy ádám.
összes többi nulla.
az, hogy az olasz barátunk hozott magával olasz mentalitást, taktikát, területvédekezést, harcosságot és mindenekelőtt erőnlét-felpumpálást az addigiakhoz képest, az mind Rossi és csapata érdeme. de ettől még nem lettek jobb focistáink, nem volt az este megint 3nál több passz, labdát képtelen vagyunk tartani, elrugdossuk eszetlenül, ötlettelenül folyamatosan, és inkább húzzuk magunkra az ellenfelet. ennyit tudnak, ebből áll ki a játékunk.ez a magyar csodajáték. ez a nagy szar az, amire a külföldiek hát mondják azt persze, vagyis mi ennyit hallunk vissza, hogy a magyarok ellen igen kellemetlen játszani.. jah. meg emellett kb röhögnek is, amikor látják, mennyire képzetlenek - a nyugati szinthetekhez képest, de a szív és az akarat megvan, azt nem veheti el senki, hiszen meg kell halni a pályán ! kleinheizer lacikával együtt, egyem meg a szívét .. az hogy szalai az este egyszer el tudott húzni a szélen és pont jól adott be az korrekt volt igen, de ezen kívül nagyon más bármilyen szebb mozdulatra emlékszel-e a 94perc alatt? mondjad gyorsan akkor nekem
nem, botka hátulról becsúszik a visszafele! futó gündokannak, a sárga lapért, szalai ádám szokásos csetlése botlása meg feldobálásai állandóan, bárki megkapja a labdát valamelyiktől, egy passz, következő már vágja is előre, hátha lesz valami-alapon..mintha 3 ronaldo lenne elől, bzmeg..pedig csak egy szalai van
ezt néztük a portugálok ellen is, ezt néztük a franciák ellen is és tegnap este is. tudom, ez jut nekünk meg ezt kell szeretni, de ne gyere nekem az évtizedek óta legjobb csapata-szöveggel mert én érzem tényleg rosszul magam. vagy ha ez a legjobb, akkor nagyon messze van még a játékkal való győzelem.
mindenki azzal jön hogy hát sajnos ez van, ennyi jut nekünk, fogadjam el. de miért kell ezeket elfogadni?? a labda ugyanaz, mint Amszterdamban vagy Liverpoolban, az a kibaszott pálya meg kapuméret ugyanaz, a cél is ugyanaz, a saját kaputól a másik kapujába eljuttatni a labdát. nap mint nap ezt csinálják ugyanúgy mint mbappé, nem téglarakodás után kell edzeniük menni hanem csak és kizárólag ezzel kell foglalkozniuk, pénzeket is elraknak ezért, nem is olyan keveset. akkor mi a gond velük?? miért nem csinálnak lövőcselt, és mbappé meg miért igen? miért nem kezdenek el forogni középen, járatni a fejüket aztán meg a labdát, vagy egyből letenni a másiknak és kapni vissza, és modic vagy de jong meg miért igen? erre válaszolj
lassan 50éve volt igen, hogy a magyarok miatt külföldiek, sőt, brazilok jöttek! csodálni meg tanulni Farkas Jancsitól, meg Mészölytől, Alberttől. Ez volt a híres magyar futball. aztán volt Nyilasink meg Ebedlink is, akik cseleztek meg láttak a pályán, és azóta aztán lejtmenet. a csoda kis népünk ki van éhezve a sikerre, minden apró kis nyomorult sikerre, és most ez itt annak tekinthető, gondolom.. játék ugyan nincs a pályán, de szereztünk valahogy 3gólt, Rossi hozzáadta a területvédekezést, és akkor most essünk hanyatt? hogy az enervált németek ellen majdnem lehoztak egy csodát, de ha kicsit is vehemensebbek kroos-ék, 6ig meg sem álltak volna..
nem, nem kell hanyatt esni. folytatni kell a melót, szoboszlai és megfelelő kis barátai köré építeni olyan játékosokat akik látnak a pályán, akik nem félnek a kibaszott labdától, mint a tűztől. és mernek bármit mást is csinálni a pályán, a becsúszások meg kifejeléseken kívüla hollandokat meg hagyd ki ebből, mert ott látsz futballt mindig. ha bejön egy név nélküli senki a padról, attól is azt látod h sarokkal veszi át a beadást és indítja magát, meg cicázást, a közönség azért csak tud kicsit ollézni meg szórakozni.. tőlünk mikor látsz bármit is ilyeneket? mikor tapsolhat a magyar publikum egy gulácsi védésen, vagy a védelmünk felszabadításán kívül? max ha találunk épp egy csodagólt..
ha leszólod őket, ha nem, ha olyanok mint Cruyff vagy David-ék idejében, ha nem, és most csak a Depay van nagyobb sztárnév köztük, de azért csak ott egy de Jong, aki azért csak megmaradt a barcában meg csak a katalánok egyik legjobbja és csak modric vagy Barella említhető egy szinten vele. meg egy de Light, meg még jó páran. de tökmindegy. mert tőlük látsz, láthatsz focit. van rá esély. de láthattál a horvátoktól is, a dánoktól is, most az olaszoktól is, stb.. és senki nem szabadul a labdától. csak a magyar legények.. ezek a fantasztikus kis játékosok ! -
Pkc83
őstag
válasz
Drizzt #150693 üzenetére
A nagy EB feeling bennem sem volt meg úgy mint 5 éve de én ezt
inkább tudom be ,hogy azért tudat alatt végig ott volt ,hogy nagyon nehéz
a csoport és nincs esélyünk tovább jutni vagy épp pontot szerezni.
Mondjuk úgy, nem nagyon akartam látni,hogy kitömnek minket.
Ez hála istennek nagyon távol állt tőlünk. Remélem VB feeling
az már rendben lesz. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Datsyuk #150692 üzenetére
Amugy en is hasonlokeppen voltam. Valogatott meccsre mondjuk mar eleg regen eldontottem, hogy ki nem megyek, mert amit ott lemuvelt a szurkolok egy resze, az teljesen elfogadhatatlan volt a szamomra. De ennek ellenere mindig szurkoltam a valogatottnak. Most viszont valahogy nem akarodzott. Pedig tenyleg jol jatszottunk, le a kalappal. De nem ereztem magamenak az egeszet. Es ez meg a franciak elleni meccsen se volt igy.
Persze az is lehet, hogy tulsagosan hozzaszoktam ahhoz, amikor meg a finnek utolso perces gag-je kellett az eloselejtezohoz. Gyenge volt az a csapatunk, mint a harmat, de megis megvolt a varazsa az egesznek. Ezt a varazst mar nem ereztem. Az nb1-et is kezdem unni, pedig azt a mai napig nezem. De eleve mar az egesz EB megnezeset inkabb muszajnak erzem majdnem, mint valodi belulrol jovo erdeklodesnek. -
Datsyuk
aktív tag
válasz
HellGreg #150691 üzenetére
Amit írtam a fociról szól, konkrétan a magyar válogatottról. Leírtam amit éreztem azt is leírtam miért. A miért része volt a politika, nem volt benne semmi burkolás, de nem azon volt a hangsúly. Direkt megjelöltem, hogy, off is van benne.
"miért a válogatott bűne?" Nem a válogatott bűne, pont ez miatt van/volt bennem a konfliktus.
Én elhiszem, hogy te nem érted, jobban mondva csak egyféleképpen érted. Politikai topikba pont az ilyen kommentek miatt nem akartam.Viszont ki akartam írni magamból.
u.i: Én akkor is szurkoltam a magyar válogatottnak amikor retek lepukkant stadionokban játszottunk és 7-ket kaptunk....Ez van. -
HellGreg
őstag
válasz
Datsyuk #150677 üzenetére
"És őszintén szólva azt szégyellem, hogy nem tudtam teljes szívből örülni a válogatott sikerének... (...) Gyerekkoromtól fogva hasonló élményekre vágytam és azt vettem észre, hogy nem tudtam elválasztani a csapatot és azt amit a vezérünk (aka Zseb-Putyin) és a sleppje képvisel /kommunikál és tesz-vesz. Nem most, hanem már egy ideje évek óta cseppekként gyűlt nálam. Mert hát nekik ez a mindenük. Nah és ezért ideges vagyok magamra, rájuk stb. Az utolsó EB még itt ugráltam össze vissza most meg......
Az NB1-el már elérték, hogy abszolút ne érdekeljen, remélem a válogatottal nem ez lesz.
Azt is tudom, hogy egyéni szoc probléma. Nem politizálásnak szántam, csak így elgondolkodtatott."A burkoltmak szánt de mégsem burkolt mondanivalót meg még hasznosabb kiérteni. Nem értem, a válogatott sikerének miért nem tudtál úgy örülni, miért a válogatott bűne az, hogy zseb-putyin mit csinál... és de, ezt politizálásnak szántad. Annak meg a politika topikban lenne a helye szerintem.
forceberg: "A mostani magyar fociban kialakult helyzet a focirajongók zsák krumplija." - ezt már nagyon vártam valakitől
-
fatal`
titán
válasz
Soulfly842 #150679 üzenetére
Szerintem ez elég hülyeség volt. A hosszabbításban már nem kellett volna számítson.
Így viszont, aki a második meccset játssza otthon az előnybekerül.
-
Cartevo
őstag
A másik vas a tűzben: holnap dől el, hogy ki lesz a Fradi BL-ellenfele.
-
válasz
DeathAdder #150685 üzenetére
Az 5 csere még a pótolhatatlan klasszisoknak a problémás, mert 60 perc után kaphatnak egy új kutyát a nyakukba.
Nálunk az van, hogy a pad nem tudja a kezdők szintjét hozni. -
Cartevo
őstag
válasz
DeathAdder #150685 üzenetére
Superliga elleni kényszerlépés.
-
válasz
forceberg #150684 üzenetére
így van, tehát sokkal kisebb lesz az esély hogy boruljon a papírforma, mert egyenlítésnél sem lesz pánik, az 5 csere is a tápos csapatokat részesíti előnyben, jól látszott ez pl az EB F csoportján, a magyar csapat is ott vérzett el hogy behoztak fáradt klasszisra friss klasszist, amit már a hókadt magyar védelem nem tudott tartani.
-
válasz
DeathAdder #150683 üzenetére
Most előbb egyenlíteni kell, nem egyből a menny / pokol.
Biztos a Sziti fizette! -
válasz
Ringman #150682 üzenetére
Így van, de egy jó szabály volt, megvolt a szépsége, egy jó taktikai elem volt, ahogy az aranygólnak is megvolt a bája.
Jó dolognak tartottam, mert fenntartotta a futball feszültségét, hogy kiesés és továbbjutás között nüansznyi különbség volt, így nem lesz többet a sziti kiverve drámai módon, a spurs-ajax szerű meccseket is el lehet felejteni, ez megint a nagy csapatoknak kedvez, mert csökkenti annak esélyét, hogy 2 meccsen ne a papírforma bizonyuljon.
-
Ringman
félisten
válasz
DeathAdder #150681 üzenetére
ez még akkori szabály volt, amikor keresztül kellett buszoznia/vonatkoznia a fél kontinenst, most már nem ez a helyzet.
Amit inkább törölni kéne, az a hosszabbításban is duplán számító idegenben szerzett gól, mert az mindig óriási hátrány az otthon játszó csapatnak.
valóban ez lenne a legjobb, de még a teljes eltörlés is jobb a jelenleginél. -
válasz
Gratula.
Egy fasza taktikai elemet vettek ki, ezzel is támogatva az esélyesebb csapatokat.
Teljesen meg fog szűnni a feszültség, hogy a menny és a pokol között nüansznyi különbség van, de legalább sokkal több lesz a hosszabbítás, ami csökkenteni fogja annak varázsát, és sokkal fárasztóbb is lesz a csapatoknak.
Amit inkább törölni kéne, az a hosszabbításban is duplán számító idegenben szerzett gól, mert az mindig óriási hátrány az otthon játszó csapatnak.
-
Ringman
félisten
válasz
helyes.
-
Soulfly842
addikt
-
válasz
mefistofeles #150675 üzenetére
Szép.
-
Soulfly842
addikt
válasz
mefistofeles #150675 üzenetére
Nagyon akart ez a fiúcska, kitette a szívét-lekét tényleg 'megkapó' volt a meccs végén!
-
Soulfly842
addikt
válasz
Tibiajax #150652 üzenetére
Az egyébként mérhetetlenül szomorú, hogy egy középszerű alatt lévő Holland csapatot agyonsztárolsz, körülszeretgetsz, de egy olyan magyar csapatot, amilyen évtizedek óta nem volt lehordasz sárga földig. Mondhatnék jelzőket erre bőven, de nem fogok.
Egy önmagát már most minden játékos felé gondoló szupercsillagot minden felé emelve, egy Depay-t, aki még egy rendes top bajnokságban nem tudott bizonyítani 27 évesen,
Igazából még a cipőjét se takaríthatná egy Davids-nak, egy Seedorvnak, egy kluivert-nek, vagy egy Nistelrooy-nak, vagy Bergkampnak. Sőt, egy Van Persie is minden második meccsén gyakorlatilag gólt lőtt a statisztikák szerint.
Tudod mi lesz a sors iróniája?
A hollandok, ha egy csodával határos módon átmásznak a cseheken és a Wales/dánia párharc győztesén;
A németek az angolokon (több, mint valószínű: vérszegény ez az angol válogatott is idén), majd az ukrán/svéd párharc győztesén;
Akkor olyan meseszépen gázol majd át ezen az oranjén, mint a huzat. Akkor talán megtanulod becsülni azt a magyar 2-2-t is.
Nem az osztrákok, az ukránok és az észak-macedónok jelentik a mércét, ez eddig még csak labdázgatás volt.
Nem szabad, hogy ezt bármi megkeserítse, ez egy olyan sikeres időszak volt, amilyen évtizedek óta nem jellemezte a magyar focit. Ennek igenis örülnünk kell.
Izé, keményebben fogalmaztad meg, de van benne ilyen olvasat is; viszont szerintem Rossi nagyon kellett ehhez a csapathoz, hogy csapatként működjön.
Jó az alapanyag most nagyon, de ezt egy csapatba kellett rázni - neki ez sikerült is, s vele szintet is léptünk
De ez Rossinak önmagában nem nem volna, ehhez tényleg kellettek a játékosok is, hogy felszántsák a pályát, s kihozzák a maximumot.
hááát... tényleg erősen kell szurkolnod!!
Abból a szempontból egyetértek, hogy így a teljesítőképességük csúcsát is megismerte a csapat és jól vizsgázott, de azzal nem feltétlenül, hogy gyengébb 'tükör csapatok ' ellen ne vizsgáztak volna jól. Az utóbbi időkben azért megvolt a győztes mentalitás és a hasonlónak tűnő csapatokat is vagy megvertük, vagy x-eltünk.
-
atee_13
őstag
válasz
Kisgépkezelő #150670 üzenetére
Játékosoknak???
Megvesztél hová vezetne az?
Itt minden ami jó piktorka kegyelletéből van, ha valami nem jó, vagy nem lehet ellopni akkor soros, lipcsik, gyúrcsán, karácsony lehet igény szerint válogatni vagy csoportokba rendezni
-
sh4d0w
félisten
Most nézem: a Vidibe igazolt Lüftner anno az U21-es EB-n csapattársa volt Shicknek (aki a mostani EB legnagyobb gólját lőtte), mellesleg az olaszoknak ragasztott egy óriási gólt 22-ről.
Jó ajánlólevél.
-
válasz
HellGreg #150663 üzenetére
Én szurkolok a csapatnak, mégha az is benne van, hogy pl. Willi 3M €-ért lett magyar...
Sajnos, teljesen megérthető az az álláspont is, hogy vannak emberek, akiket egy kis focival nem lehet lekenyerezni.
A mostani magyar fociban kialakult helyzet a focirajongók zsák krumplija. -
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
Soulfly842 #150639 üzenetére
Arra mondjuk ez a csoport volt a legjobb, hogy megmutathassa a csapat, hogy mi az amit tud. Valami olyan csoportban ahol összetalálkoztunk volna a "tükörképünkkel", biztosan nem láttunk volna ilyen hősies küzdelmet és abban sem vagyok teljesen biztos, hogy a többi stabil védelemre és kontrajátékra építő kiscsapat ellen sokkal jobb eredményt értünk volna el.
HellGreg: Én meg már azt hittem, hogy a játékosoknak köszönhető.
-
-
-
sh4d0w
félisten
válasz
Peterhappy #150662 üzenetére
Röhögni fogsz: még az EB kezdete előtt salesman kért tippeket a munkahelyi EB-tippelősdire. Beírtam neki, hogy mi 3 pontot szerzünk a csoportban. 2 lett ugyan, de közel voltunk a 4-hez...
Egyébként meg az angolok nem hepik, hogy a németeket kapták.
-
venember83
nagyúr
Egészségügy, politika, egy kis homofóbia, sorolhatnám még, van itt minden ebben a labdarúgás/foci topikban, öröm itt megfordulni.
-
mephi666
nagyúr
válasz
DeathAdder #150664 üzenetére
...angoloknak fogok szurkolni, tehát a németek mennek ott tovább
valami sima 1-3-al
ui: júli3 a szülinapom, remélem nem a németeket kell aznap este néznem, hanem az angolokat negyeddöntőben
-
válasz
Cartevo #150658 üzenetére
ja.. olyan EB ahol pl. az angolok ha végigvinnék egyetlen egy mérkőzés lenne amit nem hazai pályán játszanának..
btw olvasom hogy temetik a németeket hogy minek jutottak tovább ilyen teljesítménnyel, hát ahogy elnézem ha az angolokon átmennek (szerintem át fognak) akkor svéd/ukrán negyeddöntő, majd holland/cseh/wales/dán elődöntő, szóval a döntő is simán összejöhet nekik.
-
HellGreg
őstag
válasz
Datsyuk #150660 üzenetére
Persze, toljad a vakert arról, hogy aki a magyar válogatottnak szurkol, az Orbánnak szurkol, utoljára ezt az amerikai népfaszában olvastam, akkor is és most is felfordult a gyomrom. Holott abban igazad van, hogy a zseb-putyin és bandájának köszönhető, hogy végre nem 7-eket kapunk nagyobb csapatoktól, felkerültünk az A-ligába és jó eséllyel a VB-n is ott lehetünk. A meccseinket meg nem egy lepukkant retekben kell játszanunk, hanem végre stadionban. Igen, van összefüggés, úgyhogy szomorkodj csak. Mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet érted.
-
Ideestem én is. Minden képzeletemet felülmúlta a Csapatunk és minden tiszteletet megérdemeltek mind tegnap, mind általában az EB-n.
Tegnap, mikor megláttam a kezdőben Szalait, mondtam a többieknek, hogy nem akarom elhinni, hogy már megint vele kezdünk, de ezek után tuti, hogy gólt fog szerezni. És basszus, így is lett! A bekapott gólokért nagyon kár, az első piszkosul fájó, és a második írtó peches volt, ha nincs a blokkolt lövés és Gula nem kvázi térdelő helyzetből indul, simán hárít.
Valamiért ennek tegnap így kellett történnie.Én őszintén bevallom és felvállalom, hogy nem hittem, hogy akár csak gólt is szerehetünk a három meccsen, nem hogy pontot és nem is feltétlen a válogatottat írtam le ennyire, hanem a többit gondoltam ennyivel jobbnak. Maximálisan büszke vagyok a Fiúkra, nagyon szép élményekkel ajándékoztak meg bennünket.
És kecsegtető a jövő, remélem továbbra is így tud fejlődni a válogatott, mert akkor még sok-sok örömünket leljük majd bennük! -
-
Datsyuk
aktív tag
válasz
Soulfly842 #150632 üzenetére
Furcsa, nálam keveredtek az érzések az egész EB alatt. És őszintén szólva azt szégyellem, hogy nem tudtam teljes szívből örülni a válogatott sikerének mert ez bizony egy ilyen csoportban nagy siker volt. Gyerekkoromtól fogva hasonló élményekre vágytam és azt vettem észre, hogy nem tudtam elválasztani a csapatot és azt amit a vezérünk (aka Zseb-Putyin) és a sleppje képvisel /kommunikál és tesz-vesz. Nem most, hanem már egy ideje évek óta cseppekként gyűlt nálam. Mert hát nekik ez a mindenük. Nah és ezért ideges vagyok magamra, rájuk stb. Az utolsó EB még itt ugráltam össze vissza most meg......
Az NB1-el már elérték, hogy abszolút ne érdekeljen, remélem a válogatottal nem ez lesz.
Azt is tudom, hogy egyéni szoc probléma. Nem politizálásnak szántam, csak így elgondolkodtatott. Furcsa és kurvára nem gondoltam volna, hogy ez lesz.
De a lelkesedést a fórumon jó volt olvasni.
Ennyi az off....
Jöjjön a várva várt Southgate VS Löw taktikai mastermind battle of the beasts. Vajon ki túr mélyebbre agymasszát keresve? Előre félek..... -
Cartevo
őstag
Fura a helyszínosztás.
Az angolok következő meccse otthon lesz, de a spanyol-dán-holland triónak nem.
-
mephi666
nagyúr
válasz
bandus #150655 üzenetére
eü-rendszerünk annyira nem katasztrófa, mint amennyire szeretik annak beállítani: régi ismerősék szültek londonban és itthon is... (valamint kint éltek vagy 10 évet és más ellátást is igénybe vettek) tapasztalatból mondta, hogy nem kell mindent benyelni, amit a médiában hangoztatnak... de az olasz eü-re is mondják, hogy nem jobb a magyarnál
ezeken a helyeken viszont a klubfoci pár szinttel feljebb van (sőt a válogatottjuk is általában jobb)
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Soulfly842 #150632 üzenetére
ez a 2-2…a lehető legretkebb eredmèny lett
én azt vártam, meg kívántam is hogy tömjenek jól majd ki végre bennünket, kicsit essünk vissza a földre. erre a bundeszmáncsáft volt a legalkalmasabb.
de neem, sőt, még továbbjutásra is álltak ezek a szerencsétlenek, köszönhetően a bőven maguk alatt teljesítő germánoknak. az erőn felüli magyarok és a bőven szint alatti németek hoztak egy 1-2es eredményt..86%os német labdatartással persze
akkor már nyilván annak szurkol az is, aki amúgy lesajnálta eddig őket, h jussunk tovább már. hát nyilván
erre bzmeg kapnak még egyet, legyen szaros kettő kettő, ami a lehetô legrosszabb eredmény. mert nem arról mesél, h 8-0, mert tényleg hát igen, ennyivel magasabb szinten vannak a németek, ez van, de hát ezt mindenki tudta..
nem ez történt, sőt, szarok voltak, mi meg -hát ha nem is jók, mert passzolgatni, labdát megtartani 5mpig nem tudunk ugyanúgy-, de szívválogatot volt ismét!
de végül csak elvéreztünk. ugyanugy, ahogy a retek portugálok ellen is. megint ugyanabban az utolsó percekben
szánalom
így, hogy elértek egy ilyen drusztolós eredményt…az volt -
Ennél jobb játékot és eredmény csak Bognár K. Gyurival érhetett volna el a csapat.
Most csak a kis szerencse hiányzott az óriási bravúrhoz, a teljesítmény kiváló volt. Az a fránya sorsolás, a ilyen lengyel-svéd-skót-dán csapatok ellen simán reális esély lett volna!Ami mellett én nem tudok elmenni, az Gulácsi betlije, lehet, hogy 1-0-ra sem nyerjük meg, de ez egymás után a második ki-ki meccse, amikor hatalmasat hibázik.
-
mephi666
nagyúr
válasz
Viktoár #150647 üzenetére
ez olyan, mintha Fucsovics játszana Federer-rel és "csak" rövidített játszmákban maradna alul, miközben teljesen kiegyenlített a játszma... neki se lehetne felhánytorgatni semmit, ha a világ egyik legjobbja ellen maradna alul kicsivel... (aki éveken át vezette a világranglistát és legalább 50szer annyi pénzt teniszezett már össze) az, hogy ezek a csapatok ennyivel többet érnek, azt takarja, hogy egyéni szinten technikásabb, tehetségesebb, gyorsabb játékosaik vannak... nálunk meg a csapategység volt teljesen rendben
mindenféle hiányosságunkat csapategységgel és összefogással pótoltuk...
-
Viktoár
addikt
válasz
mephi666 #150642 üzenetére
Persze de úgy nem lehet pályára lépni hogy úristen a volt vb bajnok ellen játszunk most mi lesz? Mint ahogy be is bizonyítottuk hogy mindhárom csapat verhető lett volna.... Úgy látszik csak engem zavar ennyire hogy kiengedtük a kezünkből a továbbjutást, és nem csak az utolsó meccsről beszélek.
Értem én hogy most ezzel vígasztaljuk magunkat hogy XY többet ér mint a csapat meg hogy VB és EB győztesek, de lássatok már tovább, ebben sokkal de sokkal több volt mint amit a végeredmény mutat de mégis az alapján lehet tovább haladni.
A meccseket látva engem nem vígasztal "hogy hát nézd meg kik ellen játszottunk."
-
mephi666
nagyúr
válasz
DeathAdder #150644 üzenetére
2-2re tippeltem én is, viszont úgy éreztem, hogy már az elején lesz egy védelmi hibánk, ami után mi futunk végig az eredmény után
-
válasz
DeathAdder #150382 üzenetére
Amúgy csak halkan, hogy Yashoda elefántnak természetesen igaza lett
-
válasz
Drizzt #150631 üzenetére
A tegnapi eredmeny szep eredmeny volt, de azert inkabb a nemetek jatssottak dobbenetesen szarul, mint mi jol.
Azért volt némi köze ahhoz, hogy a legkomolyabb német veszélyforrásokat (a két wingbacket) milyen zseniálisan sikerült lenullázni Rossiéknak, ahhoz képest hogy mondjuk a portugálok a németek ellen 5 tök egyforma baloldali oldalváltást nyeltek be, amiből 4 gól lett.
-
mephi666
nagyúr
válasz
sh4d0w #150640 üzenetére
fél füllel hallottam az irodából, hogy munkatárs: "hát nézte ezt a magyar válogatottat, elaludt a meccsen és a 70. perc után ébredt fel, amikor 2-1-re vezettünk, majd egyenlítettek a németek és ennyi volt... megint nem bírtak végigjátszani 90 percet, nem tudják, hogy addig tart egy meccs... kár-kár-kár..."
...aztán az 1. és a 2. félidőben is voltak 20perces időszakok, amikor konstans német nyomást kellett állni... szerencsére egyszer ez lépett oda, egyszer az, máskor meg a harmadik kifejelte... plusz a szerencse is mellénk állt, így bírtuk... éreztem, hogy nincs csapat, ami ezt végig kibírná (sőt megkockáztatom, hogy nagyon sok csapat eközben 3-4 gólt simán bekap) ...becsúszott azért 1-2 védelmi hiba, de ne felejtsük el, hogy nálunk nem VVD+De Ligt alkotja a védelem középpontját
nyáron azt várom legjobban, hogy Szalai hova lép tovább... jó lenne, ha valami normálisabb európai csapat fix belső védője lenne hosszú ideig
#150641: izé, nézted kik voltak az ellenfeleink?
csak érdekességképp: mindhárom csapatban van játékos, aki egymagában többet ér, mint a teljes magyar keret... sőt Mbappe egymagában kb dupláját éri... bajnok klubcsapatok, topcsapatok és bl-győztes/bl-döntős csapatok játékosai nagyrész... mellékesen a portugálok/németek/franciák hárman több eb-címet gyűjtöttek be, mint a maradék 5 csoport 20 csapata összesen
arról nem is beszélve, hogy az előző vb-ket is a németek meg a franciák nyerték
-
Viktoár
addikt
válasz
Vismajor01 #150638 üzenetére
Azért nem csodálkozom mert az értő olvasás itt sokaknak nem megy ahogy látom.
Elismertem a fejlődést és hogy keményen dolgoztak a pályán. Jók voltak a meccsek, nagy meglepetés volt mindenkinek. Ezt mindenki így látja csak közben átsiklunk a tény felett hogy még mindig nem elég és mégtovább kell fejlődni hogy legyen eredmény is ne csak a vállveregetés maradjon a végére.
Nekem a "szép volt fiúk majdnem sikerült" -ből már elég volt. Jó lenne már azon izgulni hogy dobogósok leszünk-e vagy negyedikek. Ezért nézzétek el nekem hogy a végeredménynek nem örülök. Állandóan az a forgatókönyv hogy még javában megy egy torna, de mi már a "következőre készülünk".
Persze felfoghatjuk úgy is hogy jó volt ez, majd a következő versenyen, vagy a majd a kövekezőn....... Főleg úgy hogy a kezünkben volt a lehetőség csak az utolsó 10 percet mindig elengedjük.
Egyébként meg ha mindenki egyetért és csak bólogat a topikban akkor nincs miről beszélni.
-
sh4d0w
félisten
válasz
Viktoár #150636 üzenetére
A probléma az, hogy úgy viselkedsz, mint a bulvár újságírók és a teljesítmény kontextusát nem nézed, hanem abszolút értékben értelmezed azt. Ez pedig visszatetsző, amikor valódi teljesítményt rakott le a csapat a gyepre.
Megpróbálom még egyszer, hátha leesik: két világbajnok (köztük az aktuális) és egy Európa-bajnok (az aktuális) volt velünk egy csoportban.
(Példa: a Matheus-válogatott kikapott 4-1-re a többek között Ronaldinhót felvonultató braziloktól, másnap vmelyik bulvárlap frontja: "Matheus, ez kevés!" - nem fogták fel, ki az ellenfél.)
-
Soulfly842
addikt
Nem, hogy a magyarok, de még a világ és a troll-oldalak is a magyar válogatott előtt tisztelegnek
-
Viktoár
addikt
Elnézést mindenkitől, nem tudtam hogy csak egyetérteni lehet az itt lévőkkel.
-
Ringman
félisten
válasz
Drizzt #150631 üzenetére
A tegnapi eredmeny szep eredmeny volt, de azert inkabb a nemetek jatssottak dobbenetesen szarul, mint mi jol.
ez így működik ha valakit nem hagynak jól játszani.A magyarok mindenbe beleálltak, nagyon jól védekeztek, minden területet lezártak, egyik oldalon sem tudtuk megbontani őket. Mindenre reagáltak, akárhogyan is variáltunk Kimmichhel vagy Sanéval. Nem volt könnyű menet kiharcolni a döntetlent. Mindent bevetettünk, hogy megzavarjuk őket, de fejetlenül se mehettünk előre, mert egy kontrával végünk.
-
Soulfly842
addikt
válasz
Tibiajax #150434 üzenetére
Lehet itt hupolgatni meg ilyenek, de legalább egy "örülök, hogy tévedtem" jellegű belátás elférne itt.
Remélem azért a te szíved is megdobbant, mert ez nem amolyan névlegesen magyar narancs volt, sokkal több annál.
____
Vitán felül áll, hogy a magyar válogatott szintet lépett. Ebben a játékosoknak is szerepe van, s Rossinak is kiemelten.
Köszönöm a válogatottnak és azt kell, hogy mondjam - Csoda volt ezt látni, ahogy minden megy jelentős hányadában a topok-topjai, három nagy esélyes féli a magyar válogatott játékát!
Az út kiváló, lépkedjünk tovább ezen az úton! Kész csoda amit elértünk. Ezzel a játékkal, amit itt nyújtottunk bármelyik másik csoportból továbbjutunk. A sors nem volt kegyes, de a látott játék alapján egy dolog biztos: eljön még a mi időnk.
Hol mertünk volna arról álmodni az elmúlt időkben, hogy Törökország, Szerbia és Oroszország előtt csoportelsők lehetünk a nemzetek ligájában? Hol mertük volna álmodni azt, hogy a magyar csapat sakkban tartja a mérkőzések túlnyomó hányadában az utóbbi két világbajnokot és a legutóbbi európabajnokot?
Az ilyenek ellen már valamilyen potyagól- vagy bevánszorgó labda-, vagy megvert védelem- árán már a fejünket fogtuk az első fél óra után!
S nem csak az ilyen ellen, hanem már a török-szerb-orosz csapatok ellen is.
Hosszú idő után van védelmünk, egy olyan amire most európa és az egész világ rácsodálkozott. Vannak (igen, több is) olyan védőink, akik magyar szinten igenis klasszisnak hívhatóak (Vili Orbán, Szalai Attila, de Botka is odaemelkedett melléjük!) Hogy Nagy Ádi hányszor nyúlta le klasszis játékosok lábáról a labdát, tökéletes tiszta szereléssel? Öröm volt nézni. Nego is oda tette szívét lelkét - ő bizony értünk is küzdött, ahogy a teljes csapatot fel lehetne így sorolni ezernyi érdemet kiemelve. Szalai ismét kimutatta a foga fehérjét tegnap este, hogy mekkora hatalmas küzdő és mekkora szív dolgozik benne a rengeteg őt érő kritika ellenére. Nem nyafog megmutatja!
Sallai is rengeteget dolgozott elől, nagyot küzdött és ne feletsük el, hogy ő is még csak 24 éves! Van ideje még fejlődni! Öröm azt látni, hogy megérett egy új nemzedék,. Sallai-val Schaferrel (úristen, ő is mekkorát játszott az EB-n 22 évesen és hogy küzdött még a mérkőzés utolsó perceiben, s mekkora érzelmi impulzus, szenvedély és csalódottság volt az arcán a meccs végén! Igazi győztes lehet ő, igazi győztes mentalitással!) Schön Szabolcsban is szép jövőnk lehet (20 éves), csak amerika ne legyen neki örök kitérő... nyújtson ott egy nagyott és jöjjön vissza Európába alkotni egy nagyot.
Jó volt magyarnak lenni, na. Csodát műveltek és a folyami trollok is remélem megbújnak egy jó pár évre a sarokban. A válogatottan ez nem fog múlni, végre büszkén tudunk kiállni a világbajnoki selejtezőkre és úgy, hogy van is esélyünk! Küzdelemre fel, a játékosoknak és a szurkolóknak is!
Szerintem keress másik sportágat, a foci nem neked való. Látom, csak az EB-re tértél be, hogy magyarokról írj szépet és jót. Ne tedd, nincs reális képed a fociról. Ez most nem arról kellett, hogy szóljon 9 ponttal továbbjutunk. Ezt a szintet, amit itt letettünk a világ válogatottjainak 95%-a megirigyelné.. persze-persze, írhatod, hogy mit értek el vele - de ezzel is csak azt bizonyítod, hogy nem értetted a lényeget és hogy nem látod át a focit, mint olyat.
-
Drizzt
nagyúr
A tegnapi eredmeny szep eredmeny volt, de azert inkabb a nemetek jatssottak dobbenetesen szarul, mint mi jol. Ket hatalmas vedelmi hibabol lottunk ket golt, azon kivul a felezovonalat nem nagyon leptuk at. Amig meg eljutottunk az EB-re, ott boven kellett mak.
A tovabbjuto legjobb harmadikos lebonyolitas osszessegeben nagyon bejott. Jol elertek vele, hogy mindig legyen tet, ne forduljanak teljes unalomba az utolso csoportmeccsek.
Jatek tekinteteben egyik valogatott se tetszett. Orulok, hogy vegre jon par nap szunet, mar nagyon megcsomorlottem. -
MrChris
nagyúr
válasz
mephi666 #150625 üzenetére
10 éves voltam és emlékszem rá, nem értettem, hogy mi van, miért kapjuk be a gólokat, csak az jutott eszembe, hogy a szovjeteknek lefeküdtünk. Másnap a suliban a napközis tanár ügyelt ránk és egy feketefehér videoton tv-n néztük aszem az ismétlést. Hírekben ment a latolgatás és hogy mindezek ellenére az optimista elemzők a VB második helyet is elképzelhetőnek tartják. Hát azóta már tudom hogy ez mit jelent.
A konteók közül a tésztaevés maradt még meg.
-
törölt tag
Nyilván kicsit az eufória beszél az emberből, de őszintén sokkal nagyobb becsület és büszkeség még ki is esni ilyen módon, mint ez a lelketlen beleszarok foci amit a körülöttünk lévők produkáltak/nak/fognak...
Sokkal jobb egy olyan csapatnak drukkolni amelyik tudásához képest kihozza a 100% közelit és csúszik mászik a pályán... mint egy sztárokkal teletűzdelt lelketlen csapat amely jó esetben 25%on működik...
Szóval igen szerintem valahol ez lenne a sport lényege is hogy az jöjjön ki, ki mennyit tud magából kihozni téthelyzetben... mi meg eléggé sokat hoztunk, a legtöbbet az EBn szereplő csapatok közül.
Tized Tizenötöd annyit ér a magyar csapat mint a csoportunkban bárki... ráadásul a csapat értékének a felét kiteszi Orban, Gulacsi és Sallai... Miről beszélünk?
-
hdanesz
őstag
Azt el kell ismerni, hogy ebben a csoportban várakozáson felül teljesített a csapat.
A tegnapi meccsen is , ha belegondolunk....mi inkább kaptuk az olyan gólokat amiket most mi fejeltünk a németeknek és nekünk voltak ilyen 'mákosabb' góljaink a közelmúltban.És ilyet, hogy a válogatott 1-2 perccel egy kapott gól után ....így válaszol....arra nagyon nem is emlékszem életemből. Ráadásul egy topcsapat ellen.
-
mephi666
nagyúr
válasz
drachoHUN #150622 üzenetére
...igen: rakjanak Rossi elé egy talicska pénzt meg egy hosszútávú szerződést és ősszel verjük végig a csoportunkat, hogy egyenes úton kint legyünk a vb-n
angolokkal kezdünk itthon, jól meg kéne őket ütni... 7 meccsből 4-en pedig papírforma szerint győzni kell... eb-teljesítmény alapján a lengyeleket kötelező verni, de az angoloktól is hozni kéne pontokat
óriási teljesítményt raktak most le, de vannak sérültjeink és még van hova fejlődni... nagyon bízok benne, hogy őszre egyben lesz a csapat és '86 után újra kint lehetünk a vb-n... 36 év... 3 éves voltam az előző vb idején (semmi emlékem nincs már róla) és ha összejön, 39 leszek a következőn, amin részt vehetünk
4. FORDULÓ, SZEPTEMBER 2., CSÜTÖRTÖK
20.45: MAGYARORSZÁG–Anglia5. FORDULÓ, SZEPTEMBER 5., VASÁRNAP
18.00: Albánia–MAGYARORSZÁG6. FORDULÓ, SZEPTEMBER 8., SZERDA
20.45: MAGYARORSZÁG–Andorra7. FORDULÓ, OKTÓBER 9., SZOMBAT
20.45: MAGYARORSZÁG–Albánia8. FORDULÓ, OKTÓBER 12., KEDD
20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG9. FORDULÓ, NOVEMBER 12., PÉNTEK
20.45: MAGYARORSZÁG–San Marino10. FORDULÓ, NOVEMBER 15., HÉTFŐ
20.45: Lengyelország–MAGYARORSZÁG -
Ringman
félisten
szép volt a tegnapi, kár a végéért.
rossinak meg külön riszpekt, hogy énekelte a himnusz.
-
GreenGoblin
őstag
Elnézve a magyarok idei teljesítményét ami lesokkolt mennyire jók voltak, csak azt sajnálom faterom ezt nem érte meg.
-
bagyulajuve
addikt
fúúú, nagyon nagyot játszottak tegnap (is) a srácok, le a kalappal
óriási eredmények és a halálcsoportban 2 pontot szerezni, hihetetlen, főleg, hogy még akár a továbbjutás is meg lehetett volna -
mephi666
nagyúr
válasz
DeathAdder #150616 üzenetére
...csak szivárványnap alkalmából kedvesen érdeklődött a lelki állapota felől, hogy érzi magát a gól után
-
LyonnaisFan1
őstag
válasz
-
BenHans
addikt
válasz
Óriási.
Köszi!
Látom közben beszéltétek ki az esélyes, én nem HajdúBézem el, megfogadtam az EB előtt.
Szerintem mindenki tudja, hogy kinek szorítok és mit gondolok kimondatlanul is.
Dánok még érdekesek lehetnek, nem lehetetlen az az ág és komoly lélektani löketet kaptak most, nem mondom honnan jöttek vissza...Rossi szavai bizakodásra adnak okot, akar még foglalkozni ezzel a válogatottal, ahogy mondta vannak tervei támadóbb focival.
-
@Benhans
neuer
#mivantefasszopó -
MrChris
nagyúr
válasz
Viktoár #150605 üzenetére
Ezzel a hozzáállásoddal a meccseket se kellene lejátszani, elég a papírforma és sorsolás után azon nyomban a bajnokot is kihirdethetik. A foci játéka már nem is számít?
Tehát számodra a válogatott nem nyújtott olyan teljesítményt amire azt mond: ez igen és nem is emeled a kalapod. Ha csak végelszámolást számító szemlélettel tekintesz az EB-re akkor 23 vesztes csapatot láthatsz akik mind kiesnek és csak egyetlen bajnokot. -
HellGreg
őstag
válasz
Viktoár #150605 üzenetére
Ha szerinted nem kisebb csoda és nem le a kalappal kategória 1:1-et játszani a világbajnokkal és 2:2-t az ex-világbajnokkal, akkor valami bibi van.
Senki nem várta, hogy továbbjussunk, de kurvára nem mindegy, hogy esünk ki, és milyen csoportból esünk ki. Szerintem ezen az EB-n nagyobbat mentünk, mint az előzőn, és látszik az óriási fejlődés a válogatottunkon. Ez a lényeg. A lottós példád meg teljesen mellément, a foci nem szerencsejáték (max az olasz bajnokság utolsó fordulója az 1.4-es döntetlen-oddsokkal). Korábbi állapotában a válogatott 0 ponttal -15 gólkülönbséggel esett volna ki kb. Szerintem bármelyik másik csoportból továbbmentünk volna, és megkockáztatom, hogy bárki más lett volna ebben a csoportban a helyettünk, ugyanúgy utolsó lett volna. Persze ez már nem fog kiderülni, de jó érzés végre "válogatottat" látni a pályán és nem attól rettegni, 6-ot vagy 8-at kapunk-e.
-
Tehát akkor:
Június 26:. Wales-Dánia & Olaszország-Ausztria
Június 27: Hollandia-Csehország & Belgium-Portugália
Június 28: Horvátország-Spanyolország & Franciaország-Svájc
június 29: Anglia-Németország & Svédország-Ukrajna -
Pkc83
őstag
válasz
DeathAdder #150610 üzenetére
Hát oké,bár megmondom őszintén nekem ez a spanyol/barca tili toli
oda vissza tízszer nagyon nem jön be. Láthattuk ha nincs elöl minőség
ezzel szart sem érnek. -
válasz
Pkc83 #150604 üzenetére
Ne eredményből elemezzünk
Labdás játékban messze kimagaslanak, ha képesek lettek volna tizenegyest értékesíteni, vagy morata csak a helyzetei 10%-át értékesítené simán agyonnyerték volna a másik két meccset is.
De nyilván egy brusztoló átlövéses focival fogja valaki őket kiejteni.
Inkább a belga szopkodást nem értem, konkrétan semmit nem mutattak, a Kdb cheat egyedül amire alapozni lehet hogy jobbak mint az átlag.
-
Pkc83
őstag
válasz
nincsnév007 #150606 üzenetére
Nem nekünk mindenképp nyerni kellett volna,a többi nem számít.
-
-
nincsnév007
addikt
és hogy a francia-portugál meccs nem lett volna döntetlen, tovább jutottunk volna?
-
Viktoár
addikt
Megértem hogy mindenki aki látta a meccseket, reménykedett és nem várt eredményeket látott.
Ugorjunk vissza kicsit a sorsolásra, amikor megtudtuk hogy kikkel kerültünk össze, szerintem nem volt magyar ember aki azt gondolta hogy továbbjutunk egy ilyen erős csoportból.
Csodák csodájára mi történt? Csoport utolsóként nem jutottunk tovább.
Nem szeretnék negatív hős lenni, de ebből a szempontból teljesen lényegtelen hogy kivel mit játszottunk és hogy 85 percig nekünk állt a zászló 2 meccsen is, a végeredmény számít.
A lottó 5-öst sem fogják kifizetni csak azért mert 2 számot eltaláltál és a többi 3 csak 1-el volt mellette.
Ha nyertünk volna azt mondom ez igen, valóban le a kalappal ez egy kisebb csoda. Félreértés ne essék, jól játszottunk, látszott hogy akarnak a srácok, de még mindig a végeredmény számít.
Mondjam azt hogy megharcoltunk az utolsó helyért? -
Pkc83
őstag
válasz
DeathAdder #150603 üzenetére
Spanyolok téged meggyőztek?
-
válasz
MPowerPH #150599 üzenetére
Általában soha nem az a csapat nyeri aki a legmeggyőzőbb, simán benne van hogy a focizni nem akaró franciák, portugálok, angolok szétfutják az olasz, holland, spanyolt, szerintem az olasz, spanyol a legmeggyőzőbb eddig ezért annyira biztos, hogy nem ezek fogják behúzni
valami szenvedve induló német, portugál, francia lesz megint a győztes
-
kacsyx
aktív tag
Kár a szerencsétlen végéért, de legközelebb ebből lehet erőt meríteni.
A rainbowmannschaft meg remélem kizúg az angolok ellen, bár elvileg azok fognak térdelni. -
Pkc83
őstag
válasz
Viktoár #150596 üzenetére
Attól,hogy te ezt előre írtad még nem volt ezen a meccsen szétesés.
A második kapott gólnál két védőnk lába között pattant úgy a labda,hogy
Gulácsi is már csak belekapni tudott. Ez pech és nem szétesés.
A Francia meccset meg ugye nem is említem. 1-1 volt ha esetleg azt SE
nézted volna.
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Formula-1
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Hobby elektronika
- Milyen széket vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest