- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DummyBoy
senior tag
Amikor úgy kapcsolod le a gépet, hogy közben műxik
Szóval a lényeg, hogy az éppen működő alkalmazásokat és hasonlókat + memtartalmat lementi és nem teljesen kapcsolja le a gépet, így amikor legközelebb bekapcsolod, akkor ''majdnem'' azonnal visszalép abba az állapotba amiben utólag lekapcsoltad ... asszem
(Én nem használom, majdnem mindig megy a gépem, ha lekapcsolom had pihenjen szegény!) -
DummyBoy
senior tag
A CPU Thermal Throttling arra jó, hogy asszem Suspend és/vagy OverHeat esetén mennyire vegye le a CPU teljesítményét ...
A Priorról meg fogalmam sincs
BUÉK! -
bagyesz
tag
HERR Z!
Szerinted a 2x512 600-as A-Data ramoknak milyen időzítéseket adjak, hogy mennyenek 300FSB-vel? A proci már ment 2650Mhz-n is. Most 9X270=2430. A ramok auton mennek(3 3 3 6 2T).Próbáltam 2.8V-al auto-n hagyva de nem indult. A procinak mekkora feszt lehet adni max ha egy Cooler Master Ultra Vortex van rajta? Előre is kösz a segítséget. -
DummyBoy
senior tag
Öröm és boldogsághegyek árasszanak el mindenkit!ű
(Főleg aki nem melózik MA is este hatig mint én)
Szóval megvannak a RAM-ok, első nekifutásra, 225 FSB, GA@F1... mint a kisangyal... kb 1 órán át
Aztán kékhalál ... biztos melegszik ... ventiapplikálás után ugyanez ... majd visza SR-re ... ott is
Akkor memtest elő ééés MÁR 200-on is hibázik!!!! Mind SR mind F1-en ... megesz a penész200-2-6-3-3-on használom jelenleg, ez megy szépen. de azért idegesít a dolog!!!
Ötlet valakinek? Ugye én voltam béna?(Főleg mivel ha nem megy normálisan, akkor nagyon megérte a 2GB Hynix D43 helyett
)
-
flinta
tag
úgy tűnik a cpu is beleszól abba, mennyin bírja a RAM még az 1T-t.
adott egy a64 3200+ ami 2625-ön stabil 252-es fsb-vel CR 1T.
vagy 2612-n 275-ös fsb-vel CR 2T-n
viszont ha visszaosztom a procit 9x-re, már 275-ön is megy 1T-n
azzal sem javult a helyzet, hogy tegnap megcsináltam a vdimm mod-ot az alaplapon és még plusz 0,2 Voltot kap a ram.
viszont így 250-en stabilnak tűnik 2-3-3-6-1T-n ami nem annyira rossz -
paprika
aktív tag
HY! Az lenne a kérdésem hogy ezek a ramok mennek-e EPOX 8RDA+ NF2 Lapban legfrissebb biossal?! Szeretném elérni legalább a 460- 480 MHZ-t! Az fsb-vel nem lessz gond mert az alaplapon meg lessz csinálva a VDD-mod! Van ilyen lappal és rammal kapcsolatban valakinek valami tapasztalata?
-
bagyesz
tag
Hello!
Tegnap raktuk össze a gépem. Most ott tartok,hogy a proc 9X270=2430Mhz,1,55V,a ramok 2.7V mennek. A 300-as FSB-hez szerintetek mit tegyek(3 3 3 6 2T auto-n) fesz?,FSB?időzítés?stb. Előre is köszi a segítséget. A tápom 420W-os Thermaltake -
flinta
tag
megtörtént a BIOS frissítés 1007 official-ra
annyit javult a helyzet, hogy 275-ön már stabil AUTO beállításokkal (2T)
2,5-4-4-8-1T-vel pedig 250 környékén.
nem az igazi de már használható legalább. úgy néz ki, nem csipázza az alaplapot a RAM valamiért. vagy fordítva -
Badb0y
addikt
válasz
Overlocker #1173 üzenetére
Miért eddig hol volt
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #1173 üzenetére
Előszőr én is meglepődtem ezen, de gondolom azért
mert ''Alaplapok,chipkészletek, memóriák'' a címe. -
Miért került ide a topic??
-
Fercsa
senior tag
válasz
Gábor vitéz #1170 üzenetére
icq-n keress meg
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #1170 üzenetére
Miért ne menne Asus-ba?!
De nézd meg a gyártó lapján a kompabilitási listát.
Itt a fórumon már annyi féle lapban ment szuperül, hogy szinte bíztos hogy a P4P800......lapokba is kifogástalanul megy!
Ellentmondó infókat olvastam az 566, ill. a 600-ról, van ahol azt írják hogy mind a kettőn Samsung TCCD-s chip van rajtuk, de azt is írják hogy a 600-on már Hynix-B chip van, és ennek az időzítéseit nem ismerem.
De nézz körül a linkeken:
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Gábor vitéz
tag
Megy a procim most is 250-es FSB-vel, csak most aszinkronban. A 600-asra azért gondoltam, hogy legyen még egy kis tartalék benne, ha mondjuk lapot+procit cserélnék.
ui.: Bár valószínű az fog dönteni, hogy mekkora lesz az árkülönbség. (január vége fele tervezem a vásárlást)
ui2.: Most egyelőre az érdekel hogy a p4p800-amban mennek-e egyáltalán ezek a ramok?
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Gábor vitéz #1168 üzenetére
Szerintem untig elég az 566MHz-es is ha csak 250 FSB-t (500MHz) akarsz elérni, mert ezt símán tudja ez a memó.
Az, hogy ezt el is érd kell egy olyan proci is ami szintén képes 250 FSB-n működni.
Amúgy ez a memó kb. 440-450MHz-ig megy alapfeszen 2-2-2-5-el, 500MHz körül általában 2,5-3-3-5-el. -
Gábor vitéz
tag
Sziasztok!
Kb a 3/4-éig bírtam átrágni magam a topikon, de már nincs több időm, szóval az lenne a kérdésem, hogy A-Data 566 vagy 600-as ramok mennek-e egy Asus P4p800-ban? Egész pontosan Asus P4p800 Deluxe (nem az új szériából, kb másfél éves) A cél jelenleg 250-es FSB minél kisebb időzítéssel. -
flinta
tag
most nézem, h 2,8V a gyári spec, + - 0,1
nemtom honnan szedtem a 2,85-öt
akkor viszem vissza
[Szerkesztve] -
flinta
tag
köszi a válszokat!
szerintem ez inkább ram specifikus probléma nálam, nincs köze az A64-hez. 2T-ben jól működik bár a 275MHz-et így sem bírja pedig a lapot így használtam előtte egy hónapig (memória órajel visszaosztással).
tehát akkor a 2,8V elég neki, dehogy kettő egyforma rosszat fogjak ki? -
sz.j
nagyúr
Erre talán az A64-es topicban pontosabban tudnak válaszolni (beállítások, hibák).
Nálam P4-ben a memteszt hiba nélkül lefutott.
Tuningnál is csak 2,6-2,7V-ot adtam nekik és semmi gond nem volt.
Lehet, hogy 2,8-3V (esetleg 3,2V)-nál a 2-2-2-5 értékek még magasabb órajelig működtek volna, de nem láttam értelmét a fesz.emelésnek. -
flinta
tag
vettem tegnap 2x512 a-data 566-ost a júzersznél. asus k8n max. 2,8v-ot tud adni.
bármelyiket próbálom 1T beállításokkal, memtest ezer hiba, win szétfagy. sokat nem tesztelgettem de 240MHz-nél is, nemhogy a névleges órajelen. (200-on viszi de ez nudli)
a kérdés:
- ennyire hiányzik neki a fél tized Volt?
- rossz mind a kettő?
- hamisak?
a max. fsb ahol stabil a lap 275Mhz
thx előre is -
-
Aloki
tag
Csak hibázik a prime, vagy esetleg egy kékhalál, abba nem hal bele a géped (remélem
) én 2 hónap alatt jöttem rá a probléma nyitjára, szóval volt kb. 300-400 kékhalálom
Ez lapfüggő, de az Epoxok 230-igáltalában elmennek (nekem 1,6-on bírja a 240-et, 1,9-en a 270-et az más kérdés, hogy azt már csak singleben)
Amúgy te leszel a második a PH!-n aki ilyen ramokat vesz nF2-be, én voltam az első (paráztam is, de jól megy, jobban mint bármi más eddig)
[Szerkesztve] -
Aloki
tag
Azért ez nem így van: nForce2-ben a tapasztalataim alapján mindenből le kell vonni 20 Mhz-et, ha duálban menne akkor még többet (ezért kérdeztem).
Nálam nF2-ben duálban 410-420 körülig mennek az 566-osok 2-2-2-5-ben, 480-on megy 2-3-3-6-ban.
G@ben:
Viszont vannak egy különleges 'dual featureje' az nForce2-nek (eddigi tapasztalataim alapján): duálban 450-460 körül nem megy tovább ha cl3.0-t állítasz be a ramnak (eddig abit nf7-ben és DFI lapokban néztem, supertalent és a-data ramokkal), viszont cl2.0 cl2.5-ben simán megy tovább is, amihez viszont jó ram kell. -
sz.j
nagyúr
Azon túl, hogy az 566-nak nagyobb az órajele (nyílván) a lényeges különbség az időzítésekben van !!!
Az 500-ok (Hynix D43 vagy D5) szerencsés esetben kb. 2-3-3-6 körül mennek kb. 400-430Mhz között, míg az 566 memók, a Samsung TCCD chipnek köszönhetően, kb. 400-440(450)MHz-ig képesek 2-2-2-5-el működni!!!
És még 500-535(540)MHz-n is 2,5-3-3-5-el képes működni. -
G@ben
addikt
Az 500-as olyan 460 körül milyen időzítéseket tud? NF2-es lapba menne Barton-M mellé, de a tapasztaltak azt mondják, hogy olyan 230-as fsb-nél az nf2 megáll, szóval nem látom értelmét 566-os ramot venni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Gorneck #1135 üzenetére
Hogy az A-DATA Vitesta PC4000 500MHz-s milyen időzítésekkel és meddig húzható az attól is függ, hogy milyen chippel készült a memó.
Mert az 500-ok készültek Hynix D43 és D5 chipekkel is, és ugye a kettő nem teljesen ugyanaz.
Szerencse kérdése, hogy ki milyent kapott.
Bővebben: link -
Squirrel
őstag
Szegeden nincs még valakinek ilyen A-DATA-ja?
-
Squirrel
őstag
Esetleg Szegeden nincs valaki, akinél ki lehetne próbálni?
-
knajf
senior tag
én 500asokat vettem kettőt (2×512) és az nf7-s 2.0 nem igazán használta ki... bár lehet csak a cpum miatt mert nem megy csak 210es fsb -ig (2500@3200 barton) szal p4 be ajánlom extratuningként, amúgy meg egy olcsó ram és az időzítésekkel van variálva javarészt az órajel freki szal nem kingstonra kéne számítani ami megy 5 2 2 2 -t azon amit ráírnak... de ettől függetlenül nagyon fasza kis tuningram (note: 2.8V -ra van tervezve, a biostól függetlenül állítsátok annyira)
-
Squirrel
őstag
B@ssza meg, nekem mér nem stabil 3-3-3-6-1T-n????????
-
Badb0y
addikt
topic listát frissítek sorry
-
Anonymous_19
tag
Nagyon komoly a ram!
Most 280mhz-en 3 - 3 - 3 - 6 - 1 -en megy, de ment mar 2.5-en is, es ugy is stabil volt. Majd most ha lesz idom nezek memtestet is.
Everest (Aida) = 7400 / 2800 !!
Mindenkinek csak ajanlani tudom. -
Anonymous_19
tag
válasz
Anonymous_19 #1112 üzenetére
K8N Neo2 54g, 3500+ @ 2337.5mhz
, 2x 512ddr 566 A-Data
Most 2.5-3-3-6-1 -ben megy, bar memtestet nem merem megnezni, elobb 270-en mertem sorry, elirtam. -
Nyuf
senior tag
válasz
Nekem kb 285-ig mentek stabilan dual channelben.290 fölött már sehogyse mentek.
Nekem sem ir roluk semmi plusz infot pl a cpuz.De attól még ez a ram a mi barátunk -
anulu
félisten
válasz
az enyém 225-ig viszi a 2-2-2-5-1-et
felette nem tudom, még nem volt időm rendesen betesztelni
a Corsair, OCZ, GeIL és egyéb gyártók meg tehetnek egy szívességet!ilyen időzítéseket tudó RAM-jaik közelítenek az arany árához, az A-DATA pedig itt van nekünk
-
anulu
félisten
válasz
Anonymous_19 #1107 üzenetére
az A-DATA Vitesta sorozat Samsung chipekkel készül, ebben semmi extra nincs.
igen, ez a mi RAM-unknálam a CPU-Z nem is gyártót, PC4600-nak jelöli (285MHz)
-
sz.j
nagyúr
válasz
Milyen konfiggal???
-
sz.j
nagyúr
válasz
A CorsairTwinx PC4000-s memóimat az egyik progi PC3700 míg a másik PC4000-nek ismerte fel, egy ''megnevezte'' de a többség nem.
Sajnos ilyenek a progik............. -
Anonymous_19
tag
Nah felraktam az FSB-t 275-re, 2.5-4-4-8-1 timinggal, memtestben atomstabil!
Most probalom feljebb buveszni! -
sz.j
nagyúr
válasz
Én P4-el csak kb 265 FSB-ig jutottam (nem bír többet a procim).
Proci alapfeszen, memók 2,6-2,7V-on, az időzítést By SPD állította be automatikusan a memóknak 2,5-3-3-5(6)-ra.
[Szerkesztve] -
Fercsa
senior tag
válasz
enyemet is ''csak'' PC4500-nek ismeri fel
idozitesekrol meg nem sok a tapasztalatom -
sz.j
nagyúr
válasz
KriszBoy #1105 üzenetére
Nem szeretnék ezen vitatkozni, de szerintem az ünnepek miatt nem lehet most rendelni.
Én is náluk vettem az 566-os memókat, kedden megrendeltem és a következő hét csütörtökjére ott volt!!! Még előbb is mint igérték, mert ők max. 10-14 napot mondtak.
De fel kell hívni őket telcsin és tisztázható minden. -
Anonymous_19
tag
Hello. Inteztem kez alatt 2db 566os A-Data Samsung chippes ramot (Readyfele)
ramprogik felismerik hogy 4500DDR de se marka, se sorozatszam se tipus. Ez lenne a mi ramunk?
Amugy milyen timingokra szamithatok 275FSB korul? Es milyen feszkon jarassam? Adtam neki 1.75-ot -
Sundesz
addikt
Kössz az oldalt, nem is drágák! Mondjuk már vettem KingMAX-ot...
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Sundesz #1100 üzenetére
A Ready árait nézd meg a linken:
Ui.: Közben megnéztem, a 600MHz-es 512MB-os 21k+áfa/db.
Csak ezen a héten nem lehet rendelni
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest