- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi_73
őstag
Jó igazad van.(pedig én is le akartam írni)
''amúgy volt már velem olyan, nem is egyszer, hogy a Memtest gyönyörűen futott órákon át, utána SuperPI elindít, és szállt. ekkor mondtam le a Memtest-ről.''
Proci miatt is hibázhat. Azért ezt a tényt is figyelembe kell venni.(win és dos alatt is) -
Sir Riccio
addikt
És akkor ennek mi értelme van áruld el nekem, az én procim és memoriám alap feszen megy 1800@2506 MHz/ 278 MHz mellett késleltetés 35,9 (2,5-3-4-6 1T) Mint már korábban leirtam egy bizonyos érték felett már semmi sem profitál a magassabb FSB-ből, sőt van ugy hogy lassul, pl: renderelés. Azonkivül hogy hajhásszátok a magassabb FSB értéket semmi értelme, kezdtek olyanok lenni mint az Intelesek, mentségükre nekik nincs más alternativa. /szerintem ez gyerekes dolog: ki ér el magasabb FSB-t? Kb olyan mint autós berkekben ''az én autóm 100 LE-vel erősebb, mégis versenyen mindig ''az indultak még'' kategóriában végzek, '' vajon miért van kérdés.
-
Deluxe00
senior tag
Minek cserélnéd le az alaplapot?
Egyik ha nem a legjobb alaplap amit ma lehet kapni.
Apával amugy abban állapodtunk meg hogyha nem lesz DFI Nf4 ultra akkor a8n-sli deluxe lesz.De azért remélem lesz DFI a tuning miatt.Bár neked is 300 fsb-n megy a motyóSzal rosszul az sem tuningol
-
törölt tag
-
Nyuf
senior tag
Ez mindig igy van amikor az embernek összejön a pénze akkor még nem lehet szerezni vagy már nem lehet szerezni
Amugy nekem az elsö szállitmánybol lett 939-es a64-emVártam is rá vagy 1.5-2 hónapot de simán megérte, ahogy most áll a dolog az intel 64-esei sem lesznek ellenségek
A-data ramokra is vártam 2 hetet de az is megérte
-
törölt tag
A64-nél csak a frekvencia számít? Ennyire mindegy, milyen időzítésekkel tolod neki? Az Athlon Xp-nél nem ezt szoktam meg...
Deluxe00: Szívesen. Használd egészséggel a memókat, hajtsd, kínozd őket rendesen!(Azért valahol majd megoszthatnád velünk az Everest eredményeket!
)
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Hu te szegény nem megy 667 felett a ramod? Nagyon ciki sztem mindenkinek megy
Bújj el!
Én kezdetben biztos h 300 FSB mellett járatnám és a legnagyobb szorzon ami mellett még alapfeszen stabil lesz a proci.Aztán azon a szorzon megprobálnék feljebb menni FSB téren ameddig csak lehet.3.2-t adva a ramnak és a legjobb idöt kihozva
Ugy már nem tekerhet rosszul a gép
-
Deluxe00
senior tag
3.5öt hááát azért az nem hiszem h egészséges lenne.De amint meglesz a lap és remélhetöleg a ram is mellé akkor mindenképpen tudatok mindent. a proci kérdéses csak h 3000+ vagy 3200+ de inkább hajlok a 3200+ felé aztán akkor 1.4v-n beállitanám neki a 300*7-et aztán had szaladjon. De ezek csak tervek
Amugy a lapban több tesztet is végignézve a 370-375 fsb-t mindenhol kihozták szal csak nincsenek tul nagy terveim??
-
Janesz
őstag
ezt én sem értem...memtest hibátlanul futott nekem is ,superpi meg leállt ilyen hibával: not convergent in sqr5 mondom bekaphatod öreg...ezért nem lettsuperpi csúcs döntve mert szopózott a pi holott memtest szerint satbil lett volna...meg minden fasza volt csak a PI nem...
-
Janesz
őstag
garatulálok...végre nem nyavajogsz tovább..
de sajna továbbra is az a véleményem,hogy szarul mennek a memók a giga lapodban...
az írásod kb annyi mint nekem az msi-ben volt 400-on...a késleltetés is gyenge..
nyugi én is jelenleg hasonló cipőben járunk ugyanis nekem is szar a késleltetésem..de arra már rájöttem ha az össze többi ramidőzítést amit lehet állítani (nemtom nálad van-e még azon a 4 opción kívül vagy 6-7 amit még lehet állítani) de ha azokat minimális értékre veszem egész emberi reális eredményeket kaptam..
540-en duál a64
írás 3290mb
olvasás:7300mb (na ez elégratyi)
késleltetés 40,8 (na ez meg véggáz...s754-ben simán 480-on 40 alatt voltam)
de a giga lap javára írom azt,hogy ebben többet megy a ramom duálban mint a s754-ben singlében...abban 520-at ment 2,5-3-3-5 1T-ben ebben pedig 540-et megy 2,5-3-3-5 1T-ben.... -
killerjohn
addikt
HT szorzót levettem 4-re (240-nél), de 250-nél a biztonság kedvéért már csak 3-ra állítottam... tehát az nem lehet a baj. valami ilyesmit hallottam, hogy a SATA miatt van, de egyszerűen nem értem, hogy mi köze hozzá. Az alaplapot sem hiszem, hogy csak 240-ig lehetne húzni - azért ennél jobb az MSI ! pedig úgy elképzeltem, hogy 280x9-en 2520MHz-en megy a gép ! De szép lenne....
mod: Ja ! Ha feljebb feszem az időzítéseket, akkor sem megy 240 fölött. Tuti, hogy nem a memória baja.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
-
Aloki
tag
Thermal Throttling regulates the thermal environment by alternating between running the processor at full speed and placing the processor in sleep state whenever the upper limits of the thermal envelop are reached.
Tehát a % ban megadott érték azt jelenti, hogy egy bizonyos hőmérséklet felett a proci sleep/run mode között kapcsolgat a megadott arányban, ha nincs terhelés alatt.
De ennek semmi értelme így, hiszen nem éri el a proci a beállított felső hőmérsékletet (nálam 70°C), akkor elvileg nem kéne bekapcsolnia, thát semmi hatása nem kéne hogy legyen a teljesítményre vagy a stabilitásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest