- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
Az 566-os 600Mhz-en milyen idözitésekel megy szépen?
-
Fido01
aktív tag
nem mondtam hogy mihez képest drága ! (kis szójáték) az én pénztárcámnak nem egy olcsó darab ami nem feltételezi azt hogy az új olcsóbb lesz és azt sem feltételezi hogy drága a többi 600-hoz képest de viszont azt tükrözi hogy egy mezei 400-hos képest drága (legalábbis így akartam kifejezni magam)
-
Fido01
aktív tag
nézzük a dolgok jó oldalát most legalább örülök hogy nem vettem ilyen drága ramot mert most fájna a szívem az új fajtáért
-
killahdrums
senior tag
TCCD helyett TCC5 van/lesz. Ez tuti. Bővebben: link ...nem csak az OCZ-nél.
-
sz.j
nagyúr
Itt írnak róla:
Bővebben: link -
_Kaloz_
csendes tag
-
HERR Z
veterán
-
HERR Z
veterán
hmm...computexen kint volt a 600-as ram...vélhetően nem azért mert már fél éve árulják, hanem mert úrja előjön -ugyebár a TCCD chipeket már nem gyártják...- csak más chipekkel.......szal van remény:
Jah...és ott az élettartam garancia felirat is
Tényleg élienbe hogyé van 512-es 566-os?27-30+fa?? -
nRu3
addikt
Állitolag lehet kapni 566Mhz 512 mb a-datákat az aliensben
-
A ramokkal semmi gond ott, a gond az, hogy 4x 256-ot használsz! 2x512-vel kéne inkább próbálkoznod. 4 modul használatánál már fellépnek bizonyos korlátok... Gondolj csak bele, a memóriagyártók az összeválogatott ramokat párban adják, de olyanról még nem hallottam hogy 4-et válogattak volna össze... nem véletlenül!
-
_Gudella
senior tag
-
-
_Gudella
senior tag
562Mhz, 2.5-3-4-6 ennyit sikerült kihozni belőle. Úgy tűnik nem az igazi a 4 modulos megoldás.
-
_Gudella
senior tag
Na megvannak. A legrosszabb időzítés amit be lehet az alaplapomon állítani: 3-4-4-8. A DDR600 sajna ezzel sem megy
Most úgy néz ki 2.5-3-3-6 on megy 560 körül.
Az az érdekes, hogy aidában az előző ramomhoz képest (hynixD43), az írás közel két és félszersére nőtt, de az olvasás csak épp egy kicsit. Ez normális? (írás 2400-2500, olvasás 5400 körül) -
Kosh Naranek
tag
Kérdés az A-Data tulajokhoz: Az 512 MB-os PC4000-es A-Data modulok egy vagy két oldalasak?
-
_Gudella
senior tag
Ha minden jól megy, akkor ma meglesz a 4x256 600as
-
KriszBoy
senior tag
válasz
_Gudella #2464 üzenetére
Jaaa....
Esetleg lesd meg ezt! Ő Intelben használta és elég jól ment....
Bővebben: link
Szerintem A-Data árában van sőtt.... -
orbano
félisten
válasz
_Gudella #2464 üzenetére
hátránya annyi, hogy csak 2T-ben megy a64-gyel... de ez 300mhz-nél nem is igen szokott másképp lenni. szóval ha nem fontos a bővíthetőség, illetve a nem-értékállósag, akkor vedd meg nyugodtan...
hasonló ramot olcsóbban nem kapsz. deicide árul(t) kingston hyper X 533 ramokat a piacon, lehet hogy kifoghatsz olyat, ami megy 300-at (19.5k/db, ha van még neki) -
_Gudella
senior tag
nagyon nem lehet beszerezni ezt a ramot. Nem tudtok valami mást ajánlani, ami megy 600mhz-n, és nem drágább ennél?
Amúgy ha tudok 256ost szerezni, 4x256-nak van hátránya a 2x512höz képest? (leszámítva hogy nem bővíthető tovább)... -
orbano
félisten
válasz
killahdrums #2462 üzenetére
amit tőlem szerzett
-
orbano
félisten
na megvan nekem is az adata566 2x512
7490mb/s olvasás... nyamm
HERR-Z neked is lesz majd egy modul -
Vertigo
aktív tag
válasz
Overlocker #2456 üzenetére
br 38, lord... (3000+ , eredetileg 1el nagyobbat akartam, de az nem volt, azt mondtak talan ma erkezik, de nem bizti, az br47.5 volt asszem)
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Overlocker #2454 üzenetére
Hm....
Hetvegen pakoltam ossze a gepet... Venice -em van, akkor ezek szerint menne vele...
Na akkor legkozelebb ha szet kell szednem valamiert lehet beujitok +2 modul kingmax hc -t...
De azert addig megnyugtato lenne, ha valaki probalta volna, plane esetleg neo4 -ben... -
Vertigo
aktív tag
Hmmm...
...ha ez sikerult szolj mar lecci!
En eredetileg 2x1G (500Mhz) -est akartam beletenni -> itthon nem kaphato
Aztan 4x512 (500MHz) ezek ketoldalasok -> elmeletileg ennyi ic -t mar az a64 memovezerloje mar csak max 333 -on tud lekezelni...
Most akkor gyakorlatban mukodik akar 500 on is full bankolt 2oldalas ramokkal, vagy a venice memovezerloje tudja mar ezt, avagy nem muxik? -
Overlocker
veterán
Jut eszembe, A-DATA-ék ritkán az 500-as ramokat TCCD chippekkel szerelték! Ezt több helyen is olvastam/láttam.Megjegyzem nem gyakori,de hogy ilyen hiány van érdemes szétnézni a boltokban és : MDOSS címkén kezdetű sorozatszámot keresni. Sok szerencsét!
[Szerkesztve] -
Robi_73
őstag
válasz
#40935168 #2442 üzenetére
Mod bios-t még idáig nem találtam, pedig kerestem.
Volt mod az lenne, de az nem izgat. Ezeket ki próbáltam, sajnos plusz feszt nem hozott a konyhára egyik sem.Bővebben: link
-
Robi_73
őstag
Én csak a memória nimbuszát akartam növelni. Abit IC7-ben mondjuk 283mhz-ig jutottam, anno még egy 2.4-es P4C-vel, de az még 5:4-ben, és Samsung ramokkal történt. Az A-Data 265fsb-vel ment nálam maximum IC7-ben.(2.5/5/4/4 2.8v) De ez nem az ő hibája, a procim miatt nem tudtam kihajtani, ahogy te sem.
-
sz.j
nagyúr
P4 3.0C-m van, és mivel a procim csak eddig birja (léghűtéssel!), ezért írtam ''csak ennyi MHz-et''!
Az időzítéseket illetően, már ''átrágtam'' magam párszáz teszten, akár manuálian akár By SPD -vel vannak állítva, a maximális órajelen nem változtat!
Azért ''türhető'' az a 264-267 FSB is 2,5-3-3-5-el! -
orbano
félisten
2.5-3-3-6-ban nekem 280mhz, de HERR-Z-nek megy asszem feljebb is... nem kell feltétlen minden időzítést a legkisebbre állítani. Ha gondoljátok, szerezhetek infót, hogy milen időzítést milyen chipnél hgyan érdemes beállítani hogy maximális stabilitást (''nagyobb mhz'') kapjál
-
orbano
félisten
válasz
#40935168 #2422 üzenetére
a legjobb akkor is a bh6... alig varom hogy kapjak olcson
utana jon a tccd (adata es gskill az olcsobbakbol, ez a ketto most nagyjabol 1 aron van). sajnos a samsung mar nem gyartja igy lassan el fog fogyni. lehet hogy bh6, vagy d5 lesz helyette... aztan winbond UTT-t érdemes keresni (twinmos szitázással is akad, csak nehéz felismerni), no meg d5-öt
-
törölt tag
Jó ramok, ez van nekem is, Hynix D5 chip-es. 533-as széria és felfele már Samsung TCCD, nagyon baba, szeretik is a feszt, húzható mint állat.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Legrosszabb esetben, ha nem lesz A-DATA 566 vagy 600, akkor más gyártmányú Samsung TCCD chippel szerelt memók jöhetnek még szóba.
Pl. CorsairTwinx...XL, G.Skill, Crucial Ballistix, Geil Ultra-X, OCZ Platinum rev2, PQI Turbo, stb, stb.
Természetesen tudom, hogy ezek többsége más árfekvésű mint az A-DATA.
Sajnos....... -
1szerüen csak annyit mondhatni, hogy nagyon jók ezek a memóriák! Csak már nekem is lenne!
-
Overlocker
veterán
Bővebben: link
Itt próbáljátok meg! -
orbano
félisten
válasz
Red Rebcs #2415 üzenetére
általában cl2-ben 240 körülig bírja, cl2.5-ben 280. ennél szokott akár többet is, de ez úgy 90%-os valószínűséggel megy. kb 2.8-2.85V körül érzi jól magát, vagy kevesebben (nem szereti a feszemelést annyira)
amúgy itt lehet kapni, csak nem túl jó áron: Bővebben: link
Azt hiszem ez a 32-35k/db ár lesz a módi... -
Red Rebcs
tag
valaki meg tudja mondani hogy 566 A-Data hány Mhz birja 2-2-2-5 beállitást, és 500Mhz órajelet, milyen késleletetést bir min, stabilan hosszabb ideig?
-
Ehhem! Kicsi utánajárással most végre felfedném akkor az igazságot!
Miért is nincs A-data memória? Nos a válasz: Az A-data szerződés kötött a Dell-el és emiatt gyakorlatilag az egész régió kiesett az ellátásból. Szal akinek nagyon kell, az vagy vesz Dell gépet, vagy külföld. De azt még hozzátenném, hogy letörjem a kedélyeket, hogy ausztriában sem kapni. Jópár cégnél meg lett érdeklődve és ők is hasonlóan mint itthon csak annyit tudtak mondani hogy majd kapnak szállítmányt (majd valamikor) akkor lessz.... -
orbano
félisten
válasz
Overlocker #2409 üzenetére
nekem 3 hetet mondtak.
és számoljatok a nettó 25-30-cal, ennyi lesz... -
Vertigo
aktív tag
Ma este meg volt 4db 512 -es A-DATA 566 -os az alienbe...
Srac azt mondta 2 le van foglalva, masik ketton meg gondolkodik, hogy o bukik ra (gondolom ez a szokasos ''szoveg''... de a netto 28at sajnaltam erte...)
Probaljatok meg natha meg megvan!
[Szerkesztve] -
válasz
Overlocker #2401 üzenetére
Én meg még közel is lakok a határhoz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Keresünk dokkolókat
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest