- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- 3DMark (2013) eredmények
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
válasz
mert_csokis #3339 üzenetére
Ha négy memót akarsz használni, akkor ajánlatos egyformákat használni, mert így kisebb a valószínűsége annak, hogy nem fognak együtt menni.
Ha a memók időzítését a BIOS-ban autora/by SPD-re állítod, akkor nem kell az időzítéseket állítgatnod, mert a gép automatikusan megcsinálja.
Viszont így kevésbé lehet húzni a gépet. -
sz.j
nagyúr
válasz
mert_csokis #3337 üzenetére
Nálam, ha nem húzom akkor 2,5-3-3-5-el mennek, 2,6-2,7V-al.
Persze ha bekapcsolom a Game Acceleratort, akkor beállítástól függöen, akár 2-2-2-5 is megy 400MHz környékén.
[link] -
sz.j
nagyúr
Hát ez így gáz ....
Milyen memók ezek, A-DATA Vitesta PC4000 500MHz-es ???
Mert ha igen akkor lehet, hogy kifogtál egy antituning példányt, de ami sokkal valószinübb hogy az alaplapod miatt nem tudod húzni.
Egy másik lapban (pl. s478-as vagy 939-ben) kellene kipróbálni a memókat, szinte bíztos, hogy 500 fölé tudod majd húzni. -
-
sz.j
nagyúr
Igen ..., ahogy látom elég nagy ellentmondás van egyes listák között ...
Erre talán a legjobb példa az A-DATA Vitesta PC 4500 566MHz-es memó, aminél a TCCD chip mellett nagyon sok helyen megadják a Hynix B-t is, holott évek óta nem találkozni olyan teszttel/beszámolóval ahol ilyenről írnának.
Amúgy az már régóta tudott volt, hogy a HC-k TSOP-os és BGA-s kivítelben is készülnek, köztudottan a TSOP-os a jobb, de a chippekre való utalást a gyártó honlapján sem találni. -
sz.j
nagyúr
@ VR6-Fan.
Például: [link]
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
# 3145, ill. # 3156
-
sz.j
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
Maxxter #3155 üzenetére
''Télleg akinek 566 vagy 600-as A-data-ja van mondja meg hogy meddig lehet huzni az ilyen memot?? Meg igaz az is hogy mindegyiken samsung chipek vannak? ''
Olvastam már 700 fölöttiről is ...- sajnos nálam a proci korlátoz (s478).
Ha a bordán lévő matricán MDOSS... van, valamint alapon ( kb.400-435 között) megy 2-2-2-5-el akkor szinte biztos, hogy TCCD chippes a memó. -
sz.j
nagyúr
válasz
TibiVan #3058 üzenetére
Igen, az 566 és a 600-as szinte teljesen ugyanaz! Az eltérés mindössze annyi, hogy a 600-ast válogatják!!!
Ami stabilan minden tesztet bír az 600-as, ami nem az ''csak'' 566-os.
Így a magasabb órajelű akár 650 fölé, míg a kisebbik 600 fölé, de olykot még 650 fölé is képes menni.
De azt megkérdezném, hogy Te szerinted miért nem jók ezek az eredmények? -
sz.j
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #3009 üzenetére
Ami MO-on forgalomba került, annak a nagy többsége nem párba (KIT) lett eladva és ennek ellenére szinte mindegyik ment dual-ba.
Hajdanán én is így vettem az 566-os memóimat és tökéletesen működnek.
A Hynix-B szvsz csak egy alternatíva, én még nem láttam A-DATA-kon tesztekben .... , persze ettől még létezhet.
Ha a memó címkéjén ez áll: MDOSS......, akkor teljesen bíztos, hogy Samsung chippes, és ha 400MHz körül símán megy 2-2-2-5-el akkor meg bíztos, hogy TCCD chippes!
De nézd meg ezeket is:
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
275FSB= 550MHz-nél szvsz már megéri venni 566-os A-DATA-t, ráadásul ezt 2,5-3-3-5-ös időzítéssel tudja.
-
sz.j
nagyúr
Akit érdekel ...
A múlt héten az Allien-nél TCCD chippes A-DATA Vitesta PC4000 500MHz-es memókat lehetett venni!!!
Érdemes próbálkozni! -
sz.j
nagyúr
válasz
YODA mester #2797 üzenetére
Én ilyent nem tudok ...
-
sz.j
nagyúr
válasz
YODA mester #2795 üzenetére
A matricáról sokat megtudhatsz de sajna nem mindent ...
A gyártót megtudhatod, kérdés, hogy mi van a MDO...... betűk után. Például ha HY akkor Hynix, ha SS akkor Samsung, ... de hogy melyik chip, az bizonytalan.
-
sz.j
nagyúr
válasz
YODA mester #2793 üzenetére
Attól függ ...
Ha valakinek akkora szerencséje volt, hogy olyan 500-as Vitestat vett amin Samsung TCCD chippek vannak, akkor elképzelhető, hogy megy 600-on.
Viszon sokkal valószinűbb, hogy Hynix D5-ös chippek vannak rajta, ebben az esetben nagyon kicsi a valószinűsége a 600-nak.
Amúgy az 500-as Vitestan három fajta chip szokott lenni: D43, D5-ös (föleg ez) vagy nagyon ritkán TCCD.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Köszönöm az ''építő'' jellegű észrevételt ... (
) , de több ok miatt is most már ez marad.
- Elöbb-utóbb váltás lesz, és még bizonytalan, hogy konkréten mire.
- Arra amire használom nekem eddig megfelelt, én szinte sohasem játszom, legfeljebb olykor-olykor valamelyik ''nagyon ifjú'' családtag.
- Ugye egy jobb darab ''komoly'' pénzbe kerül, ... de most nincs erre szánt pénzem. -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #2754 üzenetére
Nono, csak óvatosan, mert ha Samsung TCCD chip van rajta akkor ''király''!
Az 500-as Vitesta-n háromféle chip lehet: [link]
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #2630 üzenetére
Viszont az 512MB-ak jobb/nagyobb Everest sebességeket adnak, föleg az írásnál.
-
sz.j
nagyúr
válasz
toto007 #2587 üzenetére
Itt van eladó A-DATA Vitesta PC4800 600MHz-es használt memó: Bővebben: link
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #2553 üzenetére
Na végre! Remélem, hogy most már rendszeresen kapható lesz!!!
(Csak közben kissé felverték az árát.)
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Ha valakit érdekel, a hpctrade árlistáján szerepel az 566-os (27k) és a 600-as (32k) Vitesta.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Egész pontosan melyik típust vetted??? És mit tud?
Hogy milyen chip van rajta azt a linken megnézheted:
Bővebben: link -
sz.j
nagyúr
Többet ér a telcsinél az ha személyesen megy be az ember, ha szerencséje van lehet, hogy rögtön kap. De legrosszabb esetben is ''ápolja'' a kapcsolatokat!!!
Amikor hajdaná az A-DATA 500-as memókat vettem a telcsibe azt mondták, hogy nincs, de amikor bementem az üzletbe rögtön kaptam két darabot. -
sz.j
nagyúr
Itt írnak róla:
Bővebben: link -
sz.j
nagyúr
P4 3.0C-m van, és mivel a procim csak eddig birja (léghűtéssel!), ezért írtam ''csak ennyi MHz-et''!
Az időzítéseket illetően, már ''átrágtam'' magam párszáz teszten, akár manuálian akár By SPD -vel vannak állítva, a maximális órajelen nem változtat!
Azért ''türhető'' az a 264-267 FSB is 2,5-3-3-5-el! -
sz.j
nagyúr
Legrosszabb esetben, ha nem lesz A-DATA 566 vagy 600, akkor más gyártmányú Samsung TCCD chippel szerelt memók jöhetnek még szóba.
Pl. CorsairTwinx...XL, G.Skill, Crucial Ballistix, Geil Ultra-X, OCZ Platinum rev2, PQI Turbo, stb, stb.
Természetesen tudom, hogy ezek többsége más árfekvésű mint az A-DATA.
Sajnos....... -
sz.j
nagyúr
Mit gondoltok, vajon Bécsben kapható 566, ill. 600-as ???
-
sz.j
nagyúr
válasz
PowerBuldog #2262 üzenetére
Nekem P4-es alaplapban 2-2-2-5-el megy 400-on és fölötte.
(Lásd honlapomat)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- 3DMark (2013) eredmények
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest