- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
DoubleD
aktív tag
Ne haljon ki, nekem van itt egy eladó pár!
-
nRu3
addikt
Sajna úgy nézhet ki a dolog a ddr elmulásával ez a jó topik kihal.
-
nRu3
addikt
de meghalt a topic
-
cettlee
őstag
hali. bocs hogy ide irok de ha érdekel valakit 2x512 a-data vitesta 566os memcsi az szoljon privibe.
-
HERR Z
veterán
válasz
DeltaPower #3371 üzenetére
egy a gond: nekem nem volt satám, és le volt tiltva biosban a vezérlő is
msi k8n neo4 fi az tré volt..ennyi -
DeltaPower
addikt
megint erre tévedtem
mint kiderült, a csapnivaló tuningeredményem elsődleges oka nem a 4 modul, hanem a sata vezérlő volt, ami 235-237-nél összecsinálta magát és folyamatosan fagyasztotta a windózt (még jó hogy nem lett adatvesztés). módosított sata felállással simán elértem a 250es fsb-t 2,75V by spd-n, felette nem teszteltem az a-datákat.
sajnos meg kellett válnom ezektől a frankó ramoktól, de mindenkinek csak ajánlani tudom. (most corsair xms dolgozik nálam, 2x264mhz eddig a csúcs)
további jó napokat, én valszeg átköltöztem a Corsair topicba -
Rica
senior tag
válasz
DeltaPower #3368 üzenetére
Igen. Csak attól félek, hogy Kingmaxok nem nagyon mennek +10%-nál többet. Már kérdeztem őt, hogy próbálta-e, de nem húzta még ezeket a memókat. 3G közelébe fog érni nem sokára a procim 10-es szorzóval, attól tartok, hogy ott már 266-ra kell visszaosztani a ramokat (bár lehet, hogy ennek sincs különösebb hatása az fps-ekre). Van most egy A-Data 500-as páros, de már 32-nél tart a licit, abba nem nevezek be
Boldog Karácsonyt! -
Rica
senior tag
válasz
DeltaPower #3366 üzenetére
Sajnos már nem van neki ddr1
Azért köszi a tippet
-
Rica
senior tag
Köszi még egyszer!
Valakinek hirtelen felindulásomban azt tanácsoltam, hogy ne 4*512-őn keresztül bővítsen 2 gigára, mert a négy modul miatt nem fog tudni rendesen tuningolni (A8N-E). Lehet, hogy hülyeséget mondtamKb nyárra akarom kipofozni a konfigomat, lehet, hogy én is jobban járnék, ha akkor olcsón vennék még két ilyen ramot ?
-
DeltaPower
addikt
eladóvá válhat [link]
-
HERR Z
veterán
válasz
DeltaPower #3349 üzenetére
nekem anno 1.0-ás nyákos msi k8n neo4 240-es fsbnél összefosta magát, egy centivel se ment tovább
-
Speed®
titán
válasz
DeltaPower #3349 üzenetére
A 4 modul a korlát, mint már mondtam/írtam
A lap 300+FSBre is képes, enyém anno 320on állt meg.
Vegyél egy X2őt az SD helyére, memókat meg cseréld le vmi 2Gs kittre.
Sebességük úgysem számít, csak szintetikus benchekben gyorsabbak. -
DeltaPower
addikt
nemhogy a 250es határt, még 240et se. 235 körül tudtam stabilizálni
166ról indítva szintén nem jutok semmire. (mod) feszelés se hatja meg a ramokat, azóta egészen 2,9 voltig próbálkoztam.
most ha minden igaz nekem is csere lesz 2x1 gigára, meglátjuk azzal mire megyek. proc előző tulajnál aszem 2800ig ment fesz emelés nélkül, tehát valszeg nem az a korlát. -
Rica
senior tag
Szerinted az én Asus A8N-E lapom sem kedveli az A-DATA tuning ramokat? Azt tudom a deszkáról, hogy 230 fölött nem eszi az 1T, de 250 fölé a leglazább időzítésekkel és egészen 3,0 Volttal sem megy, csak ha visszaosztok 333-ra, úgy a procot bírja, az előző 270-en stabil volt. Fontos lenne, mert most váltok ramot és ehhez igazítanám. Köszi
-
DZs
senior tag
válasz
DeltaPower #3343 üzenetére
A lapod nem bírja. A 250-es határt nem tudja átlépni.
-
Rica
senior tag
Szia! Látom el is kelt. Én is most fogom kitenni a piacra. Nem sürgős és válogatott darabok, az első tulajnál 285-ötöt mentek 2,5-3-3-5-1T !! egy DFI-ban. Sajnos az én deszkámban nem lehet kihasználni és én is váltok 2*1GB-ra, valszeg A-DATA400-ra.
Én 20 pénzért fogom kitenni és meg próbálom azzal az intelligenciával kezelni az idióták hozzászólásait, ahogy Te csináltad. -
Badb0y
addikt
-
DeltaPower
addikt
up, senki?
-
DeltaPower
addikt
télleg elég inaktív a totyik, de azért kérdezek.
500-as Vitesta ramok K8N platinumban 3-4-4-8 2T 2,8V mellett 500on nem orthos stabil, adjak neki még feszt? olyan lehetséges hogy túl lazára vettem az időzítést? thx a helpet -
Rica
senior tag
Bocsi a hosszú fázis késésért
Hát igen, mindig mindenből kifogom a jól nyúzható darabokat, "csak" az alaplapokkal szívok folyamatosan. Beálltam 230-ra, itt atom stabil 2-3-3-5-1T-ben (egyedül a gyerekek sims2-je képes megfagyasztani, az orthos blendje nem) 2,7 volt viszont kell nekik
-
sz.j
nagyúr
válasz
mert_csokis #3339 üzenetére
Ha négy memót akarsz használni, akkor ajánlatos egyformákat használni, mert így kisebb a valószínűsége annak, hogy nem fognak együtt menni.
Ha a memók időzítését a BIOS-ban autora/by SPD-re állítod, akkor nem kell az időzítéseket állítgatnod, mert a gép automatikusan megcsinálja.
Viszont így kevésbé lehet húzni a gépet. -
mert_csokis
senior tag
Amiatt kérdeztem egyébként,mert lassan időszerű lenne venni még egy 2x512megás kitet a mostaniak mellé
Csak ha nem találnék 500-asokat,csak mondjuk 566-osokat...azok megférnének egymással?
Nem gond,hogy az 566-osok alapból nagyobb feszt igényelnek,ill. hogy más alapidőzítéseken járnak?
A másik kérdésem meg az lenne,mivelhogy eddig teljesen kommersz DDR400-as ramjaim voltak...hogy ezek az 500-as Vitesta-k alapon,tehát 3-4-4-8 2T-n teljesítik elvileg az effektív 500Mhz-et,így gondolom nekem nem kell farigcsálnom az időzítésein,mert jelenleg is csak 490-en futnak
Magyarán mondva,csak akkor kéne piszkálnom a ram beállításait,ha 500-nál magasabb órajelen hajtanám őket?
Illetve a lap ramfeszre vonatkozó beállítása is auto-n van hagyva,ez a CPU-Z szerint 2,5V
Ez nem kevés?
Kösz a válaszokat előre is...plusz őszinte leszek,a linkelt...szakdogának is beillő irományod felénél elfáradtam -
sz.j
nagyúr
válasz
mert_csokis #3337 üzenetére
Nálam, ha nem húzom akkor 2,5-3-3-5-el mennek, 2,6-2,7V-al.
Persze ha bekapcsolom a Game Acceleratort, akkor beállítástól függöen, akár 2-2-2-5 is megy 400MHz környékén.
[link] -
mert_csokis
senior tag
Srácok,valaki mondja már meg legyen szíves az 566-os Vitesta-k alapfeszét és alapidőzítéseit...
Jelenleg 500-as Vitesta-kat hajtok,azok alapon 3-4-4-8-2t_2,5V mellett
Köszöntem előre is -
Serp
csendes tag
Sziasztok
Van 2x512 A-data 566 vitesta DDR ramom.Sokaig nem voltak hasznalva es most egy gep sem hajlando elindulni amibe berakom oket.
Szoval az lenne a kerdesem, hogy ezekre a ramokra ervenyes-e az a-data life time garanciaja, es ha igen akkor milyen uton-modon lehetne azt ervenyesiteni.
-
Rica
senior tag
Sziasztok! 250-en járatom a konfigomat, de az 566-osok nem bírják az időzítéseket
400 Mhz gond nélkül 2-5-2-2-1T, 460-ig 2,5-5-2-2-1T, 500-on 3-6-4-4-2T és már ehhez is 2,8 volt kell neki. Ha csak az első mudult hagyom benne, akkor viszi a 2,5-6-3-3-1T.
Előző gazdinál ez a páros 2,5-5-2-2-1T-t tudott 275-ön egy Asrockban és 285-öt egy DFI-ban. Mi lehet a gáz? Bocs, hogy nem olvastam végig az egész topicot, hátha valaki csípőből tudja a választ -
Anthony28
őstag
A visszaosztás CL 2,5-el nem járt sikerrel...kék halál az op. rendszer búúútolásakor.
-
Anthony28
őstag
válasz
Zoli329 #3328 üzenetére
Visszaolvastam ebben a topicban és sajnos ugyan az a jelenség nálam is mint sokaknál akiknek X2 939 van...
1T-ben el sem indul, CL 3-ról pedig ha visszaveszem 2,5-re (566mhz-nél) szintén bajok vannak.
Ha visszaosztom(333) az általad javasolt időzítésekre alacsonyabb frekin, teljesítményben jobban fogok járrni mint amit az 1-2 pontban felvázoltam? -
Zoli329
addikt
válasz
Anthony28 #3327 üzenetére
A 3. lehetőséget kizárnám, ha hibázik a win. Ha a memtest hibázik, akkor nem stabil a gép és adatvesztés gyanúja miatt én nem merészkednék vele. Esetleg adj neki kicsivel több feszt és hátha úgy bírja majd. 3-4-4-10 már elég laza időzítés. Esetleg oszd vissza és nézd meg pl 2.5-3-3-6 1T-vel vagy hasonló alternatívákat keress.
-
Anthony28
őstag
Az lenne a kérdésem szerintetek a 3 beállítás közül melyiket válasszam ill. hogy állítsam be, hogy a lehető leggyorsabb legyen a gépem?
(konfigom az adatlapomon)
1. 290x10= 2900mhz,580mhz(3-3-3-8 2T) hibátlan.
2. 310x 9= 2790mhz,620mhz (3-4-4-10 2T) hibátlan.
3. 315x 9= 2835mhz,630mhz (3-4-4-10 2T) 1x hibázik a windows mem tesztben.
Ez lenne a legjobb, ezt kellene valahogy megoldanom mivel a procim vége léghűtéssel 2,9Ghz, de windows alatt 640mhz-nél fagynak a memók:
4. 320x9=2880mhz,640mhz (3-4-4-10 2T) itt esetleg érdemes az időzítést feljebb vinni?
A HT 3x van állítva,a ramoknak 2,9V, a proci fesz auto beáll.
Létezhet olyan hogy ha felhúzok egy új XP-t húzva hiba nélkül akkor tökéletesen fog működni? Nem bízok az XP-s ram tesztben....viszont ha hibátlanul telepszik az xp, az jelentheti azt hogy az az 1 hiba el fog tünni nem?
[Szerkesztve] -
pigatt
őstag
valaki ddr400-as a-data-t tuningolt már fel egészen 500-ig hiba nélkül?
Ha igen hogyan? annyi lenne a lényeg nekem, hogy menjen 1T-ben, jelenleg 480-on megy csak nem merem feljebb venni.
[Szerkesztve] -
DeltaPower
addikt
válasz
zolynet #3323 üzenetére
dettó ugyanígy jártam én is. előző tulajnál gond nélkül ment NF7-ben 500at, nálam A7N8X-E-ben 460-480-ig tudtam hajtani. mivel az én procim nem bírja el a 250 fsb-t, ez a lehetőség nem játszik. FSB-t felszorozva szintén nem bootol. próbáltam én is csodás 10/5/5/3 1T/2T időzítést, eredmény nélkül. próbáltam moddolt bios, szintén semmi.
mindenesetre holnap kapok 1 giga Geil Value ramot, kiderül h a csipszet nem bírja, vagy csak a Vitestákat nem szereti. -
DeltaPower
addikt
nforce2-es lapban sikerült valakinek 500on hajtani?
-
zolynet
veterán
3-6-6-12 2T-s fantasztikus időzítésekkel sem ment a 250FSB. Eljutott a win a bootolásig de teljesen nem töltött be. Tökmindegy milyen egy ram ha ddr500-as akkor azt minimálisan is de vinnie kell. Már eladósorban van, csak nálam gebaszolt, előző tulaj 250be járatta 3-4-4-8 1/2T-be (ezt nem tom)
-
Rob66
csendes tag
Hy
2x1024MB DDR400 A-DATA Retail Pack double
A fent említett ramról kérnék véleményt és tapasztalatokat.
Tuningpotenciál,megy e dc-ben,stb? -
zolynet
veterán
Pár órája jottam hozzá 2x512 A-Data Vitesta 500-as ramokhoz.
Jelenleg 10,5x250FSB 3-4-4-8 1T-be megy a rendszer. Ilyenkor a következő feszt kapja:
cpu: 1.5V
mb: 1,7V
ram: 2,8V
10x260FSB-t nem akarja. 11x240FSB-be 2,5-3-3-6 1T-be a win is bejött, de most az előző
10,5x250-be járatom.
10x273FSB a procim vége , nagyon valószínű, nem stabil már ott.
Tapasztalatok hogy mit lehetne kihozni belőle? /ide is bedobom hátha jön a gyors válasz/ -
zolynet
veterán
Sziasztok!
Jövő héten 2x512mb A-Data Viesta DDR500-as ramokhoz jutok.
Még a számozást is megírták:
402F3H4XR
MDOHYBF3H4740D1GOZ
Kérdésem a tapasztalatokra és a tuningolásra, időzítére irányulna.
Azért próbálom majd jól átolvasni a fórumot, csak mostanság nem vet szét az idő.
10x260FSB vagy e fölött megy-e ez a ram.
Procim 10x273FSB-nél instabil 1,538V mellett.
üdv:
Zoli
[Szerkesztve] -
DeltaPower
addikt
üdv! ha valakinek sikerülne beüzemelni ilyen ramot a7n8x szériás lapban 500mhz-en vagy felette, dobjon egy privit a módszerrel, mert én nem jártam túl sok sikerrel... kösz, DP
-
nRu3
addikt
most a vistat telepitem igy most nincs időm a képeket is belinkelni, de azt én DFI lapal 310 fsb szinkronban ramal 3-4-4-8 1T, de everestes méréses képeket majd berakom , a 280 fsb-nél nincs képem, most viszont újat egyenlőre nem tudok kisérletezni, de fogok mert én is kiváncsi vagyok.
-
nRu3
addikt
Már én sem emlékszem és vissza kelett olvsanom nekem is mitt irtam, a 10x300 az rendben van és az 1T 3-4-4-8 időzités, de lehet hogy a ramot vissza osztotam és ott a cpu fsb-je volt a lényeg a 300
. és lehet hogy nem 600ram elérésére gondoltam, passz.
de mindjárt kiprobálom -
RtK
tag
Szia! Olvastam egyik hozzászólásodnál (3017.) hogy az 566os verziók futnak 600-on 1T-ben! Az időzítésekre lennék kíváncsi, hogy ezt hogy lehet elérni, mert elég macerás alaplapom van rambeállítás terén (DFI LP UT CFX3200-DR), minden időzítést be kell neki állítani, nem elég csak a főbb időzítéseket baszkurálni, különben nem lesz jó! Ha tudnál nekem segíteni megköszönném!
-
nRu3
addikt
a64 s939 ben 4db 512MB @566mhz ramok azok ugyebár csak 2T- ben fognak menni de normálisan 400Mhz-röl ?
-
Cane
őstag
Feltettem a ramokat szinkron 263-as fsb-n (400-ról) 466-os beállításra 2T-n. Mivel valóban nem szereti ez a VIA-s lap a magasabb FSB mellett az 1T időzítést, mert az OCCT néha hibázott. A memópárjaim gondolom jófajták mert a fenti beállításokkal 2.55V-on mennek! (talán nem véletlen, korábban fLeSs-től vettem) Kár, hogy nem tutdam eddig alaposan elidőzni a gép finombeállításaival, hagytam szunnyadni a powert
Így viszont minden frankón megy, lefutnak a tesztek. Úgy érzem a 466-os beállítás valahol azért kárpótol az 1T-ért. Tuti meg tudnám hajtani frankón a ramokat egy tuning lapban, de nem tervezek egyelőre újabb befektetést. Amúgy azt hiszem everest szerint olyan 8600 körüli mem olvasásra és 5900 körüli memória írásra emlékszem.
-
dbius
veterán
abban az esetben, ha a memóriát a biosban nem leosztod, hanem felfelé, azaz 400-nál nagyobb osztót választasz, akkor nyilvánvalóan gyorsulni fog a rendszered, feltéve, hogy bírja a strapát - a ramon kívűl - a lap és a proci is.
Az ram időzítéseit (is) próbáld meg szorítani a húzás mellett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 10
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Computex 2025: Háznézőben a Chieftec-nél
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest