- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janesz
őstag
válasz
Overlocker #288 üzenetére
az árlistán nézed vagy a boltban??
a boltban van 566-os samsung chippes 256mb -os moduljuk mégpedig 2!!!
az ára 15k/db asszem az 512-eseket már elvitték!!
de erről az a-data honlapján nem találtam semmit pedig enmeg tudom magamról,hogy sasszem vagyoktehát elvileg ilyen ram nincs !!mármint olyan 566-os amin nincs hűtőborda!! de az alienesen nincs de a nyákon meg rajta van az a-data felírat aranyszínnel..
-
SzlobiG
félisten
Hali! Én most tervezek 2db 512mb 500MHz-es vagy 466MHz-es Vitestát venni annyi a gond, hogy az 500MHz-es 20E nettóba a 466-os meg 14E. Nem tok dönteni megéri az a többlet vagy se? Ezek most Hynx chippesek vagy Samsung? Nekem jó lenne ha menne 550MHz-en mer mint írtátok pár ment annyin.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #290 üzenetére
Én a másik topikban a CorsairTwinx...-3200XL-l kapcsolatban írtam, és ott emlitettem meg hogy milyen chip van rajta (ez), de egy szóval sem emlitettem, hogy 600MHz fölött menne. Azt írtam (kb), hogy 500MHz fölött ennyi és ennyivel megy az a memó !!! Tehát ne keverd a kettőt.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #287 üzenetére
Ez nem véletlen DDR2 ??? Mert az A-DATA honlapján én csak 533MHz-t találtam a ''síma DDR-ből'' .
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #284 üzenetére
Linket is tudsz adni ??? És konkréten milyen memóról is van szó ??? A-DATA DDR500 ???
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #282 üzenetére
Már megbocsájts, de nem ''írtad el'' véletlenül a frekit ??? Valóban 630-660MHZ-et (azzaz 315-330 FSB-t) akartál írni ???
-
gege71.hu
addikt
látom már tipródsz ezen pár hsz óta
..
nos tehát...
A TSOP-os hynix d5 csippel szerelt memó és van neki hűtőbordája..
A tinyBGA pedig a Kingmax saját fejlesztésű memcsipjeivel szerelt, nincs rajta aluhűtő és tesztek szerint gyengébben is teljesít mint a hynix-os darabok...
[Szerkesztve] -
Janesz
őstag
srácok!!
az alienben van 566mhz-es a-data memó 2X256mb 14500/db
nincs rajta hűtőborda és samsung chippes!!nagyon menő!!
Nemtudom írtam-e már de rájöttem,hogy hogyan tudod megállapítani milyen chip van az a-data vitesta memón!!!
ha írtam már akkor bocsi,de nagyon ügyesnek érzem magam...villámcsapásként ért a dolog amikor csak nézegettem őket és rájöttem az összefüggésre..
SZÓVAL:van rajta egy ilyen hologrammos matrica amin van sok betű és szám...ezzel kezdődik:mdoHY....... (ez hynix chippes vagy d5 v. d43) mdoAD (ez a-data chippes mdoSA (vagy lehet,hogy SM már nem emléxem) na ez meg samsung chippes
de nagyjából mindnek 550 körül van a vége 2.8v fesz mellett!! -
Bandit21
addikt
Érdekelne h mekkora fesszel éred el ezt, mert nálam sajna az IC7 csak 2,75V-ot ad 2,8-on és így már 510Mhz-nél vége a mókának... Gondolom 2,8-2,85V-on megy följebb... bár 500Mhz-en még viszi a turbo-t és 450Mhz-en megy még a street racer is... Csak mert a proci menne 300FSB-n de így a ramnak nem ok, mert a mem-vezérlő behal 280 felett és asszinkronban 5:4-be már nem tudja leosztani
-
HERR Z
veterán
Nos nekem 275nél van vége a ramnak...
Érdekelne hogy 255ön járatva és plussz kraftal milyen időzítésre van esély hogy bírja a cucc? -
channel
tag
Ennyit az A-DATA-ról, ha kell fotó, felteszem.
-
xcbiker
addikt
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Kingmaxot a Corun nagyker árul (disztrib ráadásul), felhívjátok őket, és meg tudják mondani, hogy melyik kiskerben kell Kingmax memókat keresni.
-
fLeSs
nagyúr
Melyik nagyker forgalmazza az A-DATA memókat?
-
gege71.hu
addikt
Volt már szó vhol róla de én válaszolok, nem vagyok az a ''használj keresőt4'' típusú nagyokos.
Szal a Kingmax Hardcore pc-4000 ramnak 2 fajtája van:
1. TSOP és
2. TinYBGA
A TSOP-oson Hynix D5ös modulok vannak és va nrajta szép zöld aluhűtő
A TinyBGA a kingmax saját fejlesztésű chipjeivel szerelt és nincs rajta hűtő és a teljesítménye is gyengébb mint az elsőnek.
Dióhéjban ennyit tudok.
A linken még találhatsz többet is:
Bővebben: link -
gege71.hu
addikt
válasz
oettinger01 #243 üzenetére
2x24 k
-
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #229 üzenetére
De, és levegővel hűtőm (+ ''levegőcső, vagy ''kályhacső''-nek is szokták nevezni).
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #229 üzenetére
A 2.4C meddig megy ??? És eladod ???
[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
akkor nyugodt vagyok
látom neked a 3.0 procid majd 4-en megynem EE magos ugye? hogy tudtad húzni ennyire? vízzel?
jah..... most látom, hogy zalmannalvízzel még tovább lehetne
én most fogom lecserélni a 2.4-esemet egy 3.0 vagy 3.2 EE-re ha Gianni visszajön a nyaralásból, már meg is beszéltem vele
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
Az A-DATA a Vitesta-kat, nem rég óta, Hynix D5-ös chipekkel kezdte gyártani.
Tehát D43-as és D5-ös chippel is létezik.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #223 üzenetére
Ez TSOP-os ! Hynix D5-ös chippel !
A tesztek alapján a TinyBGA-s kevésbé húzható. -
Squirrel
őstag
És a Twinmos az milyen ram? Hynix chipes? Az A-data 500 MHz-es és a Twinmos 500-as ramja között próbálok meg dönteni, mindkettő olyan 23-25e+áfa.
-
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #221 üzenetére
A Kingmax Hardcore PC4000 memóriákat típusszám szerint lehet azonosítani:
TSOP-os
256 MB-os MPTB62D-38HT4-HGA
512 MB-os MPTC22D-38HT4-HGA
TinyBGA
256 MB-os MPTB62D-38KS4G-PAA
512 MB-os MPTC22D-38KS4G-PAA
[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
azt mondták az
aztán fene tudja......
egyébként nekem azt mondták, hogy nincs is másmilyen nekik csak ez van 500asba.
61500-ért vettem, de nem ennyi lett volna csak mikor megrendeltem akkor a srác rossz árat mondott ( a 400asét) és befizettem az előleget, mikor mentem érte akkor közölték a tényt és oda adták beszer áron.
honnan lehet tudni, hogy ez TSOP e vagy sem? a doboz arany színű és pc 4000 van ráírva.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #219 üzenetére
TSOP-os ???
Hol és mennyiért síkerült megvenni??? -
oettinger01
őstag
na magvettem ezt a csoda memória modult
2x512 kegyeg benne a 2.4c mellett 1:1be 250-en használom őket és simán mennek, atomstabil!
feljebb még nem próbálkoztam de majd talán 1x kipróbálom mi a vége
nekem most elég a 3 giga -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #217 üzenetére
Szívesen.
-
sz.j
nagyúr
A legjobb vétel: Kingmax Hardcore PC4000 !!! (TSOP-os, Hynix D5 !)
Aránylag olcsó, és nagyon nagyon jó!!!
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #211 üzenetére
Még nem tudtam kipróbálni, de a legjobbnak a [B[Corsair XMS 3200XL 2-2-2-5 memória igérkezik!!!
Főbb jellemzői:
400 MHz (200 FSB) > 2,75V > 2-2-2-5
430 MHz (215 FSB) > 2,75V > 2-2-2-5
510 MHz (255 FSB) > 2,8 V > 2,5-3-3-8
Ha ezeken az értékeken lehet még húzni ill. finomitani akkor várhatóan nagyon nagy síkere lesz!!!
De az ára...... az valószinűleg a csillagos égben lesz! Sajnos.
[Szerkesztve] -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #209 üzenetére
''.....legkeményebb...''? Ezalatt mit értesz? Legjobb? Legdrágább? Vagy mi?
-
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #206 üzenetére
Ha a Kingmax Hardcore (Hynix D5!, tehát TSOP-os!) 256MB-t 28-30k között lehet kapni és általában 270-280, olykor 290 FSB-ig húzható, akkor egyértelmű, hogy melyik az ár/teljesitmény ''bajnok''.
Máskülönben kb két hónapig nekem is voltak Vitesta-im, nagyon jók de a mostani Kingmax Hardcore PC4000 (TSOP-os, nem TinyBGA!!!) sokkal jobb. -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #206 üzenetére
Az nem Vitesta! A második PC4000-s a Vitesta és az D43-as chippel szerelt! Sajnos!
-
oettinger01
őstag
megnéztem a hozzászólást amit említettél az az oldalon amit belinkeltél ott az áll, hogy az egyik fajta vitestat azt gyártják 3 féle chipel:
D43
D5
és samsung TCCC
akkor ezek szerint ha olyat veszek amin D5 van akkor nem lehet különbség a kingmax és a-data között
egyébként meg mindenhol azt olvasom, hogy ár teljesítmény/arányban az a-data viszi a prímet........ -
sz.j
nagyúr
válasz
oettinger01 #204 üzenetére
Tévedés!!! Sajnos nem úgy van !!! Az A-DATA Vitesta-t D43-al szerelték.
Nézd meg a # 143 hozzásolásban lévő linket!!!
A különbség az, hogy a Kingmax Hardcore-n Hynix D5 van, és emiatt is lényegesen tovább húzható!!!
[Szerkesztve] -
oettinger01
őstag
a kingmax 500asán is Hynix D5 chipek vannak. szerintetek mi lehet a különbség az A-data és a Kingmax között? hiszen ugyan azon chippek vannak rajta. így csak az ár a befolyásoló, vagy mégsem
-
echo001
aktív tag
válasz
oettinger01 #202 üzenetére
jjjjaaaaaaa
akkor ok mar azt hittem az a baj hogy az atvagastol valo felelmemben ami be is jott haverral vasaroltatok pesten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- 27% számlával! MSI MAG B760 TOMAHAWK WIFI Alaplap
- 27% számlával! MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- több db DDR4 laptop ramok 2x4Gb (3e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- 27% számlával! MSI PRO B850-P WIFI Alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest