- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- Házi hangfal építés
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Melyikre gondolsz? Ha az 512MB A-DATA 566MHz-re az a Ready-ben jelenleg 19.000Ft+Áfa.
De nézz itt körül: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Lest4t
aktív tag
mennyibe kerül egy ilyen ram?
-
sz.j
nagyúr
Minden relatív! Pontosság helyett én inkább korrekt ''különbség-mérésről'' beszélnék. Mivel a ''régit'' már elég sokszor használtuk, ill. más progihoz (pl Sandra) is viszonyítottuk, valamint az, hogy 400 és 500MHz között nem csak 50-100MB/mp a diffi, egy jó viszonyítási alapot ad. Ha úgy tetszik ''pontosságnak'' is nevezheted.
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #888 üzenetére
hát ez csak akkor fog kiderülni mikor kézhez kapod
-
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #889 üzenetére
nézd meg sz.j hozzászólását AI7 topicban ott láthatod az everestek közötti különbséget.....vicces
-
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #886 üzenetére
háááááát......nf7-ben lehet 2.9-3V-ot is adni a ramnak nem?Mert akkor szerintem biztos bírja ...
-
Overlocker
veterán
Mégis úgy döntöttem hogy várok az A64-es cserével,viszont nagyon akarok ilyen ramokat,pontosabb 2*512/566-ost!Szerintetek hogy menne nf2-ben? Ki lehetne hajtani 460-on 2-2-2-11-el?
-
ronaldo
őstag
hi all!
úgynézki le kell mondjak az 566-os a-datáról(telefont kell vegyek, mert meghót, meg asztali divx-es dvd-t) az érdekelne, hogy milyen időzítésket bír, és mennyi a max ami kijön ezekből? -
Domy
aktív tag
válasz
Overlocker #878 üzenetére
Nekem már majdnem 1 hónapja megvan...
)
-
Janesz
őstag
akkor megnézem majd 1 modullal is....mert ha hiszed ha nem ennyi!!
amúgy az elméleti maximumról annyit,hogy az időzítésektől független lenne??
mert pl van egy baromi jó időzítéseket bíró ramod ami mondjuk 2-2-2-5-ben megy 500-on pl:winbond akkor sztem az többet olvasna mint 4000mb....
amúgy fos az everest is...olyan szinten számít,hogy mikor nézed meg az olvasás/írást...(legalábbis intelnél próbáljátok ki,hogy elindítjátok a gépet leállítotok minden szart és nyomtok egy kis prime95-t majd leállítjátok kb 30mp után és utána mérjetek...nekem volt olvasásnál 500-600mb különbség is...írásnál is volt de már nem emléxem pontosan mennyi de 200-300 körüli)
de azt ugye tudod,hogy ha csak 512 ram van a gépedben akkor az írás kb 300mb-tal kevesebb alapórajelen is...minél több a ramod annál magasabb az írásod...
meg az is bekavar,hogy mennyi éppen a szabad memória... -
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker #878 üzenetére
Én tegnap vettem két darabot !!! Eddig ''csúcsszuper'' !!!
Elkezdtem a tesztelgetését, de még az elején vagyok.
Az AI7 topikban írtam már róla. -
Overlocker
veterán
up.Vki más vett már vagy én leszek a 2.?
-
Badb0y
addikt
ÁP egy kicsit lemaradtam
-
HERR Z
veterán
én csak azt mondtam hogy a ramod az órajelet nem csipázza rendesen, amit számomra szar mert én vízhűtésnél a nf3-mat is akarom hűteni és stabilan akarnék 8x330 vagy hasonló órajelet...
Elég rossza lehet matekból mert ha megnézed 19+fa az ára már az 566-osnak MA ami 23 bruttó...amúgy nekem az áfa visszajön így csak 20 volt, jó hogy emlékeztetesz...amúgy éretsségim 5-ös lett matekból
Azt az olvasást azért megnézném mert azért az elméleti maxximum még mindig ott áll....vagy vegyél ki egy modult s úgy nézd meg mert nállam egyke még.. -
Janesz
őstag
1 valamit ne felejts el azért!! az én üszök 17k-s ramom is megy 500mhz-en 2-3-3-5/1T ben ugyanúgy mint a tiéd!!
amúgy meg 17k-ért amúgy te mit vennél?? bemész a boltba és kapsz ennyiért (se) egy fos 400-as brand ramot!! azt meg megnézném,hogy 440-ig bírja -e 2-2-2-5-ben...vagy 520-on 2,5-3-3-6-ban ráadásul 1T-ben.....
amúgy elég rossz lehetsz matekból ha neked 17+6=25..
bármennyire is fosnak tartod az enyémeket mégis megalázza a tiédet 500-on ugyanis nekem ott az olvasás 4300 neked meg ''csak'' 3800 körüli....
amúgy van olyan ram ami jobban teljesít tesztekben...pl:anno már nem emléxem kinek de az 500-as A-daták ugyanolyan órajelen ga@sr-ben még intelnél olvasásban is meg írásban is sokkal jobbak voltak mint az enyémek... -
Squirrel
őstag
ezzel meggyőzted a kétkedőket.
Néztétek, ready-nél a múlt heti 24.4k-ról lement a 600-as A-DATA ára 21k-ra. De én inkább 566-ost rendelek
Szerintetek nagyjából mindegyik 566-os így húzható?
-
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #861 üzenetére
láttam, fel a b@szta az agyamat....gondolom csak lesett mint rozi hogy kiadott 17et egy 466-os ST ramért ami 550-et se köhög ki -mondjuk lehet időzíteni- erre én +6 ezerért cirka 200MHz-el adok többet....
....
....
....
....
....
....
....
Azt a múltkor elfelejtettem mondani hogy Everest PC5500-nak ismeri fel, erre csak én is most lettem figyelmes...
Képek amikkel tényleg nem árasztottalak el benneteket:
1T-s 3-3-3-6-ba talán 305MHz környékén szarik be a ramom...most hogy így 1t jött fel csak megnéztem -
Foobar
tag
válasz
Ezek 566-os vagy 600-as A-daták?
FélOFF: Ha a readynél akarnék venni 566-os A-datát (márpedig akarok), és persze előrendeléssel, akkor 2-szer kéne odamenni (először előleget fizetni) vagy megoldható az is, ha csak 1x (nem vagyok pesti)? Tehát arra gondoltam, hogy a bankszámlaszámom megadom nekik, hogy levonják az előleget. Vagy átutalom nekik ha ilyet lehet. Tudja valaki, hogy így jó-e nekik? -
Squirrel
őstag
válasz
Én is hiszek neki, de tényleg jó lenne egy screenshot. Azért remélem duálban is bírni fogják legalább a 600-at.
-
Squirrel
őstag
Herr Z! Mit szólsz Janesz vádjaihoz?
Bővebben: link
1152-es hozzászólás. Tényleg, nincs kép az eredményeidről, csak hogy eloszlasd kételyeit? -
sz.j
nagyúr
Mi van fiúk?! Senkinek nincs új memója (pl. 566-os), vagy valamilyen újabb infója?
-
Domy
aktív tag
válasz
Overlocker #855 üzenetére
MDOSS...... a többit fejből nem nyomom... ez 566-os A-Data cimke...
-
Domy
aktív tag
Az 566-osról se akar lejönni a borda
Frankón oda van ragasztva!
-
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #851 üzenetére
én az 500-asról próbáltam meg leszedni de nem sikerült pedig már erőt is használtam hozzá -ui lehet észt kellett volna
Mondjuk azt se tom hogy kell leszedni -
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #849 üzenetére
persze...bocsesz de de tom konkrétan úgy levenni a ramhűtőt ogy ne barmolás legyen a vége...és szeretném még használni
-
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #847 üzenetére
ha megmondod hogy hol mit keressek akkor megnézem neked, azon az 5 percen nem múlik
-
HERR Z
veterán
szerintem csak 566-osra érné meg lecserélni, az 500-assal se lehet űberjú időzítéseket menni 500-on..2.5-4-4-7-1T amire képes volt 2.85V-on..az 566-os meg 2-3-3-5-1T-re
-
arpi6k
addikt
Hali!
Lenne egy gyors kérdésem. 500as A-Data ramok mekkora alap feszt kapnak? 500MHz-n milyen időzítéseket tud? Mert jelenleg 2X512 Hynix D43as ramom van, bírja az 500mhz-t, de 2.8V-on és 3-8-4-4-es időzítésekel. Megérné lecserélnem? A válaszokat köszi.(Tudom hogy a kérdéseimre megtalálnám a topicban a választ, de nincs időm átbogarászni)
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
Már kiváncsi vagyok mit megy az 566-os gyönyörűség dualban
-
Squirrel
őstag
telefonon hívtam őket, azt mondták, nem garantálják, h. x800xt-t tudnak hozni. Egy nagykerből ígértek a hétre, hétfőn rákérdezek, mert lehet h. a Sony monitorért is fel kéne mennem Pestre, parázok a pixelhibától. Szerinted bátran megrendelhetem az 566-ost? Én 600-asról nem találtam teszteket, de a Te tapasztalatod az 566-osokról nagyon meggyőző. Kíváncsi vagyok mit bírnak dual-ban
-
Squirrel
őstag
-
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #829 üzenetére
f@szom se figyelte hanyadik heti
majd este megnézem...amúgy minek 3-4-4-8-1T? főleg ha van 3-3-3-6-1T kurvasokáig...nem hiszem hogy hosszú távon stabilan bírná léggel az ennyire magas fsb-t bármely a64-es lap... -
HERR Z
veterán
válasz
Overlocker #821 üzenetére
Samsung chipes 3-4-4-8-2T-ben annyit bír mint 3-4-4-10-ben vagyis 351MHz-nél az alaplap szál el...ellenben visszaveszem majd este a HT szorzóját 2x-re mert lehet az kavart már be...3x350=1050 és lehet nem bírja
-
sz.j
nagyúr
-
HERR Z
veterán
A 600-as gyári időzítése elvileg 3-4-4-8-1T ahogy láttam a külföldi fórumokon...Namost az 566-os gyári időzítése 3-3-3-6....Ezek alapján annyira nem tűnik sztárnak a 600-as és ahogy néztem kb annyit tud mint ez csak az időzítéseket nem lehet ennyire bedurvítani
-
sz.j
nagyúr
Van aki a dualt is így írja ki, és nem volt egyértelmű, hogy mennyit vettél.
Mivel az Abitnál (P4) van a GA funkcióban több beállítási lehetőség is, pl. F1, ami eddig megfelelő memó hiányában szinte rögtön fagyott, nyílván egy kimagaslóan jó időzítésű memóriával kiszeretném próbálni, hogy tulajdonképp mit is tud !!!
És ha már kipróbáltam, tudom csak egyértelműen azt mondani, hogy ezentúl az időzítés, az órajel vagy mind a kettő érdekel! -
Squirrel
őstag
Valaki tesztelje már le a 600-as A-DATA-t is, mit bír az a Hynix B vagy miféle chip?
-
HERR Z
veterán
Aláírásomból látszik hogy csak egy modult vettem....jah és csak egy kt133A-s lap van itthon tartalékban
öszintén nem tom mért vagytok bezsongva a 2-2-2-5-re....alig dob többet mint a 3-3-3-6 amivel a csillagos égig elmegy a ram...majd este csinálok egy összehasonlítást, hogy mi a jobb 8x320/2560/ 3-3-3-6-1Tvel vagy 2-3-3-5-1T 10x256-tal.......a végeedmény már előre sejthető...már csak az írás olvasás miatt is...
Amúgymeg ha sokáig tudná a 2-2-2-5-öt mondjuk 480-ig akkor se használnám, mert nem érné meg miatta visszavennem az órajelet -
HERR Z
veterán
Sajnos a tesztem további része meghiúsult mivel az alaplap sehogy sem bírja a 350 fölötti HT órajelet...ellenben 3-4-4-10-2t-ben még bírta a 351MHz-et...olvasás 5400 írás 1780 elérés 44.7ns
Jah és 2.5-3-3-5-tel 294MHz-et tud.....szal jó vétel volt megérte azt a pár ezrest -
HERR Z
veterán
nemtom mit tud a Hynix chip de hogy ez nagyon betyár az ziher...tehát nézve mennyit dob a 2-2-2-5-1T a 3-3-3-6-1Thez képest...inkább az órajel az ami számít...tehát +100MHz olvasás és 140MHz írás amit én 30MHz-el kompenzálok...úgyhogy a project: 8x320 vagy hasonló kaliberű beállítás...most még mingyá megnézem 3-4-4-8-2Tvel mit bír
-
HERR Z
veterán
Na 2.85V-tal ezeket bírta:
2-2-2-5-1T: 223-446MHz
3-3-3-6-1T gyári beállítás: 323/646MHz
2.5-3-3-5-1T: 279MHz.....
Jah és Everest eredmény 323MHz-en:
4920/1970/46.7ns
SEGLE CHANNEL MEMÓRIÁVAL
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged