- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Prezentálta a GeForce RTX 5060-as sorozatot az NVIDIA
- Házimozi haladó szinten
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a 3DMark verzió legacy státuszban van, így a következő linken ingyenes kulcsot találsz hozzá:
Legacy 3DMark benchmarks
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
naot
tag
Szerintetek miért 0-át ír ki a teszt végén?
Kép.
-
-
B@ldrick
aktív tag
Brumi feltennél a listára? Köszi.
P8810_alapon_8.8 (Sapphire) -
Tomate
veterán
-
-
Akkor ha Futuremark ORB Validated linket adok érvényesnek tekintitek az eredményt?
ORB Validated P9293 és ugyanez képen: [link]
A GPU score alacsony lett, majd megnézem mitől. -
-
gombcomp
senior tag
válasz
janos666 #1991 üzenetére
A gép felső részében van a kompresszoros hűtés,az csak a procit hűti (-38-40 fokra).
A kijövő vízhűtés csövek egy Zalman Reserator1-hez csatlakoznak,most csak a NorthBridget hűti,amúgy a régi VGA-k hűtése volt a feladata.A plusz venti csak a felső rész
levegőkeringetése miatt van betákolva.A vinyók azért lógnak ki,mert csak IDE-vel tesztelek,és mindegyiken más-más oprendszer van,így gyorsabb cserélni.Láthatod,hogy
egy ilyen összeállított gépben más jellegű a tunning értéke,mivel nem egy asztalra "szögezett" alaplapból,ideig-óráig működő szárazjeges procihűtésből áll a dolog... -
válasz
gombcomp #1989 üzenetére
Mi van a gépház felső részében, ha se a kilógatott winyók, de még a táp se fértek fel oda? Adná magát hogy ottvan a vízhűtő rendszer, de akkor a CPU csövei miért másznak ki szintúgy oldalra? És mi az amit még pluszba hűt az a ~8cm-es venti a kijelzős panel mögött?
Ezektől a megmagyarázatlan kérdésektől eltekintve szép kis gép. -
gombcomp-nak hála van már online eredményem is. Viszont elbasztam, mert nem WHQL drivert használtam. [link] De legalább látjátok hogy nem photoshoppal csináltam a képeket.
Ja és a CPU még alapon megy mert most volt szétszakadva a RAID tömböm és visszavettem defaultra a BIOS-om...MOD: Most nézem nem is a nem-WHQL forceware miatt sír, azt mondja WHQL a Catalyst amit nézett, csak a 8.8-as Catalyst még nem Futuremark Approved. Nabassz.. Akkor majd 8.7...
-
Janix12
aktív tag
És megérkezett a tuningos változat is a 9600GT sli-vel.. [link]
Ha lehet evvel is szeretnék a toplistába bekerülni.. Köszönöm...
üdv jani -
Janix12
aktív tag
Sziasztok...
Szeretnék felkerülni a toplistára...
Két galaxy 9600GT OC Extreme tuner SLI-be Proci Q6600 Mem corsair dominator 1066 Cl5 És mindez egy Asus P5N32-E SLI lapba Nforce 680i-sli.. [link]
Köszi..
üdv jani -
-
válasz
gombcomp #1963 üzenetére
Én tudtam hogy beficcen az Ageia kártya, mert nekem a hozzáadott 8500GT is épp ennyit nyomott a CPU2-n, de azt nem fogadták el (pedig ugyanúgy a radeon mellé tettem).
(#1975) - Az csak az egyik fele a dolgonak, de tényleg nem kezel 2GPU-tól se többet, mégha valahogy a PAE-on keresztül meg is címződhetne a RAM is.
-
Seitec
csendes tag
Itt van egy emelt órajelű eredmény, az új 8.8-as catalystal.
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Járt már ugy valaki hogy bekapcsolta a physx-et és vantage kifagyott a cpu physxnél?
-
gombcomp
senior tag
Köszönöm urak!
Már készülnek a 3DMark tesztek is,de sajnos csak VISTA64-es környezetben,ahol
a CPU jóval kevesebb pontot kap..Azért kell ez az oprendszer mert csak ez kezel 2GPU-nál többet.
wmarci:Ezért tűnik kevésnek a proci pontszáma,XP alatt kb.30%-al több,
meg azért mert X38 ban nem tudok többet kicsikarni belőle.Még nem raboltam bankot,csak
a "felhalmozódott" 3870 széria darabjait adtam el.
Speed:Először én sem hittem el az eredményt,ez már a második kísérlet volt,és
néhány pont difivel ugyanennyi volt az előző mérés is.Az igazsághoz hozzátartozik,hogy
dolgozik a konfigban egy BFG Physx kártya is,de igazán nem sokat jelent (nem úgy mint
az Nvidia GPU-Physx varázslásánál!)
-
Laraxior
titán
A várva várt eredmény...
alapórajeles Ultra és egy 3720on ketyegő quad.
7714 pötty
Sajnos valami van a rivával nemtudom húzni az Ultrát
24/7es beállítások..szóval nagyon nem erőltettem meg magam -
Seitec
csendes tag
Brumi, a tuning toplistába kétszer tettél be
-
Laraxior
titán
válasz
HoReSz1975 #1948 üzenetére
hát ez így jó eredmény...
-
Darko
senior tag
Gyári 8.7-es driver volt, próbáltam 8.8-at is több lett néhány ponttal 15e- felett csak épp rohantam és nem értem rá képet csinálni. 3870x2-höz képest kicsivel több mint 50%-os gyorsulás.
-
Darko
senior tag
Q6600 @ 3737Mhz
Sapphire Radeon HD4870X2 2GB GDDR5 FULL @ 800/3800Mhz -
Laraxior
titán
Van egy jó hírem...ill. több is
CF-es lapban megy az SLi. Tehát lesz 2 GPU-s eredmény
csövek? 11/8as -
Brumi˘
addikt
Update:
mmdms
SeitecLaraxior: Azt oda kalapáccsal tetted be? Ám jövőhéten jön az új q6600 kicsit jobb tuning potenciállal meg jön egy brutál papst ipari venti, hogy fel is száljon a gép, plusz ha sikerül szerválni s1-et nem bánok majd ilyen kesztyűs kézzel a kártyával de legalább lesz vetélytárs.
-
Laraxior
titán
Így néz ki még az elején... mondjuk sokra nem mentünk vele
Lenyomlak fater
hétvégén ráérek...de lehet még ma, ha nem megyek gamelni
-
Brumi˘
addikt
Egy szolíd eredmény: q6600@3,6ghz + MSI 4850 @ 725/2200 = 8298
-
Laraxior
titán
35ezer proci pontÉn is csináltam tesztet..asszem valami bibi van,de a processzor nagyon jól teljesített
a GTXet kivettük mert nem indult el a Vantage.. -
Seitec
csendes tag
Készítettem egy eredményt az új 8.8-as catalystal, hát a GPU Score-on dobott pár százalékot.
Eredmény: [link]
mod: Brumi, majd ha lesz időd, frissítsd lécci
-
Laraxior
titán
nem megy a fiziksz
-
Laraxior
titán
PhysX is lesz,csak a driverrel lehet valami gond,nem lát semmit,mondjuk még csak egy VGA van,de akkor is...
Lesz normális feltehető eredmény is -
Laraxior
titán
Eljött az idő.Ma Vista telepítés,eredmény várható
Sőőőt..kicsit megspékelem az izgalmakat azzal hogy beteszek egy 8800 GTXet a 8800 Ultra mellé.tudom ez nem listás...
-
Baga1983
senior tag
Gtx 260 alapon+6750 3,4Ghz
http://kepfeltoltes.hu/080821/vantage_www.kepfeltoltes.hu_.jpg -
szmore84
csendes tag
E8200@(3296 Mhz,412*8)
MSI HD4850(690/1070) -
schwartz
addikt
válasz
janos666 #1914 üzenetére
Tokeletesen vilagos már a dolog. (ezuttal remelem tenyleg az, hisz eddig sajat magam taplalta hulyeseg kodositett a fejemben.
) Fogalmam sincs miert voltam abban a hitben, hogy Gefoce PhysX hasznalatkor nem no a kapuk szama s minden fizikai szamolas csak a GPU-t terheli. Majd visszanezem tuzetesebben ezt a topicot, bar lehet nem itt a Ph-n bonyolodtam bele. Ebbol kiindulva, ugy vettem, hogy a Te esetben is hasonloan mukodik a dolog, vagyis csak a GPU szamol fizikat a 2-es proci tesztben.
Innentol kezdve egy szavam sincs s megegyszer elnezest kerek.
-
válasz
schwartz #1913 üzenetére
Azért van bojkott a Geforce physx vantage eredményeken, mert ha csak egyetlen gyors kártyád van akkor a graphic tesztekben csak grafikát kell számolnia, CPU tesztekben csak fizikát, valós játékban a kettőt kéne egyszerre, így nem mértékadó az elszeparált mérés.
Csak én ugye külön kártyát használok, nem dolgoznak egymás helyett ahogy lentebb magyaráztam. A geforceom nélkül is ennyi lenne a grafikai pontszámom és a radeon nélkül is ennyi a CPU pontom, de mivel két külön kártya így játékokban is összeadódik a teljesítményük. (nem is kicsit, tök simán fut a warmonger, meg az UT3 modpack)Annyira nem kaptam fel a vizet, nincs harag, csak annyira hevesen reagáltam mint amennyire te jöttél nekem.
-
schwartz
addikt
válasz
Rover623 #1912 üzenetére
Itt kerdeztem s most, hogy nezem volt egy valasz ami 5 kaput emlit dual core procinal. (eskuszom, kavarom mar ezt az egesz Vantage NV-s PhysX-et
) Ha a fizikai szamolas egyazon elv alapjan mukodott mint a PPU-val akkor miert nem voltak elfogadhatoak az eredmenyek?
Meg ha nem abban a tudatban vagyok, hogy nem no a kapuk szama PhysX-es driverrel, eleve nem kerdem janos666-t sem. Ez van...ezt jol beneztem.
-
schwartz
addikt
válasz
janos666 #1909 üzenetére
Kizarolag csak Vantage-re ertve:
Mikor megjelent az elso NV-s PhysX driver, szoba kerult a topicban, hogy bekavarja az eredmenyeket. Akkor mar kerdeztem, hogy NV PhysX-al novekszik-e a kapuk szama. Nemleges valasz jott. (Minden fizikai szamolast a 2-es CPU tesztben a VGA vegzett). Ebben az esetben szo szerint CPU tehermentesites volt, de a dedikalt Ageia kartyaval maskent mukodott.
The worlds are essentially identical, and each contains its own population of airplanes. The worlds do not interact. The worlds assigned to the CPU cores will be simulated entirely on the CPU. The four worlds assigned to the PPU will be simulated on the PPU, except for rigid body simulations, which will run on the CPU. [link]Mint kiderult, nalad a Vantage ugy latja a Geforce kartyat mint dedikalt fizikai gyorsitot. Ez nem volt tiszta eddig nekem.
Remelem nincs harag s kar, hogy felkaptad a vizet. Nem az volt a szandekom...
-
válasz
schwartz #1907 üzenetére
Először is 5 kapu volt a tesztben...
Másodszor:
Ha a 4870-esem mellé berakok egy Ageia PPU-t ami tehermentesíti a CPU-t akkor elfogadható az eredmény? Ha igen akkor 2. kérdés:
Ha nem Ageia PPU-t teszek be hanem mást, de ugyanúgy Physx-re dedikált kártyát az már nem? (akor se ha az a kártya csakis fizikát számol, és nem segít be a grafikába)
Ugyanazt a munkát végzi a 8500GT-m mint egy Ageia PPU kártya, se többet, se kevesebb. Mindkettő a CPU-t tehermentesíti, de egyik se segít be a renderelésbe.Még mindíg nem látom a különbséget.
Mitne mondjak, ha nem mondom meg miről van szó csak küldök egy képet senki se feltételezte volna hogy nem ageia kártya lapul a gépben. Ki tippelt volna Geforce Physx alkalmazására mikor egy radeon kártyával született az eredmény? (bár akkor az egy tuningolt PPU kártya lett volna mert azok inkább 25 mint 30 OPS-t csinálnak
)
-
schwartz
addikt
válasz
janos666 #1906 üzenetére
Ertem sot figyeltem is az ugykodesed a PhysX topicban.
Ha Ageia ult volna a slotban, akkor a 2-es CPU tesztben 5kapu (parral) szamol a rendszer.
Kettot mindenkepp a CPU a tobbit a PPU. (ha ketmagos procid van).Nalad be volt kapcsolva az NV PhysX igy minden fizikai szamolast a GPU vegzett. (a CPU helyett). Ettol nem elfogadhato az eredmeny mert Te a procid valtottad ki nem az Ageia kartyat.
Magyarázd meg, vagy ne te nézz engem hülyének!
Szo sem volt ilyesmirol. Kar, hogy ezt feltetelezed rolam.
Udv
-
válasz
schwartz #1905 üzenetére
Úgy látszik nem érted.
Nálam most van egy 4870-es Radeon ami számol grafikát. Physx számításokra eredendően képtelen (illetve minden megoldható, de jelen esetben nem erről van szó).
A grafikus kártyám mellett, külön PCI-E slotban van egy Geforce 8500GT ami jelen esetben (mivel sem SLI, sem Crossfire, vagy ezek fantázia-keveréke nem üzemel) csak fizikát képes számolni.
Tehát a Vantage grafikus tesztjeit csakis a 4870-es, a fizikai tesztjét csakis a 8500GT számolta. Mivel nincs SLI/Crossfire így sosem adódott össze a teljesítményük, egyszerre csak egyikük dolgozott.
Ugyanaz mintha nem egy 8500GT ült volna a 4870-es mellett hanem egy Ageia P100-as fizikai gyorsítókártya (vagy mi annak a tipusszáma).
Játékok alatt is ez a helyzet, a 4870-es képtelen besegíteni a fizikába, ahogy a 8500GT is a grafikába. (ahhoz SLI vagy crossfore kéne)Magyarázd meg, vagy ne te nézz engem hülyének!
-
-
Szabi790612
tag
ok, thx - már fent van az eredmény
-
schwartz
addikt
válasz
janos666 #1902 üzenetére
Fenéket ugyanaz.
Hany kapu van igy a 2-es CPU tesztben?
S fizikat szamolna a jatektesztekben? A Vantage leirasban ott van, hogy csak a CPU szamolja a fizikat PhysX-es driverekkel is. (fuggetlenul attol, hogy ki-be van kapcsolva) Az Ageia gyorsito sem szamol a jatek tesztekben. -
válasz
SzlobiG #1898 üzenetére
A geforce physx-el az a baj hogy a grafikus tesztek alatt is a GPU teljes kapacitása grafikát számol, és a különálló physx tesztben is a GPU teljes ereje a fizikán dolgozhat. Játékokban mindkettő ugyanazért a GPU-ért verseng.
De az Ageia kártyás eredményeket továbbra is elismerik, amit ma én csináltam az ugya az, csak nem ageia PPU volt a 2. slotban hanem egy geforce. De az a GPU nem segített be a grafikába, és az első slotban lévő kártya se a fizikába, dedikált Physx kártyaként üzemel...
Beküldöm a futuremarkhoz mit szólnak hozzá. -
schwartz
addikt
válasz
Szabi790612 #1900 üzenetére
A multi GPU-s listan keresgeld magad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos cigaretta 🔞
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest