- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- ZIDOO médialejátszók
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Autóhifi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dmiki
csendes tag
Noh így néz ki 3d re váltva a kép ha gépről akarok filmet nézni.
Ugyanez normálisan néz ki bármi másról lejátszva...
sehol sem találtam megoldást....próbálkoznék mindennel de azt sem tudom milyen módon működik pl, a kép összehúzása 3d ben, Mert még mikor normálon van ugyanazt a képet látom mint pl a laptopon
ha azt 3d re váltom normális lesz. de ha az én gépemről rakom 3d re akkor meg ilyen messze kerülnek a rétegek[ Szerkesztve ]
-
spider80
őstag
Overascan csúszkát keress driver beállításokban a gépen.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
Dmiki
csendes tag
[ Szerkesztve ]
-
Dmiki
csendes tag
Szevasztok!
Olyan problémám van, hogy van egy LG tévém összedugva egy AMD Radeon HD 6570
Régebben ment normálisan a 3D viszont párszor cseréltem már drivert és most vettem észre,hogy már nem l adja ki a 3D-t. Értem ezalatt azt, hogy a rétegek vagyis a két kép, túl messze kerül egymástól.
Laptoppal simán megy midnen de az én gépemmel nem akarja. Minden beállítást végigzongoráztam a tévén
és a catalyst centerben is, Drivert is raktam fel 4 különböző verziószámút de akkor is ez a gond.Half ou-ban nézném ugyebár, de gondoltam próbálok,egy sbs t, mert a tévén jobra balra tudom tolni a képeket plusz a 3d mélységet. Ha mindent minuszba meg nullára húzok akkor épp jó az sbs. Ugye ezt ou val nem lehet mert függőlegesen nem tudok állítani. Meg amúgy sem hiszem,hogy csak a beállítások egyik végén lenne jó.
Főleg mivel eddig alapon jó volt.
Istenné avatom azt aki megoldja nekem.
Ötlet? -
BBéci
legenda
-
havri1
félisten
Szerintetek létezik, hogy egy kb 8 éves 5m hosszú, DVI-HDMI kábelen átmegy a 3D ISO film?
Vettem 1.4-es HDMI-t pont ezért, de most kipróbáltam, és ugyanúgy átmegy a kép..WTF[ Szerkesztve ]
havri
-
GazRic
senior tag
Tudtok Linux (Ubuntu) alá olyan lejátszót amivel BD3D ISO-filet meg tudok nézni 3D-ben TVn?
PSN ID : MrManson_HUN ** PS5 *** Samsung Galaxy S20+
-
donceleger8
őstag
Ehhez kellene net??? Szerintem semmi szükség egy netkapcsolatra ehhez. Itt csupán adat megy az egyik eszközről a másikra. Ide egy erős router kell ami mondjuk legyen gigabites, de amúgy kétlem hogy a tévébe épített hálózati kártya gigabites lenne. Szóval mindegy is, mert a mostani routerek minimum 100 megabitesek, ennek is elégnek kellene lennie a hd átvitelére.
Sai
Esetleg próbáld meg a nero mediahome programot. LG tulajoknak ingyenes. Szüleimnek ezzel működik rendesen. Legalábbis a Full HD mkv-k gond nélkül mennek vele 3D-ben is.
De ha szetkapcsol állandóan akkor ez lehet router probléma is. Ki kellene próbálni egy másik routerrel is.[ Szerkesztve ]
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
sai
aktív tag
Esetleg valaki használja az LG nek az oldalról letölthető LG SmartShare programot? feltettem elsőre látta a tv a megosztott mappákat.. majd megszakadt a kapcsolat és azóta a TV nem látja.. ha gépről a smartshare programból küldöm rá a tv-re a filmet akkor el indítja.. csak úgy elég lassan indítja el meg nem tudok bele tekerni..
-
sai
aktív tag
Létezik valami olyan program amit ha felteszek a gépre akkor a tv látni fogja a filmeket? LG okos 3D Tv. 42LA641S. Feleségem notiját látja, de viszont rajta nem lát semmit.. hiába osztok meg.
Viszont volt egy Külső hálózati vinyó (azt hiszem Nas server is) azt látta a tv. Csak költöztünk és azt még nem tudtam elhozni. -
Gtaati
őstag
válasz donceleger8 #9269 üzenetére
Értem és köszönöm a válaszotokat!
-
donceleger8
őstag
Nem azért van 4K Demó anyag, hogy azt feltétlen a tévén játszd le. Amúgy valszeg a profil formátum nem megfelelő, avagy túlságosan sok a tévé számára, high profile level 5.1, ez nagyon magas érték. De a Cabac is okozhatja, illetve a framek száma is lehet sok.
Egy medialejátszó és a gondod elszáll.
Laptopon mivel játszod le? Próbáld meg esetleg Power DVD 15-el. Amúgy nekem is 4magos laptopom van, de a telefonom által felvett 4K anyaggal sem boldogul, akadozik rendesen. Ehhez már Core-I7 kellene.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
m3gtr
senior tag
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Keresőt használva nem találtam UHD-4K illetve HD anyagok lejátszásával kapcsolatos topicot így itt tenném fel a kérdésemet. Előre is elnézést kérek, hogy nem teljesen ide vág a problémám!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy töltöttem le a 4K-s LG 55UB850V tvmre Lg UHD-4K-s Lg promo videót. Ezt a videót egy sata3-as usb 3as külső vinyóra másoltam majd a tv usb 3-as portjára csatlakoztam és lejátszottam. A problémám más UHD-4K tartalmakhoz képest, hogy a videó képe és hangja szaggat. Laptopon amiben 4 magos 2,5ghz-es proci van azon is lejátszáskor kiakasztja 100%-ra processzort.
Média infóval megnéztem a file-t és a következő infókat kaptam:
LG_Demo_Garden.mp4
Formátum : MPEG-4
Formátum profil : Base Media / Version 2
Kódek azonosító : mp42
Fájlméret : 2,69 GiB
Időtartam : 3 perc
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 125 MbpsKép
Sáv száma : 2
Formátum : AVC
Formátum/adatok : Advanced Video Codec
Formátum profil : High@L5.1
Formátum beállítások, CABAC : igen
Formátum beállítások, ReFrames : 5 képkocka
Format_Settings_GOP : M=3, N=33
Kódek azonosító : avc1
Kódek azonosító/adatok : Advanced Video Coding
Időtartam : 3 perc
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 125 Mbps
Szélesség : 3 840 képpont
Magasság : 2 160 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 23,976 fps
Szabvány : NTSC
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.629
Adatfolyam mérete : 2,69 GiB (100%)Próbáltam kisebb adatsebességre átkonvertálni 40, 50, 60Mbs-re de ez sem hozott megoldást. Mivel lehet a gond? A tv hardvere illetve a laptop hardvere nem bírja el? Az asztali gépben egy Core I5 3570K van az viszi gond nélkül. Esetleg valakinek van-e ötlete, hogy milyen programmal milyen beállításokkal kellene átkonvertálni az ilyen problémás videó fileket?
Mondjuk az vicces, hogy az LG kiad 4K tv-re UHD-4K promo-demo anyagot, de a 4K tv amit ők gyártottak az nem tudja normálisan lejátszani.
Bocsánat ha hosszúra sikeredett! Segítségeteket, válaszotokat várom és köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Észrevehető a gyári 3D és a konvertált közti különbség. Nézd meg a TV-n sima 2D adást állítsd 2D->3D-re, aztán meg valami 3D techdemót, ott látod majd, hogy kb olyasmi a gyári 3D (Meg ugye elvileg a 3D forrás file 2D ben az vagy Half OU/SBS vagy pedig interleawed, ami meg olyan, mintha szellemképes lenne, tehát elvileg egy framehez 2 kép tartozik egy-egy szemenként, szemüveg nélkül pedig szellemképes ugye.)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
Lehet, hogy probléma nélkül kellene működnie, én klónozott képernyőbeállítással használtam, ha jól emlékszem (nekem mondjuk a monitorom 3D, TV sima HD ready, szóval 3D-hez nem is szoktam képernyőt váltani..)
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
havri1
félisten
Bocs, elírtam. Sose klónoztam, vagy only 1 kijelző, vagy kiterjesztett asztal.
Tehát kiterjesztett asztalnál nem megy a 3D.Viszont nálam csak a TV írja ki, ha 3D tartalmat lát, de ezt akkor is, ha ő konvertál. Szóval nem tudom, mi a gyári 3D , és melyik a konvertál, ez most a baj
[ Szerkesztve ]
havri
-
StLui
veterán
Nekem kiírja vetítő hogy 3D framepacked. Én nem klónozok, nincs is értelme, mert nem egyforma felbontású a két megjelenítő, hanem kiterjesztett asztalt használok. Klónozásnál szerintem semmiképpen nem működhet, hiszen gondolom nem mindkét megjelenítő 3D-s. Klónozás meg ha jól gondolom azt jelenti ugyanazt akarod kiküldeni mindkét megjelenítőre, ennek semmi értelme.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
havri1
félisten
Nekem klónozottnál nem tudom kitenni 3D-re.
PowerDVD ikonra ha rákattintok, elmossa aképet, de nem történik semmi, tv nem jelzi, szemüveget nem tudom aktiválni.Ha csak a tv a kijelző, akkor sem indul automatikusan 3D-ben az iso, csak 2D-ben, viszont az ikonra kattintva alul, már vált, villog 2-3at a tv, átvált 3D-re, jelzi is, és működik szemüveggel.
Ha úgy zárom be, hogy 3D-ben marad, akkor a következő indításnál is 3D-ben indítja. Viszont ami furcsa, hogy egy 2D BD50 isot is 3D-ben akar indítani, de szar...szóval nem értem még mindig ennek a működését.
Vélhetően nem ismeri fel inteligensen, manuálisan kell indítani 2D vagy 3D amit akar az ember, és ha van mögötte valós tartalom, lesz szép kép. Legalábbis eddig erre jutottam....PowerDVD-nél hogyan tudom kideríteni, hogy a megjelenített kép valós 3D vagy csak 2D-->3D felkonvertált?
havri
-
StLui
veterán
válasz Ragnar_ #9260 üzenetére
Én mióta egyszer kipróbáltam és működött azóta soha nem kapcsolom le a monitort, (1920*1200), hanem csak simán kirakom a PDVD-t a vetítőre, 1920*1080-ra, BD iso 3D-nél is, és megy simán. gondolom számítógép teljesítmény függő lehet a dolog, esetleg AMD-Nvidia video különbség? Nekem simán egy A10 5800K proci saját videojáról megy mindkét megjelenítő.
Figyelmeztetést nekem is mindíg kiírja a PDVD.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Ragnar_
addikt
(Hát ez elég fura, elvileg a BD3D - nél van a sima 2D FHD stream + 1 stream a 3D hez, és 2Dnél csak a 2D streamet játsza le, 3Dnél pedig mindkettőt..) Kiterjesztett több megjelenítőnél tudtommal nem is nagyon szokott működni, esetleg ha klónozott az egyik megjelenítő.
-
havri1
félisten
válasz Ragnar_ #9257 üzenetére
Hááát, mivel még újdonság az egész számomra, nem tudom eldönteni.
Most megnéztem a Need4Speedet isoban, BD--> PowerDVD-vel, ahogy a nagykönyvben meg van írva. 1 kijelző, fullscreen, és optimális beállításokkal. Szuper tényleg.
Kicsit pihentetem agyam, és megnézem ugyanezt HDD-ről usb-n, talán tudok különbséget tenni.havri
-
Ragnar_
addikt
Az nem lehet, hogy csak konvertált 2D->3D, ha az említett legnagyobb méretű streamet nyitod meg USB ről ? Ugyan olyan a 3D hatás, mint mikor a mountolt teljes disket nyitod meg a PDVD-vel 3D-be?
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Addig állítgattam a tv beállításait, ameddig el sikerült érnem azt, hogy az iso-t bemountolva, PoverDVD-t indítva, már egyből a 3D kép jön, jelzi is a tv. És szuper
(#9255) pinkcc: Megnyitod a mountolt meghajtót, megkeresed a steam, azon belül az SSIF mappát, majd a benne lévő filet (ha több van, akkor a legnagyobb méretűt) átnevezed m2ts-re, és ezt már viszi HDD/pendriveról a tv beépített éejátszója. Jó esetben..Amazonia BD 50 3D tuti, a verdás repcsiset nem..(Samsung 6400).
Kicsit káosz uralkodik még e téma körül, (ahogy látom sokaknál nem tiszta ez még), hogy pontosan hogy is van.
Úgy olvastam, hogy a SSIF csak az egyik szem képét tartalmazza, és csak az eredeti m2ts-el együtt alkot 3D képet, de mégis működik önmagában is..nem értem már.havri
-
pinkcc
tag
Kérdeznék tőled, ha nem gond. Ezt a " SSIF mappából" dolgot hogyan kell csinálni? A 3D BD50 iso-nál csináltad?
Szerintem rendes 3d kapsz, ha a 1.4-es hdmi hdmi kábellel kötötted össze. Én is ezt próbáltam, de a videokártyám nem támogatja az 1.4-es bementett, így nem sikerült.
-
havri1
félisten
Sziasztok!
i3, GTX460, HDMI kábel típusa ismeretlen, Samsung 6400
Adott egy 3D BD50 iso formátumban, bemountolva.
PowerDVD-vel indítom, sima 2D-ben indul a film. Ha az ikonra kattintok alul, akkor a valós 3D-t kapom, vagy csak az adott 2D képnek a felkonvertálását?
Hogyan tudom ezt eldönteni?
Kezdő vagyok, nem találok konkrét how to-t, csak azokat teszteltem, amiket fórumtárak javasoltak.
Egyelőre a legjobb minőséget úgy értem el, hogy az SSIF mappából a film filet átnevezve m2ts-re rámásoltam egy hdd-ra, és a tv lejátszójával néztem,
Így egyből 3D, a tv jelezte is, és szép a kép is.
Na ezt szeretném gépről is megoldani fixen..Köszönöm a segítséget!
havri
-
BBéci
legenda
Kábelekre nem érvényes az 1.4 magnevezés, mert semmiféle szabvány, követelmény, tartalom nincs mögötte, nem jelent semmit.
3 méteres hosszúságig a régi, 1.3 jelzésű (olyan még létezett) kábel is átviszi a frame packed full HD 3D-t, ez tuti.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Márton
nagyúr
"De az se,hogy nem kell."
És szerinted ha nincs leírva, hogy valami feltétlen kell hozzá, akkor az nem azt jelenti, hogy nem kell?
Ennyi erővel ezer dolgot leírhatnának mi nem kell hozzá. Elég hosszú lenne a lista.
Te szívtál vele egy hetet, nekem meg megy az első naptól kezdve. Ez akkor azt jelenti, hogy senkinél nem fog menni, még véletlenül sem azt, hogy csak nálad volt valami gond?..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
TIT
veterán
-
sai
aktív tag
Igen Ati (Radeon R4 ) kártya van benne. És persze a Tv-hez kapott szemüveggel nézem.. de sehogy nem sikerült össze hozni.. ha függőlegesen van elválasztva olyan filmet rendesen kihozza.. de ezt a vízszinteset nem tudtam össze hozni
sajnos pendrive-ra van külső hdd-re nem tudom ki másolni mert nincs
megpróbálok majd egy másik filmet is leszedni, hátha tényleg a film nem jó.. bár sokan írták hogy LG tv-vel teljesen jól megy.. -
Márton
nagyúr
válasz Ragnar_ #9243 üzenetére
jaja, a film is lehet hibás
még 1 dolog, biztos hogy a tv-hez való szemüveggel nézed?
Ha szabad szemmel nézve szét van csúszva az nem baj,
a 3d filmek már csak ilyenek Szemüveggel nézve viszont össze kell állnia.
írd ki pendrive-ra, és nézd meg tv-vel lejátszav. Így kiszűrheted a notival van-e gond, vagy a filmmel.
Esetleg a tv rossz, volt nemrég rá példa éppen itt.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ragnar_
addikt
Nah valami ilyesmire emlékszem én is, de én 1.4HDMI VGA/passzív 3D kijelzővel próbáltam, ezért is mondtam, hogy elvileg 1.3-al is működhet, a 2 nem zárja ki egymást, de azért nem fogok kibe pakolni VGAt, hogy kipróbáljam 1.3-al is működik-e, úgyhgy inkább elhiszem
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Halfokat bárnin le tudod játszani, Bsplayer VLC stb. a lényeg hogy fullscreenen menjen, és a panel natív felbontásán. A többit a TV 3D-je megoldja elvileg. Előfordulhat az is, hogy maga a file nem jó.
-
Márton
nagyúr
lol. azért linkeltem be screenshottal, mi?
Fordítva ülsz a lovon: az nincs leírva, hogy passzívhoz is feltétlen kell 1.4
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
pinkcc
tag
-
Márton
nagyúr
Sai:
A felbontás biztos fullhd-n van? Fullscreenre tedd a videót.
A tv-n megjelenik a felső felén az egyik kép, az alsó felén a másik?
Ha igen, akkor a távon nyomd meg a 3D gombot, és válaszd ki az alul/felül opciót.
De amúgy neked is javaslom a Stereo playert, annak is a sor interlész módját, akkor nem kell a távirányítóhoz sem nyúlni[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Ragnar_ #9234 üzenetére
"Igaz lehet amit írtál"
Na előbb-utóbb csak belátja mindenki, csak ezt már úgy kell kihúzni.
TIT, m3gtr, donceleger8 pedig csendben vannak.."De attól aktív TVn még nem fog menni a BD3D HDMI1.4 nélkül"
Egyetértünk, soha nem írtam, hogy fog
[ Szerkesztve ]
-
sai
aktív tag
Hali!
egy kis segítség kéne. van egy LG 42LA641S tv-ém és notiról néznék 3Ds filmet hdmi vel össze kötve.. HALF OU a film.. középen vízszintesen elválasztva, és sehogy nem tudom teljesen össze hozni.. elvannak csúszva a képek így nézhetetlen a film.. TV-én sem tudtam sehogy be állítani.. VLC playerel néztem. van valakinek valami ötlete? -
Ragnar_
addikt
Igaz lehet amit írtál, nem érdemes több időt tölteni részemről a témával, mivel én amúgy is HalfOut nézek általában, ha 3D verziót nézek. (De attól aktív TVn még nem fog menni a BD3D HDMI1.4 nélkül)
[ Szerkesztve ]
-
-
Márton
nagyúr
válasz Ragnar_ #9229 üzenetére
"mert HDMI1.4 nélkül csak a 2d streamet játssza le (elvileg)."
írtam, ott a row interleaved mód, nem ragozom tovább.
próbáld ki, főleg ha passzívod van, és meglátod nem 2D az..Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
pinkcc
tag
Kipróbáltam, hogy a képernyőt 24hz-re raktam, de így a film amit néztem, elkezdett fagyni... Ha visszarakom 60hz-re akkor nincs ilyen... Esetleg a videó kártyánál van a gond, vagy valami más lehet a gond?
-
Ragnar_
addikt
Nincs szó lehurrogásról, elvileg ugye BD3D lejátszásról volt szó laptopról, ami elvileg mivel szabványos nem megy 1.4HDMI nélkül. Passzívnál valóban felezett sorfelbontás a max. felbontás ami elérhető, és a youtubeon ott vannak az interlaced 3D módok amik ugye nem halfok, hanem interlacedek, azaz a forrás olyan mint egy szellemképes normál video nem pedig 2 db teljes frame. Szóval igaz amit írtál, de az nem segít a BD3D lejátszásban a kérdezőnek, mert HDMI1.4 nélkül csak a 2d streamet játssza le (elvileg).Én is passzívos vagyok, Half OUt nézek általában, de youtubeon néztem jópár interleavedet főleg techdemokat.
[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz echterion #9223 üzenetére
jobb klikk a videón, audio menünél nincs a listában?
haali media splitter fennt van? használja?
mpc hc-ben van valami built in audio switcher, az milyen állásban van?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
echterion
nagyúr
Sziasztok!
A közepébe vágok: BD25-ös rip-ben ha elindítom az m2ts file-t, akkor szépen megy MPC HC-val az angol hang. Ezt hogy tudom áttenni magyarra? A filmben van magyar hangsáv, de a lejátszó ezt nem látja. Vagy próbálkozzak másik lejátszóval? Ha igen, mit ajánlotok a powerdvd-n kívül (nem akarom megvenni és a virágboltit nem tudom 30 nap után működésre bírni...)?
Előre is köszi a segítséget.******
-
Márton
nagyúr
válasz Ragnar_ #9219 üzenetére
Áááá
Azt magyarázzátok már el, miért csak frame packed formátumban lehetne továbbítani a bal és jobb képet a TV felé? Leírtam, belinkeltem (!), ott a row interleaved mód, kipróbálta valaki?!
Ha igen, látná, hogy passzív tv esetén így nem kell hdmi 1.4 (ettől persze még lehet, de nem kell!), és nem lesz semmiféle minőségbeli visszalépés. Hisz a passzívat ha megküldöd a framepacked jellel, kapásból azzal kezdi a feldolgozást, hogy eldobja a képtartalom felét. Próbáljátok már ki, könyörgöm! Addig miért beszélünk róla, amíg nekem több éve műküdik a dolog, ti meg csak lehurrogtok itt engem, hogy ez nem lehet?
Ebben a topikban mindenki aktívos? Ez nem baj, de írhatna 1-2 passzívos tag, elmagyarázom szivesen mit hogy állítson be.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Ragnar_
addikt
A BD lejátszódnak fogalma nincs, hogy passzívon vagy aktívon nézed a DB3D-t, a PCdnek szintén, ha van 1.4 a VGA-n megy a BD3D ha nincs nem megy... Youtubeon is tudsz 1080p 3Dt nézni HDMI 1.4 nélkül, de annak semmi köze a DB3D hez...
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Probert75 #9216 üzenetére
És hol mondtam hogy lesz? Idézd be légyszives!
Ugyanazt a minőséget látom mint hdmi 1.4 összeköttetés esetén,
ez a max. amit egy passzív fullhd tv tud. 1920x540 bal kép, és 1920x540 jobb kép.
Ennyi és nem több! Aki jobbat akar, aktívat vesz, és 1.4-es bulit.[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
Te meg azt nem érted, hogy neked a passzívon nem frame packed 3D van, ami két full HD képből, azaz 1920x1080-as kép kétszer. Hanem két félképed, azaz jobb esetben, ha Half-OU, akkor 1920x540 kétszer. Ahhoz meg nem kell az említett 1.4-es HDMI kimenet és jobb kábel.
Passzívon neked soha nem lesz full HD 3D. -
Márton
nagyúr
Igen, látom hiába írom le többször, mindig lesznek akik nem értik meg.
Mindegy, a lényeg, hogy akinek passzív tv-je van úgyis látja saját maga a valós 3D-t, ha row interleaved módot választ, mindenféle hdmi 1.4 hókuszpókusz nélkül. Monitorom és tv-m is passzív 3D. Mindkettőn működik. Az a baj, itt 2 fogalmat mosnak sokan össze: a 3d bluray lemezen lévő tárolási formátumot, a tv-re való eljuttatás formájával. Teljesen mindegy milyen a forrás, a lényeg, hogy legyen meg a bal és jobb kép, amit egy processzor dekódol, és ha passzív tv-ről van szó, akkor adja ki a vga kártya a soroknak megfelelő formátumban a jelet (páros sor bal kép, páratlan jobb). Ezt minden videókártya tudja, hisz egy 2d-s jel, semmi nem kell hozzá, csak fullhd felbontás. A tv-n megjelenik, felveszed a szemüveget és ott a valós 3D.
Ha felkonvertált lenne, akkor nekem kéne megnyomnom a távon a 3d gombot, és ott kiválasztani a 2d-3d konverziót, nem gondoljátok? De mivel ezt utálom, soha nem is használom.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
TIT
veterán
Annyiszor írod le ahányszor akarod,nem megy 1.3-al csak 1.4-el,én is hányszor írjam le!!!
Nem azt mondta,hogy nem látod a különbséget,hanem,hogy nem játsza le és ez így van.
Nagyon csoda ember vagy,hogy 3d-t nézel egy olyan kártyával ami nem is tud 3d-t,te vagy az egyetlen(Jet Li után)a tv-d 3d-s egyáltalán?
Sehol nincs megkülönböztetve az aktív és a passzív tv hdmi 1.4-el kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz donceleger8 #9212 üzenetére
Jah persze, légyszi olvasd el és értelmezd a #9206-ot!
10 éve ezzel foglalkozom, filmeket készítek, eladok, passzív 3d-t vetítek, és azt mondod nem látom a felkonvertált meg a valódi 3d között a különbséget.
Bocs, a nap vicceTIT. hányszor írjam még le, hogy passzív 3d-hez nem kell az 1.4? A sorpolarizált mód átmegy a hagyományos módszerrel mint sima 2D-s jel.
[ Szerkesztve ]
-
donceleger8
őstag
Amit te nézel az max felkonvertált 3D. Semmi köze sincs az igazi 3D-hez. Ahhoz olyan videó kártya kell ami támogatja a 3D és megfelelő kábellel kell összekötni. Ez a frame packed 3D megjelenítéséhez kell. Mivel a te kártyád nem támogatja ezt, így real 3D-t nem tudsz nézni. Csak felkonvertáltat. Az meg........
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Márton
nagyúr
Hogy érted, hogy nem fhd 3d? A forrás az az is lehet, 3D bluray.
A tv maximálisan megjeleníti ebből, amit meg tud (a felét).
Ez az 1.4-es hdmi kapcsolattal sem javulna..Karim viszi a 3d-t? Ezt megint hogy érted? Nézd meg a speckóját a gef 210-nek
-
pinkcc
tag
Ismét kérdéssel állnék elétek.
Ahogy összekötöm a laptopot a 3d tv-vel, a képfrissítést milyenre állítsam?
Ahogy jobb klik és megyek a felbontáshoz, majd a speciális beállításnál a monitornál, ott maxra raktam 60hz-re. Most ez kell a filmeknél is? Mert pl a laptopnál mást most nem is tudnék választani, de a amikor tv-re kötöm a laptopot, akkor viszont igen.
-
Márton
nagyúr
Korábban azt írtátok 1.4 hdmi kell, nyilván ez azt jelenti, hogy a videókártyának is támogatnia kell az 1.4-es szabványt. Erre írtam, hogy az enyém hírből sem ismeri, mégis 3D-t nézek a tv-re kötve.
Igen, nem vált át a tv 3d-re, és? Erre való a "row interleaved" mód, így a tv nem is tudja, hogy ő most 3d-t ad, mégis szemüveggel nézve megvan a térhatás. Illetve ha half sbs vagy ou formátumban küldeném a jelet, akkor az újabb tv-k átváltanának 3d-re, mert tudják.Az enyém régi, nem tudja, nekem kell a távon aktiválni a 3d-t. Nem tudom jobban leírni és igazán sajnálom ha valaki nem érti, szivesen tartok bemutatót (1-2 tagot leszámítva) annak, aki nem hiszi.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Nem válaszoltál a kérdésemre: "akkor én szerinted hogy nézek 3D blurayt évek óta egy Geforce 210-zel?"
Miért ne lenne jó az 1.3-as hdmi? A tv egy sima 2D-s jelet kap, páros sorokban a bal képpel, páratlanban a jobb képpel."nekem se vitte még a half ou-t se passzívon csak az 1.4."
half OU/SBS-hoz minek 3D-s player, powerdvd, meg hdmi 1.4, stb?
Egy kutya közönséges 2D lejátszóval ha lejátszod, a tv majd összerakja.
A legtöbb (ugye a maiak) felismerik és átváltanak 3D módba.
Szóval itt semmi extra nem kell.Ha 3dbluray a forrásanyag, az pedig a jobb lejátszók ki tudják tenni row interleaved vagy half OU formátumba, amit szintén a tv illeszt össze. Ez még mindig sima 1920x1080x 24 vagy 50 vagy 60p, semmi 1.4-es hdmi. Erre írtam, hogy passzív tv esetén nincs minőségveszteség. Az előbbi esetben (interleaved) még a tv-t sem kell 3d módba kapcsolni, hisz eleve olyan formában kapja a jelet, ahogy a sorai polarizálva vannak. Én így használom évek óta a passzív tv-met.. Igen, akár 3d bluray formátummal is, és tuti nincs hdmi 1.4-em a 8e ft-os geforce-omon
De biztos én látom rosszul a dolgokat..
-
Ragnar_
addikt
Én nem próbáltam egyébként 1.3 -al a half OU/SBSt, de ha jól emlékszem DVI-al is működött, mivel ott csak a megfelelő sávszélesség a lényeg, és ott ugye a tömörítéstől függ, hogy mennyi adatot kell továbbítania/sec, legrosszabb esetben szaggat, vagy blokkosodik, míg a BD3D szabványos, és a frame packed eljárás csak HDMI1.4 en működik, ha az nincs akkor csak 2D-ben játsza a filmet.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
(Elvilleg a kábel a csatlakozókkal fizikailag ugyanaz,azaz nem szükséges hozzá átalakító, viszont Bluray3D (framepacked)csak 1.4 HDMIn működik, HalfSBS, OU viszont 1.3on is, ami a VGA kimenő HDMI verziója.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest