- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Mini-ITX
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Márton #11174 üzenetére
A Pi3-ról biztosan tudom. A Pi4-et nem követtem annyira azóta, de voltak gondok vele a különböző formátumokkal LibreElec-el. Hogy mit javítottak rajta azóta, arról a Pi-os Topic-ban lehet érdeklődni. Meg ugye egy Pi3 használtan jóval olcsóbb is és FHD-ig mindent visz, csak a HD hangokat nem tudja passthrough-n kiküldeni.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
-
drdr
senior tag
válasz Márton #11022 üzenetére
Lemezt próbáltam meghajtóban és iso-t mountolva. Mindkettőt lejátsza az mpchc, csak akadozik, kevés az apu, egy videó karit berakva már ok (menü nincs). Most épp egy kártya beszerzése van folyamatban. A pdvd nekem lassú volt, valószínűleg az apu miatt és nem is adott 3d képet holott a tv-t átkapcsolta 3d-be. A legújabb verzió, régebbivel nem próbáltam. .
Majd hamarosan lesz kártya, akkor beszámolók mivel mi megy. -
válasz Márton #11002 üzenetére
Köszi.
Igen, pont ez a bajom, h nem tudom eldönteni, h melyikből engedjek, a vertikális, vagy a horizontális felbontás-felezésből...
Azt gondoltam majd biztosan találok olyan cikket/cikkeket, ahol kardoskodnak az egyik mellett inkább, de nem találtam ilyet. :/
Aktív a TV, és inkább az SBS-t ajánlották másik fórumokban.
Asszem maradok ennél.
Sajnos egy sampleból nem fogom tudni eldönteni, inkább kompletten ha nézném a filmeket, akkor esetleg feltűnne, h egyik jobb a másiknál, de ezzel most nincs kedvem vacakolni.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
KKrisz751
aktív tag
válasz Márton #10968 üzenetére
Na igen és ez a 4k 3d most tudja azt a képet 3d-ben mint az 5 évvel ez előtti aktív 3d-s samsungom.
persze biztos jó a 4k nomál 2d ben. De ha nem BD vagy pc-ről megy a film akkor az alap TV csomag is lejobb esetben full hd-t tol.
Részemről nam fogott meg a 4K se a 8K..
Nem a 8k 16k 64k TV érdekel, hanem az, hogy mikor lesz szines hologramm TV, vagy telefon.
Mint mikor a StarWars-ban kivetíti a besztélő partner képét elém. Az érdekel.
Nem a 6miilió K-s felbontás.... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
satman1
csendes tag
válasz Márton #10964 üzenetére
Csak a rend kedvéért:
A passzív 3d eljárásnál a jobb és bal kép egyszerre van jelen (páratlan sorokban a bal, páros sorokban a jobb szemnek), sajnos ennek következtében a passzív eljáránál a fullHD képnek csak a fele felbontása jelenik meg!
Az aktív 3d eljárásnál egyszerre csak az egyik szemnek van megjelenítés a TV-n teljes felbontással(a 3d aktív szemüveg a másik szemet "letakarja"), majd ugyanez történik a másik szemmel is. Mindebből következik, hogy csak ezzel az eljárással van igazi fullHD, azaz 1920x1080 felbontás.
-
Valkűr
addikt
válasz Márton #10946 üzenetére
A kerdes arra utalt hogy az Optomam szemuvegel menni fog e. Az Nvidianal azt olvastam, h a sajat nividia szemuveggel megy, de azt nem irta hofy masikkal is fog e. Koszi amugy a valaszt. Igazabol nem volt meg nvidiam meg talan abbol az 1050 Ti erosebb mint a Radeon 560. Es mi a helyzet a ram mennyiseggel? Annak van szerepe HDR filmeknel es 3D eseteben?
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
adamcsik
aktív tag
válasz Márton #10906 üzenetére
Meg tudom nézni 2D-ben is, csak akkor 3D-s tévére kell csatlakoznia lejátszóval. A lejátszó menüjében kikapcsoltam a 3D lejátszást. Van több 3D-s filmem, mindet meg tudom nézni így, csak ezt az egyet nem tudom. Ennél egyből beadja, hogy csatlakoztassak 3D-s TV-t a lejátszóra.
-
csabi324
tag
válasz Márton #10722 üzenetére
Esetleg firmware frissítés miatt nem lehet hiba?
Újabb firware és valamit elrontottak?
Lehet visszarakom az előző firmware-t.
Az előbb jobban megnéztem,amikor rányomok a 3D-re akkor villan a kép és abszolút minimálisan 3D...tehát van egy nagyon kicsi mélység...ahogy le-fel teszem a szemüveget akkor látszik...
Vannak demó videóim,annál sem vált,half-sbs videók,átváltom manuálisan és brutális a 3D.
Na a powerdvd-vel annak is nagyon minimális mint a filmnél.... -
yanpec
aktív tag
válasz Márton #10709 üzenetére
Köszi akkor megnyugodtam. Annyi cikket olvastam már a 3Dről, hogy már belekavarodtam. Holnap èrkezik 😁
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
-
Márton
nagyúr
Ezt benéztem, mert ez Powerdirector.
De a 10-es dvd is tudta:
"Cyberlink’s PowerDVD 10 software also supports playback of Blu-ray 3D content on normal monitors with the help of plain red-cyan anaglyph glasses, row-interleaved 3D displays and even 3D-capable TVs."
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
olasz69
senior tag
-
pn4hvq
senior tag
Olvastam a korábbi hozzászólásaidnál, hogy elvileg elég a DVI sávszélessége a passzív 3D-hez. Közben kínoztam a powerdvd-t, de továbbra is nem megfelelőnek mondja a lemezeket. Próbaként a laptopra feltettem ugyanazt a powerdvdt, ott elindítja a filmet, de gyökkettő sebességgel. Vagyis a pc-n valami kódekprobléma lesz :S. A powerdvd újratelepítése nem segített .
-
Ragnar_
addikt
Jaja ez így hihető. Film esetében a felvételnél eldől a max. mélység, és konvergencia, renderelésnél pedig tetszőlegesen állítható. Mondjuk nem mondom, hogy némely átvezetőjelenetnél nem akad össze a szemem játék közben, de általában az akció részeknél jól működik a nagyobb mélység és konvergencia.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
StLui
veterán
Szerintem hagyjuk, mi mind szembe megyünk az autópályán, és a legfőbb igazság, hogy aktív tévének a half sbs a legjobb ja és aki leírja, hogy aktív tévéje lesz az biztos hallani sem akar a BD 3D ISO-ról
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
BBéci
legenda
Igazad van.
Az mkv-ba csomagolt film technikailag 2D, tartalmilag lehet belőle 3D hatású képet összeállítani, amit a megjelenítő végez el, ahhoz a lejátszó szoftvernek és hardvernek semmi köze.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Már csak megfelelő lejátszót kell használni, mert a
VLC és az MPC-HC hírből sem ismeri a 3D-t.Ez félrevezetés volt. Aki magyarul tud olvasni, annak csak egy jelentése lesz, nem pedig az, amit másnap beírsz ide. Vagyis: ismeri és le tudja játszani kiváló minőségben a 3D-t.
CoolMan81 Én maradok a témánál és a tényeknél minden esetre.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar_
addikt
Hát igen ugye a régi szemüveggel nem működik, meg a 4K/FHD miatt gondoltam rosszul. Elvileg csak a képernyő maszkján múlik, hogy melyik sor melyik szemnek megy. Ha ott 4K van maszkolva váltottsorosan akkor a szemüvegen is annak megfelelően lesz megjelenítve az adott sor jobb, vagy bal szemnek.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
-
access_denied
senior tag
-
szaszapi
őstag
Megabyte,Megabit nem mindegy.Pendrive elég kevés,elég változó ezeknek az olvasási írási sebessége.Szaros alacsony bitrátás filmekhez elég,de egy komolyabb remuxhoz már szerintem kevesek.USB 3.0 meg csak az újabb tévékben van.Platinet jó pendrive volt de csak az első szériások,utána már szarok jöttek ki negyedakkora sebességgel bírnak.
-
StLui
veterán
legtöbbször kirakja a két képet egymás alá vagy mellé, eddig ok, csakhogy a benq menüjében szürke a megfelelő mód, sbs aktív, közben a film ou, és fordítva. Elindítom a PDVD-t az meg magától beállít mindent, nem kell kapcsolgatni a vetítőn semmit.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Gombinyó
őstag
Médialejátszó kell vagy HTPC. Pont a 3D lejátszás amihez nem mindegy mit veszel. Az olcsóbb 3D képes médialejátszók sztereó kimenete enyhén szólva se a legjobb minőségű.
Az asztali 3D BD lejátszók nem tudom hogy viszonyulnak a pendrivehoz. Ha tudják is valszeg csak fw hekkeléssel. -
dethroner
veterán
Nem pont ugyanezt mondtam én is, miszerint teljesen rendben van a half sbs is, amennyiben valódi 3D-ben forgatott filmről van szó.
(#9467) BBéci Lehet az lenne a megoldás, de az pénzbe kerül, míg a pc-ről lejátszás ingyen lenne. Még kicsit kínlódok, aztán ha nem találok megoldást, jöhet valami céleszköz. Csak olyan kevés az olyan 3D film, amit szeretnék megnézni, hogy nem tudom érdemes-e azért a pár filmért kiadni kb 40 pénzt. A 2D iso-kat vígan viszi a beépített lejátszó, és az nagyon megfelel, szóval csak a 3D lenne az oka hogy nézzek külső eszközt.
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
tamas810
csendes tag
DVDFab, és Xilisoft. Ezekkel sima ügy a SBS és a TAP is. Gond nélkül fut csak hát a 3D hatás nem az igazi. Sőt. Kb annyira jó mintha a 2D->3D funkciót használnám. Én csak arra voltam kíváncsi, hogy a váltott soros módot hogyan lehet előcsalni. Mivel az nem kapcsolható csak ha a TV is érzékeli a lehetőséget. Na én ezt a "lehetőséget" szerettem volna bele vinni a konvertálásba, hátha jobb lesz a 3D hatás.
-
Traxx
őstag
és donceleger8: köszönöm
mkv-ról lenne szó, ráadásul kétféléről: az egyiknél egymás alatt-felett van a 2 kép, a másiknál mellette. az elsőt a Potplayerrel (és egy youtube videó segítségével) sikerült végül megoldanom, és le tudtam rendesen játszani, míg a második esetben egyelőre nem. De már ez is jó
"feltéve ha nem half, hanem full SBS vagy full OU anyagról van szó": Ezt nem tudom, így van-e, ez az első 3D-s anyag, amihez közöm van viszont abból, hogy nem lett (vagy csak én nem vettem észre) rossz minőségű a kép, úgy gondolom, hogy ilyen full-ról van szó.
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Kedvenc zene a mai napra
- Mini-ITX
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Galaxy Ring lett az S25 Ultra hátuljából
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Eladó 32 colos Phillips okos TV FHD ( 1 napos) gari + számla
- Új, bontatlan MEE AUDIO T1CMA bluetooth fejhallgató - 1 hét próbagarival! -
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Eladó Bose Quietcomfort Ultra Headphones aktív zajszűrős fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest