- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Mini PC
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
A tévés 3D-t temetjük sokan, nem általánosságban.
Egy hónapnál hosszabb ideig nem született hozzászólás, szerinted az miért lehet?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Márton
nagyúr
De hisz ő a kérdező is
Android alatt amúgy a vidon.me-s Kodi verzióval működik a 3DBD.
Csak enyhén szólva bugos. Akad, tömörítési hibát produkál, és az alsó 3-4 pixelnyi csík a felső képtartalmat mutatja. M8S lejátszóval.
Nem tudom mikor akarják fejleszteni, javítani. Mikor a 3D lecsengőben van?!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
-
olasz69
senior tag
-
törölt tag
Azt én honnan tudjam, hogy miért ismerik? Ismerik és kész, és kiválóan alkalmas filmezésre, és 3D-re is(a MPC HC-ról beszélek most). Akit érdekel, az keresse fel a HD filmek lejátszása (kiemelt téma) nevű topikot is, ha érdekel. Ott le van írva a használata lépésről lépésre. nem, mert csak a felezettet ismerik Ezt nem te írtad véletlenül?
Olvass vissza, ott vannak a kérdései, és abból következtess inkább, és ne kötekedj itt. -
törölt tag
Tehát te nem ismered. Semmi gond.
A kérdésből láthatod, hogy Mkv-t akar nézni, ahhoz bőven jó a MPC HC. Kezdésnek mindenkinek tökéletes, nem kell rögtön a BD50-et fújni, ha valaki betéved ide. Az új tévéje után biztos mindenki rohan lejátszót, BD-t venni. Vagy fizetős lejátszó progit? A másik része, hogy ezektől nem lesz jobb a 3D élmény, mint mkv-vel.Márton: a VLC és az MPC-HC hírből sem ismeri a 3D-t. Ezt állítod, és még mesét is akarsz?
-
Márton
nagyúr
Hagyd, már lezárta részéről a témát.
Nem gond, biztos törölni is fogják a felesleges hozzászólásokat.
Szerintem mindketten értünk hozzá (én elismerem hogy ő is),
csak figyelmetlen volt, hogy mire is válaszolt.. EnnyiEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Ezt mondom, a fw. nem tudja minden hz-en minden módot.
Nem is értem miért. Én is szívtam vele.
A PDVD röptében csinál bármilyen half anyagból 1.4-es 3D kimenetet,
ezért vált át automatikusan a megjelenítő.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
Pedig a halfokat csak ki kell raknia, mint egy 2D videót, a lejátszó mit sem tud róla, hogy 3D.
Nem lehet, hogy a Hz-ek kavarnak be? Nekem pl. a W1070-en 60Hz-en volt SBS és OU lehetőség is a menüben, de 50Hz-en már csak az egyik. Szerencsére most a P1500-zal, minden módban van minden
Esetleg fw-t frissíts ha projiról van szó.[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
valóban legalja, én sem ajánlom senkinek ezt
(de majd rájön, ha lát igazi, 2kamerás, megfelelő bázistávolsággal készült felvételt is)[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
BBéci
legenda
Igen, ők is kénytelenek voltak lebutulni a jónéphez.
De ismétlem, az 1.4 nem jelent semmit, nem áll mögötte szabvány, vagy követelményrendszer.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragnar_
addikt
Filmnél ez igaz, meg általában is, hogy 3Dnél minél inkább kitölti a látómezőt a kép annál jobb, de játékoknál pl. ahol te állítod be, hogy hol legyen a parallax sík ott azzal is lehet variálni a nézési távolsággal együtt a 3D élményen.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
-
havri1
félisten
Gyakorlatilag nekem is pont így van. Csak a tvvel. Annyi különbség van, hogyha kiterjesztett asztallal indítom így a 3D iso filet, és kattintok a 3D ikonra, szétdobja a képet, viszont a tv nem írja, hogy 3D megjelenítés kérem vegye fel a szemüveget ...És természetesen nem is lesz 3D, nem "mossa össze" a szemüveg a képet. Gyakorlatilag ugyanaz, mintha a 2D monitoron néznék 3D képet egy szemüveggek, nem működik.
Ha only TV a megjelenítő, akkor viszont egyből 3D módot írja a tv, és tökéletes a kép szemüveggel.Lehet én nálam más valami, de többeknél így működik csak. Vételnél is így ajánlották itt többen.
Nem vitázni szeretnék, csak megoldást, hogy nálam is működjön kiterjesztett asztallalhavri
-
törölt tag
-
BBéci
legenda
A Samsung topikban rengetegen mérgelődnek amiatt, hogy a tévék csak 2.0-ban engedik át a HDMI-n beérkező 5.1-et.
Az ET60E ugyanúgy 2013-as mint az én GT60-am, abban az évben biztosan nem adtak ki olyan Panasonic tévét, amelyik 5.1-ben engedte volna át a HDCP kódot tartalmazó hangjelet.(#9357) Probert75
Azt is kiírja az erősítőd, hogy 5.1 a beérkező jel? A Dolby Digital és a DTS lehet 2.0 is. Például az Onkyo erősítők kijelzése megtévesztő, mert nem a beérkező jel csatornaszámát mutatják, hanem azt, hogy hány hangdobozra küldenek jelet. Erről készítettem fénykép-sorozatot.
Ha PC-ről küldesz a tévére filmet, előfordulhat, hogy nincs mellette a HDCP kód.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ragnar_
addikt
Lehet, hogy probléma nélkül kellene működnie, én klónozott képernyőbeállítással használtam, ha jól emlékszem (nekem mondjuk a monitorom 3D, TV sima HD ready, szóval 3D-hez nem is szoktam képernyőt váltani..)
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
havri1
félisten
Bocs, elírtam. Sose klónoztam, vagy only 1 kijelző, vagy kiterjesztett asztal.
Tehát kiterjesztett asztalnál nem megy a 3D.Viszont nálam csak a TV írja ki, ha 3D tartalmat lát, de ezt akkor is, ha ő konvertál. Szóval nem tudom, mi a gyári 3D , és melyik a konvertál, ez most a baj
[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Nekem klónozottnál nem tudom kitenni 3D-re.
PowerDVD ikonra ha rákattintok, elmossa aképet, de nem történik semmi, tv nem jelzi, szemüveget nem tudom aktiválni.Ha csak a tv a kijelző, akkor sem indul automatikusan 3D-ben az iso, csak 2D-ben, viszont az ikonra kattintva alul, már vált, villog 2-3at a tv, átvált 3D-re, jelzi is, és működik szemüveggel.
Ha úgy zárom be, hogy 3D-ben marad, akkor a következő indításnál is 3D-ben indítja. Viszont ami furcsa, hogy egy 2D BD50 isot is 3D-ben akar indítani, de szar...szóval nem értem még mindig ennek a működését.
Vélhetően nem ismeri fel inteligensen, manuálisan kell indítani 2D vagy 3D amit akar az ember, és ha van mögötte valós tartalom, lesz szép kép. Legalábbis eddig erre jutottam....PowerDVD-nél hogyan tudom kideríteni, hogy a megjelenített kép valós 3D vagy csak 2D-->3D felkonvertált?
havri
-
donceleger8
őstag
Neked mondjuk A10 procid van, nekem viszont csak A4. Hiába 4 magos ez is, a különbség oka lehet ez.
De változó sikeresség volt nálam. Attól is függ, hogy mióta volt bekapcsolva a gép. Volt olyan is, hogy egy filmet elindítva az elején jól ment, aztán elkezdett akadozni, majd megint jó volt. Gondolom futott valami a háttérben, rengeteg minden fut a windows esetében, lehet valami bezavart. Ezt te lehet nem veszed észre az A10-es proci miatt, ki tudja. Aztán olyan is volt, hogy a gépet újra indítva simán lejátszotta ugyanazt a filmet, amit korábban akadozva. De most őszintén, ki akar ezekre odafigyelni? Le akarok ülni filmezni. Ilyenkor minden esetben indítsam újra a gépet? Állítsak le minden háttérben futó alkalmazást, folyamatot? Annyira macerás ez.Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
BBéci
legenda
Annyi ezresből, ahányszor ezt leírtam, mocskosul be lehetne rúgni még márkás italokból is.
(#8997) fricc_
Ez roppant érdekes, mert a passzív 3D előnyének éppen a szellemkép-mentességet hozzák fel folyton a pártolói.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
Nem a 2 vetítős megoldást próbálnám (azt máshol használom).
Hisz írtam, hogy W1070-em van és érkezik a 144 Hz-es szemcsi.
Csak a saját filmjeim külön bal-jobb fájlban vannak, illetve 3840x1080-as
felbontású is akad.
Ezt kérdezem, mivel tudom lejátszani a proji felé nem felezett módon..Bocsánat, nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult lesz megérteni.
-
Heraldry
tag
Szintén ajánlanék. Tegnap este néztük meg a gyerekekkel a Villám és varázsló (The house of magic) című animációs filmet. Nagyot szól 3D-ben. Mintha folyamatosan keresték volna a készítők, hogy milyen 3D effekttel bűvöljenek.
Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
devil-k
nagyúr
"Nincs olyan, hogy túl közelről nézel tévét"
De van és ez vonatkozik a vászonra is. Van egy pont, amit már a szemed nem bír befogadni, erre van egy
THX szabvány is. Amekkora az átmérő amit nézni szeretnél, azt oszd el 0,84-gyel. A kapott érték lesz a távolság, ahonnan még jól nézheted.
- mozi bolondéria -
-
Probert75
addikt
Megkettőzött menü a könnyebb kezeléshez és hogy ne kapcsolja szét a 3D-t a tv. Mert nekem mikor automatán ált a tv-m át a 3D-re, akkor volt hogyha megmozdítottam az egeret és a nem 3D-hez igazított menű felugrott, akkor szét is ugrott a kép. Nekem a Pana tv-n lehet kézire állítani a 3D kapcsolgatást így minden jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
Nekem mindig minden választható. Ha van 3D ikon lejátszás közben a lent fölugró kezelőszerven, akkor fölé viszed az egeret és megjelenik egy felugró menü és abban arra kell bökni, hogy Mód változtatása. Felugrik egy újabb menü, ott pedig fel van sorolva az összes. Majd mikor ez meg van, akkor látod, hogy megkettőzte a menüt. De mint fentebb írtam, utána már a tv-n kell kiválasztani a megfelelő 3D-t.
[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
Mert mit szeretnél többet látni? A tv-n kell kiválasztani az alul felül vagy a jobbra balra 3D-t és már élvezheted is a műsort. Ha megy a film, akkor alulra húzod az egeret és ott lehet alapértelmezettre állítani egy bizonyos típusú 3D-hez(OU vagy SBS). De ez csak akkor jelenik meg, ha a program felismeri, mert nem mindegyik 3D-t ismeri fel. Ha van 3D ikon, tehát van olyan jel, ami alapján felismeri és választottál is OU-t vagy SBS-t, akkor a menüt kettőzi meg éppen annak megfelelően, hogy melyiket választottad ki.
[ Szerkesztve ]
-
Probert75
addikt
-
devil-k
nagyúr
"de attól még lopott filmek, amiknek a minőségét nem veheti tutinak a szerviz."
A torrenten fellelhető BD 3D = ugyanazzal a BD 3D-vel amit a boltból veszel meg lemezen.
BD lejátszón kívül milyen legális filmbeszerzési forrást ismersz 3D-re?
Pl.: ez
Igaz, hogy ez 4K, de simán van/lehet ilyen BD-ben is.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
TIT
veterán
A sárkányos nem,a galaxys igen de semmi,majd azt a demot megnézem.
32-es 1,5-2 m-ről de néztem fél méterről is de ua.sőt néztem 42-est 2m dettó.
Amikor kijönne akkor vagy semmi vagy beremeg.Írta valaki,hogy a 600Hz alatt nem jön ki de nem az a gond mert 200Hz-en is kijön.[ Szerkesztve ]
-
szkink
aktív tag
Ez így van .
qpakcovboy: Én úgy szoktam hogy be DT-ba majd PDVD indít kikeresem a meghajtót ha alul nincs akkor kapcsold be a 3D jelzést indít és 3d-be kell hogy lásd a TV automatán vált át.Nekem a kártyán semmit nem kellet állítanom,windows-ban meg főleg.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Már miért keverném? Amikor film lejátszás közben megnézem az audio menüben hogy milyen hangbeállításból lehet választani, akkor tisztán látható. Ha a belső lejátszóval játszok több csatornás filmet akkor választható a dolby digital, vagy épp a dts. És ha elérhető és ezt választom akkor az optikán a tévére kötött erősítő azonnal jelzi hogy DD vagy dts jelet kap. Ha azonban ugyanezt a filmet hdmi kábellel viszem a tévére, akkor csak pcm a hangkódolás, nincs választás és az erősítő sem jelzi hogy sokcsatornás jelet kap. Na mindegy, amíg a saját magatok nem tapasztaltok ilyet, úgyse értitek meg
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Probert75
addikt
"Persze mivel se te se BBéci nem szeretitek PC-s lejátszást ezért ez nem tetszik nektek, de semmi gond."
Hol írtam én bármikor is, hogy nem szeretem a PC-s lejátszást? Nekem nincs médialejátszóm, mindig mindent PC-ről játszok le. Egy épített HTPC-m van, ami igen erős akár játékra is. Azért írtam a médialejátszót, mert valóban egyszerűbb a beüzemelés és használat. Ha a PC nem viszi rendesen, akkor nehéz kideríteni mi a gyenge láncszem.[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
" Persze mivel se te se BBéci nem szeretitek PC-s lejátszást ezért ez nem tetszik nektek, de semmi gond."
Nem a "szeretésről" van szó, hanem az egyszerűségről. Az a jó a médialejátszóban, hogy "plug and play", ergo nagyon könnyű kezelni, még annak is, aki nincs otthon ilyen téren. A PC lejátszás okozhat bonyodalmakat, de ezt Te is látod, mivel minden 2. nap megjelenik egy ilyen problémás kérdés ebben a topikban. Ráadásul sokan akarnak úgy PC-ről lejátszani, hogy a hardveres felszereltségük nem éri el a minimum szintet.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
BBéci
legenda
Nézzük már meg, hány érdemi választ adtál itt a fórumon és én mennyit!
A hátra lévő kis időre már jó lesz a fórumos stílusom olyannak, amilyen. Szerencsére az IRL kapcsolataimban soha, senki nem emelt kifogást.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
dethroner
veterán
Én most Edigital oldalán láttam 5m/2200Ft. Meg egy helyi pc boltban 5m/1100. Mindkettőhöz azt írják 1.4. Majd meglesem holnap személyesen még a MM-ban is, és sorsot húzok
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Csak annyit tudok mondani, nincs tapasztalatom semmilyen hdmi kábellel még, se olcsóval, se drágával. Holnap fogom megvenni az elsőt.
Miért, neked milyen árkategóriát képvisel a kábeled?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Biztos nem, de az első letöltött 3D film véletlenül BD 25 lett, ami ugye nem megy a tv lejátszóján. És nem akarom ezt a letöltött 25 gigát egy újabb 10 GB letöltéssel megfejelni. És abban reménykedem hogy a kovnertálás után igazi FHD 3D marad, nem pedig SBS vagy OU 3D. Szóval, van megoldás?
-
devil-k
nagyúr
Nah, igen... Sokan nem akarnak vagy nem tudnak erre odafigyelni. A szoba adottságaihoz kellene megjelenítőt vásárolni. Úgy értem, kihozni a maximumot amit lehet, mert mondjuk 3 méterről egy 40"-es képet nézni, elég meredek.
Azt se felejtsük el, hogy a moziban a rendelkezésre álló tér óriási és ahhoz mérten van a vászon is. Nálam is akkora vászon van a szobában, amit fizikailag meg tudtam oldani/kivitelezni. Viszont a vetítési és nézési távolság is az, aminek lenni "kell".
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
szkink
aktív tag
Szia.
Még hogy küzdeni én mindjárt a dili osztályra megyek PDVD nincs hang,kép van HD,FHD, MPC-HC jó volt még rá nem kötöttem az új erősítőt,hang van HD,FHD kép frankó de a 3d szét csúszott a PC-m csinál olyanokat mint még soha kicsit gyűjtögetek és veszek egy HTPC-t vagy valami lejátszót az biztos nem bírom én ezt idegekkel -
Ragnar_
addikt
Összefoglalnád két mondatban, hogy szerinted miről van szó ? Ahhoz képest, hogy ott kezdődőtt a probléma, hogy szerintünk átlagosan 2x szer akkora adatot kb. 2x akkora sávszélességen lehet lejátszani. Azt írja, hogy a HDMI kábelen a jel már minden esetben ugyanazon a sebességen "közlekedik" függetlenül a bemeneti bitrátától. Mi azt állítjuk, hogy nagyobb mennyiségű adat lejátszásához nagyobb sávszélesség kell A HDMI vezetéken is. Én így látom a problémát.. (Mégegyszer mondom, lehet, hogy én tévedek.)Az baj ezzel, hogy pontos adatot nem nagyon lehet találni, mérni meg nem egyszerű..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trollok komolyan
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Beyerdynamic DT 1990 PRO MK2 új!
- Hifi csomag - Sony CD és CD-Minidisc kombó, Sony és Denon CD lejátszók, Pioneer dupla kazettás magnó
- Sennheiser HD800S (Garanciális) VÉGSŐ ÁR
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- SAMSUNG (QE65S85DAT) 165CM 4K SMART OLED PRÉMIUM ! ÉRTÉKCSÖKKENT !
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest