Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucifer6280
aktív tag
Sziasztok!
Xbox One X mellé keresek tévét. Jelenleg 2 lehetséges jelölt között vacillálok.LG 49SK8100PLA és a LG 49SK8500PLA.
Kérdésem az lenne, hogy érdemes-e kifizetni a SK8500 felárát az SK8100-hoz képest, illetve a FALD -al mennyire lehet mellényúlni az EDGE-LED-hez képest.
A Tv egy Sony Bravia KD49-X8309c-t váltana.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
kukulec
őstag
helló, adott egy régebbi samsung led tv, aminek a kép felső felében vízszintes csíkok jelentkeztek minden adón. lehet az ilyennel kezdeni valamit vagy kuka?
-
Unlimited
aktív tag
Sziasztok! Olyan 250ezer környékén vennék 55 col tvt. Mi az ami ajánlott ebben az ársávban? Köszönöm segírségeteket!
-
fuze
őstag
Samsung UE49MU6442 Itt hol a csapda? Meglepően olcsó és a samung oldalán azt olvastam, hogy ez 60 Hz-et is tud. Az alzán mutat csak 50-et érdekes...
-
fuze
őstag
Az enyémen nincs az a 3 navi gomb, csak egy bekapcs gomb.
-
fuze
őstag
válasz
Jamcsabi #39040 üzenetére
Szia! Le is szedtem a májusi kiadást azonban nem tudom frissíteni. A manual azt írja, hogy standbyból hossza nyomva kapcsoljam be a tv-t de semmi nem történik. Megkerestem az androidban a frissítés lehetőséget ramentem, hogy local de kiírja dugjak be pendriveot... Pedig az usb 2es csatlakozoban van. (Service). Amúgy nekem a security patch 2017 augusztus 1
-
kozsy18
tag
Sziasztok!
Sony XF75 55" android tv-t szeretnek osszekotni asztali pc-vel. A tavolsag athidalasara ~15m Hdmi 2.0 osszekotore lenne szuksegem Hdmi-hdmi eseeg DP-Hdmi csatlakozokkal.
Van-e ilyennel tapasztalat? Tudtok-e ajanlani nehany tipust?
Koszi elore is! -
Jamcsabi
tag
Melyik szoftver verzió van rajta? A legfrissebb az Android 7.0 v373, 2018. májusi kiadás, a hivatalos honlapról letölthető.
Az alapértelmezett jelszó az 1234.
A Beállítások --> Alkalmazások útvonalon érdemes a nem használt appokat letiltani. A használati és diagnosztikai adatok küldését is javaslom kikapcsolni (az alkalmazásokban is, pl. Youtube). A TV-őr alkalmazás használatával további gyorsulást lehet elérni. -
fuze
őstag
Na megjött a tcl Android tv. A képe szerintem fasza, de este többet tudok majd sötétben. Ami viszont nagyon gáz az az Android. Féltem, hogy lassú lesz de ez egyenesen botrányos. Gyanús nekem, hogy a szoftver nem kicsit osszefosta magát. Az első 10 percben egész jó volt, utána jöttek a brutális lassulasok. A TV settings használhatatlan. Megnyomom a gombot és 10mp (!!!!!) Míg elindul és a menüpontok között is néhány másodpercenként vált szaggatva. Szerettem.volna factory resetet nyomni. De nem tudok, mert jelszót kér hozzá, pedig én aztán nem vedtem le semmit jelszóval. Valaki találkozott már hasonlóval?
-
mgabesz
csendes tag
Sziasztok.
Vásároltam egy Navon N32TX279HDOSW típusú smart tv-t.
Szeretném megkérdezni ismer e valaki olyan trükköt amivel rá tudom venni a tv-t, hogy DLNA módban tudja kezelni a hosszú fájl neveket. Ugyanis hálózatról a hosszú fájlnevű mappákat látja azonban a mappát megnyitva azok hosszú fájlnevű tartalmát már nem listázza.
Ugyanezt a mappastruktúrát pendrive-ra vagy külső merevlemezre másolva és a tv USB bemenetére csatlakoztatva a fentebb leírt probléma nem jelentkezik, a mappák tartalmát hibátlanul lejátsza.
Sajnos a használati utasításban semmiféle erre utaló leírást nem találtam.
A hálózati "NAS" szerepét egy ASUS RT-N18U típusú router végzi a rá csatlakoztatott merevlemezről.
A router-en " freshtomato-arm 2018.2"-es firmware fut.
A tv wifi-n keresztül kapja a jelet. A jel stabil és erős.
A tv-n a legfrissebb firmware fut.A válaszokat előre is köszönöm.
-
Cs1csó
titán
válasz
Sefneni #39034 üzenetére
Nézegettem pár helyen, hogy hasonló paraméterekkel mennyiért hirdetnek tévéket. Az én tippem (remélhetőleg más is mond rá valamit: 70 ezer forint (vagy ha x idő alatt nem viszik 60 ezer attól is függ hol hirdetnéd meg, van ahol akár 80-ért is hirdetik de 60-ért hamar elmenne)
DE itt a PH beárazós topik-ja tedd fel esetleg itt is kérdésben.
-
Sefneni
őstag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írok, mivel nem találtam a kérdésemnek megfelelőbbetAdott egy 3-4 éves Samsung UE40F6400 készülék (smart, 3D, Full HD). Szeretném lecserélni egy nagyobb 4k-s Samsungra (UE50MU6122KXXH).
A kérdésem az lenne, hogy a meglévő 40"-es tévét milyen áron kéne hirdetnem, hogy el is tudjam adni végül?
Egy helyen még lehet kapni, ott új áron ~150 ezer Ft.
Illetve ha a kiszemelt 50"-es tévéről van valakinek tapasztalata, amit megosztana velem, azt is szívesen várom.
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
válasz
Markizmark #39032 üzenetére
Esetleg még azt tudod megcsinálni, hogy a tv-vel formázod meg a pen drive-ot, de ahhoz úgy kell formáznod, hogy ezt ő felajánlja Neked (nálam csak akkor, ha fel akarok venni rá, lejátszásnál nem foglalkozik azzal, hogy milyen fájlrendszer van rajta).
-
törölt tag
válasz
Markizmark #39023 üzenetére
Én is ezzel küzdöttem, és a megoldás az lett, hogy töröltem Windows 10 alatt a pen drive partícióját a Lemezkezelővel, majd újból létrehoztam azt és NTFS-re fájlrendszerre formáztam 4096 bájt lemezfoglalási egységre. Azóta tökéletesen működik.
Ja, és meg valami, USB 3.0, vagy jobb csatlakozású pen drive-ok nem működnek megfelelően a tv-kkel.
-
Cs1csó
titán
válasz
Adamsfamily9 #39028 üzenetére
Lehet valami beállítási difi a tévén vagy a box-on. Esetleg kábel gond, ha itt nem jön érdemi tanács akkor esetleg próbáld meg az Xbox topik-ban.
Minden játéknál? Melyik az a paraméter ami miatt egyik játékban nincs másikban van? A 4K vagy a HDR?
-
Adamsfamily9
újonc
Hello!
Egy hete vettem egy LG 43uj635v típusu uhd led tv-t és lenne vele egy olyan gondom,hogy rá van dugva egy xbox one s és némelyik játéknál olyan,mintha függőleges sávok lennének a képben.Tv adásnál nem vettem észre.A gép 4k-ra van állítva,be van kapcsolva a hdr is.
Mitől lehetnek a halvány függőleges sávok? -
Cs1csó
titán
válasz
Markizmark #39026 üzenetére
Akkor ahogy első helyen javasoltam és ezso is FAT32-re formázd.
-
Markizmark
addikt
válasz
Cs1csó #39024 üzenetére
NTFS sem működött.
Nem volt ugyan hű de drága de ugyanez a tudás 5 éve került kb 140e Ft-ba, ahhoz képest most ez a 95e nem kevés.
Nem mindenki akar plazmán mozizni, nem az az etalon elvárás.
Nem mozizáshoz kell, hanem néha megnézni egy filmet vagy sorozatot, de leginkább csak TV-zni és néha kicsapni rá egy YouTube videót.
Meg néha megállítani az adást amíg budira mennek.Szerintem inkább a szar pendriveokkal van baj, apám szeret okosban vásárolni.
FAT32-t még nem próbáltam.
Exfattal láttam mi van rajta, de NTFS-sel még azt se.
Viszek majd egy külső HDD-t ami nálam viszont tutira működik. -
ezso
tag
válasz
Felvételnél FAT 32-re formázd. Valószínűleg az a baj.
Lejátszásnál lehet akár NTFS is. -
Cs1csó
titán
válasz
Formázd Fat32-re vagy NTFS-re a pendrive-ot hátha valamelyiket szereti. Valószínűleg nem a mérettel (x vagy y GB-os pendrive) hanem a fájlrendszerrel van a gond.
Amúgy ez egy "olcsó húsnak híg a leve" tévé úgyhogy csak óvatosan.
-
Markizmark
addikt
Sziasztok!
Valaki akinek van Sharp TV-je, remélem tud segíteni.
Anyámék vettek egy Sharp LC-40FG5342E-t.
Minden oké, de nem tudom milyen pendrive lenne jó Timeshiftre és felvételre. Próbáltam egy 16GB-os Sandisk-et (exfat) , de azt irja nincs szabad tárhely. Próbáltam egy 64-es Kingston-t de azt nem is látta, szintén exfat. Milyen pendrive kéne hozzá?
Köszi! -
AL
addikt
válasz
ivettp #39019 üzenetére
Szia ! Ha szervizhez kell fordulni ( nem beállítási probléma ? ), próbáljad meg, hátha az ilyen szűk 1,5 hónapja lejárt garanciánál méltányosságból, vagy a cég jóhíre miatt vállalják az ingyenes javítást . Gondolom 2 éve vettétek, akkor nem régi, remélhetőleg nincs nagy baj.
Egy gyári visszaállítást érdemes kipróbálni és a csatlakozó kábelek is csinálnak hasonló problémákat ( antennakábel, HDMI , Euroszkart ) Üdv. -
Vicces hogy még ilyen topicban sem lehet kiírtani ezt a HDMI 2.0 kábel meg hasonló hülyeségeket.
High-Speed van, ami 18gbps-t tud specifikáció szerint hivatalosan.
Mivel sokan gyártottak gagyit ami ezt nem tudja hozni, ezért bejött egy "premium" certifikáció, ami azt garantálja hogy az ilyen kábel tuti tudja is a HS specit hozni minden körülmények között.Szóval aki tutira akar menni annak ilyet kell venni (amin van egy premium certified logo).
Ennél csak az Ultra High Speed jobb, ami ugye 48gpbs-t tud... ez kell majd a 4K+ / 120fps jelek átviteléhez.
Ilyen kábel még elég ritka és igencsak húzós árú.Minden más a kábel két végén lévő eszköztől és azok képességeitől függ...
Azoknak kell 2.0... 1.4... 2.1... stb verziójúnak lenni... amelyik kisebb az dönt a max átviteli képességekben. -
Cs1csó
titán
válasz
dvd_R+ #39015 üzenetére
Lehet, hogy valamilyen komolyabb "AC" router kellene, itt ezt írják:
A streaming forgalmát úgy választottuk meg, hogy egy közepes/jó minőségű 1080p60 (full HD, 60 fps) film (20 Mbit/s) és egy hamarosan várható 4K60p-s (48 Mbit/s) film megtekintésével legyen egyenértékű.DE érdemes végigolvasni a cikket egy kicsit reklámszagú de az elején ott a lényeg.
Ha ez a router wifin át tud vinni 720p vagy 1080p-s tartalmat akkor de 4K-t már nem akkor ez lehet a gond.
-
dvd_R+
őstag
-
Cs1csó
titán
válasz
dvd_R+ #39012 üzenetére
Bocs de a media lejátszó topikban volt már arról szó, hogy a wifi nem való maximum FHD tartalom streamelésére, a 4K már sok neki. Maximum teljesen ideális körülmények és erős hardverek segítségével mehetne, az ideális körülmény pl. hogy nincs másik wifi jel a közelben ami bezavarjon. vagy fogja a sávszélt, plusz a rálátás is hasznos.
-
dvd_R+
őstag
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám/kérdésem hogy, Van egy Cisco EPC 3925 Routerem amit a telekom-tól kaptam a szoláltatásuk mellé, egy 120/12mb feltöltésű netem van a modem a tv szekrényben van és felette kb 1 méterre van egy 55Q6F Samsung tv Wifi csatlakozással.
Samsung pc share nevű progival a gépemen lévő 2160P (4k) felbontású filmet megosztom és a tv-n elindítom és beakad..
folyamat megáll szaggat stb, Viszont ha a tv-be bedugom a lan kábelt és úgy nézem pc share-vel úgy nem akad.
Azt feltételezem hogy nem túl erős a jel erősség, és mivel kb 1 méterre sincs a tv a modemtől így arra gondolok hogy gyenge a modem amit kaptam a telekomtól, Ezt a modemet kb 4 éve kaptam tőlük és ezért írok ide hogy ez lehet a gond? -
blakey
titán
válasz
Cs1csó #39005 üzenetére
Nem az ár számít, a 10 éves kábeleim siman viszik a 4K/60Hz-et, az MM-be vettem a biztonság kedvéért egy 5e Ft-os Hama kábelt, leírás szerint mindent visz és valóban viszi a 4K/60Hz HDR, Dolby Vision meg se kottyan neki. Tehát akár a 3eF Ft-os is jó lehet, de a határ a csillagos ég.
-
dvd_R+
őstag
-
-
blakey
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
dvd_R+ #38999 üzenetére
Vettem egy UPS-t - szünetmentes tápegység - ami USB-kábellel kommunikál a PC-vel - egyik vége USB másik nyomtató kábeles USB - nem adtak hozzá. LG 22" FHD Monitoromhoz adtak egy VGA(!) kábelt HDMI-t nem.
Sajnos ez van. Spórolás.
Menj be valami nagyobb műszaki boltba: MM, ED vagy akár számtech bolt stb. és kérdezd meg az adott kábel dobozán rajta lesz hogy mit is tud keresd a 4K HDR szavakat, hülyén hangzik de ahogy a fenti szövegben is benne volt nem mindegyik kábel HDR képes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- LG LCD és LED TV-k
- Fűnyíró topik
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Update 04.25. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest