- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
USB busz zaj ellen van bármi megoldás?
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
mekker
őstag
válasz AMDFan #53104 üzenetére
Nem usbről megy a táp
Szerk: most hozzányúltam a konfighoz és a hosszabbítókhoz, eddig nem tűnt fel. Volt egy cicergés az a rádiós egértől, másik slotba átdugva megszűnt. De van egy minimális alapzaja az USBnek még mindig.
Tényleg ér valamit a ferrit, és a drága usb kábel?[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
válasz mekker #53105 üzenetére
Az tök szomorú, mert akkor nem választották le rendesen az USB-t DAC-odnál. A kókány megoldás az, hogy ha valahogy megoldod, hogy a gépből jövő USB földjét ne kapja meg a DAC. A normális megoldás egy USB isolator, aminek a lényege, hogy galvanikusan leválasztja a géped a DAC-ról. Ez biztosan működik, de 10k-nál többet nem szabad érte adni, mert ezeknek a lelke egy 2-3ezer forintos chip. Az még fontos, hogy ugyan USB 2.0 kompatibilisek szoktak lenni, de USB 1.1 sebességet (~1 MB/s) tudnak csak és nem feltétlenül képesek sok áramot sem átvinni, utóbbit jól meg kell nézni a vásárolni kívánt izolátornál hogy konkrétan mennyit tud.
A ferritgyűrűs USB kábel nekem sosem működött ilyenek problémánál, s komolyan kérdezem: volt akinél ez tényleg használt, erre a problémára?Make Asia Great Again!
-
AMDFan
addikt
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Létezik olyan eszköz amivel meg tudnám osztani, hogy a pc multimédia hangfalat egy másik eszköz is tudja használni (raspberry pi, internet rádióként)? Nem egyszerre, persze.
Let the Zone take me if I am.
-
goom
senior tag
Sziasztok, barátom (48 éves) kérésére kerestem volna 2.1 hangfalakat, PC-hez. Elolvastam az összefoglalót, köszönet érte! Most már csak egy pár hangfalat keresek...
Játék nulla, nagy ritkán film - elsősorban zene, amire használni fogja (beleértve klasszikus zenét is). Méret és súly nem akadály, kinyújtott karok-távolság vagy kicsit többre gondolok.
Az ajánlóból a következő modellek maradtak fenn a rostámon:
- Edifier R1800T III
- Microlab Solo 6C
- Modecom Eclipse 60
Asztali PC-hez csatlakoztatjuk majd, amiben jelenleg alaplapi hangkártya van. Elegendő lesz, vagy plusz hangkártyát tanácsoltok? Ha igen, mit? Összesen tud rászánni kb. 50-60eFt-ot.
Köszönjük előre is a segítséget! -
duo
addikt
ez inkább csak technikai kérdés. van e jelentősége ha egy monitorpárnál a tápkábelek eltérő hosszúságúak. azt már tt valahol beszéltük, hogy balanced kábelnél nincs akkora jelentősége, hogy 1,5 vagy 5m. No de: tápnál, hogy van ez? (korábbi nappali elrendezésben szükségképpen így volt. es az xlr kabeleim is asszimetrikus hosszúságúak. de most már azonos méretűvel is el lehetne rendezni a cuccom.)
a gyári kábeleim még megvannak amúgy...Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
Picco
addikt
ha jol tevedek Balanced kabelnel igenis van jelentosege a szimmetrikussagnak, tapkabelnel nem hinnem, de majd mindjart elokerul a kuruzslo es jol megszakerti a kerdest.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Isual
veterán
Sziasztok!
Eddig egy Prodipe Pro 5 V2 Sub 10s Bundle-t használtam, de költözés miatt el kellett adjam a SW-t és most így a két Prodipe Pro 5 v2 van a médialejátszómra kötve (Popcorn A-410), amin filmezni szoktam.
Nyilván érezhető a mély hiánya, de nem vészes, nem vagyok kifejezett audiopfil.
A kérdésem, hogy láttam, hogy azóta már van Prodipe Pro 5 v3-as is, erről ti mit tudtok, érdemes-e cserélni, illetve 2.0-ás rendszer filmezéshez 80-90k-ig (amennyi a Pro 5 v3 lenne) van e jobb mint a mostani, vagy maradhat ez a v2, mert alapvetően jó ez? Kicsit több mély előny lehet, bár nyilván 2.0.nak megvannak a limitációi.
Mit gondoltok?
Előre is köszi a válaszokat!
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, van egy Edifier R2000DB 2.0 típusú aktív sztereó hangalam. Ezt a korábbi TV-mhez RCA kábellel kötöttem össze, rendben is ment, de az új TV-men nincs ilyen csatlakozó. Úgyhogy optikai kábellel kötöttem össze, viszont elég érdekes dolgokat tapasztalok:
- van hang pl. a menüben történő lépkedésnél vagy Youtube videók alatt (TV adásom nincs)
- ha a Samsung TV Netflix appját használom vagy Plex appját a saját tartalmaimmal, akkor nincs sehol hang
- ha az Nvidia Shield médialejátszót használom, akkor Netflix-ben néhány videó alatt van hang, de a többség alatt nincs. Plex app-ban van hang a saját tartalmaimnál
- ha a TV appjában (Netflix, Plex) lejátszanék valamit, aminek ugyebár nincs hangja, akkor onnantól elmegy a hang pl. a TV menüjében is. De ha belépek mondjuk az Nvidia Shield-re és ott lejátszok valamit, akkor "visszakapcsol" a hang
- ha kikapcsolom a TV-t, majd bekapcsolom, közben a hangfal továbbra is készenlétben optikai módban, akkor megint nem lesz hang, pl. TV menüjében. Egészen addig, amíg mondjuk az Nvidia Shield alatt lejátszok valamit
Valakinek ötlet?U.i.: ha a TV-vel bluetooth-on keresztül párosítom, akkor mindenhol van hang. Viszont a BT-t minden bekapcsolásnál újra kell párosítani, ezért nem praktikus.
-
Mauzes
addikt
válasz tibbike01 #53125 üzenetére
Nekem zenére nagyon bejön, de nem vagyok audiofil, szóval kevésbé tudom leíróan jellemezni. Meg én egy éve még 50 ezerért vettem, most meg valamiért 100 felett van...
Amikor vettem, akkor egy még drágább Triangle Sensa SN03-mal tudtam egymás mellett használni. Az akusztikus zenéken kívül (zongora, gitárhang), ahol jobb volt a Triangle, minden másban jobban tetszett az Edifier.
TV-hez használva egyrészt a fenti problémám van vele. Másrészt pedig ugyan filmek alatti zenében, hanghatásokban sokkal jobb, mint a TV hangszórója, a beszédhangokban kicsit visszafogott, nincs annyira előtérben. Ehhez talán egy center sugárzós soundbar jobb lenne.
-
Mauzes
addikt
Viszont ha már a specifikus kérdésemre valószínűleg nem lesz válasz, hadd kérdezzek egy másikat:
Valaki hasonlított már össze középkategóriás soundbarokat valami viszonylag jó (középkategóriás) sztereó hangfalszettel? Pl. az Edifier R2000DB-mhez képest mi az a soundbar szint vagy típus, ami érdemi előrelépés lenne?
-
I02S3F
addikt
Sziasztok!
1. Max 10e
2. Íróasztal
3. Van jack (laptop) , de pl Bluetooth az király lenne és akkor telefonról nyomnámHangfal vásárlásán gondolkodom. HO-ban egész nap megy a zene. Használt is jó lenne. Tényleg 15e-es hangfal a minimum? Annyim nincs!
Spotify-ról menne a zene.
6-8 ezerért nem is érdemes venni?
-
MODERÁTOR
-
Viktor77
titán
válasz I02S3F #53130 üzenetére
Mutasd meg mire gondoltál 6-8 ezerért, aztán jól leszóljuk.
Igen, 15K-s a minimum. Gondolj bele, az 7.5K/hangfal, az anyagköltség, a gyártási költség, a szállítás, ki tudja kinek a haszna és összetehetjük a két kezünket, hogy a Genius valahogy kihoz ennyiért egy vállalható hangfalat. És a minőségtől még ez is nagyon messze van.
Viszont ha egész nap szól, akkor azért csak kéne valami "minőség", meg ne legyen fárasztó hallgatni.
Mehetsz alá, aztán dühönghetsz, hogy milyen szarul szól.Csinálni kell. Kész. Pont.
-
HThomas
senior tag
-
HThomas
senior tag
válasz Degeczi #53140 üzenetére
Fura, nekünk kettő is van a családban, az elsőt épp nyolc év - 2 napja vettem és egyiknek sincs semmi baja... ( amúgy vicces, akkor még 8500 forint volt ). A hasonló rendszerű AKG K272HD-m is már kb annyi ideje megvan, abból jó pár év szinte mindennapos használat mellett telt el.
-
Degeczi
nagyúr
válasz HThomas #53142 üzenetére
Valszeg fejmérettől is függ, esetleg gyártási szériától. Én is hasonló időtájt vettem, bő 7 éve, szintén kettőt - de mindkettő pántja elszakadt a tövénél 1.5-2 éven belül. Indexes fórumon mások is jártak így (volt, aki bőrből kivágott szíjjal pótolta) nem egyedi jelenség.
Amúgy a hangja jó, azzal nem lenne gond.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz HThomas #53142 üzenetére
Mondjuk nálam ez a 662 EVO-ra vonatkozik, mert annak igazán szép a hangja - viszont most látom, h a "normál" 662-nek a fejpántja is más, szóval ha nálad az van, akkor érthető az eltérő tapasztalat.
Ritka hülye ötlet volt ennyire eltérő modelleket azonos típusszám alatt kihozni, pusztán egy ilyen jelölésnyi különbséggel. -
HThomas
senior tag
válasz Degeczi #53144 üzenetére
Áá, pedig gondoltam anno, hogy veszek poénból egyet kipróbálni, de akkor jobb, hogy nem tettem... mondjuk utána kikötöttem az AKG K550-nél, azóta nem nagyon hiányzik más. De amúgy 662-ből is volt három, normál 662, 662B és 662F, picit más hangzással, meg más színnel... totál kész Nekem nem is tudom melyik van, alán a B...
De, hogy ON is legyek, mielőtt megszólnak: nekem hangfalas fronton a megváltást a Tannoy Reveal 802 hozta el... azelőtt az összes multimédiás PC csodával volt valami bajom és mindig inkább visszatértem a fejhallgatókhoz. Mondjuk az is benne van, hogy a Tannoy viszonylag normálisan el van helyezve a kanapéval szemben, kellő távolságra. Egyedül egy T&V Hoch BT-t tartottam meg az ebédlőben, háttérzenének szoktuk néha használni. Íróasztalhoz próbálgattam többféle 4-5" környéki cuccot de egyiken sem élveztem a zenehallgatást, maradt a fejes.
-
NateDogHUN
tag
Van valakinek tapasztalata ezzel? Megéri az árát?
[link]
YAMAHA NS-F51 + NS-P51 + NS-SW050 mélynyomó 5.1 hangfalszetthttp://www.natedog.hu
-
DevilMaestro
csendes tag
Sziasztok!
Az összefoglalót olvasva [ezzel] a szettel jól járnék? PC-re lenne kötve, leginkább a zenét élvezni, bár sokat videózok és játszok is. Nagy asztalom van (2m széles) tehát elfér, falhoz közel lennének. Jelenleg egy Genius SW 5200 5.1-et használok hozzá, de ezt inkább a tv-re kötném. Szemezgettem az Edifier 2.1 S350DB-vel is a mély miatt, de többen is írtátok, hogy 8" studiók jó méllyel rendelkeznek. A keret max 150k mindennel együtt, ezért is érdekel így szettben, hogy mi a véleményetek.
-
norba69
senior tag
válasz DevilMaestro #53147 üzenetére
Ezzel szerintem jobban járnál, plusz egy Tascam US 2X2-vel.
Az általad linkeltről váltottam erre, és sokkal jobb.[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz DevilMaestro #53147 üzenetére
Szerintem vedd meg ezt inkább ezt a szettet: [link]
És hozzá ezt a hangkártyát: [link]
Ez majdnem ugyanaz a felállás, csak kicsit olcsóbb, és mégis többet ad hangminőségben (rezonancia csökkentés miatt)
Ha nem használod ki a nagyobb m-audio hangkártya felvételi tudását, és csak lejátszásra kell, akkor hangminőségben ez ugyanazt tudja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest