-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexar007
veterán
Üdv!
Megrendeltem a Kürbis-t.Tv hangszoroit szeretnem kivaltani vele,DAC-olnom is kell hozza? Vagy ra lehet dugni közvetlenül? Mas.: Tudtok valami fincsi-occso hangfalallvanyt? Tv mellett lennenek ugye ket oldalt.Give me your cum,bull!
-
Dexar007
veterán
-
.DLL
veterán
FOSTEX PM-1 Mk.II-ről vélemény? A sima PM-1 Schawo régi kedvence, és amit mond az be szokott jönni, ez vajon fejlődött hozzá képest vagy épp egy "olcsóbb" kiadás? Szóval hangilag milyen lehet...
(P.H.)
-
prannk
őstag
Üdv!
Van egy Genius Sw 5.1 6000 em. Rca val összekötöttem a tv ét, a mélynyomón a tv be a 2rca-t, de nincs hang.. 5.1 es hang al. Csak zúg és semmi.
Samsung lapos tv.
[ Szerkesztve ]
-
HUAFBANDITA
tag
Nekem a PM2 mkII volt a kiszemeltem néhány évvel ezelőtt. Akkoriban darabja 85k-körül mozgott, amikor lement 70-re, egyből berendeltem 2db-ot, de megtévesztett a webáruház, és nem lett belőle semmi, ugyanis nem tudták beszerezni. Amit most a kérnek a kisebbért az szerintem sok! Még a helyedben keresgetnék ebben az árkategóriában, és legfőképpen meghallgatnék pár lehetséges versenyzőt!
prannk:biztos kimenet az az RCA a tv-n?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz HUAFBANDITA #29411 üzenetére
Ez fura, akkor ez az mk-II tényleg egy ócsított verzió lehet
Schawo így fogalmazott: "Az egyik legnagyobb hibát követtem el, mikor 80 pénzért eladtam a Fostexeimet." (PM1) Tehát ha az akkoriban használtan ért 80-90-et, akkor manapság amikor a 80 ezer Ft már nem ér annyit sem, és újonnan kerül ennyibe az MK2, az valóban felvet kérdéseket.
Időhiány miatt nem tudtam még elmenni hallgatózni.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
.DLL
veterán
válasz HUAFBANDITA #29413 üzenetére
Utána néztem, ezek a körök már megvoltak, csak még meghallgatni nem voltam őket.
A lista új elemeként tűnt fel a PM1, persze az, amiről sok szó esett már nem kapható.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
olm3
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni kábellel kapcsolatban.
Szeretnék venni egy banán- xlr ( vagy 6,3 jack ) kábelt de sajnos itthon nem találok csak átalakító dugót vagy banán-banán verziót.
Köszönöm! -
olm3
csendes tag
válasz dudika10 #29418 üzenetére
Szia.
A kábel elvileg létezik csak itthon nem találok.
Amit össze szeretnék kötni vele az egy yamaha hs5 monitor pár illetve lassan jön egy Sound Bluster X7-es DAC és ezt a kettőt szeretném összedugni ( aztán persze lehet én vagyok hülye sajnos annyira ebben a témában még nem vagyok otthon ézért is kértem segítséget ) elvileg rca-val is össze lehet kötni de az x7 kialakításából ítèlve a banánon megy a nagyobb kakaó ( jelminőség ).
Jelenleg egy Sound Bluster Z- vel hajtom és mono kábellel van összedugva de sajna nagyon búg, zúg ha a gép terhelve van ( leginkább játékok alatt, filmnél zenénél nem jelentkezik )
Köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Az erősített kimenet, passzív hangszóróhoz való! (ezért van ráírva impedancia is)
Aktív hangszóróhoz értelemszerűen csak az RCA kimenet használható.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
X7-ben ugye van egy erősítő passzív hangdobozokhoz. Ha ez neked fölösleges, mert aktív monitorokat fogsz használni, akkor kár lenne kifizetni csak azért hogy benne álljon. Va DAC topik, ami a forrásokkal foglalkozik, és ebben az árban már találsz sokféle DAC-ot, nem csak ezt a kettőt!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
olm3
csendes tag
Azért gondoltam az x7- re mert alapvetően a Creative hangkeltőknek szeretem a hangjukat ( mindenféle sallang, effekt nélkül ) bár ezt még sajna nem hallottam szólni de a cserélhető műveletikkel nem szólhat csúnyán.
A Asus-ból egy stx-et hallottam szólni, szép nagyon de nekem a ZXR jobban tetszett ( több a spiritusz és ugyan olyan tiszta ).
Az a baj, hogy ezeket a külső hangkeltőket még nem hallottam szólni, másik márkát pedig azért nem szeretnék mert meghallgatni őket nem tudom és kísérletezgetni pedig nem szeretnék, de köszönöm az eddigi segítségeket mind a kettőtöknek![ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
Akkor szerintem előbb legyenek meg a hangkeltők. Ha nem tudod hogyan szólnak, akkor ha meghallgattad, utána annak a karakteréhez keresve DAC-ot, kérdezz be ide: [link] Essence One is hangolható jelutanként 6-8 opamp is cserélhető, van minden kimenethez külön külön, meg az I/V fokozatokban is. De mint mondtam rengeteg opció van még, érdemes utána nézni, hogy milyen DAC jöhet be a legjobban.
(P.H.)
-
olm3
csendes tag
Rendben köszönöm!
Amúgy hangkeltő alatt én hangkártyát értettem 😀 ( valószínűleg megint hülyén fogalmaztam 😁)
Azért szeretnék külsőre váltani mert valamiért a belső amim van átvesz valahonnan egy elég intezív zajt terhelés közben.
Viszont a márkából marafnék a Creative-nál, vagy Asus.
De benézek oda.[ Szerkesztve ]
-
-
prannk
őstag
És akkor hogyan tudom összekötni a genius aktiv hangfalam a tv vel? Mi kell hozzá? rca/rca kábelem van.
Nem baj ha nem lesz 5.1[ Szerkesztve ]
-
Death666
csendes tag
Sziasztok.
Lehet nagyon amatőr lesz a problémám, de nem találok rá megoldást.
Van egy genius 5.1-es hangfalam, és a gépemre szeretném rákötni, az alaplapi hangkártyára (Asus H97M-plus).
A problémám az, hogy csak a két front szól és sem a mély sem a többi. A drivere fel van telepítve, be van állítva az 5.1, és a fel is ismeri a hangfalakat, megszólalnak külön-külön amikor a driver programjában próbálom, de zene lejátszásakor már nem.Előre is köszi a választ!
-
veterán
Meg csak most probalgatom , szobaban max fel hangeron hallgatom, ennel nagyobb mar uvolt. De meglepoen szepen szol az arahoz kepest. Az igazi proba delutan lesz munkahelyen , a nagy csarnokban hogy fog teljesiteni. (100 negyzetmeter , bar eleg ha a hangfal korul 50 nm en halljuk)
Amugy mennyire tesz rosszat neki ha napi 7-8 orat megy majd ? tippre 55-65% hangeron (ennyi eleg lesz szerintem ) -
Francia91
veterán
válasz 0021666 #29061 üzenetére
Hat nekem egy 2.0-as ModeCom SHF-120U hangfalam van, de iszonyatos mennyisegu mely van benne, kb fel allason van a basszus potmetere, feljebb tekerve mar tul sok lenne.. De ha csak egy picit belegondolsz a fizikaba: egy ilyen sub-ban van 1 db 4, jobb esetben 5"-os melysugarzo. Ezzel szemben egy 40-50k-s 2.0-ban van 2x5" vagy 2x6,5"-os kozep-mely sugarzo...
Hidd el, ha meghallgatnal egy ModeCom 120U-t peldaul, nem keveselned a melyeket, es nincs kulon "sublada""Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Ha valaki mostanában tervez Thonet & Vander Vertragot venni, BestByte-on csak 15.999 Ft, rendeltem is egyet.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
válasz Francia91 #29437 üzenetére
Sosem hallottam még a 120U-t, de az adatlap szerinti 55Hz-es vég alatt is? Lejjebb is van zene, szóval kellhet a sub, ha olyan a műfaj. Persze bögreszettnél ennek olyan mellékhatásai vannak, ami rányomja a bélyegét mindenre, azaz gyakorlatilag nem éri meg.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz Degeczi #29441 üzenetére
Vég alatt arra gondoltam, hogy addig (nagyjából) lineáris, onnan viszont elkezd meredeken esni a hangerő. Lehet 45-50Hz-et is még kiprésel valahogy magából, de erre azt mondani, hogy nem kell sub, az minimum fura. Ok, ha beteszed a sarokba az "segít" (vagy inkább ront, kinek mi).
Make Asia Great Again!
-
psyho85
aktív tag
válasz lezso6 #29442 üzenetére
Lineáris? +/-10 dB-be jó ha benne van. Ráadásul a reflex-nyílásos hangfalaknál ebben a kategóriában van egy külön púp 40 Hz körül, ami nyilván nem éri el a referencia-szintet, de azért jól hallható. Subot ebben a kategóriában nem erőltetném. Próbálkozott egyik kedves fórumtárs vele a Kürbis mellé (aminek a hangszórója alapból 70 Hz-nél törik, mint a bili füle), és nem nagyon sikerült kiemelkedőt alkotnia vele ha jól emlékszem.
Álmában nagy folyó volt, de amikor felébredt, maradt kis patak. S csak csordogált tovább, mint könny az arcon, az óriás fák alatt.
-
-
Francia91
veterán
válasz lezso6 #29439 üzenetére
"Lil John - Get Low" normalis minosegu FLAC-ben, foobar2000 alatt ASIO-val gyonyoruen szol, en csak ezt tudom mondani. Tegyuk hozza, hogy egy Musiland Monitor 02 US Dragon hajtja a 120U-t, foobar 2000-rel, ASIO-val. Az integralt hangkartyaval messze nem adott ilyen szep melyeket, mint a Musiland-dal. De az biztos, hogy eleg melyre le tud menni, legalabbis az en fulem szerint.
Meghallgattunk nehany Eminem, Lil John es Snoop Dogg szamot, szinten FLAC albumbol, haverok nem hittek el, hogy nincs melyladam
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
vaakuum
addikt
Creative S750-et ismeri itt valaki?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
válasz dudika10 #29444 üzenetére
"Jobb" (drágább) bögreszettből ki szoktak jönni a mélyebb hangok is. Legalábbis hallasz valami olyasmit, ennyi, a minőség más kérdés. Nem a megszokott linearitásra gondoltam, arról nincs értelme beszélni ebben a kategóriában.
De lényegi kérdés az volt, hogy az az 55Hz-es "vég" mennyire igaz. Tényleg csak addig megy, viszont kiemel, vagy lejjebb is tud. Ha valakinek az a lényeg, hogy aggya méjjet, akkor nem lesz elég az 50Hz, vegyen drágább bögreszettet, az lepuffog neki akár 35Hz-ig is.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest