- TCL LCD és LED TV-k
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Videós, mozgóképes topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
ruppotlan
tag
válasz
ruppotlan #28032 üzenetére
Most került csak pont az ügy végére. Jól jártam, választhattam egy másik telefont mert ehhez nem kaptak alaplapot, így egy Huawei Y300 tulajdonosa lettem, újabb 2 év garival... Elég lazán számlázgatnak én úgy vettem észre, de azért gálánsak is tudnak lenni szerencsére.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
BomiBoogie #28298 üzenetére
Szia!
Emlékeim szerint tettem bele legalább linket hozzá, de ha nem akkor óriási melléfogást követtem el.
Rootolni külön nem kell a custom romokhoz, teljesen felesleges. Ami viszont kell az minimális szinten a parancssor/terminal alapvető ismerete, illetve egy működő adb & fastboot páros. Ezek az android SDK részei, a platform tools mappában rejlenek egyaránt a Windows és a Linux alatt. ITT találsz egy kicsit ortodox leírást Linux alá ezekről a beállításokról. Windows alatt annyiban könnyebb, hogy csak el kell indítani az SDK-t és letölteni a platform-tools-t.
Ha már üzemkész az adb és a fastboot, akkor kell még egy custom recovery és a rom, amit fel akarnál tenni (zip fájlokban van). Első körben felteszed a romot az SD kártyára, mjad a parancssorban meg kell keresd az adb(.exe)-t. Ha megvan és fut akkor sorban:
adb devices
Ha itt nem jelenik meg az eszközöd, akkor ki van kapcsolva a készülékben az USB hibakeresés. 2.2 alatt nem emlékszem fejből merre van, de valami Alkalmazásfejlesztés menüpont rémlik. Esetleg nincs fent a driver.
Ha viszont megvan a telefon és kiírta a nevét, akkor át kell bootolni bootloader módba, amit ezzel a paranccsal lehet:
adb reboot bootloader
Innen az adb elveszti a kapcsolatot a készülékkel és a fastboot kéne működésbe lépjen. Parancs:
fastboot devices
Ugyan arra jó, mint az adb párja, csak ez más nevet kell írjon. Ha nem ír, akkor nincs meg a bootloader drivere még...
fastboot boot IDEARECOVERYfájlod neve éskiterjesztése. Pl ha az cwm.img, akkor
fastboot boot cwm.img
Elindul a custom recovery. Itt most válaszd ki a backup and restore lehetőséget (hang fel, hang le a mozgás a menüben, home az "enter"), majd a backup to external SD card-ot. Ezzel a gyári romot kimenti a folyamat előtt, így nem kell attól félni, hogy ha rossz lenne a másik, akkor adtunk a... egy pofont.
Miután megvagy, menj vissza a főmenübe, majd: wipe data. Ezután menj a mounts and storage menüpontra, majd format system.
Ezzel üresre törölted a felhasználói területet és eltávolítottad a rendszer túlnyomó részét.
Menj az install zip from SD card menüre a főmenüben, majd Choose zip... Keresd meg a korábban az SD-re tett romot. Várd meg még települ. Vissza a főmenübe, majd reboot system now.
Várd meg még felkel a rendszer. Minden lépés után lehet egy lista, amiben sok "NO" szerepel, közte egy "YES". Értelem szerűen a "YES"-t válaszd.
Ha felkelt a rom, akkor már használható is. A CM alapú romoknál szükség van egy GAPPS nevű csomagra is a Google szolgáltatások telepítéséhez. (Play stb..stb...).
Szerintem ennyi kezdésnek elég.
Szólj, ha valami nem érthető, vagy elakadnál.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Van egy Blade 1-es készülékem, telenoros, de már továbbadtam családtagnak, viszont szeretném frissíteni, mert a 2.2-es Androidra már sok alkalmazást nem lehet telepíteni.
Melyik verzióra érdemes? Csak egy szimpla, stabil ROM kellene.
Soha nem csináltam még ilyen rootolás dolgot, de most ezzel a készülékkel nincs már vesztenivalóm, ezért kíváncsiságból kipróbálnám.
Jól látom, hogy az összefoglalóban nincs leírás laikusoknak arról, hpgyan kell lépésről lépésre csinálni ezt a ROM-olás dolgot?
-
fntastic
aktív tag
Na felkéne raknom egy 4+-os androidot a pengémre, melyik a legstabilabb verzió?
/Gen2-n van most, partició modosítás nélkül, szal ha ezen módosítani kell, akkor segítsetek lécci/
-
válasz
elfelejtette #28289 üzenetére
Szia,
Beállítások -> rendszer -> navigációs sáv mutatása.
Igen, a gombosnak az a lényege.Az óra hiba pedig velem is előfordult, szerencsére elég ritkán, CM9-CM10.1-ig mindenen, de hogy mitől lehet... sajnos kb. lehetetlen megmondani
próbáld meg kézzel beállítani az órát az automatikus beállítás helyett, hátha attól úgy marad.
-
elfelejtette
veterán
Szia!
Én nem találom a beállításokban ezt a tablet finomhangolás menüpontot...
Amit a #28246-ban írtál, a gomb kombinációs partícionálást, annak az a lényege, hogy nem muszáj olyan romnak lenni a telefonon, amiben van system update menüpont? Csak mert ebben a 4.1-es romodban sincs.
És még1 kérdés: Múlt héten kétszer is előfordult , hogy a telefon megállította az időt. Konkrétan kétszer is úgy kelt fel alvásból, hogy kb. 40 percet késett. Ez mitől lehet? Az órajel 245-633MHz között van, tehát még 122-re se raktam le, és nem használok deep sleep jellegű aksi kimélőt sem.
Üdv. -
Defy
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Szereztem egy telót amin CyanogenMod-7 20130301 Mightly-Blade rom van rajta.
A kérdésem, mit csináljak, hogy működjőn rajta a Gmail és a play áruház.Köszi!
-
törölt tag
Nem, mert nem tapasztalható olyan gyorsulás ami a bizonytalan működést ellensúlyozná. Ráadásul én egy olyan verziót fogtam ki. Ami 633-on is instabil. 650-nél már fagy azonnal. Ezért csak alap órajelen használom.
Most próbáltam ismét a gps-t bekapcsolás után akadozik, A feloldás után is 5-6 mp kell ahhoz hogy az alapképernyő megjelenjen. Délután újra rakok mindent, kíváncsi vagyok ha csak rom van feltéve akkor is csinálja-e? -
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Blade, ami nem bootol be, viszont az FTM-es gyári mód bejön rajta. Tudna esetleg valaki linkelni nekem egy gyári ROM-ot, ami Exe fájlból feltehető? Egy független ROM lenne a legjobb, mert nem tudom, hogy milyen függő a készülék. Előre is köszi!
-
fntastic
aktív tag
Hmm, lehet van benne valami amit mondasz, mert nálam is GB-n van olyan opció, hogy Volume-ra ébreszti a telefont, de nem veszi. Akkor ez kilőve.
De még a soft gombokért lehet felrakok egy 4.0+t, mondjuk a te szoftveredet, csak megvárom akkor amíg kiadsz valami stabilt, mert nem szoktam egyébként cserélgetni, a mostani is már több, mint 1 éve rajta van. -
törölt tag
Ma észrevettem egy hibát. Persze lehet, hogy egyedi eset. Szükségem lett a gps-re bekapcsoltam, használtam csak a pozíciómat kellet elküldenem valakinek. Aztán mentem tovább a dolgomra. elővettem a telefont felébresztettem és azonnal meg is fagyott. csak az aksi ki-be tudta életre kelteni. aztán ezt még 3x megcsinálta. amikor eszembe jutott a gps. 4. próbálkozásra sikerült kikapcsolnom fagyás előtt. Azóta tökéletesen működik. Lehet hogy csak nálam van a hiba. De korábban a régebbi romoddal nem volt ilyen gondom. Holnap tesztelem újra. majd beszámolok az eredményről.
-
válasz
fntastic #28275 üzenetére
Sajnos nincs, viszont ha folyamatosan ébren tartod a telót (például [link]), akkor bármelyik gomb megnyomására felkel, de hamar leszívja az akksit... CM7-ben van erre opció, de nálam sosem működött (úgy tudom, hogy a Blade szeret aludni, ezért a power gombon kívül minden mélyen alszik
azaz áram sincs a többi gombban).
(#28276) heidricha
Sajnos még mindig csak 2.6-os kernelünk van, bár ahogy néztem, több ugyanilyen SoC-jű telónak is van már 3-as kernele... hmm, majd egyszer megpróbálom átportolni valamelyiket, de semmit sem garantálok, a sok-sok időn kívül komoly tudásra is szükség van az ilyesmihez, amelynek elsajátítása még folyamatban van -
heidricha
őstag
sziasztok!
jó rég nem jártam erre, a felhasználó elégedett volt a telefonnal, vagy ha nem, akkor nekem nem mondta.
most viszont lecserélte, a Blade egyelőre visszakerült hozzám - jól meg is lepett, hogy közben használható 4.1 jött be képbe, mikor otthagytam, akkor a 4.0 sem érte el a használható szintet.
Eszembe is jutott, hogy ha a gyengélkedő hw gombokat sikerül kicsit "megolajozni", akkor a nemrég vett akksi mellé még egy hátlap is kellene, és itt az őj telefon a legkisebb gyereknek!
Vett már valami hátlapot, jó tapasztalatokkal? Egy linket kérlek, ha van ilyen, ne sajnáljatok tőlem!
Nagy köszönet a CM10 készítőjének (ziyan), a ROM egyelőre remek darabnak tűnik, SIM ugyan momentán nincs a telefonban, de minden másra teljesen jó! Jól látom, hogy a legfrissebben 3-as kernel van? Arra jó sokat kellett várni, este fel is teszem, hogy gyűljenek a tapasztalatok!
Ja, más is kérdezte már, de az sd-ext támogatás teljesen hiányzik, vagy csak valami beállítás kellene hozzá?
-
ReSeTer
senior tag
Hú de régen írtam már ide
Na szóval, az a gond van, hogy lassú a telefonom. Nem most kezdődött, már vagy egy éve. Azóta volt már 4x rom csere, dalvik cache meg minden ilyesmi ürítése (ami elő volt írva a rom TELEPÍTÉSÉHEZ anno), de ugyanúgy akad a 2.3 főképernyő, meg úgy a böngészőben is olyan lassan írja a betűket amikor írok (késik 1mp-t mire megjelenik a betű). Kipróbáltam a 4.1-et is, azzal még rosszabb.
Esetleg valami trükk van? Vagy valamit tisztítani kellene? Memória kártya nincs most benne, mert megadta magát 1 hete, de vele és nélküle se változott a sebesség. Volt a kezemben másik blade is, tehát tutira nem lehet arra fogni, hogy gyenge a telefon maga, (és vegyek új mai telefont 2 maggal stb...).
Köszönöm aki segít!
-
MichaelRaven
csendes tag
Ha végre megjön az új digitizer, összehasonlitom ziyan romját a Kongsta féle cm10.2 vel
De bízok a magyarokbaVan valakinek fehérváron egy felesleges új digitizerje?
-
fntastic
aktív tag
sziasztok! van itt más is akinek a blade home gombja nehezen benyomható már? nekem igen
nem tudtok olyan szoftverröl aminél a képernyö alján van egy gombsáv? ami mindig ott van és nem nem talar ki semmit az apppkból?
-
válasz
kukinyo #28250 üzenetére
Most, hogy mondod, átraktam a sim karim bele, és valóban... már ki is javítottam, köszi a bugreportot
még ma este feldobom az újabb teszt verziót, az előzőhöz képest a kernel változott (akit érdekel a technikai része, ott a githubom, bár a mai dolgokat még nem raktam fel), ami talán a legjobban észrevehető, hogy a méréseim (és elméletileg is) szerint ~0.5mp-vel gyorsabb a hozzáférés a kamerához
-
juuzer
addikt
Egy ideje használom már a ziyan-féle CM10-et, és eddig tetszik is, egy hiba van amiről nem tudom, hogy csak nekem jön-e elő vagy másnak is. A zenelejátszó sokszor kifagy, vagy bezáródik magától.
-
válasz
MichaelRaven #28247 üzenetére
Elég a 2 mb, mert ami ott tárolódna, az át van irányítva a datára, ezzel is jobb helykihasználást elérve
Például alkalmazás letöltésekor az átmeneti apk fájl itt tárolódik, vagy akár a dalvik cache is, ha elég nagy a partíció. Például a fő telómon (Galaxy Nexus), 425 mb-sa blade esetében viszont csak a recovery pakolgatja a logját oda, ami bőőven elfér
-
válasz
MichaelRaven #28245 üzenetére
Nem kell visszarakni, a gombkombinációs módszerrel particionáltam anno én is, ami romtól független
-
MichaelRaven
csendes tag
Helló mindenkinek.
Egy gyors kérdés (utána olvastam, de gondoltam pontosítást kérek):
Ha nekem most 160mb-os Systemem van, android 4.2.2(KonstaT féle), és 180mb systemet szeretnék rá particionálni (konkrétan a KonstaT féle 4.3 a tervem), akkor letöltök egy TPT image.bin -t és azzal Power+FEL, vagy szükséges hogy visszarakjam 2.3.* ra?
Válaszotok előre köszönömMert nemsokára megjön az új digitizer vagy mi a szösz, azzal megjavítom a mostanit, ja meg haver ingyen ad majd egy kicsit tropás, de működő ZTE Bladet
Aztán már előre tervezek...
-
válasz
#61523968 #28236 üzenetére
Megpróbálom majd kinyomozni, hogy melyik változás miatt lett ez (modaco-n is panaszkodnak rá, nem én főztem bele
), amúgy elvileg csak akkor villannak fel, ha a teló nem alszik (töltőn van, vagy pedig valami progi ébreszti fel), szóval engem különösebben sem zavar
(#28237) GrandS
Semmi gond, már megszoktam -
-
törölt tag
-
GrandS
senior tag
Tud valaki egy linket zyan legfrissebbjéhez?
-
-
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Zte Bladet-t usb-n szeretném csatlakoztatni laptophoz. Ha jól sejtem ekkor fel kéne ajánlania az usb módot, de nem teszi. Mi lehet a baj? Előre is köszi a segítséget!
Tuti én vagyok a béna, mert a telefon ugye okos -
Az ígért teszt verzió: [link] (ez csak a ROM, a többi cucc nélkül). Mint mindig, ajánlom a backup készítését
ebben már a módosított kernelem van (erről annyit, hogy ma újrakezdtem az egészet, ezúttal github-ja is van...), elvileg funkcióveszteség nélkül, és hozzáadott rezgés erősség állítási lehetőséggel (erről annyit, hogy egymás után kétszer kell beállítani az erősségét az eszközbeállításoknál, a nem-teszt verzióban majd javítom), plusz még néhány dologgal, amiket most nem írok le, mert ma már nem tudok többet foglalkozni ezzel
várom a véleményeket, remélem nincs semmi hiba benne. SIM karival nem tudtam kipróbálni!
Mivel ez egy teszt verzió, így aki tuti stabilitásra vágyik, az továbbra is a normál verziót telepítse.
-
ktomcat
senior tag
válasz
Keeperv85 #28220 üzenetére
Akkor gondolom én már a másik channel fájlt használom, lényegében akkor meg kéne találnom ebben (ultraedittel) az imeire vonatkozó részt, és azt felülírom aztán újra a téglagyárban leírtak channeles részétől? Honnét tudom h melyik sor az amelyik az imeire vonatkozik?
vagy ez a link jó rá? -
ktomcat
senior tag
válasz
Keeperv85 #28218 üzenetére
hát megcsináltam de ugyanúgy az ftm jön elő... Mennyire bonyolult innen a visszahozása? Annyira nem vagyok noob ezekhez a dolgokhoz, van egy s5830i-m, ahhoz én csináltam a leírást.. Esetleg egy xda-s vagy samdroidos link nincs erre a jelenségre? Vagy hex editorozni kell? Gondolom az imei miatt küldi küldi állandóan ftm modba/recoverybe
-
atesss
addikt
A telómon Android 2.3 alapú CyanogenMOD van.
Hogyan lehetne a SIM kártyán tárolt kontaktokat megnézni ?
A SIM kártyáról importálást természetesen megtaláltam - csak ebben az esetben a telefonban lévő és a felmásolt kontaktjaim összekeverednének. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8 #28212 üzenetére
Aki esetleg belefutna ilyesmibe véletlenül akkor a bit arányt kell visszavenni "bit"arány kb/s. Ha túl magas akkor laggol tőle a videó.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Közben sikerült találnom egy fontosabb kérdést..
Fent van egy MX player nevezetű alkalmazás hozzá ha minden igaz akkor a megfelelő kodekkel.
Ha egy az egyben másolom az SD kártyára a (Divx) filmet kb 2gb akkor is lassú szaggat, ha lekonvertálom (Format Factory) több változatot is próbáltam mp4 kb 800mb akkor is szaggat,akad. (Hang az jó)Több youtube videót is néztem lazán filmeznek ezen a kütyün.
Mi lehet a gond vagy mit csinálok rosszul?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ZTE Blade készülékre 2.2 Froyo ami maximálisan elérhető hivatalosan?
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Adott még mindig egy gyári telenoros zte blade amihez nem nyúlt hozzá a tulaj és egyik napról a másikra bootloopot kapott. Sikerült elérni azt hogy felismerje a telenoros frissítő, de miután végez csak az FTM felirat jön elő. Menthető még innen valahogy? Próbáltam másik frissítővel a telenoros frissítőből kinyert fájlokkal is
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Mi most a legjobb választás romokból? Ismerősöm telefonjára telepítenék valamit, mert bootloopos lett, cm 7.2 van rajta jelenleg.
Legfontosabb szempont, hogy stabil legyen, második a sebesség. -
thefiroo
csendes tag
igen megvolt minden format.
ajánlotak olyat hogy alkalmazáskezelőbe adatokat törölni pár appnál pl: a googleplay , csomagtelepitő , letöltéskezelő és mediatároló
van akinél ez bevált , itt sajnos nem
wipe dalvik sem
ujratettem végül a gappsot azsem segitett
sajnos így elég macerás appokat telepíteni vagy akár csak frissíteni :S
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k