- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- DUNE médialejátszók topicja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
Keeperv85 #28602 üzenetére
Én talán úgy 1,5-2 hónapja nekiugrottam (MoDaCo-n volt request, én meg úgy tudtam hogy 2.6.35-nél ez a SoC vanilla kernellel is képes lehet OTG-re, gondoltam egy próbát talán megér). Valameddig sikerült is eljutnom, asszem valami olyan orbitális hülyeségen akadtam meg, hogy ugyan ott van a szükséges header file ugyanabban a mappában, amiben a kérdéses *.c, benne is van az elején, hogy #include "xyz.h", aztán mégis károgott a fordító, hogy nem jó, mert undefined variable/method/már nem emlékszem melyik. Ha van rá tipped mi okozhat ilyet (A build environment tuti jó, mert cubieboardra is fordítottam vele kernelt),
akkor talán még valahol megvan, hogy mit kellet módosítani az ezt megelőző hibák kijavátásához, esetleg még összejöhet.Bocs, most nézem, már leszedtem azt a repót, push-olni meg minek pusholtam volta, ha úgyse múködött.
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
metzcsabi #28600 üzenetére
Y alakú kábel kell hozzá + külsõ energiaforrás. Ez a lapka ha jól vettem ki annó akkor egyszerûen nem adja meg azt az áramot, amit egy USB eszköz elvárna ( vagy egyáltalán nem ad, vagy valami ilyesmi. Rég néztem már az OTG-t a Blade-n).
Asszem valahogy úgy kellet, hogy egy usb female volt az egyik végén ( ugye ebbe jött az eszköz), aminek a lábait valahogy úgy kellet bekötni hogy a data ( vagy a két szélsô, vagy a két középsô, most valahogy nem jut eszembe [google: USB female pinout]) ment az egyik végére microUSB male -re ( a telefonba), a feszültség és a GND pedig a harmadik végre az áramforrás felé, de amilyen álmos vagyok tuti hogy valami hatalmas baromságot (is) mondtam az elôbb. -
Sulthekk
aktív tag
válasz
Keeperv85 #26573 üzenetére
Azé van a dithering bekapcsolva. Így (én legalábbis) már nem látom az egyes sávokat, csak egy sima átmenetet.
Egyébként nélküle se volt nagyon más, csak gondoltam ha vmit 16 biten tárolok kevesebbet memóriát használok, és ha úgyse látom a különbséget, akkor miért ne?
-
Sulthekk
aktív tag
Gyorskérdés: akiknek "tetûlassú", azok állítottak bármit is a teljesítmény menüben?
-
Sulthekk
aktív tag
Jelentem, a fenti jelenséget PAC 4.2.2 alatt smartassv2-vel, alapórajelen nem tudom elõidézni.
A 4.1 < felett romok már simán használhatóak. A 4.1 egy kicsit mintha még mindig pörgôsebb lenne, de még a 4.2 is simán hozza a gb feletti szintet, összesen két appot találtam, ami lassabban megy: opera mobile (ez sgs-en is hirtelen belassult gb felett, szóval nem a blade hibája), és egy ebook olvasó. Ellenben minden más pörög. -
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
Keeperv85 #25063 üzenetére
Azt nem tudom, hogy foglaltat jelez-e ilyenkor, de néha nálam is letiltja a HOME-ot, ilyenkor úgy jön helyre, hogy beillesztek egy értéket a beállításokba:
sqlite3 /data/data/com.android.providers.settings/databases/settings.db "INSERT INTO secure (name,value) VALUES ('device_provisioned','1');"
Nem hiszem, hogy a ROM-ban ez lehet a hiba, de hátha...
-
Sulthekk
aktív tag
Arról írok, eddig tetszik.
Első (két?) indítás után rohadt lassú, aztán a másodperc törtrésze alatt mindenféle látszólagos ok nélkül begyorsul, azóta minden simán megy. Stabilitásról, akksiról pár óra után nem nyilatkoznék, de megy rajta az OpenArena, úgyhogy a 3D rendben van.Illetve mintha megint csak 16 biten lenne hajlandó renderelni, de ebben nem vagyok teljesen biztos, mert mintha néha szépek lennének a színátmenetek...
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
DCI_market #24941 üzenetére
Chrome az armv7-es, úgyhogy nyugodtan elfelejtheted...
-
Sulthekk
aktív tag
-
Sulthekk
aktív tag
Megy a jutyub hákú dzsellibínen!
CM10 topikban (modaco) már van mûködô patch, valószínûleg hamarosan be is lesz építve a romokba. -
Sulthekk
aktív tag
Jó rom az IA2R, csak sajnos olyan régi, hogy még tuti benne van az a bizonyos USSD sérülékenység...
Egyébként tényleg nem érné meg váltani. -
Sulthekk
aktív tag
válasz
apeelme #23677 üzenetére
Melós, de csak egyszer. Utána már fixen megvan, és később is fel lehet használni mondjuk egy újabb verzióhoz. Emellet picit kisebb lesz így az update.zip, mintha a /data-ról magával húzna egy rakás más dolgot is (Például a dalvik-cache-t).
Forrásból konfigolni... Hát amióta elkezdtem hegeszteni a PPJoy-t, azóta már annak a hatékonyságában sem vagyok olyan biztos.
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
airwawes #23535 üzenetére
Semmit sem vettem ki, amitől változna az akkumulátor-használat. Legfeljebb talán akkor, ha bugos lenne a bugreporter, de az akkor nagy fail lenne. Nálam nagyon ritkán ugyan, de még mindig megakadt időnként a zene, úgyhogy kidobtam a gyári kernelt. Érezhető a haladás, de ez még mindig nem teljesen olyan, mint a Turies kernel.
Mondjuk a music.apk nálam még nem hasalt el...
@najlahu:
Gondolom az órajelet/governort nem állítgattad, ugye? -
Sulthekk
aktív tag
válasz
airwawes #23512 üzenetére
Ilyen hibaüzenetet még nem láttam... Mindjárt rálesek.
Ugyanez... Mondjuk JB téma ellenére Ice Cream Sandwich-nek hívja magát, úgyhogy szerintem ez valami innen-onnan összevágot dolog lehet.@pch:
A CMX romok alapból kezelik az EXT-et, de hogy melyik megoldást használják, arról fogalmam sincs, ugyanis én nem használom. -
Sulthekk
aktív tag
Hátterek eltávolítva.
TTS hangok megritkítva.
Bootanimáció kicserélve, boothang eltávolítva, leállítási animáció úgyszintén.
Fontok részben kicserélve (Nokia Pure), részben eltávolítva (Pl.: CODE2000.TTF).
Élőháttérképnek nem lehet videót betenni.
A csengőhangokhoz nem nyúltam.
GApps integrálva, Play frissítve.
Az ajánlott nyelv angol.
A BugReporter-t eltávolítottam, mert nem tudom hogy pontosan mit és milyen csatornán küld, még nem volt időm megnézni a forrást (ha van). Addig is jobb az óvatosság. -
Sulthekk
aktív tag
126Mb-ot foglal... Márcsak feltölteni nem tudom, mert suliban vagyok, és a fájlmegosztók elhasalnak a proxy miatt. Wuala-ra sikerült, de a mobil kliensben nincs megosztás.
Egy funkciót vettem ki amúgy, egy live wallpapert amivel videót lehet beállítani háttérképnek. Nem is megy, meg ilyen HW-n ez csak önszívatás lenne.
-
Sulthekk
aktív tag
Annó volt egy ilyen kérése squadzone-nak, hogy az ő buildjeit ne tükrözzék... Nem emlékszem pontos okra, bár az tény, hogy azóta már kint van a
forrás. Na akkor leszedem újra, és most mondjuk megcélzom mondjuk a 136/140-et, hátha akkor meg tudom tartani a funkciókat. Meg akkor kipróbálom a stock kernelét is. Most milyen verziót írt rá?
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
airwawes #23483 üzenetére
Nem tudok róla hogy squadzone feloldotta volna a tilalmát, meg az én pucolásom másoknak már kényelmetlen lehet (Pl. Voicedialer nem biztos hogy működik, mert kiszedtem az srec mappát. CMBootsound szintén hiányzik).
A romban pedig eddig egy bugot találtam: magyar nyelvi beállítás mellet nem működik a zárképernyő beállítási menüje, de angolul igen.
Meg már "stock" kernelem sincs hozzá, én ugyanis rögtön visszarakok egy régit, főleg ha cmx romokról van szó... Valamiért pont azt a 600-710mhz közötti tartományt tiltotta le, amit én használok, és az utolsó általam próbált verziónál még kikapcsolt kijelzőnél is szaggatott a zene.
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
airwawes #23481 üzenetére
Szerintem a hasznos dolgok (pl. terminal) helyett érdemes inkább a nagyobb csomagokat, pl. a háttereket és élő háttereket levenni, illetve a benne levő Androidian téma is lejöhet. Csengőhangokból én egy-két nagyobbat szoktam kivenni, a többi maradhat. A fontokat is érdemes kitakarítani, mert ebben legalább 10Mb-al több van a kelleténél.
Most épp így állok, gappsal és kicserélt fontokkal, illetve bootanimációval:
]
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
tvse1995 #23146 üzenetére
Ugye véletlenül sem a launcheredhez telepítesz témát vagy ikoncsomagot a CM7 témák helyett?
Gapps-ot ugyanúgy kell felrakni, mint a romot, csak nem kell előtte wipe-olni, a témázás pedig annyi, hogy a fórumokról vagy a play-ről felraksz egy témát (kereséshez: "cm7 theme"), aztán a beállításokban átállítod.
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
maggi1886076 #23093 üzenetére
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
maggi1886076 #23090 üzenetére
Öhm... Ez kicsit sem gyanús neked?
ro.product.cpu.abi=armeabi-v6l
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
#40993792 #22550 üzenetére
A zűdlencsés Döfiken pedig még Froyo kernellel megy...
Ez a szép Linuxban, akár modulokkal is hihetetlen változásokat lehet elérni benne.króm_olló:
Én már használtam azt a romot, és simán ment minden (Kivéve videó, illetve kicsit bugos a panoráma)... Mekkora a /system-ed? -
Sulthekk
aktív tag
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
buvartacsko #22426 üzenetére
Akkor javasolt feltenni a szolgáltatói frissítést (GEN2-esítéshez), majd a legfrissebb CM7 nightlyt. Hatalmas sebesség és minőségbeli növekedésen ment át azóta a Cyanogenmod...
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
buvartacsko #22424 üzenetére
Hát a CM7-et nem nevezném lassúnak... Pontosan mit értettél "V1" alatt? GEN1?
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
junkpod #22202 üzenetére
Lássuk csak, elsőre azt mondanám, hogy frissült az fb app, vagy megváltozott a build.prop, illetve nekem az új play is szokott időnként makacskodni.
Most kerestem rá, nálam nem panaszkodik, és megjelenik a telepítés gomb is (perpillanat CM7.2 alatt vagyok).Esetleg a telefon nem kér többet belőle... Vagy csak így próbál behúzni a googol a saját 'közösségi hálójába'
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
icemad #22158 üzenetére
Támogasd a hazai fejlesztőket. Használj hazai főzetet.
-
-
Sulthekk
aktív tag
Squadzone megnyitja a CyanMobile forrását. Bővebb infó a githubon, most valamiért nem akar menni a linkelés...
https://github.com/CyanMobile/android_cyanmobile
-
Sulthekk
aktív tag
Hát nézzük objektíven.
Előnyök:
-Egyszerre két rendszered lehet, ami gyorsabban cserélhető mint a full backup.
-Az egyik rendszeren hatalmas nagy /data és /system particiód lehet egyszerre.Hátrányok:
-SD-n nem feltétlenül olyan gyors a rendszer mint a belső memóriából.
-Gyorsabban elhal az SD.
-A FAT32-ből elvett területet értelemszerűen nem használhatod fel a zenék, filmek, stb. tárolására.Innentől már kinek mi éri meg jobban...
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
killersmile #21405 üzenetére
Támogatott kernelt kéne használni, nem valami ezer éves cuccot...
Ott a megoldás, keress valami újabbat.
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
dominicheft #21048 üzenetére
A hungariandroid-on található visszaállító TPT-k egyikével.
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
Keeperv85 #20900 üzenetére
Na azzal én is szívtam, mert megoldható java-ból, de nagy outputnál instabil... Annó azért szívtam az NDK-val, hogy unmanaged kódból olvassam be, mindjárt megkeresem...
Itt a z4root forrása, itt benne van az NDK-s része és a java-s hívás is: [link]
NDK... Ez csak most esett le...
-
Sulthekk
aktív tag
-
Sulthekk
aktív tag
Ha valakinek van valami a ' /sys/class/android_usb/android0/state ' elérési úton, akkor legyen szíves jelezze, és egyben írja le hogy milyen romot/kernelt használ. A visszajelzéseket előre is köszönöm!
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
hjanos1 #20845 üzenetére
Biztos lassabb mintha rendes x86-os fordítás lenne, de szerintem az Intelnél ezt csak egyfajta átmeneti tűzoltásnak szánhatták amíg nem lesz komoly support x86-ra... De ha ez jó áron bejön és nem szívóznak a bootloaderrel akkor szerintem a geekek nagyrésze le fog rá csapni.
Onnantól pedig nő a support... Csak monopólium ne legyen belőleCsak ne legyen benne se ar6k, se bcrm4313...
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
hjanos1 #20838 üzenetére
Az Intel pont azért lép be az okostelefonok piacára, hogy az arm terjedését akadályozza...
Ez bizony x86_64, viszont ebben az esetben szerintem ez akár előny is lehet, nemcsak android, de bármilyen asztali linux disztró, windows 8 ( a többi is menne, de ez touch orientáltabb) , vagy ha támogatott a hw akkor akár egy hackintosh/osx86.Ja, és további előny, hogy arra az utasításkészletre kismillió disassembler létezik, ARM-ra pedig úgy kell vadászni, mert ami lenne az rohadt drága... x86-on van ingyenes IDA, imunnity debugger, ollydbg, és társai.
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
apeelme #20637 üzenetére
Tudom, csak látom hogy még kezdő, és ha már véletlenül így a közepébe csöppent akkor már inkább a biztonságosabb módszerekkel próbálkoznék... Egyébként nem muszály GEN2-esíteni, ha jól emlékszem akkor elég csak a RIL-t kicserélni GEN3-asra, mert romfejlesztés szempontjából kb. ennyi a lényeges különbség a két firmware között.
yamashita:
A Swedish Snow ugyanúgy 2.3.5-ös ginger, csak 'kicsit finomhangolva'. Nem muszály azt erőltetni... -
Sulthekk
aktív tag
válasz
yamashita #20632 üzenetére
Előszőr mindig a romot kell telepíteni, Swedish Snow-hoz már nem kell külön rootolni, mert alapból olyan, utána a patchek olyan sorrendben, ahogy a fejlesztő mondja. Felrakhatod a SU-t is, hogy frissebb legyen, de elhagyható. Miután felraktad az SS-t, a többinél mindegy a sorrend, ez a két mod nem befolyásolja egymást.
apeelme:
Gondoltam rá, csak tartok tőle hogy tégla lenne belőle...yamashita:
Ismered az MD5-öt?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest