Hirdetés
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Az én végfokomban semmit nem tettem a trafókra (4 is van benne) mégsincs egy fikarcnyi brumm sem.
Itt is csak biztos ami biztos alapon tettem rájuk.
- A trafót úgy kértem a cégtől aki készítette, hogy alul legyen gerjesztve, szóval így még a mágneses tér is kisebb.
- Maguk az áramkörök egy szinttel feljebb lesznek 8cm-rel magasabban egy 2-3mm vastag vaslemezre szerelve ami szintén ad egyfajta árnyékolást, ráadásul átellenes oldalon vannak a trafók és a leendő áramkörök, kb 35cm távolságban egymástól.
Ennél többet nem gondolom, hogy hajlandó vagyok megtenni. Búgni biztos nem fog, ez tapasztalat. Lehet, hogy a csövek sokkal érzékenyebbek erre.
Ha meg külön dobozba építettem volna a tápegységet, ott a 2 doboz közötti vezeték hossza jelentené a problémát. Én a táp és a panel között 10-15cm-nél hosszabb kábelt nem használok soha. -
Melorin
addikt
Gőzerővel készül a DDC/Streamer/DAC készülékem:
Ezen van minden fontos feszültség az Ian Canada cuccoknak, a Rpi4-nek és a leendő DAC-nak is. Minden trafó leárnyékolva vasbúrával és távol mindentől. Egy raszteres vaslemezre van szerelve az egész feketére festve. Egy ugyanilyen lemez lesz ennek a tápnak a tetejére téve távtartóval, és azon a 2. szinten lesznek maguk a kártyák: Raspberry 4, ReceiverPi Pro II, FifoPi Q7, MonitorPi Pro, DDDAC -
Melorin
addikt
Van itt olyan, aki már próbálta a Raspberry-t GPIO kábellel összekötni valami DAC vagy egyéb HAT-tal? Gondolom nem tesz túl jót a jelnek a hosszú kábelezés, eleve úgy vannak ezek a kártyák tervezve, hogy rövid pineken közlekedik a jel. Nekem 20cm-t kellene bírnia, vajon azzal hogy viselkedik egy RPi4 + FIFOPi Q7 kombó?
-
s4tch
veterán
https://github.com/GioF71/tidal-connect
Moode 8.3.6 alatt is megy a tidal connect.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
exciplite #7786 üzenetére
Igen, de én még valami másról is hallottam. Pl. ha nem használjuk rajta a LAN-t, akkor is azt írták rá, hogy nem a legjobb USB-s DAC-okhoz... Valami technikai dolog, ahogy az USB portok meg vannak oldva rajta, de már nem emlékszem konkrétan micsoda. De az is lehet, hogy nincs ilyen.
-
exciplite
tag
válasz
SunMount3r #7785 üzenetére
Pi3-nál még a közös usb+lan vezérlő volt a probléma forrása, a 4-esben már külön van, ezért lett jó usb dac kiszolgálásra.
-
SunMount3r
nagyúr
Végül is jó kis streamer lehetne belőle, még a gyári hűtéssel is, legfeljebb elengedjük a DAC HAT témát, USB-s DAC fronton úgyis több a választék, meg azt hiszem csak a Pi3-nál volt "nem ajánlott" az USB-s DAC-ok használata valamiért. De mire erre kiforrják magukat a lejátszó OS-ek (pl. a Volumio) az sem holnapután lesz...
-
s4tch
veterán
válasz
Melorin #7782 üzenetére
Néztem délelőtt erről egy youtube videót. Azonos számítási teljesítményhez a Pi5 állítólag kevesebbet vesz fel, mint a Pi4, viszont képes éhesebb perifériákat is kiszolgálni. Utóbbihoz kellhet a nagyobb power delivery kompatibilis táp. Ha továbbra is streamerként használnánk, akkor jó eséllyel valamivel kevesebbet fogyasztana a Pi5, mint a Pi4. Ha jól értelmezem az infókat, akkor a 25W-os táp akkor kell csak, ha energiaigényes perifériákat aggatsz rá.
-
Melorin
addikt
Elég szomorú az az irány amig az elmúlt időben követ az ipar: minden egyre melegebb, egyre többet fogyaszt. A Pi3 elketyegett egy alap telefontöltőről, a Pi4 már 3 amperes táppal ment, ennek meg 5A kell ha jól látom.
Nagyon nem tetszik amit látok -
SunMount3r
nagyúr
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #7776 üzenetére
Kapásból lehet hozzá venni gyári hűtőbordát mini ventivel.
A hivatalos ház is tartalmaz aktív hűtést hozzá.
4GB-os 40$, 8GB-os 80$ -
Patice
Topikgazda
Kíváncsi leszek milyen hamar lesz belőle zenelejátszó.
-
ugyes
senior tag
válasz
SunMount3r #7761 üzenetére
Nézd meg a Plexamp-ot (ahogy korábban is írtam neked).
Most már nem kell hozzá Plex Pass (csak a funkciók egy része igényli azt). Itt leírás, hogy miként lehet feltenni Rpi-re.
Ha jól emlékszem van (volt) Plex szervered, ami még kell ehhez. -
Ear001
addikt
válasz
SunMount3r #7771 üzenetére
Nem tudom. Én az RPi- be nem nagyon ástam be magam, hamar összefutottam azzal a streamerrel, ami nekem kézreáll, és minden addig és azóta próbált Pi-nél jobban szól nálam.
A Roon-t viszont alaposan körbejártam onnan, hogy egy régi MacMinin futott a core meg a lejatszó rész, addig, hogy egy passzív hazas dobozban fut egy Intel Nuc-on a Core, és válogatott Lan kábelek meg optikailag összekötött switch-ek végén van a streamer. Közben azt tapasztaltam, hogy a Roon ugyan úgy "hangolható" mint minden más hifi eszköz. Ezért mertem ezt a kiegészítést hozzá tenni contaxG megjegyzéséhez.
-
contaxg
veterán
válasz
A Roon hangja szerintem nem a legjobb, de ez valószínűleg rendszer függő is.
-
exciplite
tag
VPN kapcsolattal megcsináltam a regisztrációt, és UK bankkártya kellett, a revolutot nem fogadta el sajnos.
Nem tudom, hogy a minőséget itt taglaltátok e korábban, nekem a tapasztalat: 16bit 44.1khz történő összehasonlításnál a qobuz nyert a tidal-val szemben (az én láncomon, máshol más lehet az eredmény). De kicsit kissebb a katalógus, pár dologba belefutottam ami nincs, de nem vészes, a kereső az talán egál, integrációja volumio-ba szörnyű, a desktop app az jó.
A rangsor nálam távzenében a következő lett:
1. Qobuz
2.Tidal
3. Apple Music
4. Spotify - Youtube -
Panthera
őstag
Infó Daphile-t használoknak...
Már egy ideje jelzett a webes felületen az alsó sávban hogy frissítés érhető el a Material skinhez. Soha semmilyen eszközön nem szoktam túl hamar frissíteni, ha nincs gond vele. Most megint lett egy újabb érv emelett. Úgy agyonvágta a felületet hogy először újratelepítésnek néztem elébe. A default link (és skin) először egyáltalán nem volt elérhető (azt hittem nem fut a rendszer), később hibásan jelent meg. Aztán valahogy sikerült tiltani és eltávolítanom a Materialt. Szóval csak óvatosan vele.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Ahányszor próbáltam, mindig fagyott, instabil és lassú volt a webes felülete.
Meg a hangja sem győzött meg.Amióta Roon-t használok nincs kedvem már kísérletezni.
Meg fejlesztik és támogatott. -
SunMount3r
nagyúr
Tudom, hogy sokak szerint a Roon a legjobb, de most inkább az ingyenes lehetőségekről kérdeztem... És tudtommal ebből a kategóriából még mindig a Volumio-nak van legnagyobb tábora és támogatottsása... Szemeztem már a pl. a Moode-lal, de abban nem tudom, hogyan lehetne olyan dolgokat megoldani, mint az USB-s távvezérlő támogatás... Szóval kezdhetné előröl az egészet, már ha meglehetne egyáltalán csinálni...
(Amúgy neked a Volumio-val mi bajod van, hogy mást ajánlasz helyette?)
-
Patice
Topikgazda
válasz
SunMount3r #7758 üzenetére
MoodeAudio
RuneAudio
RoPieee
ArchPhile
DietPi és MPD-t rárakod
PiCorePlayer
HiFiBerryOSÉs még ide vehetnénk a VoyageMPD-t, de annak már nem elérhető a honlapja.
Tessék. Lehet játszani.
Szerk:
Roon-ba integrálva vannak ezek a Streaming szolgáltatások. Akkor csak egy Roon server gép kell + előfizu, és akkor végpontnak mehet a málnára a RoPieee
-
exciplite
tag
Köszi! Gondolkodtam én is, hogy ki kéne próbálni mást, de a távzene integráció miatt (Tidal és Qobuz) szerintem marad így, inkább sok zenehallgatás mint rendszerek próbálgatása.
Na jó... ha tudsz netán olyan rendszert ajánlani, ami tud PEQ-et és van távzene integrációja akkor azt nagyon szívesen fogadom. -
exciplite
tag
válasz
lapalapa #7753 üzenetére
Ha letöltöd valamelyik kártya adatlapját, akkor abban a pdf-ben lesznek példa szettek pl egy dac vagy fifo kártyáét célszerű leszedni. Minden szinte plug and play módon működik, minden szuperül dokumentált. A fejlesztő (Ian) a levelekre is válaszol, én is kérdeztem tőle, nem volt lekezelő, készségesen segített. Gabster youtube csatornája is foglalkozik ezekkel a kártyákkal, elég részletesen beszámol a tapasztalatairól. Ian új órái is megérnek egy misét. Ha igaz amit a mérések állítanak és amit Gabster is tapasztalt, akkor egy nagyon jó vétel. Nekem nincs olyan láncom ami indokolttá tenné sajnos vagy szerencsére (480EUR a két óra...).
Nemzetközi fórumon azt nyilatkozták többen is, hogy az allo digi signature-nél jobb a trasportpi digi (ha jól emlékszem az audiophonics-on is a review-k között is van egy ilyen állítás, és ez a belépő kategória a streamer kártyáknál), de ezt se megerősíteni se megcáfolni nem tudom, mert Allo digi sig-em nem lett, mert nem lehet kapni. Én csak rpi4 usb kimenetéhez tudom hasonlítani, ami szerintem nem is rossz, MBA-t veri elég rendesen, meg a mobilt is az én láncomban, lehet másnál más tapasztalás/eredmény lenne. -
lapalapa
senior tag
válasz
exciplite #7752 üzenetére
A dacos topikban megjelent írásod után megnézegettem a Ian Canada cuccokat.
Elég durva, mennyi lehetőség van. Hogyan lehet összeszedni az infót, hogy mit mivel érdemes összedugni, mert mindenre van 2-3 megoldásuk, ahogy nézem.
Allo-s cuccokkal már szemezek egy ideje, ott egyszerűbb a mit mivel kérdés. -
exciplite
tag
Sziasztok!
E fórumot olvasgatva csináltam első RPI streamer-emet. Innen jött az ötlet és építettem egy Ian Canada cuccokból egy szépséget, amit csak lépegetőnek nevezek.
TMP lieáris táp -> IAN CANADA UCPI -> RPI3 -> IAN CANADA SHIELDPI PRO -> IAN CANADA MONITORPI -> IAN CANADA TRANSPORTPI DIGI az órák ACCUSILICON-ra lettek cserélve, ez kicsit növelte a térleképzést, a digipi-vel szállított órák se rosszak.
Volumio-t futtatok és koax-val csatlakozik a dac-hoz.
Differencia egy lineár tápos rpi4 usb kapcsolattal és e között: nagyobb a térleképzés, nagyobb dinamika és nem utolsó sorban jobban is néz ki. -
Melorin
addikt
válasz
zsiga68 #7750 üzenetére
Azon volt.
Közben meglett a megoldás, a Moode már nem működik valami biztonsági okok miatt egyből, kiírva kártyára.
A helyes telepítés a következő:
- Kell a Raspberry Pi Imager nevű program.
- Itt ki kell keresni OS-nek a Moode Playert, kiválasztani Storage-nek az SD kártyát
- a fogaskerékre rákattintva pedig Enable SSH és kötelező!! megadni az SSH-hoz szükséges felhasználónevet / jelszót
- A Write-ra kattintva kiírja a kártyára a Moode-ot és tökéletesen működik innentől fogva a Moode!!
-
Melorin
addikt
Összeraktam Moode-dal egy Pi4-et, de valami fura hibába ütköztem. Amint bármelyik menüben nyomok egy Save gombot, onnantól kezdve elérhetetlenné válik a Moode, be sem bírok lépni egyik menübe se, csak homokórázik a böngésző, mintha betöltés alatt lenne a weboldal. És sajnos ezen csak az segít ha újra kiírom SD kártyára a Moode-ot
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus #7743 üzenetére
Ehhez még annyit, hogy számít az is, hogy a Neutronban mit állítok be kimenetnek a két Wiim Pro közül: DLNA vagy Chromecast. Utóbbit csak tegnap állítottam be (a listában is általában kicsit később tölti be, az első "neutronos" napon ezért nem vettem észre, mert gyorsan ráböktem a wiim pro-ra), a lágyabb megszólalás ezzel érvényes. Folyékonyabb, "analógosabb", szebb ezzel, mint akár Neutron + DLNA kimenet, akár a Wiim Home app.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ba cy lus #7745 üzenetére
Én lehet azzal használnám, de az anyukámnak van "belőve", neki pedig sokkal kényelmesebb távirányítóval. Volumio-val és a Triggerhappy-vel megcsináltam, de nem tudom Moode-n van e ilyen lehetőség. Mert a hangját azért kipróbálnám és ha esetleg bejön...
-
Ba cy lus
addikt
válasz
SunMount3r #7744 üzenetére
Nem telefonnal használod?
-
Ba cy lus
addikt
Most egyébként más zenékkel is kipróbálva én is úgy vélem hallani (placebo benne van), hogy a wiim home appal lejátszva pl. a női énekhangban van némi plusz keménység, a Neutronnal lágyabb és érzelmesebb, hogy még a HE560-nal sincs különösebb hiányérzetem. Amit mellesleg mostanában többet hallgatok, ez a cucc egyértelműen jobban illik hozzá. A Raspberry Pi-n a Moode Audiót használtam, amit mindig világosabbnak hallottam a Volumiótól (usb-t használva épp úgy, mint a hifiberry digi2 pro-t), de a Volumióval nekem sziszegett a magas, nem bírtam. A mélye is mosottabbnak tűnt, mint a Moode-nak. Viszont a Moode meg nem tett jót a HE560-nak.
-
-
Polllen
nagyúr
"A dlna nem ilyen"
Lehet rosszul emlékszem, de a minim szervert használva a kontroll app betette a moode lejátszási listába, amit ráküldtem és utána kontroll app nélkül is ment. (a linn kazoo app-t használtam)Ettől még persze ha a szerver átkódol, akkor nem lesz bitperfect.
Illetve a hangra gyakorolt hatást én csak a bubbleupnp-nél vettem észre.
-
s4tch
veterán
válasz
Ba cy lus #7736 üzenetére
"Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy pl. a Spotifyt alapból így használja a wiim pro, hogy a telefonét nyitja meg, és a kimenet a wiim pro lesz. Akkor az úgy jó? Nem ugyanaz a szituáció?"
Nem.
A spotify connect, tidal connect esetében a szerverről közvetlenül streamel a lejátszó. A telefonnal csak az irányítást végzed. Kapcsold ki a telefont, és megy tovább a lejátszás. A bravúros neutronos varázslat esetében a telefon streamel a wiimre, a wiim csak renderer szerepet tölt be. Állíts hangerőt, eq-zz, crossfeedezz, transzkódolj, bármelyikkel bukod a bitperfect lejátszást.
Nem a gyári apphoz ragaszkodunk, hanem törekszünk a bitperfect lejátszásra. A spotify connect, tidal connect ezt tudják külön app nélkül. A dlna nem ilyen, főleg, ha transzkódolt streamet küld az ember a streamerre, vagy hangerőt állít, vagy vadul eq-zni kezd.
A neutron egyébként remek program helyi lejátszásra, illetve jól jön, ha workaroundra van szükség. De hogy ez legyen az alapvetés úgy, hogy létezik normális gyári app, és közben ragaszkodunk a fájljaink kiterjesztéséhez...
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Ba cy lus #7735 üzenetére
Sőt, továbbmegyek, ha kedvem támadna pl. crossfeeddel használni a fejhallgatóm, ezt a Neutronban (vagy más lejátszó progiban) beállíthatom, a gyári appban viszont nem. Bár EQ-zni én nem szoktam, de említhetném azt is, hogy parametrikus EQ-t is lehet így használni, ami a gyári appban (egyelőre) szintén nincs. Szóval nem állja meg a helyét a kijelentés, hogy így általában kevésbé kihasznált, épp ellenkezőleg, mivel olyan tudást is adhatunk neki, amit nem tudna, ha mereven ragaszkodnánk a gyári apphoz.
Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy pl. a Spotifyt alapból így használja a wiim pro, hogy a telefonét nyitja meg, és a kimenet a wiim pro lesz. Akkor az úgy jó? Nem ugyanaz a szituáció?
-
Ba cy lus
addikt
bődületes baromságokról szájkaratézni sem szoktál napokig ráérni
Ja, mert ezt a beszélgetést sem te erőlteted.
Egyébként nem először mondom, hogy ne akard beosztani az időmet, mire szánom. Ez az én magánügyem, amihez semmi közöd. Nem is értem, ezt te hogy képzeled, hogy ilyen dolgokba neked bármi beleszólásod van?
Nem hiszem, hanem tudom, hogy ezek nyilvános infók.
Na és? A MÁV vonatainak késése is ott van a máv appban, bárki láthatja. Ettől még a MÁV fogyatékossága, hogy nem pontosak a vonatai, nem pedig az utasoké.
Prioritások... Szóval fájlok változatlan formában tartása >>>> streamer képességeinek kihasználása.
Szerintem pont hogy így van kihasználva, így kibővítettem a tudását, a Neutron ugyanis mindent kezel (emlékeim szerint még wavpackot is). Plusz a zene mappáim könyvtárában szupergyorsan lehet mozogni vele.
A kérdés az volt, megoldható-e így, ezzel a feltétellel. És igen, megoldható. Ezzel már akár pontot is tehettél volna az ügy végére, de te nem... -
s4tch
veterán
válasz
Ba cy lus #7730 üzenetére
Nem hiszem, hanem tudom, hogy ezek nyilvános infók. A firmware changelogot még be is linkeltem. Biztos egy nagyon elfoglalt valaki vagy, bődületes baromságokról szájkaratézni sem szoktál napokig ráérni.
"egyelőre ez az egy módja van a fájlok változatlan formában tartása mellett"
Prioritások... Szóval fájlok változatlan formában tartása >>>> streamer képességeinek kihasználása.
Touché, ehhez tényleg nincs mit hozzáfűzni.
-
Ba cy lus
addikt
Igen, fizetős, de havi szinten kb. annyiba kerül (~ 5000 pénz felett kicsivel), mint egy Tidal előfizu...
Mondjuk Tidal előfizetésem sincs, de akkor már inkább azt választanám.
Biztos jó dolog a Roon, de eszerint éves szinten több mint 60k. Annyira megszállott módon én nem kergetem a hangminőséget.
-
Ba cy lus
addikt
Kinek a fogyatékossága lenne? Én nem értelmezhetem a cue fájlokat helyette.
Komolyan azt hiszed, mindent leírnak, mindennek utána lehet nézni? Az meg már pláne vicces, mikor valaki kvázi elvárja, hogy mindenki szuper alaposan tervezgetős legyen, mintha más programja nem is lehetne, csak ez.
Megjegyzem, eszembe sem jutott, hogy a cue fájlok értelmezését esetleg nem tudja egy kifejezetten minőségi zenehallgatásra tervezett lejátszó. Mert ugye épp a minőségi zenehallgatásra használatos flac és ape formátumoknál fordul ez igen gyakran elő, nem pedig mondjuk mp3-nál.Lehet, hogy jár minőségromlással, ahogy így hallgattam, de azért vakteszten nem biztos, hogy átmennék (simán lehet placebo, mert mikor épp azt hittem, hogy a másik megy, úgy is véltem hallani), és azért semmiképp sem rossz Neutronnal sem. Hogy jobban merül az akksi, amit akár töltőre is dughatok közben, nem nagyon érdekel, ha egyelőre ez az egy módja van a fájlok változatlan formában tartása mellett.
-
s4tch
veterán
válasz
Ba cy lus #7727 üzenetére
Tehát ennek sem sikerült utánanézni vásárlás előtt. És ez is a lejátszó "fogyatékossága".
Egyébként a DLNA tudtommal eleve nem támogatja a cue fájlokat. Ezért is érdemes flacbe konvertálni (és nyilván trackekre darabolni) az albumokat: gyakorlatilag az összes lejátszó támogatni fogja a formátumot, legyen az tévé, streamer, pc, telefon, bármi. A Wiim támogatja a gapless lejátszást is, így koncertlemezeket, mixeket is szünet nélkül játszik le nasról. Kipróbáltam két albummal (1, 2), tidalről és nasról (mindkettő saját cd-ről készült saját rip, nem tudom, a ruszkiknál hogy van fent) is szünetmentes a számok közötti váltás.
Egy kimondottan lassú nast alapul véve, 40MB/sec írási sebességgel számolva 1TB adatot gyors fejszámolással teljesen át lehet kódolni ~7-8 óra alatt (tévedés joga fenntartva). Minden további, újonnan lekalózkodott, ~400MB-t foglaló album újabb ~10 másodperc. És az a vicc, hogy ennek az egésznek nincs semmiféle hátránya.
Ahogy Polllen írta, a telefon mint control point és streamer használata minőségromlással jár, attól függetlenül, hogy ez hallatszik-e vagy nem. Ezen kívül meríti a telefont, mert minden egyes bit átmegy rajta szükségtelenül. Ha pedig transzkódol is a telefon (lévén a dlna nem támogatja a cue fájlokat), akkor még erősebben merül. Ha a Wiim Home appon keresztül megy a lejátszás, akkor a telefon csak vezérel.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Polllen #7723 üzenetére
Végül is majdnem az első lett a megoldás, de semmi újat nem kellett feltenni: a Neutron Player kimenetének választható a Wiim Pro (is). Szóval ez megoldódott, mert ezzel így bármit le tudok játszani. Azt majd még csekkolom, hogy hangminőségben rosszabb-e így.
Most már csak azért gondolkodom az elálláson, hogy érdemesebb-e megvárni a Wiim Pro Plus itthoni megjelenését. Bár jelenleg nincs szükségem a belső DAC-ra, de tartaléknak nem lenne rossz egy használható cucc. Viszont konkrét meghallgatásos összehasonlítást a Pro és a Pro Plus verzió között nem láttam, csak mérési eredményeket. Belehallgattam már a belső DAC tudásába, nem olyan rossz az, mint a mérési eredményei. Kicsit sziszeg a magasa, de egyébként nekem meggyőzőbb, mint pl. a Topping E30 (amit lineáris táppal nem hallottam) volt.
-
Ba cy lus
addikt
Hálás vagyok, hogy ilyen szorgalmasan és sokat irkálsz, én közben rájöttem, hogy a cue-t akkor sem tudja kezelni, ha az alkalmazáson keresztül, a telefon saját tárhelyéről küldöm rá. Az ape fájlt látja, lejátssza, de a cue, mintha nem is létezne. Szóval lesz vagy sem SMB, ezen a fogyatékosságán nem változtat.
-
s4tch
veterán
válasz
Ba cy lus #7724 üzenetére
Tehát összefoglalva: tudtad, hogy nem támogatja az smb-t a lejátszó, majd rácsodálkozol erre a tényre, és elvetsz egy ingyenes, relatíve gyors megoldást. Mit is mondhatnék, állj el.
Érdekes, hogy Polllennek is a teljesen kézenfekvő megoldás (konverzió) jutott az eszébe. Én is végigjátszottam már ezt, amikor 2013 körül megvettem a nast, és a minidlna nem támogatta a wavpack, ape, alac lossless formátumokat. Egy fél napig tartott a művelet, na bumm. Utána néhány este alatt gatyába ráztam az id3 tageket, mindenhez kerestem album borítót, leszűkítettem az adatbázisban található több száz műfajt kezelhető mennyiségűre, ugyanazon előadó különbözőképp taggelt lemezeit egységesítettem, és lett egy fix rendszerem (még az album borítók mérete is adott, max. 600x600), vele egy átlátható, könnyen kezelhető, gyors adatbázis, amit a nas és az öregebb streamerek is piszok gyorsan tudnak pörgetni. Egyszer kell megcsinálni, utána csak igazodni kell hozzá, ha új anyag érkezik. Igen, shit happens, benézünk dolgokat, sőt, ha nem nézzük be, akkor is van, hogy mi alkalmazkodunk a technikához, nem fordítva.
Egyébként 12 éves kor fölött ki hisz még a gyártóknak? Nem elhangzik minden egyes fórumon, legyen szó audio, fotós, autós, telefonos (stb) termékről, hogy a gyártók "majd egyszer tudni fogja" ígéreteit nem szabad komolyan venni? És ha már a fórumukon jártál, és januári posztot láttál, akkor nem lehetett volna elolvasni néhány frissebbet? Kérdezni a supporttól vásárlás előtt? Vagy csak nyomni egy ctrl+f-et a changelogon, és bepötyögni, hogy smb, illetve samba? Ez mennyi lett volna, 20 másodperc?
Azt meg hagyjuk is, mennyiért van olyan lejátszó, ami tud sambát és nincs semmiféle potenciálisan idegesítő nyűgje. De mondom még egyszer, állj el. Legjobb megoldás.
Aztán jöhetsz vissza ugyanezzel a láthatóan roppant nehezen megoldható problémával a következő linkplay alapú lejátszónál is.
Olcsó kategóriában ezek futnak, a Taga is azt a rendszert használja, vélhetően az sem támogatja az smb-t. Vehetsz SOtM-et, jó a hangja, de roon mellé az igazi. Esetleg vegyél Auralicot, Volumiót (a streamerük jól szól), ott van samba, újonnan 1k € fölött. Mindenesetre nehogy konvertálj, csak az időd menne vele.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Ba cy lus #7721 üzenetére
Az év vége másik évszak lesz. Még csak nyár vége van.
Ha nagyon ragaszkodsz az ape-hez, akkor 2 dolgot lehet tenni:
- egy kontrol app-pal próbálkozhatsz, ami dlna kompatibilisen adja tovább az adatot. Viszont ez jó eséllyel valamilyen minőségromlással jár. pl. androidon a bubbleupnp szerintem megoldja.
- az smb után beteszel egy roon vagy daphile szervert, ami normális minőségben képes transzkódolni a file-kat dlna-ra (nem igazán éri meg ez sem)Szóval vagy eladod vagy vársz vagy megszabadulsz az egzotikus file formátumoktól egy egyszeri veszteségmentes konvertálással.
-
Ba cy lus
addikt
Most már a Wiim Proval idegeskedem.
Marha nagy hiányosság, hogy SMB-t nem tudja. DLNA-n ugyanis a Twonky nem látja sem az APE fájlokat, sem a CUE-t. Így nem biztos, hogy megtartom, ez így gáz.
-
Patice
Topikgazda
Nem azt írtam, hogy ne működne DAC Hat-tel, dehogynem, volt nekem is (én Allo Boss kártyával használtam), de jobb hangot lehet belőle kihozni, ha csak digitális futóműnek használjuk. Erre akartam kilyukadni.
-
csergyuri
tag
Nekem az iq audio dac hat-tel sem volt semmi gond, a hifiberry digihat is hiba nélkül dolgozott. Volt olyan konfig is hogy külső hdd-ről játszott le flac-et, dsd-t, de főleg hálózatról. Szóval lehet szerencsés vagyok, bár ahogy a volumio fórumokat olvasom, nem csökken a népszerűsége, bár kétségtelen hogy néha vannak fura esetek. Én kb két év mac mini / audirvana után tértem vissza rpi / volumio-hoz és nem bántam meg, pedig az audirva vitán felül atom stabilan fut mac-en.
-
Ba cy lus
addikt
Mától végeztem a Raspberry Pi+Hifiberry felállással, nekem ennyi idegeskedést nem ér. Nem elég, hogy kétszer kell elindítani mindig, mert túl gyors a boot, és nem ismeri föl a hifiberry cuccát, az usb-n csatlakoztatott ssd-vel is állandóan vacakol, hogy most látja, nem látja... Hiába axagon ház, egy idő után mindig ez van, aztán hiába csatlakoztatom másik usb csatlakozóba, indítgatom újra, próbálom beolvasni az ssd tartalmát (mert persze azt is mindig újra be kell, ha már itt tartok), semmit nem lát. Holott csak zenét akartam hallgatni, de ilyen küzdelmes kb. semmivel nincs, ennél még egy analóg hanglemezt is egyszerűbb feltenni, azzal sincs ennyi bíbelődés.
Inkább keresek valami egyéb megoldást, mert ez kész idegbaj.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dugesz77 #7706 üzenetére
Érinthetős képernyőben én is gondolkoztam, de ez a 7"-os elég drága (annyi meg minimum kellen az olvashatóság miatt) és az se biztos, hogy beválna, ha egyszer az okostelós app-al nem megy. Így csak egy gombnyomás és az van amit akar, nem kell ide-oda navigálni a menüben. De lehet egyszer még meglépem ezt a kijelzős dolgot.
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #7703 üzenetére
USB-t nem tud valóban. Apum bár 70+-os simán rácsatlakozik bt-n és nyomatja a kedvenc főzőcskézős spoty listáját telefonról. De nem ez a fő csapásirány náluk a webrádió miatt szeretik. Nyomógombokkal kezelhető az nekik előny, bár nem volt akkora gondjuk a gyári 7" Rpi képernyővel sem. Kedvencekhez sok adó berakható (50 talán) azt hamar elérik, pár gombnyomás. Különben a SAL csak címkézteti Ocean Digital WR23D néven sokkal több infó van róla(vid) ha valakit esetleg jobban érdekel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Polllen #7704 üzenetére
Nálunk az sem igazán menne. Anyumnak még az alap okostelós funkciókat is nehéz volt betanítani. Fiatalabb anyáknak persze lehet könnyebb. Én csináltam egy kinyomtatott, jól olvasható táblázatot, hogy a távon melyik betűhöz, melyik lejátszólista, vagy rádió tartozik és az alapján könnyen elnavigál.
-
Polllen
nagyúr
válasz
SunMount3r #7703 üzenetére
Van hozzá vezérlő app.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dugesz77 #7702 üzenetére
De ez USB-ről, vagy SD kártyáról nem tud lejátszani ugye? Nálam nincs NAS, csak a PC, így a hálózati lejátszás nem mindig lenne elérhető. Meg azon a kis kisjelzőn elég nehéz navigálni egy idős embernek, bár jobb, mint ami nekünk volt régebben erre acélra, anyukám mindig engem kért meg, hogy tegyem be a ezt, vagy azt a zenét, nem volt túl kényelmes neki, ezt váltotta a Pi+a távvezérlő. Ég és föld...
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #7700 üzenetére
Szülőknél pont egy Pi4 alapú webmindenest váltott egy Sal INR 3000. Konyhába nekik pont jó, könnyű kezelniük meg nagy előny a hordozhatósága. Füles kimeneten egészen jó hangja van még nagy rendszerre kötve is. Azóta vettem én is magamnak egyet.
-
contaxg
veterán
Nálam egy PhoenixNET -> Zenith -> PhoenixUSB -> TT2 van amit hetek óta be sem kapcsoltam. Egy 1st gen iPad Mini-t hallgatok vagy egy 40 éves JVC minitornyot, külső DAC-kal, pécéről.
SunMount3r
Ügyes! Nálunk semm a Pi-vel volt gond. A rákötött BT hangszóró adta meg magát, amivel rohangált a lakásban Ekkor kezdtem el nézegetni, hogy mit kapok egy húszasért. Aztán találtam ezt negyvenért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- F-Secure termékek
- Trollok komolyan
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer PC , i5 12400F , RTX 3060 , 16GB RAM , 512GB SSD
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1260P 16/1TB 2,5K Intel Iris Xe
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- UH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 16/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
- OH!! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Strapabíró Laptop 15,6" -70% i7-10610U 32/512 NVIDIA MX250 2GB FHD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest